Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
djtoomi
addikt
hali
a pioneer dvr 111 az lightscribe-os? -
cstomi15
tag
Nekem az lenne a problémám, hogy a DVD lejátszóm nem játsza le az eredeti DVD-ket.
Alapból a DVD lejátszóm Pioneer DVR-111D, amit DVR-111L-re flasheltem át.
Amikor el akarom indítani az eredeti lemezt, akkor azt írja ki, hogy az ''Ebből a régióból származó lemezek lejátszása nem engedélyezett''
Miután felraktam az eredeti 1.29-es DVR-111D firmwaret, már minden DVD-t vitt rendesen, csak akkor azt nem tudom, mire jó a regió-független firmware... -
Az miért lehet hogy megírok egy DVD/CD-t (vagy az ujrairtható lemez törlése után), és amint kész az írás, nem lehet kivenni a lemezt, csak ha resetelem a gépet. Vkinek vmi ötlet?
íróm:
Pioneer 111D@L 8.29-es FW
Nero 7 Premium 7.2.0.3
Előre is köszönöm a segítséget! -
troooper
tag
Elolvastam, de nekem már kapásból az olvasással vannak problémáim nem az írással. Ha pl először elkezdem fölmásolni a lemez tartalmát a winyóra, és fölpörgeti normálisan akkor nincs gond.De mivel a gépen nézek DVD és kapásból inítanám a Powerdvdt, nem szoknék rá erre ha nem muszály.Azért még az nvidias módszert majd megpróbálom, gondolom az üres rack keret azért nem fog bekavarni.
-
troooper
tag
Ezek szerint valszinű hardwaresen rossz az író? V csak én vok láma(ez inkább valszinű).Amúgy a jelenség gyári lemezeknél is előfordul. Elég ha csak a winyót veszem ki a rackből v úgy ahogy van húzzam le a racket?
-
misx
senior tag
Nekem a Samsung CD-íróm csinált így, miután darabokra tört egy lemezt (ami már előtte meg volt repedve a közepénél). Mindig ha bettettem egy lemezt a fej elkezdet ide-oda rángatózni.
Lehet, hogy megpurcant, de ha ilyen hangot ad, akkor hardveres probléma lesz. De mivel létezik HDD-tönkretevő vírus (az is hasonló módon teszi tönkre a fejet), ezért nem kizárt hasonló jelenség. -
troooper
tag
Haligali!
Problémám a következő: gyakran előfordul, ha berakok egy film DVD-t (bár már előfordult adat CD nél is) pörgeti pörgeti, ugrál a fej, mindez kb 5 sec ig majd csókolom, lefagy az egész gép, csak a restart segít, restart után ugyanúgy eljátsza mindezt. PIO111D-m van 1.29 firmware, 80 eres IDE, masteren, van mellette egy mobile rack, de csinálja ha van benne vinyó, ha nincs. Windows újra telepítést is próbáltam már. Valakinek vmi ötlete?
Előre is thx! -
perempe
veterán
Ide is beírom: Memorex 16x-os DVD-R lemezt (RitekF1 a médiakód) nem írja a Pio111, csak 12x-es sebeséggel. 16x-os sebességgel a végén gondja akad, és nem olvasható egy állomány vissza.
Más is tapasztalt ilyen jelenséget?
[Szerkesztve] -
-
Tosee
őstag
Nemrég vettem egy Pioneer DVR-111D írót, 1.23-a firm-van benne gyárilag. Szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy a gyári 1.29-es tudja-e azokat mint a tuningolt. /Label flash, dvd-rom írás/. Ha esetleg a tuningoltat választanám ami a dvr-111L hez van /azt olvastam ezzel lehet ezeket megoldani/ de ettől nem lesz baja az írónak? Először a 8.26 INT-et majd a 8.29 INT-et kell felrakni? Kell valami külön progi a frissítéshez, vagy elindítom az exét és kész... restart?
Esetleg a 111D-s firmware-k eredeti 1.29 vagy tuningolt 8.29INT tudja a dvd-rom írást és a label flash-t?
[Szerkesztve] -
jodován
tag
szept. óta van ilyenem. (111-D) pár hete nem minden lemezt ismer fel. most úgy tűnik, hogy a cd-ket nem (gyári audió, írott, rw), de előfordult már, hogy dvd-t beraktam, felismerte, aztán tálca ki-be, és nem látja. tegnap beolvastam vele egy +rw-t, kiírtam +r-re. most olvastam vissza, ezzel semmi gond, de a cd-ket továbbra sem látja. először egy kábelen (sima 40 eres) volt egy lg dvd olvasóval (mvp3 csipszetes lapon) mikor nem akart lemezeket felismerni. most egyedül van primary masteren (k8t800). állítólag lézerkalibrálásra v. fejcserére szorul. igaz még van rá gari, de nem nagyon van rá időm. még az eredeti fw van benne: 1.19.
annyi a változás, hogy 1.06-os fw-t tettem rá (sima 111-ét), és sec. masterre tettem. dvd-ket olvassa, írja, cd-kkel meg ''se kép, se hang''. -
gilfoyle
őstag
Köszi a helpet. Frissítettem a firmwaret 1.2x-re, ez volt a legújabb amit az író honlapján találtam. Ez egy adatlemez imidzse (biztonsági másolat
) amit ki akarok írni.
Rezidens emulátorok,stb. nem futnak a gépemen. Az ide drivere pedig amit a lapomhoz letöltöttem a netről.
Még teszek egy kísérletet az ImgBurn-el, majmeglássuk... -
Henker2
addikt
válasz
mikk2000 #1423 üzenetére
Nem is mondtál rosszat. Megpróbálom a tehermentesitést. Reméljük az lesz a bibi. Mondjuk az az érdekes, hogy lemezt irni meg tudok. Akár milyen sebességel. És ugye akkor is felpörgti a lemezt
Mondjuk az biztos, hogy erről az ágról megy a 250gigás wincsibe, meg a vidikari felé is...
-
mikk2000
őstag
válasz
Henker2 #1422 üzenetére
Örülünk hogy kezd irány körvonalazódni a problémád megoldása felé.
Tehát nem a windows halálozik el. Ez esetben, mint említettem, valószínű lehet a táp. A felpörgetéskori áramszükséglet túlmutat azon, amit a táp biztosítani tud úgy, hogy a többi ágon is tartani tudja a feszültséget. A próba egyszerű; másik táppal kell megnézni. De ne ótvarossal, mert ha durran vihet mindent a túlfesz.
Ha nincs másik táp a közelben (felfogtam hogy a tied elvileg erős), akkor meg lehet próbálni azt is, hogy tehermentesíted a tápot, tehát az összes vinyót/optikai egységet lehúzod a próba idejére ami nem feltétlen szükséges. Ha így nincs újraindulás a kérdéses dvd meghajtó tálca csukogatására, akkor a táp lesz a bibi. Ha a dvd egység venne fel akkora áramot hogy túlterheli a tápot, szerintem füstölne legalább...
Persze akár más is okozhatja.
Valami vicces vírus, ami arra aktivizálódik amikor te lemezt teszel a meghajtóba. Online keresők futtatását javaslom.
Vagy egy nem túl vicces fizetős program, ami a megtörését így honorálja. Szedd le azt a progit ami lemezzel kapcsolatos és úgyse működik. -
mikk2000
őstag
válasz
Henker2 #1418 üzenetére
Hallom
De amit megadtam egy olyan alap dolog, amit minden telepítésnél érdemes megcsinálni. Hogy miért? Mert a kék halál néha megnevez egy-egy fájlt, amivel esetleg beazonosítható hogy melyik alkalmazás a ludas. Sőt, ha elkészül a hibakép, az ms debuggerrel pontosabban meg lehet tudni mi okozta az oprendszer összefosódását.
Újratelepítés az olyan, mintha egy kocsi megjavítása helyett újat vennél. Ha ugyanazokat a dolgokat pakolod be az új kocsiba ami a régiben volt, uganúgy zörögni fog valami a kesztyűtartóban... -
PPeter
addikt
válasz
gilfoyle #1419 üzenetére
DL íráshoz - főleg ha filmről van szó, avagy image fájlról - mindenképp az ImgBurn ajánlott, vagy valami olyan program, ami a rétegváltás meghatározását értelmesen végzi el (a Nero nem ilyen, mondjuk adatlemeznél ez nem gond, de DVD-Video esetén igencsak beletaposhat a kompatibilitásba). Ezen kívül ajánlott a legújabb firmware az íróba, lehetőleg MKM vagy Ricoh gyártmányú DL lemez használata, és persze a szokásos litánia (rezidens emulátorok, klónozó/másoló/lófütty programok eltávolítása, ezek ugyanis bele tudnak kakilni a Nero és a többi íróprogram lelkivilágába még egyrétegű lemeznél is, hát még a sokkal komplikáltab DL-írés esetén, de alaplapi IDE/ATA vezérlő rosszul megválasztott drivere is okozhat problémákat).
-
gilfoyle
őstag
Megint nekifutottam egy double layeres DVD (Fujifilm + -os) megírásának. De megint Power calibration error a hibaüzenet. Itt a Nero 7.5.9 hibaüzenete: [link]
1.19-es firmware van az íróban. WinXP SP2, konfig a profilomnál.
Nálatok gond nélkül megy a double layeres DVD írás?
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
Henker2 #1413 üzenetére
Én azt tisztáznám elsődlegesen, hogy az újraindulás amiatt van hogy az operációs rendszer összeszarja magát, vagy pedig a tápod túl gyenge.
Gondolom XP-t használsz, beállítások/vezérlőpult/rendszer/speciális fül - indítás és helyreállítás/beállítások, itt vedd ki a pipát az automatikus újraindítás alól.
Ha legközelebb felpörgés után nem kék halál fogad, akkor biztos a táp nem bírja. -
PPeter
addikt
válasz
Henker2 #1413 üzenetére
Ha a kábelezéssel minden rendben, akkor minden bizonnyal szoftveres problémáról lehet szó (driverek, telepített programok, úgy általában a Windows stb.). Ezer oka lehet. Első lépésben az egymást agyonvágó emulátorokat, másoló/klónozó programokat, esetleg a másolásvédelmeket kijátsó drive-elrejtő vackokat (ha vannak ilyenek) kellene leszedni, aztán azt is tudni kellene, milyen alaplapi chipset, ATA/IDE vezérlő van a gépben.
-
Henker2
addikt
Nem tom találkozott-e már valaki az én problémámmal. Amikor felpörgetek egy dvd-t a 111-el, 1-2 perc pörgés után ÚJRAINDUL a gép.
Egyik ismerősöm is panaszkodott pont az én esetem előtt erről a jelenségről. Nem tom mi lehet a problem.
Segitsetek -
PPeter
addikt
Cseréld ki a kábelt. A kábel végére tedd az írót, masterként jumpereld. Az Eszközkezelőben uninstalláld, távolítsd el azt az ATA/IDE csatornát, amin az író van. Restart. Ha normális a kábeled, akkor menni fog. Próbálkozhatsz 40 eres kábellel is, UDMA-2 mód is bőven elég a 16x-os íráshoz.
-
xtmod
senior tag
bocsi az előbb elírtam, a lányom gépében egyedül, egy kábelen van. persze az enyémben is próbáltam így, de semmi.
üdv. -
xtmod
senior tag
szevasztok!
jó lenne, ha valaki tudna segíteni. a dvd íróm, nem akar udma4 módban menni, 4x-esnél gyorsabban írni. az 1-es ide vezérlőn winyók vannak, a kettesen van a dvd, egy cd író társaságában, nyolcvaneres kábelen. a dvd az elsődleges meghajtó. már cserélgettem a jumpereket, levettem a cd írót is. semmi. egymagában se megy udma4-ben. ha a lányom gépébe rakom egy vinyó mellé másodlagosként, ott megy rendesen. ki érti ezt? általában nem sok időm van, ezért már egy jó ideje kínlódom ezzel a f@ssal. ha valaki tud segítsen.
üdv.
(firmet is frissítettem, de semmi. a lányom írója ugyanezt csinálja. az övében megy, az enyémben is, de lassabban. az alaplap, asus p4p800 e deluxe) -
Van egy Pio 111D-s íróm 1.19-es firmmel, de a Nero InfoTool szerint nem tud DVD-Ram-ot írni, és nem is nagyon tudom hol találnám meg a Nero-ban (6.6.0.1-es ver.) a formázást.
Amúgy ha beleteszem a TDK DVD-Ram Type II-es típusú lemezt, akkor a Nero szól, hogy üres lemez van benne. -
jodován
tag
szept. óta van ilyenem. pár hete nem minden lemezt ismer fel. most úgy tűnik, hogy a cd-ket nem (gyári audió, írott, rw), de előfordult már, hogy dvd-t beraktam, felismerte, aztán tálca ki-be, és nem látja. tegnap beolvastam vele egy +rw-t, kiírtam +r-re. most olvastam vissza, ezzel semmi gond, de a cd-ket továbbra sem látja. először egy kábelen (sima 40 eres) volt egy lg dvd olvasóval (mvp3 csipszetes lapon) mikor nem akart lemezeket felismerni. most egyedül van primary masteren (k8t800). állítólag lézerkalibrálásra v. fejcserére szorul. igaz még van rá gari, de nem nagyon van rá időm. még az eredeti fw van benne: 1.19.
[Szerkesztve] -
fero02
nagyúr
válasz
Atomgeszi #1403 üzenetére
Szal én a helyedben ezt az eszközt kivenném...mert minek
CdRomPeripheral : KK5534V IGX321X 1.0 a4nvri57 Port 2 ID 0 DMA: Off
Azaz ami maradna az ez:
DiskPeripheral : Maxtor 6Y160P0 atapi Port 0 ID 0 DMA: On
CdRomPeripheral : PIONEER DVD-RW DVR-111D atapi Port 0 ID 1 DMA: On
DiskPeripheral : QUANTUM FIREBALLlct20 30 atapi Port 1 ID 0 DMA: On
CdRomPeripheral : HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B atapi Port 1 ID 1 DMA: On
Nem tudom, csak gondolom, h vmelyik eszköz raid vezérlőre van kötve. Vagy tévedek?
Szerintem ugy lenne az igazi, ha a 2 HDD Primary Master (rendszer) és Slave (tároló), a 2 ODD pedig Secondary Master (a pioneer) és Slave (az lg).
És természetesen az összes eszközhöz használj ''sűrű'', 80 eres kábelt!
Aztán ha ezek megvannak és mégsem, akkor gyere vissza!
Üdv! -
Rafael007
csendes tag
Köszönöm a kimerítő választ! Most megnyugodtamDe mint írtam, az írás utáni adatellenőrzés során nem talált a progi hibát, tehát akkor minden OK. Mégegyszer THX a válaszért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- iPhone-t használók OFF topikja
- Subaru topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest