Hirdetés
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
andzsin73
tag
lenne egy tök praktikus kérdésem: mivel érdemes a képernyőt tisztítani? mikroszála izé kendő? vagy valamilyen spec anyag? vagy folyadék kell e hozzÁ milyen? vagy egyszerűen tollseprű?
-
andzsin73
tag
válasz
DM-Fan #28544 üzenetére
Ez a 3D dolog tipikusan fogyasztói társadalom kórkép. Megvenni a legújabb hülyeséget jó drágán c. fejezet. Nekem pl. semmilyen újdonságot nem tesz hozzá ebben a formában. Azt elismerem, hogy a PC-s játékoknál van létjogosultsága, de engem kifejezetten idegesít filmeknél.
Ennél sokkan jobban tetszett az a technika, ami házi viszonylatban elég nehezen kivitelezhető. Még 1995-ben jártam a Universal Studiosban, ahol be lehetett ülni a Back to the Future-ben használt autó egyik másába, egy Deloreanba, ami előtt egy parabola alakú hatalmas vászon volt. Na az azon lejátszott dolog volt teljesen élethű, én majdnem berosáltam.
-
andzsin73
tag
válasz
maxika2004 #28532 üzenetére
Ilyen alapon soha ne vegyél semmit....
A plazmák ára érezhetően csak akkor fog csökkenni, ha valami merőben új technológia képes lelökni a trónról, egyenlőre ezek a láthatáron sincsenek (lézer, hologram...stb.)
Arra persze apellálhacc, hogy tavasszal az új szériák bejövetele előtt készletsöprés lesz, de amit buksz a vámon, nem nyered meg a réven: elehet, hogy 230 helyett 200-ért tucc G20at venni, de nem fogsz rá 5 év garit kapni, ráadásul ezek az akciók tényleg csak pár napig szoktak tartani.
Úgyhogy gondol-gondol-gondolkodj!
-
andzsin73
tag
válasz
DM-Fan #28405 üzenetére
kösz ezt a kimerítő választ, így még nem gondoltam végig, de logikus, egyébként a múltkor hallottam egy villamosmérnököt a rádióban beszélni, aki elmondta, hogy pl. a villámcsapás okozta problémák ellen hatékonyan csak a milliós, többlépcsős eszközök képesek védelmet nyújtani. Valszínű, hogy az egyszerűbb hálózatingadozások ellen a sima túl.fesz.védő is jó, de villámos időkben biztos jobb kihúzni mindent.
-
andzsin73
tag
válasz
DM-Fan #28148 üzenetére
"Pedig biztos lehetsz benne, hogy többet ártasz a ki-bedugdosással a készüléknek, mint ha folyamatosan hálózaton van. "
4 eset van:1. Kihúzom a konnektorból.
2. Nem húzom ki fizikailag, de lekapcsolom a túl.fesz.védő központi kapcsolójával.
3. Kikapcsolom a TV-t a power gombjával, tehát standby sincs, de feszültség alatt marad, mert nem kapcsolom le a túl.fesz.védő központi kapcsolóját.
4. StandbyÉn a 2. megoldást szoktam csinálni, ezek szerint nem kéne. Akkor hagyjam inkább standbyban?
-
andzsin73
tag
Nem nagyon értem ezt a szürke/fekete sáv, 4:3 mizériát...Nálam a S-20on automatára van állítva a méret és minden 16:9-ben jön, vagy szinte minden. Nem tudom hogy csinálja a TV, de féltem attól, amit máshol láttam, hogy torz a kép, nálam soha semmi nem torz, biztos valahogy megoldották műszakilag.
-
andzsin73
tag
minek írnak hülyék a leglátogatottabb hazai portálon ilyen cikkeket...
http://index.hu/tech/2010/12/22/milyen_tevet_vegyunk/
a hajam égnek áll tőle.
-
andzsin73
tag
válasz
GSzarkaTAT #27999 üzenetére
Az okát nem tudom, de csak kínai gyártók vannak szinte a piacon. Ezek a noname (Alcor, Wayteq, Iriver, myaudio..stb.) egy része már régóta gyárt pl. navigációs cuccokat és még közöttük is jelentős eltérés van minőségben. Ennek az alcornak legalább normális weboldala van, az edigitalnal a boltvezetővel sikerült beszélnem, azt mondta , ezek még a minőségibb cuccok közül való (amit én vettem pl. alumínium házas), szemben a myaudioval.
Mp5höz:
Eleinte sokan azt hitték, hogy ugyanúgy, mint az mp3 esetében a lejátszók az mp4 kiterjesztésű fájlok lejátszására alkalmasak. Az mp4 jelölés azonban csak egy újabb kategóriát, a video lejátszás lehetőségét tartalmazó készülékeket jelentette. Ezek a lejátszók többnyire egy, saját formátum lejátszását tették lehetővé, melyhez a már meglévő klipeket a mellékelt programmal kellett konvertálni. Tehát nem lehetett csak úgy minden video formátumot a készülékeken megnézni, mint korábban az mp3-lejátsók esetében a zeneformátumokat meghallgatni. Az mp5 kategória ebben hoz előrelépést. Itt találhatóak meg azok a készülékek, melyek többféle video formátumot képesek lejátszani. Gyakorlatilag ezekkel a lejátszókkal valósul meg az eddigi elvárás, hogy könnyen tudjunk videot nézni bárhol, bármikor. Az mp5-lejátszók segítségével nem lesz szükség konvertáló programokra. Ezen kívűl van még néhány kritérium, amit az Interneten megtalálhatunk, mint minimális feltétel, hogy egy készülék MP5- lejátszónak minősüljön. Csak néhány példa: memóriabővíthetőség, beépített kamera, esetleg vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek (Wi-fi, Bluetooth, GPS, DVB-T). Ezek közül azonban a gyártók a nagyobb (min. 2,5�) kijelző méretet és az univerzális video formátum-lejátszást tartják fontosnak. Mi is ehhez igazítva alakítottuk ki termékkategóriánkat.Röviden összegezve tehát: az mp4-lejátszó olyan mp3-lejátszót takar, ami video lejátszásra is alkalmas, az mp5-lejátszó pedig olyan mp4-lejátszó, amely többféle video formátumot ismer és nagyobb kijelző mérettel rendelkezik.
-
andzsin73
tag
Megvettem a LG BD550-et. A belépő szintű lejátszó ellenére kristálytiszta kép és hang, tökéletes halk működés, a lemez nem zajos, slim kivitel, usb és lan támogatással. USB-ről is szinte minden formátumot olvas, igen gyorsan. Szóval imho bestbuy.
-
andzsin73
tag
válasz
DM-Fan #27861 üzenetére
Az előbb belinkelt LG még a legolcsóbb megoldás, úgy látom az mindent eszik. Persze jön a kisördög: 4-5 ezressel drágábban van már Pioneer meg Pana is, csak azok meg nem mindent esznek meg USB-ről.
Samsung C5300, LGBD550 vagy Panasonic BD45...szóval mit csináljak szerintetek?
Azt még valaki árulja el, hogy a lejátszható formátumok sorban feltüntetett kismillió szabványt mindegyik megeszi USB-ről is vagy pedig a megfelelő struktúrájú DVD/BD kell hozzá, hogy le tudja játszani, mert ez nekem a leírásokból nem mindenhol világos. A Samsung esetében pl. kifejezetten emlegetik, ott még LAN is van.
Igazából a formátumok széles tárháza miatt inkább a Samu felé hajlok, az LG még egy ötezressel olcsóbb, minőségben a fene se tudja. A Pana és a Pio házán belül biztos jobban "ciceregnek" a nyáklapokra rajzolt ördöngös körök
, mondjuk azt nem tudom, hogy BD-nél látszik e különbség???
Mert az elég gáz dilemma lenne, ha azt mondjátok, hogy igen látszik, hogy vegyek meg egy rosszabb minőségű ám de mindent lejátszó vasat vagy egy BD-t tökéletesen megjelenítő, de nem mindent lejátszó Panát vagy Piot.
Mondjatok valami okosságot...
-
andzsin73
tag
Az a baj, hogy rohadtul nem tudom eldönteni, hogy érdemes e beruházni egy hagyományos dvd játékosra, amikor ezért a pénzért már médiaplayert is lehet kapni. A bajom elsősorban a DVD-kel van, ui. akkor egy külső vinyóra le kéne grabbelni, ami azért hosszadalmas művelet. Az meg hogy egy médialejátszóhoz hozzákössek még egy dvd playert kb. olyan mintha ló húzna egy ökröt
Átnéztem egy csomó fórumot, de nem lettem okosabb. Persze jó sok pénzért olyat kap az ember , ami tuti, de jó sok pénze a politikusoknak van
Szóval ez mit miért áldozok be tipikus esete. Hajlanék a médialejátszó felé de mit csinálok a DVDimmel? Ha meg DVD playert veszek, az meg nem tud minden formátumot. -
andzsin73
tag
Bocs a nagyon offért, van valakinek olyan megbízható DVD játékosa, ami usb-ről is olvas és gyakorlatilag minden formátumot megeszik?
-
andzsin73
tag
válasz
eagle-sas #27716 üzenetére
Nem. A Pana TV-k azért drágábbak, mert ők a legjobbak. Ez ilyen eccerű. Minden létező független és nem független teszt ezt már 1000x megerősítette. Valószínűleg nem véletlenül szerepelnek a legdrágább autók a legmegbízhatóbb autók listájának élén sem. Lehet venni Technika TV-t a Tescoban jó occsóér'. Akinek ez kell vegye, vigye.
-
andzsin73
tag
a SD kártya mizériához, a mai teljes napom ráment, de megérte. Monyesz és Jule78 kollégával sikerült megoldani a problémát, kösz nekik utólag is. Az nem tudom hogy van, de TV és TV szoftvere között is van különbség , mert Monyesznél a gyökérből is lejátszik és más formátumokat is, nálam meg nem a S20-on.
A S20 a következőképpen működik: a nyersanyag kizárólag MPEG2 PS vagy MTS file lehet. Ezt elő lehet állítani nálam a Xilisoft szoftvere volt a nyerő. Innentől bonyolódik.
Ha MTS a nyersanyag, ebből csak a 23 és 25fps kódolásút tudja lejátszani, úgy , hogy a multiavchd-val meg kell csináltatni a struktúrát és azt a kártyára másolni.
A mpg2 egyszerűbb: ha kész van a multiavchd-val szintén meg kel csináltatni vele a dolgokat és a SD_VIDEO könyvtárat kell a kártya gyökerébe másolni.
A kódolásnál vigyázni kell a letterbox, pan and scan...stb. dolgokra, mert érhetik az embert meglepetések.Minden más formátum kuka. A S20 nem lát belőle semmit.
-
andzsin73
tag
válasz
Squirrel #27664 üzenetére
Akinek zúg, annak a füle zúg. Minden tévhit hamis. A Pana nem zúg 0 azaz 0 hangja van, a teljesen leveszem a hangot akkor is. Nem ég be, nincsenek rajta ghostok. Egész napi használat után éppenhogy langyos a hátulja, tehát nem egy kazán, mint azt sokan állítják.
Viszont elképesztő képe van. Még az analóg adásoknak is. S20 rulez
-
andzsin73
tag
válasz
jule78 #27637 üzenetére
Ja most pont ezt csináltam, hogy rádobtam az összeset válogatás nélkül, nem néztem meg a kódolási paramétereket. Meglátom mi sül ki belőle. Ha lesz olyan, amit nem visz, az egyértelműen a fps különbségeiből adódik vagy amit a külföldi oldakaon olvastam, hogy a bejövő formátum sem mindegy, pl. az avit nem szereti. Ezek 1080-asok. A mp4-ek a youtube-ról, a mts-ek a már említett oldalról származik.
Annyit észrevettem még, hogy amit sikerült a kártyáról leolvasni a TV-nek annak a képe egy kicsit zizis volt, ami itt a monitoron nem látszott, fogalmam sincs miért. -
andzsin73
tag
válasz
jule78 #27632 üzenetére
Korai volt az öröm. AMire eddig jutottam: baromi kényes a TV a különböző formátumokra. A könyvtárszerkezetnek a PRIVATE/AVCHD/ - kell kinéznie és ide kell bepakolni a multiavchd által kreált könyvtárstruktúrát, de ez még nem minden. Úgy vettem észre, hogy a 25fps feletti videókat nem olvassa be. Több 1080p felbontású de 29,970-el kódolt videóm van, de azokat nem olvassa. A 25-ösöket és 23,976-osokat azonban igen.
És még azt sem tudom, hogyan lehet több videót felrakni rá, mert a multiavchd a videóra hozza létre a könyvtárstruktúrát, ha egy másik már az általa elkészített videót rakok bele a már működő könyvtárba, azt nem látja.
Aki tud ezzel kapcsolatban okosságot, az ne habozzon....
-
andzsin73
tag
Jelentem sikerült belehellni a SD kártyáról való lejátszást. Multiavchd program kell hozzá, rádobni a file-t, megnyomni a start gombot, majd a TV gombra kattintani és elindul a konvertálás. Az elkészült filestruktúrát kell átmásolni a kártyára és kész. Működik.
-
andzsin73
tag
válasz
Squirrel #27619 üzenetére
Az úgy van kérlekalásan, hogy felhívod a Pana Hungaryt és megkérdezed, hogy van e szerződésük a 220 Volttal. De ezzel még önmagában mindig nem vagy kisegítve, mert keverhetik a Panától beszerzett termékeiket a szürke importossal. A számla bescannelésénél a Pana a TV egyedi számát nézi, azaz tőlük vásárolták e.
Na pont ezért mentem el a Panashopba vásárolni, mert igaz, hogy a legalacsonyabb netes árnál 7eft-al volt drágább a S20, de nyugodtan akarok aludni. Azért ezt fontold meg, én is 170ért vettem.
-
andzsin73
tag
Monyesz topiktársunk hívta fel a figyelmem erre az oldalra, iszonyat jó demók vannak fenn rajta, ajánlom a Kuro szériát
.
http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php -
andzsin73
tag
válasz
jule78 #27596 üzenetére
azért hétfőn eressz meg egy telefont a Pana Magyarországnak, mert lehet, hogy ezt mi úgy gondoljuk, hogy lehet megvenni itt és aztán kivinni, csak ha a garanciát kell érvényesítnei, nem biztos, hogy a Pana ebbe belemegy. én biztos felhívnám őket telefonon. panasonic.hu vevőszolgálat
-
andzsin73
tag
Meg tudja valaki mondani, hogy pontosan milyen MTS file-t kell létrehozni a SD kártyára, hogy a TV olvassa? Mert a kamera által készített file-okat simán olvassa, de próbáltam Pana demo file-okat multiavchd proggal MTS formátumra alakítani, sikerült is, csak a TV nem olvassa. Gondolom az m2ts az nem ugyanaz, mint a mts és átnevezéssel sem működik.
-
andzsin73
tag
Akartam már kérdezni, de most egy magyar hsz-ben is belefutottam ebbe: "nézz körül külföldi oldalakon, azt mondják, hogy az S20-ban is neopdp panel van, de 2009-es, a G20-ban pedig 2010-es. (Csak a gyáró ezt nem reklámozza, mivel a G20 így egyedibbnek tűnik.) "
A külföldi oldalakon mindenhol azt írják, hogy a S20-nak neopdp panelje van. Ez vajh miért van? -
andzsin73
tag
SD kártyáról csak a MTS file-okat játssza le a S20?
-
andzsin73
tag
válasz
Locutus #27522 üzenetére
Mivel a S20 mellett nincs ott egy G20 nem látom a különbséget. Tudod mindig van mindennél jobb és nagyobb. Én is baromira sajnálom, hogy nem tudtam megvenni a 103" Pana plazmát, de van 3db gyerek, 1 db feleség, 2db kutya, 1db macska és egy adag jelzáloghitel a házon. Baromira örülnék neki ha csak a hobbymra tudnám költeni a pénzt, csak ahhoz német életszínvonalon kéne élni. Ez egy ilyen dolog.
A másik meg az, hogy kinek mi ér meg mennyit? Igen a G20-nak szebb a képe, de nem 50 ronggyal, van akinek van pénze és megéri neki erre költeni, sokunknak meg el kell dönteni, hogy azt az 50 rongyot pl. a gyerek HPV vírus elleni oltására fordítja, mert az cirka 100rongy. És nem csak egy xar Toyotával szeretnék járni, hanem Lexussal, de nem tehetem meg.
-
andzsin73
tag
válasz
Santiagain #27481 üzenetére
"Az 1080i/1080p panelek esetében a 40 hüvelyk alatti kategóriában az emberek 60%-a, a 40 és 52 hüvelyk közötti méretosztályban a 43%-a, míg 52 hüvelyk fölött a 30%-a ül túl messze a készüléktől. Az első átmérőnél 1,6 méter az optimális nézési távolság, a második kategóriában ez 2,1 méterig növekszik. Elképesztő adat, de még egy gigantikus, 70 hüvelykes 1080p-s HDTV-nek is csupán 2,74 méterre szabadna lenni a fejünktől ahhoz, hogy minden részletét fel tudjuk dolgozni."
http://pcworld.hu/on-eleg-kozelrol-nezi-a-hd-tevejet-20090606.html
3,5m fölött már elkél az 50", az alatt elég a 42". Én 3m körül ülök és teljesen jó ez a 106cm.
-
andzsin73
tag
Próbálkoztam a S20-al mindenféle összekötésben, jelenleg is csak az analóg adás megy, mert az nem csíkos
Az van, hogyha direktben csak a DVD van bekötve, tökéletes a kép. SD-ről tökéletes. Analógról tökéletes. Viszont ahogy a digitális jel megy a TV-be elkezdődik a csíkosodás és a TV is jobban búg, mert egyébként meg 0 hangja van. Megpróbáltam a STB-t direktben is bekötni, nem csak a DVD-n keresztül, úgy is ugyanaz a helyzet.Na mondjatok valamit ilyenkor mi a jó fenét lehet csinálni?
Azt sem teljesen értem, hogy a korábbi CRT-n is előfordultak hasonló dolgok, de az nem volt állandó. Volt amikor volt csíkosodás és volt amikor nem. Az egészben csak az a gáz, hogy TV-t nézni meg lehet, viszont felvenni azt nem tudok, mert a halvány csíkok benne lesznek a felvételben.
-
andzsin73
tag
válasz
Monyesz #27476 üzenetére
Itt már egyszer leírtam, hogy a Toyota is megpróbált velem szórakozni és a nagyfőnökök helyretették a szerződött partnert. Ha itthon nem mozdítják fülük botját se, akkor az európai központba kell írni, majd akkor fogják. A japók nem viccelnek. Ott egy ilyen után öngyilkos lesz a szervízvezető és ez nem vicc.
Továbbra is kötelező olvasmány:
http://www.nfh.hu/hasznos/megtevesztes/fogy_jogok/fogy_jogok.html?query=cip%C5%91%20reklam%C3%A1ci%C3%B3 -
andzsin73
tag
Le akarom tesztelni a TV tudását, kerestem HD sample file-okat, én itt találtam egy rakatot (http://www.highdefforum.com/high-definition-movies-video-clips/6537-official-hd-video-clip-list.html) , nem tudom hogy van e még máshol. A Pana tulajdonosok a Multi AVCHD programmal átalakíthatják a TV által is olvasható formátumra.
Ha van valakinek ötlete honnan lehet AVCHD formátumú sample videokat letölteni, ne habozzon közölni....Gondolom elég kényes a Pana a pontos kódolásra, nem tudom, hogy pl. MPEG2-t milyen pontos specifikációval játszik le, a fullos leírásban az van, hogy SD-Video szabvány 1.2. MPEG-2 PS formátum, és AVCHD szabvánnyal komptaibilis MPEG1/Layer 2 fájlok.
-
andzsin73
tag
Na tegnap este belőttem az S20-at. Néhány megjegyzés és kérdés
1. A Pana hivatalos shopjában vettem a Hengarmalom úton, kb. 5 perc volt az egész és már a kocsiban is volt a TV. Ami nekem nem tetszik és nem tudom miért találta ki ezt minden köcsög gyártó, hogy ugye régen mindenhez adtak egy fullos manualt, ha 500. oldal volt, akkor egy könyvet. ma már kapsz egy 5 oldalas xart és a CD-n lévő pdf-et nyomtasd ki te otthon 500 oldalban vagy gúvvadjon ki a szemed. Ha ez ennyi pénz egy ilyet előállítani,akkor legyen 3000-el ft-al több a TV, de járjon már hozzá egy normális manual. Mert aki mondjuk egy 6 milliós 2,5 méteres plazmát vesz, annak is kiszúrják a szemét 5 oldallal?
A dolog nem kardináns, de azért zavar. mindegy , megoldom2. Nálam az a "gáz" helyzet van, hogy sem a Set Top Boxon, sem a Pio recorderen nincs HDMI. Az első összedugásnál búgott szegény TV, mint a fene, aztán rájöttem, hogy nem kapott egy antennabemenetet
Viszont most még RGB kábel hiányában SCART-al van összedugványozva és vízszintes halvány csíkok másznak lentről felfelé. Ezt csak a digitális adásoknál csinálja, az analógon nem látszik, a SD kártya működésénél sem látszik, tehát ez nem a TV baja, hanem valahol vagy van egy "hurok" vagy gyenge a jel, vagy fogalmam sincs ez milyen hiba. A kábelsor így néz ki: t-kábel be a stb-be, RF ki a Pio-ba, onnan át a TV RF In-be. STB scart a Pioba, Pioból scart ki TV-be. Most veszek két RGB kábelt és megpróbálom kilőni a Scartokat, hogyha csak RGB-vel kötöm össze, akkor van e ez a csíkosodás...Ha lesz, akkor nem tudom mi a francot csinálok
3. A TV képe egyébként gyönyörű, nekem nem tűnik kicsinek még távolról sem, a 72cm CRT után tökéletes
. Az analóg adások is nagyon szépek, a digitális adásoknál vannak jelentős különbségek minőségben adók és adók között, ez nem tudom mitől lehet.
4. Amitől bexartam az egyrészt a SD kártyáról beolvasott fényképek minősége, az valami elképesztő, egy Pana FZ-38-al készültek
Van egy Pana full HD camcorderünk is, azok a videók is szinte lemásznak a képről annyira élethűek, sehol egy aprócska pixel vagy elmosódás a széleken, még közelről is tűéles a kép. A képek lejátszása alatt szól egy bármuzsika, ezt lehet cserélni vagy ez amolyan tartozék?
-
andzsin73
tag
Miért jobb a RGB csatlakozás, mint a SCART?
-
andzsin73
tag
-
andzsin73
tag
Utólag is szeretném megköszönni a topikgazda és mindenki más tanácsait és segítségét. Ez a TV nem jöhetett volna létre a nappalimban
, ha nincs ez a topik. Müszi!
Most pihen estig, aztán ha lement a Nap, felgyúlnak a fények
.
Azt szeretném kérdezni, hogy a TV hibáit - mivel 3 napos cseregarancia van - úgy lehet a legjobban kipuhatolni, mint azt korábban olvastam itt, hogy az SD kártyára rányomok egy homogén fekete, fehér, piros, sárga, kék, zöld felületet és megnézem, hogy látszódik e valahol színelváltozás? Számít e a képnek a felbontása?
-
andzsin73
tag
válasz
Squirrel #27304 üzenetére
Az. Átb@szás. Tegnap pont ezért hívtam a Pana Hungaryt, az általam felsorolt, az árgépben, árukeresőben...stb. helyen lévő noname üzletek közül csak egy, az AVplanetnek volt szerződése hivatalosan velük, de erről meg egy csomó negatívumot olvastam a neten. Én szeretek jól aludni.
Így karácsony előtt szerintem nem kérdés, legalábbis nekem nem volt az, hogy a legalacsonyabb S20 ár (163eft), ami ki tudja honnan jött, csak 2 év garival...stb, most a Pana márkaboltjában 169.990-ért megvettem. Ez a 7ezer forint nem ment pocsékba azt hiszem. Ennyit megér ez a dolog. -
andzsin73
tag
Ja és még egy kérdés. Ha jól értem a TV beépített tunerjét, ez azt jelenti, hogy nem kell a t-kábeles set top box, anélkül is tudja venni a digitális adásokat a TV.
A másik
Nekem egy 4 éves Pioneer hard disk recorderem van és azon nincs HDMI kimenet. Scart van, RCA-k vannak, meg az optical out. Akkor most hogyan kössem össze?
-
andzsin73
tag
Na délben megyek a TV-éért a Panashopba
Így legalább azon sem kell izgulnom, hogy azt kapom e , amit, megvan e a garancia, rendesen szállították e...stb.
Azt mondjátok el légyszíves, hogy akkor hazaszállítás után legalább egy 2 órát de inkább 3-at mondjuk pihizzen a TV, utána lehet bekapcsolni (?)
Itt az elmúlt napokban annyi beállítási módozat hangzott el, hogy már zsong a fejem tőle, hogy akkor most a bejáratásnál melyik módban érdemes használni a TV-t és kb. mennyi idő múlva lehet felkapcsolni egy következő fokozatba? -
andzsin73
tag
válasz
lesliejr12 #27247 üzenetére
Az jó ár volt. De még így is megéri azt a +14eft-ot
Igen elfogytak az U20-ak, a Panánál már nincs. Nem baj legalább nem fog enni a fene, hogy miért sajnáltam 10 rongyot egy jobb TV-re.
-
andzsin73
tag
válasz
lesliejr12 #27242 üzenetére
Mennyi volt? Mert momentán, mivel a megbízható webshopokban már készleten nincs U20, (Novák úrnál 153 lett volna) kiállítva meg legolcsóbban a MM-ban láttam 159-ért, ehhez képest 10-el többet megér az S20, majd kevesebb joghurtot eszünk
-
andzsin73
tag
Az van, hogy már a Pana hivatalos shopjában is odaesett a S20 ára, mint bárhol máshol (169eft), úgyhogy nincs értelme tovább várni, elmegyek és megveszem...
-
andzsin73
tag
az lenne a kérdésem, hogy egy 42" TV dobozát benne a TV-vel
egyedül nem tudom átfogni, ugye? tehát ez mindenképpen két emberes?
-
andzsin73
tag
egy kis segítség a vásárláshoz: kigyűjtöttem az occsó boltokat az árgépről, nem kis kutakodást igényel ugyanis a hangzatos nevek (digitalstore, electrstore...stb.) mögött meg kell keresni a Kft vagy Bt nevét.
A lényeg, hogy beszéltem a Panával, az árgépen lévő occsó bótok közül csak az AVplanet (árelőny.hu kft)-nek van szerződése a Panával az összes többi szürkeimportos cég.
-
andzsin73
tag
Mikor tegnap beszéltem vele, hogy elfogyott az U20 kérdeztem tőle, hogy S20-at mennyiért tud adni, azt mondta 180-ért. Mondtam neki az sok, ő meg azt mondta, neki is ennyiért szállítja a Panasonic. Mondjuk akkor nem tudom miért lehet 160x-ért is megvenni máshol és ebben nemcsak szürkeimportos cégek vannak.
-
andzsin73
tag
Van tapasztalat az alábbi cégekkel valakinek, ezeknél a legolcsóbb az S20. (A Panával még nem beszéltem, hogy benne vannak e a viszonteladói szerződött körben.)
AVplanet, ittveddmeg, electro-store.
-
andzsin73
tag
válasz
Perillustris #27072 üzenetére
ím:
A Ptk. idézett 306. § (1) bekezdése alapján a főszabály a következő: A vásárló, a fogyasztó (tehát nem a forgalmazó!) választhat, hogy kijavítást vagy kicserélést kér.
Kivétel a főszabály alól /vagyis mégsem választhat a vevő/, amennyiben a vevő választott igényének
•teljesítése lehetetlen (pl. „kifutó” modellt vásárolt és nincs ugyanilyen másik raktáron, tehát kicserélésre nem kerülhet sor), vagy
•teljesítése a másik (nem választott) szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne (a forgalmazónak).
A felek vitája esetén irányadó szabály szerint minden egyes esetben figyelembe kell venni a dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, az adott szerződésszegés súlyát és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget, és csakis mindezen körülmények gondos mérlegelése eredményeképpen állapítható meg, melyik fogyasztói igény (forgalmazó általi) teljesítése jogszerű (bírósági hatáskör).
2. A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A vonatkozó GKM rendelet nem ír elő napokban meghatározott határidőt a kijavításra, kicserélésre, csupán annyit rögzít, miszerint: „A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze”.
Nyilvánvaló, hogy mindig az adott eset összes körülményére tekintettel lehet csak meghatározni, hogy mit lehet megfelelő határidőnek tekinteni. Amennyiben azonban a forgalmazó a fent hivatkozott, 15 napos határidőn belül egyáltalán nem tesz intézkedéseket a kijavítás/csere elvégzése iránt, úgy felelőssége kétséget kizáróan megállapítható.
3. Ha a kereskedő nem vállalja a kijavítást, vagy a kicserélést, vagy vállalta ugyan ezek valamelyikét, de nem tud/ott ennek eleget tenni a b) pontban meghatározott feltételekkel, akkor a vásárló jogosult választása szerint, vagy megfelelő árleszállítást kérni vagy elállni a szerződéstől, azaz a hibás termék visszaszolgáltatása fejében teljes vételár-visszatérítést követelni.
4. A Ptk. 306/A. §-a alapján a vásárló jogosult az eredetileg választott szavatossági jog helyett utóbb másikkal fellépni – pl. először kijavítást, majd annak sikertelensége esetén vételár-visszatérítést kérni. Amennyiben az áttérés indokolt volt, illetőleg arra a kereskedő magatartása miatt került sor (pl. nem készült el a javítással a vállalt határidőre), akkor a vevő nem köteles a kereskedőnek az áttéréssel okozott kárt megtéríteni. Egyéb esetekben azonban a fogyasztó köteles az áttéréssel okozott kárt megtéríteni.
5. Fontos utalni arra, hogy a fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a Ptk.-ban meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el. Ebből adódóan sem szóban (a vevőszolgálatnál, kasszánál), sem írásban (pl. a kötelező jótállás hatálya alá tartozó termékekhez adott jótállási jegyben) nem adható olyan tájékoztatás a fogyasztónak, amely a szavatossági jogoknak a jelen pontban megadott sorrendjétől oly módon tér el, amely által csorbulnak a fogyasztók szavatossági jogai.
6. Szükséges ismételten kiemelni, hogy amennyiben a szerződő felek a szavatossági igény(ek) érvényesítése során nem tudnak megállapodni, a szerződésszegés tényének és a szavatossági igény jogosságának kimondása bírósági hatáskörbe tartozik.
-
andzsin73
tag
emberek! rossz hírem van, most hívott Novák úr, erre az évre elfogytak az U20-ak és a Pana sem tud rendelni, aki ilyet akar venni a még a boltokban kint lévő készletből tud válogatni...
úgy látszik bejött ez az 5 év akció.
-
andzsin73
tag
én a helyedben megeresztenék egy telefont holnap a Pana ügyfélszolgálatnak.
nem szabad elfelejteni, hogy a fogy.védelmi jogszabályok ma már jóval szigorúbbak, ma már nem kell asszisztánunk bizonyos feltételek mellett a javítás szokásos herce-hurcájához, ui. fogyasztó maga kérhet elsőre is kicserélést, amit egyszerűsítve csak akkor lehet megtagadni, ha a kijavítás sokkal olcsóbb megoldás, s megfelelő, a fogyasztónak is elfogadható határidőn belül megoldható a kérdés - megfelelő állapotba hozva a hibás terméket.
de még messze vagyunk az osztrák/német gyakorlattól: 89-ben a nagy bécsi bevásárlóturizmusban
, vettünk egy mikrowellét
Hazahoztuk, klapp, berosált. 1 hónap múlva visszavittük a bótba, nem fogjátok elhinni mit kérdeztek...lehet találgatni, úgyse találjátok ki soha, azt hittük rosszul hallunk: "Milyen színűt kérünk helyette?" Senki nem kért egy rohadt számlát vagy jótállási jegyet, semmit se. Csak rakjuk le oda a sarokba és hozzunk ki egy másikat. Gyönyörű nem? Arrafelé kereskedők laknak...
-
andzsin73
tag
válasz
DM-Fan #26751 üzenetére
Erről annyit, hogy a TV2 esti híradójában volt egy szösszenet a nagy érdeklődésről a műszaki cikkek iránt karácsonyra, és a MM vezetője nem átallotta azt mondani, megpróbálom idézni:"...az idei karácsony slágere a LED TV, sokan keresik, mert a töredékét fogyasztják a plazmákhoz képest..."
na erre varrjatok gombot! És ezt ugye nem a sarki fűszeres és nem Pista bácsi mondta a szomszédból. A Sony sokat fizethetett egy ilyen ingyé reklámért.
-
andzsin73
tag
válasz
Sunyi Sanyi #26587 üzenetére
ha van pénzed G20-at vegyél. tényleg akkora a különbség, mint a régi 50Hz-es 52cm-es crt-k és a 90-es években bejövő 72-es 100Hz-esek között. köcsög panasonicnak kell ilyen hülyeségeket kitalálni, mint neoizé panel meg társai
az U20 mennyiért volt kirakva? mert itt a t.bálinti Corában azt mondták, hogy 170eft-ért tudják behozni - mondtam annyié nem köll, nem is értem, hogy adhatták korábban 140ért - , S20 meg nem is volt és nem is lesz.
-
andzsin73
tag
az van, hogy imho van egy vásárlói réteg - vagyunk egypáran - akik nem mennek oda, ahol suttyózás és "sundámbundám" dolgok mennek. én pl. a büdös életben nem megyek vissza oda, ahol köcsögök voltak velem. előbb-utóbb minden kereskedő meg fogja tanulni, hogy a kedvesség és a hozzáállás sok pénzt hoz a konyhára, lsd. Novák úr esetét. és csatlakozom azok táborához, akik a kenyérpirítót is tőle fogják rendelni
-
andzsin73
tag
na én nem tököltem tovább, megrendeltem Novák úrtól az U20-at 153 pénzért. slusszpassz. biztos, ami sicher. őt legalább személyesen ismerik a Panánál
ez a pár ezer ft differencia megéri a biztonságot.
-
andzsin73
tag
ha megtennétek, hogy visszaolvastok egy pár hozzászólást...
U20 S20
400hz 600hz
900sor 1080sor
Vreal3 Vreal 4
FULLHD FULLHDvannak még elhanyagolható nyalánkságok. a Pana hivatalos tájékoztatója szerint a S20 jobb TV, de ez nem látszik a képén, legalábbis az átlagfelhasználó nem vesz észre semmit.
-
andzsin73
tag
ennek az embernek nagyon jó árai vannak, felhívtam a Pana Hungaryt,szerződött partnerük, úgyhogy biztonságos a vásárlás garancia szempontjából:
http://panasonic.bemutatoterem.net/plazma-televizio/olcson-300000ft-alatt/
X20 131eft
U20 146eft
S20 162eftA garancia érvényesítési jegyeket február végéig küldik ki emilben, az érvényesítéséhgez kell ez a jegy, a számla és a jótállási jegy.
-
andzsin73
tag
válasz
Tizedes1 #26383 üzenetére
a 220V szürkeimportos cég. nem is fogsz kapni 5 évet. én vettem náluk FZ38 fényképezőt, se egy magyar leírás, se semmi...
mondjuk a netről letöltöttem.ez a baj ebben az országban, hogy a FVF még mindig csak kullog az eseménye után, az ilyen bótokat nyugaton előbb megvágják 50.000 euróra, legközelebb meg bezárják. ennyi a történet.
-
andzsin73
tag
Na felhívtam a Pana Magyarországot, azt mondták nyugodtan vegyem meg az U20-at, nem látni a különbséget a S20-hoz képest. Elmondta a fószer, hogy ők műszerileg is méregették a két TV-t, de nem tapasztaltak különbséget. Azt még hozzátette, hogy azt el tudja képzelni, hogy egy BR lemeznél látsziik valami apró különbség, de ez 3m távolból elhanyagolható.
Úgyhogy akkor az U20 marad. Jelenleg legolcsóbban 146 pénz nevesincs helyeken (elektroudvar, muszakidepo...stb.)
itt is ennyi, használja a vállalkozás a Panasonic nevet, nem tudom lehet e rá jogosultsága:
http://panasonic.bemutatoterem.net/full-hd-plazma-tv-tx-p42u20e
ha azt mondjátok ez felejtős, akkor megyek Novák úrhoz 153 pénzért a Baross térre.
-
andzsin73
tag
válasz
GSzarkaTAT #26350 üzenetére
nem egészen, mert a Panával szerződött helyeken is ennél 20%-kal is vannak olcsóbban TV-k. Akkor azok hogy csinálják? Hihetetlen szórás van az árakban.
-
andzsin73
tag
esküszöm teljesen hülyék a kereskedők, olyan árak vannak, hogy elszáll az agyam...
42C2 - 140eft-ért, X20 - 155eft-ért, S 20 199eftért akciósan !!!
ezek hol élnek?? -
andzsin73
tag
na a fogyasztásról ennyit:
http://www.geeks.hu/hirek/100125_100_wattot_sem_fogyasztanak_a_panasonic_2010_es_40_colos_plazmai
-
andzsin73
tag
kétkedőknek és érdeklődőknek melegen ajánlott:
"A tesztről
Az ICRT tesztje hatalmas, több éve folyamatosan tartó, tudományos igényű vizsgálatsorozaton alapul. Terjedelmi okból meg sem kísérelhetjük a teljes adatsorokat közzétenni, de azok úgyis csak a szakmérnököket érdekelnék. A teljes tesztanyag kb. 25 gyártó 160 készülékét vizsgálja, sok szempontból..."
http://www.kosarmagazin.hu/articles/1494
-
andzsin73
tag
válasz
Sunyi Sanyi #26185 üzenetére
ez a törökbálinti volt, oda most fog jönni majd új szállítmány, de a többit is érdemes előtte felhívni, imho.
-
andzsin73
tag
válasz
SpongyaBob #26158 üzenetére
nem tudom ezeket az embereket mire tartják...jobb lenne ha disznókat etetnének.
bár egy átlag rtl és tv2 nézőnek, lehet , hogy valóban jobb a LCD.
de mi nem azok vagyunk
-
andzsin73
tag
Most hívtam a Corát, csak hogy döbbenjetek:
a 42" U20-nak 140.000 volt az ára, ezt el is kapkodták.
Most rendeltek belőle még, ez azt jelenti, hogy Cora kártyával csak 126.000 ft, kell ennél jobb best buy?????
Most van nekik 46" U20 ez 219 pénz. S20 is jön, annak az áráról nem tudott nyilatkozni, azt mondta mindent rendeltek, a Panasonictól függ mit szállítanak.
-
andzsin73
tag
itt van az U20, S20 összehasonlítás a hivatalos Pana oldalon:
http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/2850272/module/general/compare/products/displayResult.html?p=TX-P42U20&p=TX-P42S20
ebből az derül ki, hogy a mozgóképfelbontás 1080 sor, szemben a 900-al az S20-ban.
ez tényleg látszik ez a különbség? illetve ez mikor észrevehető? mondjuk ha Bruce Lee rúg egyet?
a 400Hz helyett 600Hz van a S20-ban. nem tudom ez a 200Hz ez milyen előnyt jelent? látszok e ez valamikor?
illetve a Vreal 4 mennyiben jobb, mint a 3.
a teljesítményfelvétel 275W, ez azt jelenti, hogyha hófehér a képernyő akkor ez a max?
-
andzsin73
tag
még annyit, aki TV vásárlás előtt áll és egy összegben akarja megvenni, annak érdemes megfontolnia, hogy a Corában bevásárlókártyával hétfőnként mindenre 10% engedmény van, ez egy 150-200 ezres tételnél már nem kevés.
A madarasban meg most indul a 0% thm akció.
-
andzsin73
tag
válasz
rogers #26093 üzenetére
ne merüljön fel. én akárhányszor vitába keveredtem egy japán céggel, azt a haptákba vágást, amit ezek ilyenkor csináltak...minden európai cég megirigyelhetné. szóval bízz bennük. én ha vita van, mindig meglengetem, hogy az európai központ fog egy szép levelet kapni tőlem, ha szórakoznak és tudják, hogy a japók nem viccelnek, az állásukkal játszanak.
-
andzsin73
tag
az a nagy helyzet, hogy úgy látom a legtöbbünknek a pénztárcája szab határt és próbálunk megalkudni dolgokkal...
ma elmentem a budaörsi MM-be, egymás mellett van a G20 és az S20, az U20 egy kicsit távolabb volt. a G20-nak tényleg qrva jó képe van, de valóban az az igazság, hogy nem két TV lesz egymás mellett, a mostani 72cm-es CRT-met lecserélve még egy C2 is minőségi ugrás lesz. Az U és S között sok különbséget így első ránézésre nem láttam.
mivel az 5 év gari fontos (egy másik topikban olvastam, hogy egy 5 éves LG plazma adta meg magát és 70 rongy a javítása), ezért csak a full HD jön számításba, "emberi" áron pedig az vagy az U vagy az S 42".
feljebb DMfan azt mondta, hogy nézési távolság ide vagy oda azért az S20-nak szebb a képe még messziről is. itt már csak az a kérdés, hogy az U 140-150eft-os átlagárához képest, megéri e a S 160-170eft-ért a 600Hz a 400 helyett, a gyorsabb válaszidő, a magasabb fényerő (a MM-ben 3x fényerő volt feltüntetve a S mellett/cm2, azt hiszem az U-nél 450volt, a S-nél meg 1500), meg a 900 sor helyett 1080.
Én is messziről bámulnám, értsd 3,5m és ha hosszú távon gondolkodok, 5 év múlva már minden HD lesz, akkor lehet, hogy a S fájna anyagilag, de egy jobb TV-t kap az ember a pénzéért.
De nyitott vagyok arra, hogy győzzetek meg, hogy felesleges pénz kidobás ilyen "messzire" ugyanolyan full HD TV-t venni, az előbb felsorolt minőségibb képmegjelenítésért.
-
andzsin73
tag
ráadásul ez q jó, hogy a PFS20 nincsen benne a Pana weblapján az 5 éves garanciában, de hogy miért?
-
andzsin73
tag
én azt nem értem, hogy hogy a fenébe lehet ekkora árdifferencia:
Panashop TX-P42S20E 174eft
Pixmania TX-PF42S20 145eft
és megint ez a P és PF...
-
andzsin73
tag
Tudja valaki mi a különbség a két TV között?
Panasonic VIERA TX-P42S20E
Panasonic VIERA TX-PF42S20
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest