- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fetye
tag
Jó a TUSL2-C, de a 815-ös lapkakészlet miatt csak 512MB memóriát kezel. Ezért én a viás lapkával szerelt tuás deszkákat jobbnak tartom. Teszteltem is őket és bizony sokat számít, h fél vagy esetleg másfél giga ramot tud kezelni... A duálprocis lapok pedig igazi csemegék...
-
DJ_Zirk
csendes tag
ASUS TUSL2-C ..... jah!!!! TUALATIN procival....Abszolút ajánlom! P3 kategóriában szerintem mindent lenyom... még P4-ben is egy jópár konfignak odavertem vele egy 1.3-as CPU-val és 512 rammal!!
-
Mans20
addikt
Helosztok
Ma kihalt a lap anyám gépébe,és szeretnék egy hozzá hasonlót,ami kihalt azon van 1 AGP és 3 PCI slot, 512 sd ram a max,és 1.4 es tualatin mehet bele,mármint az is van.
Elvileg ez az
[link]csak az a baj hogy itt azt írják hogy max 1 gigás proc ig,pedig anyámé ugyan ez a lap és abba 1.4 es tualatin van,esetleg nem tudja valaki hogy annak mi a neve amibe az 1.4 gigás is belemegy?mert a lapon nincs rajta,és a neten se találtam eddig.A lap méretének meg ugyan ennek az Acer S58M nek kell lennie mert nagyobb nem fér a házba.Néztem azt az Asus tusi M et az nagyon hasonló de nincs gp slot sajnos.
-
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
Aopen AX3S lap,
3*32Mb/100 SDRAM (egyelőre),
Gf 4 MX440 AGP kártya,
Pentium 3 733MHz proci.És akárhogy próbálkozom, nem tudom a procit 733-on járatni, vagyis a gyári órajelén. Kizárólag 366MHz-en működik. Hiába jumperelek, állítok szorzót, fsb-t, nem megy. Vagy visszaáll a 366-ra, vagy már be sem kapcsolja a monitort.
Ám egyszer sikerült elérni, hogy elinduljon 550MHz-en, de lefagyott boot közben. Ha az alaplapon defaulton hagyom a jumpereket, akkor elindul a gép 733MHz-en, de post után megáll, a szokásos "detecting IDE devices..." feliratnál. Esetleg még biosba eljutok, de rögtön megfagy. Ötlete valakinek?
ui.: a proci 100%, hogy jó, máshol le lett tesztelve. A lap 500MHz-es Cerkával elindul, de ott is hiába emelem fel a szorzót, stb. -
Fákundó
csendes tag
Az Intel 440 chipset gyengébb az Intel 815EP-nél?
Köszi Viktorááááááá most égafejem
szerinted inkább az Abit lapok közül válasszak ,mintaz ASUS alaplapok közül? (nem tudom miért , de nekem az ASUS szimpatikusabb, de ha minőségileg vagy teljesítményben az Abit ha egy kicsit is jobb, akkor azt bválasztom, csak nem tudom összehasonlítani
)
Az Abit lapok közül az ST6 a király?
Nem tudtok segíteni abban hogy hol találhatnék teszteket az említett lapokhoz kapcsolódóan?(tudom... keresgesseka VILÁGHÁLÓÓÓÓN) de akkoriss. Hmmmm?
és köszi hogy hajlandóak vagytok foglalkozni a problémámmal , ami már messze nem a legújabb hardverekkel kapcsolatos.
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
Hol nézted Te az Abit lapján az S370-es lapokat? Mert bizony ott vannak. Például az egyik legjobb (ha nem a...) ST6.
MOD: Talán itt már megtalálod. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Bobbacsi
veterán
Itt épp hirdettek egy eladó lapot :
Bővebben: link -
corlagon
senior tag
Szerintem a TUSL2-C az ultimatív P3 alaplap, de az egyik legjobb az biztos.
ASUS kínálatában található meg
Újonnan esélytelen, régóta nem forgalmazzák.
Intel 820:
Ha jól emlékszem RAMBUS-os volt, felejtsd el gyorsan. Intel P3-ban a 815EP volt az utolsó jó, az még SDRAM-mal megy.
Videokari:
Hát lehet ATI is. AGP 4X-ben gondolkozz.
Én max. Gef4 Ti4200-ig mennék el, ATI-ban esetleg a 9500-asokig. De alacsonyabb felbontásban a relatíve gyenge proci már nem tudná kihajtani őket szerintem. -
Fákundó
csendes tag
Hellóka!
Ugyehát én a PIII alá az abszolút námbörván istencsászár páva alapot keresném...
és az eddigiek szerint az ASUS említett lapja az , amit én keresek??
Vagy esetleg tud valaki jobbbat mondani?
(azt elvileg már tudjuk hogy az ASUS kínálatában található meg... vagy mégsem?!)
Az Intel 815-ös chipkészlet nem gyengébb az Intel 820-nál?
videokari esetében nVidia vonalon nézelőggyek? az ATI nem volt olyan jó annakidején? -
corlagon
senior tag
P3-mas alaplapon volt pár...
Szvsz az Intel 815EP chipkészlet a legjobb, az ASUS TUSL2-C volt a nagy ász annak idején. Egyszerű, semmi fölös cucc, jól tuningolható, Tualatint is fogad. Hátránya hogy a chipkészlet csak 512 MB ramot bír. Használtan a Ph!-n 7-8k.
Mellé teszel egy 1700-1800-ra húzott Tuát, annál gyorsabb P3 nem nagyon van.
A többi chipkészlet se rossz, Via Apollo Pro 133A-s lapom is volt, csak elpuszult sajna
Videokariban Gef3 fölé nem érdemes menni, gyenge lesz hozzá a CPU. -
Petrocselli
csendes tag
Hi!
Én még most is egy P3-as lapot nyúzok,egész pontosan egy ASUS CUV4X-ME -t VIA VT82C694X Apollo Pro133A -as chipsettel,immáron 3 éve,de eddig semmi gond nem volt vele. Elég jól reagál a tuningra is. Egy P3 Intel Celeron 900-as van bent és 1116Mhz-en fagyás nélkül dolgozik. Egy hátránya van a lapnak,h. csak 2 PCI slot van az AGP Pro mellett,ami sajna igen kevés. Ezzel a kis kövülettel meg egy Gecube 9550 Extremmel a 3DMark03-ban 3058 pöttyöt produkál
A mai játékok zöme (kiv. Doom3 és Far Cry) medium, med-high beállítással szépen elfutnak.
Szal ez egy jó kis lap,ha lehet még ilyet kukázni valahol -
Fákundó
csendes tag
Egy kis RETRO PIII-mal
-
Fákundó
csendes tag
Szépjóestét kedves hardverrajongók!
Egy igen fontos kérdéssel fordulnék hozzátok. A problémám, amiben a segítségeteket várom , a következő lenne: van egy régi PII-es gépem, és -lehethogy hüjeség sokakszerint- szeretném kicsit ''fejlesztgetni'' ,új alaplap, proci és vinyó kerülne bele... A proci Intel P III lenne (még nemtudom melyik), a HDD egy sima 40gigás seagate(vagy ha tudtok jobbat javasolni, mongyátok bátran),de az alaplap kérdésben nemtudok dönteni, mivel nemigen értek hozzájuk.
A legjobb PIII alaplapot szeretném a gép alapjává tenni.
Egyik kérdés hogy melyik nagy gyártó lapja legyen ( ASUS, Abit (nemtudom, hogy van-e S370-es lapja), GIGABYTE, MSI ), a másik, hogy azonbelül melyik chipkészlettel rendelkezzzen ( Intel, VIA, SiS )?
Egy kis segítség, vagy tájékoztató, hogy eddig miket találtam (a hivatalos oldalakon ) :
A GIGABYTE-on belül chipkészletek: Intel 820
VIA 694
VIA 694T
VIA 694X
VIA Pro 266
(esetleg még van VIA Apollo pro és
VIA PLE133)
Az MSI-ből: MS 6368
694T Pro
MS 6309 V2.x
Pro 266 Master
MS 6337
694 Master
MS 6309 SB
Pro 266 Plus
MS 6309 Lite
(egy procis alaplapot szeretnékk)
Az ASUS lapjai: TUSI-M
TUEP2-M
TUSL2-C
TUV4X
hát nemtudom, hogy mond-e nektek valamit eza néhány adat... az Abit lapjaji közt nemtaláltam -a honlapon- a socket 370-es lapokat(persze feltéve, ha létezik)
A segítségeteket előre is köszi!
+egy PIII géphez milyen VGA karit ajánlotok? (4x AGP)
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Windows 10
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest