Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Pho3bus #3509 üzenetére
Adatbázisban állítsd az ID -t auto incrementre, és mikor insertelsz, így pakolj bele:
$parancs="INSERT INTO Megrendelo(Id, nev, Ir.sz, Utca, Hazszam, Telszam)
VALUES ('' , $szemely , int rand(int $0,int $50), $utcak[int rand(int $1,int $100)], int rand(int $1,int $100), int rand(int $6200001,int $6299999) );
";cucka: én voltam balfék,a program természetesen jól működött, csak én néztem el valamit...
Ügyes vagyok... -
1ed
csendes tag
válasz
Pho3bus #3509 üzenetére
Helló!
Én valami ilyesmivel próbálkoznék:
$query = 'INSERT INTO Megrendelo (nev, irsz, utca, hazszam, telefon) VALUES';
foreach ($nev as $szemely)
{
$query .= sprintf("(%s, %d, %s),",
mysql_real_escape_string($szemely['new']),
rand(1,100),
mysql_real_escape_string($szemely['utca'])
);
}
$query = rtrim($query,',');
mysql_query($query, $kapcsolat);Biztos van a kódba hiba, csak az elvet próbálom bemutatni.
Ciklusba nem túl jó adatbázis műveletet rakni (a sok kérés leterhelheti a szervert). Az INSERT-nek van egy ilyen formája is: INSERT INTO tbl_name (a,b,c) VALUES(1,2,3),(4,5,6),(7,8,9);
Ez alapján érdemes felépíteni a query stringet és így egyetlen kéréssel el lesz intézve.
Az ID mezőt érdemes AUTO_INCREMENTRE állítani. Illetve az adatbázisba kerülő adatokat escapelni ([SQL Injection] ellen).
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged