- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
-
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19074 üzenetére
Töröld le, amit eddig telepítettél, és próbáld meg ezt a leírást.
Ez egész tetszetős parancs:sudo apt-get install lamp-server^ -y
Még ez is jó leírás, de itt mindent manuálisa kell. Megnéztem a linux mint community-s leírást, de az szerintem felejtős.
Én mondjuk már régóta Vagrant-ozom, és megszoktam, hogy PHP verziószámokkal kell dolgozni. De úgy tűnik a linux mint-nél vannak egyszerűbb megoldások.
Ha elakadtál, javaslom a linux haladóknak topikot, vagy kezdőknekszerintem ott majd jobban fognak tudni segíteni neked. (Én most egyelőre nem leszek net közelben, csak módjával)
-
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19069 üzenetére
Ezt a leírást nézd.
Én újra kezdeném a helyetted. Mert régi Apache-t tettél fel. Ugyanis a legújabb apache2.4 esetében a tartalmat (html és php fájlokat) a var/www/html mappába kell másolni.
Valszeg nem telepítetted a libapache2-mod-php5 vagy libapache2-mod-php7.0-t (attól függően, hogy mely php verziót használod), ha az megvan, apache webszerver restart. -
Lacc
aktív tag
válasz
szucstom #19063 üzenetére
Esetleg kezdhetnél Vagrant-tal is.Nem tudom, hogy mennyire megy az angol, de remélem valamennyire igen, keress rá, nézd meg. Inkább már ez a jövő, ha komolyan is érdekel a PHP fejlesztés, mint munka, akkor célszerű megtanulni, és akkor nem kell a Mint-re közvetlenül telepíteni a webszervert, adatbázist, php-t, hanem egy másik virtuális linux oprendszerre lesz feltéve.
Nekem mára ennyi, a többiek majd segítenek, ha további kérdésed van. -
Zedz
addikt
-
Kube
senior tag
válasz
szucstom #18650 üzenetére
Szerkesztés menüben tudod, ha minden igaz. Google keresőt erősen ajánlom használatra.
A helyes működés feltétele, hogy a Nyelv menüben helyesen állítsuk be azt a nyelvet, amelyen dolgozunk.
Ctr + szóköz: egy listát ad, ebből választhatjuk ki a függvény nevét
Ctr + Enter: ha a beírt karakterek alapján képes azonosítani a szót, akkor kiegészítiHa később nem lesz elég a "sima" szövegszerkesztő, nekem a phpstorm bejött
-
-
DNReNTi
őstag
válasz
szucstom #18640 üzenetére
A 24 órás könyvet tényleg csak maximum alap dolgok megismerésére érdemes használni, mára már szörnyen elavult. Szerintem egyebként a legtöbbet a tapasztalattal lehet tanulni, kitalálsz magadnak valami kis hobbi projektet, amit PHP-ban akarsz összehozni. Hozzákezdesz és majd mindig keresed mit, hogyan lenne a legjobb megvalósítani. Így sokkal több releváns tudás ragad majd rád, de tény, hogy ehhez azért bizonyos általános programozási ismeretekre és némi nyelvspecifikus tudásra szükség van.
-
fordfairlane
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- Asztalos klub
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest