Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #1703 üzenetére
A különböző meghajtók különböző érzékenységgel bírnak az adott DVD lemez védelmi megoldásával szemben, amik többnyire hibaként jelennek meg számítógépes meghajtókkal történő ''másolás'' során. Ettől függetlenül esetedben az is elképzelhető, hogy azon a másik gépen ugyan ugyanaz a dvd decrypter volt, csak éppen a háttérben futott egy DVD védelem feloldó program.
Védett lemez feltörése ha nem működik, és ezért reklamálsz, az felettébb érdekes, szerintem akár büntetőjogi kategória is.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
cstomi15 #1595 üzenetére
Van itt egy olyan topik, hogy ''Probléma a DVD/CD íróval'', namármost annak az első hozzászólásába bekerült egy szösszenet, ami segíthet pár kérdés tisztázásában.
Feltételezem, hogy Pioneer 111-es íród van, azért írtál ide. A Pioneer írók legtöbször nagyon NEM szeretik, ha van mellettük vinyó, vagy akár csak egy üres rack egy kábelen, de puding próbája az evés. -
-
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #1107 üzenetére
Megy az :
1. you have a Pioneer DVR 111D with 111L INT8.26 FW now
2. then you want to flash back to original offical DVR 111D 1.29 FW
If above is correct, you need to do is:
1. flash back to TDB DVR-111D 1.06 (I think you have done)
2. download the offical FW 'DVR111D_FW129EU.EXE '
3. use winrar open this file, take out the file 'A0812001.129' to a folder, e.g. 'C:\FW'
4. download the patched RPC1 FW (111D_129.zip) http://tdb.rpc1.org/#DVR111D
5. use winrar extract the 'UPR111.exe' to that folder which you put the offical FW before (yes, it is the patched flasher)
6. finally just run the 'UPR111.exe', you will get back to the damn offical 1.29 FW. -
Chaser
legenda
válasz
cstomi15 #1068 üzenetére
Érdekes, pio hangja fw függő lenne? Akkor rakj vissza olyat amivel neked bevált. igazából fogalmam nincs eredeti fw-vel milyen hangja volt, mert másnap raktam fel az újat ahogy megvettem. Sztem ez nem hangosabb mint a 110D-m volt, nálad meg nem tudom milyen hangja van.
-
fecoka
aktív tag
válasz
cstomi15 #1060 üzenetére
Talán ha figyelmesen visszaolvasnál néhány hozzászólást akkor látnád, hogy erdoke leírta amit most én is.
Ha 8.xx firm van az írón akkor először le kell tölteni [link]és felrakni a 111 hez való 1.06* firmware-t miután ez felkerül máris mehet az 1.29
Visszacsinálni szintén a csillaggal jelölt firmel lehet pl 111L 8.19*INT aztán jöhet a 8.29
stb stb -
RÁK_
tag
válasz
cstomi15 #1060 üzenetére
Hali!
A ''repülő hang'' alatt mit értesz? Nekem is van hangja, mintha a levegőt fújná ki belőle ezerrel valami ventillátor mikor felpörög, de én azt hittem ez természetes. A régi LG-m sztem még hangosabb is volt. Igazából én egyből ''átalakítottam'' vásárlás után 11L-re, szal nincsenek tapasztalatim milyen hangja lehetett az eredeti firm-el. ;-) -
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #969 üzenetére
Persze ha még mindig ragaszkodsz ahhoz, hogy felülbíráld a pioneer mérnökök munkáját/tapasztalatát, akkor vannak lehetőségek ... [link]
Ha szénné égetsz vele lemezt, vagy csak simán nagyon rossz lesz az írás minősége, vagy tönkreteszed a meghajtót akkor ne panaszkodj! Ezt a progit sosem használtam még, és nem is valószínű hogy fogom. Neked sem javaslom a használatát.
Talán az előző hsz-emben adott két link megmutatta, hogy az írás/médiák összefüggése összetett dolog, és foglalkoznak vele akiknek ez a dolga firmware frissítés formájában (ami többek között az újabb lemezek kódjaihoz tartalmazza az ajánlott írás jellemzőket). -
petakpa1
őstag
válasz
cstomi15 #953 üzenetére
Nekem is ugyanez volt vele a problémám, de aztán Polt Péter javaslatára próbálgattam más lemezekkel is, és kiderült, hogy bizonyos márkájú (alapanyagú) lemezeket csak 32X-se hajlandó megírni, hiába 52X a lemez. Másokat viszont megír 40X is.
Asszem Maxell, Benq csak 32X-sen megy, Verbatim, TDK meg 40X-sen is, de nem a márka a lényeg, hanem az alapanyag. Keress rá az én régebbi hozzászólásaimra ebben a topicban....
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #953 üzenetére
Szia,
az elején mindegyiknek 6-7x olvasási sebességgel indult, majd a közepe felé indult be rendesen, így le is faragta az elején elmaradt ídőt.
A lemez közepétől a széle fele történik a rögzítés. Közepén a kis átmérő miatt értelemszerűen lassabb az elérhető átviteli sebesség mint a széléhez közel.
Nekem 8x-os íráskor még így is porszívó lesz emiatt a lemez elején
Még arra lennék kiváncsi, hogy ha ugyan azon az IDE kábelen amelyiken a DVD-író van, helyet kapott egy CD-író, az befolyásolja-e a DVD-író müködését, vagy írási/olvasási képességét?
Ezzel az egységgel konkrét tapasztalatom ez irányban nincs. Nekem nincs más azon a kábelen. Újraírható lemezzel büntetlenül tanulmányozhatod mit produkál írás alatt a két eszköz egyszerre aktivizálása. Olvasás meg tényleg retorzió nélkül
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #949 üzenetére
Esetleg meséld el mi volt a gond, hadd tanuljon belőle más is.
Az olvasási sebesség erősen lemezfüggő, biztos hogy ugyanazt a lemezt olvastatod be vele, ugyanazokkal a beállításokkal?
Nem tudom, hogy innentől kezdve mi lehet a gond. Egyáltalán jo az, ha UDMA 4 alatt megy???
Hát döntsd el mit akarszTe akartál UDMA4-et, megkaptad.
Az UDMA4 mód olyan átviteli sávszélességet biztosít, amely az optikai egység maximális adatforgalmát képes továbbítani. Ha kisebb módot állítassz be, pontosan az akadályozhatja a sebességet. Legalábbis az íróhoz adott dokumentációban ez van, pontosabban a 80 ér, amihez ügye minimum UDMA4 mód járul (66MB/s).
Szerintem nézd meg több (DVD) lemezzel azt az olvasási sebességet, gondolok itt sima adat/dvd-re is, nem csak agyonkarcolt tékás lemezre. A nero cd/dvd speed programjának átviteli sebesség tesztje grafikusan is megmutatja mi a helyzet. Nézegess tehát több fajta lemezt.
Nem tudom drivert próbáltál-e frissíteni/cserélni/ms originált visszakérni mert ezek sokat számítanak, de ha neked az UDMA2 mód jobban beválik, akkor nyilván azt fogod használni, de akkor a pio doksi szerint a 16x-os írás nem fog menni. -
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #945 üzenetére
Hali!
Olvastam, hogy a 111D támogatja az UDMA 4-et, de nekem sehogy sem siekrül kihoznom ezt belőle, csak az UDMA 2-t engedi.
Ha csak UDMA2-ben megy, az feltehetőleg nem az író egység hibája, hanem minden másé
Első körben ATA100/133, azaz 80 eres kábel kell hozzá (a legsűrűbb). Ha ez nem segít, akkor meg kell próbálni úgy, hogy egyedül legyen az IDE csatlakozón. Ha ez sem segít ettől függetlenül a további próbákhoz is 80 eres kábellel használd és egyedül lógjon az IDE kábelen. Legyen masternek jumperelve az egység, és legyen a kábel végén az író emiatt.
Megpróbálhatod a másik IDE-n is.
A feltehetőleg alaplapi IDE eszközöd driverének a beállítása között nem árt szétnézni a windowsban (eszközkezelő-IDE vezérlő), hogy az felrakott chipset(függő)-drivernek nincs-e olyan beállítása, hogy több DMA mód közül tudj választani. Ha van, akkor UDM4..Aztán ezt a drivert frissítheted, de lehet hogy egy régebbi lesz a jobb, aztán meg lehet hogy az eredeti windows driver lesz az ideális. A driver cserékkel akkor nagyon vigyázni, ha a boot vinyó is IDE-n lóg, mert előállhat olyan helyzet hogy a windows nem jön be.
Arra is gyanakodtam, hogy az miatt lehet, hogy 111L-re frissítettem
Én is frissítettem, mégis UDM4, pedig trágya via chipset.
Azzal, hogy felfrissítettem 111L-re, a LabelFlash-en és +-os DVD-k DVD-ROM-nak való megírásán kívül van még valami extra? A labelflash nem is nagyon érdekelne, de ez a DVD-ROM miért jó?
Elvileg megy vele a DVD-RAM is (írás/olvasás) legalábbis a nero info tool kijelzi, de én nem próbáltam. RPC I-es, ami azt jelenti hogy bármilyen régiókódú (eredeti) lemezt elfogad, bár olvastam valahol hogy a vista nem fog támogatni RPC1-es meghajtót..majd kiderül.
A DVD-ROM elvileg arra jó, hogy a feltehetőleg régebbi/nagyon márkás készülékek ne utasítsák vissza a megírt lemezt, mert nem volt mindig divat engedni az írott (hamis?) lemezek lejátszását. Nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy ez modern készülékeknél használ, mert a lejátszó így nem tudja hogy a lemez valójában micsoda, és mivel fényvisszaverő képességben biztosan van különbség a megírt és eredeti lemez között, akkor a nyomott lemezhez való olvasási módszer csökkentett teljesítményhez is vezethet (elméletben) bár szvsz automatikus szabályoz az optikai egység.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile (ARPG)
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Motoros topic
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest