- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PHP-ból shell script futtatást sem nagyon szeretik errefelé, de ki fogom próbálni, mivel az éles gépeken ez sem igényel módosítást (Linux amúgy, és van SSH kulcs, szóval jelszavas macera sincs)
Köszi
Winen max. Cygwin-nel menne, de ott is megoldható lenne a SSH szerintem. -
adika4444
addikt
config.php-ban van beállítva, ez a rész jó, tárhelyen szintén műkszik csak localhoston halt be, de másik laptoppal, mobilnettel se megy, szval nem a netkapcsolatom, nem is a gépem hibás. Az openssl-re tudok már csak lassan gondolni, hogy az óraátállítás nem jött be neki...
Viszont a logot meg fogom nézni, köszi!
-
cidalain
veterán
Hat nem tudom mibol latod hogy azok Stringek
Mivel Select COUNT van elotte (aminek adjuk ezeket az aliasokat), igy eleve nem lehet string, mert az SQL count szamot ad vissza. Egyertelmuen. Igy biztosan nem stringet osztunk stringgel, hanem szamot szammal.Az eredeti problemahoz:
Van ket ertek adatbazisban, es ki kell ezt a kettot iratni, megy egy harmadikat szamolni ebbol a kettobol.
Ehhez 4 SQL selectet hasznalni, es meg a szamitast is itt vegezni netto idopazarlas szerintem.
Select gyozelem szama
Select reszvetel szama
Az osztast meg php-val elintezni a kiiratas elott
Csokolom. -
disy68
aktív tag
A dinamikus osztály példányosítás mellé a metódus hívást tenném még hozzá, mint hasznos feature, ezeket alkalmaztam már én is. Ezek mellé hasznos lehet még a class_exists() és a method_exists().
class Something {
public function someMethod() {
echo "something";
}
}
// máshol
$className = "Something";
$methodName = "someMethod";
if (class_exists($className)) {
$something = new $className();
if (method_exists($something, $methodName)) {
$something->$methodName(); // echo "something";
} else {
// do something when method does not exist
}
} else {
// do something when class does not exist
} -
Zedz
addikt
Kezdőknek mindig ferdítesz? Remélem ezt csak viccből írtad. Legalábbis magamból kiindulva ha valamiből kezdő vagyok és kérdezek valamit, akkor a lehető legrészletesebb választ reményében teszem azt. És ez a "linux a webszerver" nem csak egy kis ferdítés, hanem egy nagy kavarás. Kb. mintha azt mondanád, hogy a Windows egy szöveg - táblázat- prezentáció készítő program, mert legtöbben arra használják.
Elnézést a kis felháborodásomért, de ebben a szakmában legyünk pontosak.
-
szucstom
őstag
de, telepítettem. Igaz, kimaradt a leírásból, de próbáltam úgy is, hogy csak simán a /var/www mappába raktam be, meg úgy is, hogy /var/www/html. mindkét esetben a mentés jön elő futtatás helyet... Érdekes módon win10 alatt WAMPban sikeresen működik (én inkább linux alatt szeretnék php-t tanulni).
de elkezdem az elejéről, próba cseresznye.
E: „php5-mysql” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „libapache2-mod-php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5-mcrypt” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójailyenkor mivan?
-
adika4444
addikt
Ez igaz. PHP Fusion 7 kódját nézegettem, és ott elég lazán vannak az ilyesmik megoldva. Ebből gondoltam azt hogy ez így nem teljesen jó, mert a fusion 7 az szerintem finoman szólva nem a legbiztonságosabb...
Más kérdés:
Hogy tudnám az SQL-ben titkosítani a mail címeket? Van erre egyáltalán szükség? Mert jelszónál tiszta sor, ott titkosítom aztán belépésnél ha egyezik belép ha nem akkor nem, de a mail kiolvasására is szükség lehet.
Milyen lépéseket érdemes tehát tenni a MYSQL tárolási oldalon? -
adika4444
addikt
Azért mert több űrlap nem lehet egymásba, máshogy meg pl. <a href-fel nem tudom kezelni a postot...
Yii-t meg fogom nézni...
Jelenleg is az a megoldás van, a checkbox amit írsz, csak van egy egyesével törlős funkció hogy ráklatty és töröl... De a ráklattyosat akkor kiveszem, és akkor marad a törlésre jelöltek bepipálgatása (nagy post).
Viszont én nem update-lek és hasonlók, hanem a törlést úgy csinálom, hogy a post tömb checked tömbjén végigmegyek és mindegyik-re lefuttatok egy delete-t. Mondjuk az igaz hogy ez több lekérés több bejegyzésnél, annak utánanézek hogy egy lekérésben lehet-e többet törölni, bár nem hiszem...
Egyáltalán nem voltál nyers, köszi nagyon a segítséget, a kapott infók alapján fogom folytatni a fejlesztést. A keretrendszert is meg fogom hamarosan nézni, különösképp Yii-t, az objektumorientált megoldás az egyellőre nagyon nagyon távol áll tőlem...
-
adika4444
addikt
Értem... Akkor a hash készítés nem lesz egy nehéz történet... Az milyen ötlet lenne ha nem is hashelnék hanem csak ellenőrizném hogy létezik-e a topic, és a hsz amire megy a válasz?
Ahogy látom itt PH!-n sincs túlbonyolítva. Csak a topicot, hogy mire megy a válasz (ha válasz) és az url-t tartalmazza hogy hová küldjön vissza...A felület nem egy nagy durranás jelenleg, így újratervezéssel sincs nagy gond... Hogy lenne érdemes megoldani?
Symfony meg ez a keretrendszeres dolog nekem magas, és ezért ilyesmit nem használok...
HA nagyűrlapozok akkor viszont marad az a törlési megoldás egy adott hsz-re hogy delete.php?comment=x, és itt is az a gond hogy könnyen lehet manipulálni. Vagy ha ellenőrzöm a topikot és a hsz-t akkor is. De itt mondjuk ellenpélda hogy olyat rakok csak be adminnak akiről feltételezem hogy nem tervezi szétlökni a fórumot... Vagy csak elrejteni tudja a kommentet amit meg én tudok törölni vagy visszaállítani...Ajax-xal hogy lehetne megoldani?
-
bucihost
senior tag
-
Kube
senior tag
Ott sajnos nem kaptam választ. Mint kiderült nem elég minden kritériumot teljesíteni, ugyanis a host megbízhatósága nagyjából 1 hónap alatt dől el. Tehát hiába fullos az email, ha új a host.
Egyébként sokak titkosítás és totál hiányos e-mailje is a bejövőbe érkezik, ebből is látszik, hogy nem a kritériumok megléte számít.
-
PumpkinSeed
addikt
Így végig olvasva mindenkiét nekem a Symfony kifejezetten tetszett, ha valaki követi benne a Symfony ajánlásokat akkor gyors és jól struktúrált tud lenni. Persze még soha nem láttam ilyet.
Codeigniter egy hulladék szerintem. Hiányzott belőle a DI Container és sok olyan tool amik alap dolognak számítanak.
Laravel volt az eddigi legjobb amivel foglalkoztam, de azzal csak érintőlegesen. Nekem kifejezetten tetszett, hogy minden tiszta szép megoldást tudtak adni.
-
DNReNTi
őstag
Szemelyes eloitelet, mindkettovel kellett mar dolgoznom, de szerintem mindketto szornyu. Ha a ketto kozul valasztani kellene, akkor mar inkabb a Symfony, nagy enterprise szintu alaklmazasok eseten meg lehet van is ertelme, mas kerdes, hogy akkora alkalmazasokhoz meg nem jellemzo, hogy PHP lenne az alap. A Yii-vel egesz egyszeruen nem tudtam azonosulni, mondjuk lehet bennem a hiba.
-
PumpkinSeed
addikt
(#18944) fordfairlane
Nyilván nem úgy értettem, hogy az ilyen nincs lekezelve ELK stacket használunk logolásra, szóval ha valami hiba van akkor mi hamarabb kapjuk meg hibát mint, hogy az a felhasználónál egyáltalán betöltődne. Nem is azt írtam, hogy nem kezeljük le, hanem hogy nem tolok PHP Exception-t a felhasználó arcába.
-
Zedz
addikt
NetBeans nálam több mint 1GB memóriát kért el, akkor voltam úgy vele, hogy oké akkor megy az uninstall. Persze a PHPStorm is elkéri a magáét, viszont nekem sokkal jobban kézre áll a használata, és a memória használatot figyelmenkívül hagyva ez a lényeg.
Ha valakinek a babok jönnek be és azzal tud gyorsabban dolgozni, akkor szerencséje van az árát tekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest