Aktív témák
-
whitewolf5
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy kérdésem:
miért nem lehet perzisztens adatkapcsolatot fenntartani a PHP kiszolgáló CGI-módú hívása esetén? -
whitewolf5
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Ezzel próbálkoztam de nem jó:
$username = addslashes($_POST['username' ] );
$res = mysql_query(''select * from users'');
$row = mysql_fetch_assoc($res);
if ($row['username' ] == $username ) die('<h2>Létező felhasználónév!</h2>');
Van az adatbázisban két felhasználó: admin és tesztelő. Ha megpróbálok megint egy admint hozzáadni akkor működik a fenti kódrészlet és kiirja hogy létezik már ilyan felh. Azonban ha a tesztelőt szeretném hozzáadni ismét akkor gond nélkül megteszi. ezek szerint csak az első usernamet hasonlítja össze?
Hogy lehet megoldani hogy a username mezőben lévő összes felhasználót a POST-ban megkapott felh névvel összehasonlítsa és hibát dobjon ha azonos?
[Szerkesztve] -
whitewolf5
csendes tag
Kezdek rájönni hogy nem is olyan ördöngős dolog ez csak kicsit kísérletezni kell. THX a Helpet! További Szép napot mindenkinek!
-
whitewolf5
csendes tag
válasz
whitewolf5 #1422 üzenetére
Ok meg van..
2006-05-10 00:00:00
-
whitewolf5
csendes tag
válasz
vakondka #1421 üzenetére
Ok Kösz ez megoldja részben a problémámat mert egy rendszert csinálok ami bejegyzéseket tárol, ez jó abba a mezőbe ahol a bejegyzés tárolásának dátumát teszem. De van egy lejárat mező hogy meddig legyen érvényes, ezt űrlapon kérem be a felhasználótól. A lényeg hogy milyen formában kell bekérnem az adatot ha erre létrehozok az adatbázisban egy külön rekordot monjuk ''lejarat'' és ez is dátum típusú?
-
whitewolf5
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A következő problémába ütköztem: a célom hogy egy változóban mondjuk $fulltime létrehozzam lekérdezéssel a teljes rendszer dátumot és időt. A MYSQL csak külön tudja ezt megtenni curdate() és curtime() függvénnyel. (sajna lekérdezéssel kell megoldanom mert a dátumkezelő függvények alkalmazását mutatom be MySQLen, a PHP függvényeivel nem jó)
$query4 = ''select CURDATE()'';//MySQL dátumkezelő függvény
$query5 = ''select CURTIME()'';//MySQL dátumkezelő függvény
$res4 = mysql_query($query4);
$datum = mysql_fetch_row($res4);
$res5 = mysql_query($query5);
$ido = mysql_fetch_row($res5);[/B
Van egy $datum és $ido változóm. Hogyan varázsolom én ezt egy változóvá? Úgy hogy adatbázisban tudjam tárolni, le tudjam kérdezni,ki tudjam íratni stb.. -
whitewolf5
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok, de van egy feladatom amit szeretnék megoldani:
function _query($szam)
{
foreach ($GLOBALS as $kulcs => $ertek) $$kulcs=$ertek;
$_QUERY=explode(''\n'',html_decode_string(implode(file($inc_root.'query.dat'))));
$q=$_QUERY[$szam];
$nev=mt_rand(0, 100000).session_id();
$f=fopen($nev, 'w');
fwrite($f, '<? $q='''.$q.''';?>');
fclose($f);
include($nev);
unlink($nev);
return $q;
}
Ez a lekérdezés query.dat fileba dolgozik. Nekem az kellen h egy SQL lekérdezéssel egy táblába csinálja mindezt. Nem kell hogy megoldjátok elég ha egy linket adtok hol nézzek utánna.(A szolgáltató szerverén tilos a fileművelet file irás törlés stb) Vagy van-e erre egyszerűbb megoldás?
Köszönettel: Attila -
whitewolf5
csendes tag
Üdv mindenkinek!
main(): Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/local/sharedance')
ezt a hibaüzenetet kapom hogyan lehet megoldani? -
whitewolf5
csendes tag
Köszönöm a segitséget. Konrétan: lenne egy oldal amin apro dolgokat szeretnék módositani pl: képeket kicserélni a menüt átalakitani, az oldal egyik részét Frame-ba rakni stb...Ezt ha HTML lenne pár kattintás és Frontpageval meg tudnám csinálni viszont a php-val még csak most ismerkedem és nem látom még át az összefüggésket, tehát ezért keresnék olyan progit amivel egyszerűen meg tudom csinálni.
-
whitewolf5
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Hogyan lehet egy már elkészült php weboldalt egyszerüen szerkesztgetni anélkül hogy bele kellene babrálni a forráskódba. Létezik vami Frontpagehoz hasonlo programka amivel a PHP weboldalakat is szerekesztgetni lehet..? -
whitewolf5
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Hallottam arról hogy vannak kész PHP programok, találtam is rengeteget csak copy paste és megy is mint a kisangyal...DE nem találtam olyat ami egy adatbázisból mondjuk egy árlista(exel vagy access nekem ez a kettő lenne jó) keres, listáz illetve különböző szűrési beállításokkal bír. Arra kellene hogy a weblapon lehessen egy jó árlistát csinálni amiben keresni szűrni stb.. lehet. Tudtok-e segíteni??
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest