- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
radmin
csendes tag
Ez tökéletesen működik:
<a href=\"JavaScript:newPopup('modosit.php?id=".$row['id']." ?>');\">A popup ablak címsorába gyönyörűen kiírja az adott sor id-jét.
Ha minden igaz, akkor a $row[] értékét meg bírom jeleníteni echo-val
echo "$row[0]"; mivel a tömb nulladik eleme lesz az elsődleges kulcs.
Elméletileg ki kellene írnia, hogy melyik elemről van szó.
Nekem csak az a bajom, hogy ez nem történik meg, tehát úgy tűnik, hogy nincs benne semmi. Vagy én szeretném minden áron rosszul kiíratni a row[] értékét?
Sorry a balga kérdésekért, de korábban jeleztem, hogy nemrég kezdtem a php-val foglalkozni.
-
radmin
csendes tag
Poup ablak esetében okoz valamilyen változást, ha ezt használom:
<a href="update.php?id=<?php echo $row['id'] ?>">Modosít</a> ?kiegészítettem az én kódomat, de nem igazán jött össze a dolog.
Mert én egy javascriptes popup ablakot szeretnék használni.
A következő kódot használom:
Ami a head tag-ek között van:
<head>
<script type=\"text/javascript\">
function newPopup(url) {
popupWindow = window.open(
url,'popUpWindow','height=700,width=900,left=10,top=10,resizable=no,scrollbars=yes,toolbar=no,menubar=no,location=no,directories=no,status=no')
}
</script>
</head>Ami pedig a táblázatban, már a body tag-ek között:
<td align=center><b><a href=\"JavaScript:newPopup('modosit.php ?>');\">Módosít</a></b></td>A modosit.php-ban létrehoztam ugyanazt az űrlapot, mint ami korábban a rögzítést végezte. S ezzel az új űrlappal szeretném megoldani a módosítást. Az a fajta mező, amiben szabadon írhatunk nem kell, mert itt is select-et használok, tehát kiválasztja, ami neki kell, s jóidő.
Ráadásul a html részeket echo-val hajtom végre, mert az egész kód <?php ?> között van.
-
RoyalFlush
őstag
Eddig így oldottam meg (nem tudom mennyire volt jó megoldás):
pl. kezdet.php:
<?
session_start();
session_register("allapot");
$allapot = "1";
?>
...de mióta ide költöztettem az oldalt ilyen üzenetet kapok erre a kódra:
Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0
Az allapot változó, értéke megmaradt, még ha közben több lapról is elnavigáltam már (uw-n).
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
így sem jó
kicsit furcsa nekem h se az xampp se a wamp nem működikegyelőre szerintem elég lesz nekem a sima alap modul csomag, mivel az alapoktól tanulom és egyelőre csak a nyelv gyakorlására kell
a php 24 óra alatt könyvből tanulom, később meg hozzá veszem a mysql 24 óra alatt könyvet is -
Sk8erPeter
nagyúr
Megköszönném, kíváncsi vagyok, azzal jó-e.
Bár mint látjuk az se mindegy, milyen levelezőt használsz
Gmailnél tökéletes, de másnál nem, akkor valami mégis sántít.
látogatószámlálót kellene készítenem, és emberünk ragaszkodik ahhoz, hogy semmiféle IP-cím alapján történő szűrés ne legyen, vagy ehhez hasonló, hanem mindig növekedjen eggyel a látogatószám, ha UGYANAZ a felhasználó akár még aznap visszatér az oldalra.
Ingyenes számlálóknál nem tetszett neki, hogy ez nem történik meg, ha ő mondjuk aznap visszatér, de volt, hogy akár másnap is maradt ugyanolyan a látogatószámláló értéke (még tesztelés alatt álló honlap, így nyilván nincs nagy látogatószám). Az a megoldás meg nagyon gáz, ha minden kattintásra nő egyet a látogatószám.Egyelőre arra gondoltam, hogy esetleg lehetne session id-ket tárolni, és az alapján megnézni, hogy amennyiben az nem volt még, akkor nőhet eggyel a látogatószám.
De persze lehet, hogy van sokkal jobb megoldás is erre. Na meg kérdés, hogy adatbázist (automatikusan inkrementálódó mezővel, vagy ilyesmi) érdemes használni, vagy fájlba írást.Ti hogy oldanátok meg a látogatószámlálót? Jól jönne egy-két ötlet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Nem ezzel van a gond, hanem a "headers" résszel. A tárgy és maga az üzenet is helyesen jelenik meg, köszönhetően a '=?UTF-8?B?'.base64_encode($subject).'?=' résznek (tárgynál!!), tulajdonképpen ugyanezt használom, DE ettől még a headerben a feladónál az ékezetek nem jelennek meg. És ha erre nincs megoldás, akkor kénytelen vagyok az ékezetes betűket átalakítani ékezet nélkülivé.Ezenkívül a pear.php.net egyik bejegyzésében ezt olvastam: [link]
"Header values have to be ascii - you need to encode them properly first (see RFC 2047)."
Ezek szerint nem lehetnek benne ékezetes betűk? Akkor nem igazán vágom, hogy oldják meg mégis az ékezetes feladónevek küldését a Zend_Mail-nél meg hasonlóknál? Vagy utóbbiaknál sem működik az ékezet, azt egyszerűen levágja? Még nem próbáltam.(#3578) lezso6: Nálam ha megnyitom, akkor ugyanazt látom (most épp t-online-os fiókon próbálom, webmail-felületen): példa: "Akárki" (Akárki). Vagy: TeniszütÅ‘ (Teniszütő). iconv()-vel: "Ak?rki Tenisz?t??".
-
noncsika
tag
igen ezért én sem értem
http://addons.oscommerce.com/info/6651 - innen szedtem lekipróbáltam másik gépen is, ahol még tuti nem néztem meg az oldalt és ott is egyből a hibaüzenet fogad
-
-
Soja
aktív tag
Ez egy kép rajzolása lenne, a következő hibaüzenettel:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\wamp\www\pages\php\php14\1.php:10) in C:\wamp\www\pages\php\php14\1.php on line 41
‰PNG � IHDRČČ��—–<Ý�PLTE˙˙lˇýŽeIDATxśíϱ € ÄŔ�QP2BFÉhŚŽ’Ţ »˝ĘyC5Jˇ<(7Ę…r˘�(yQ�ĄP�ŠC›CSŁ�ŠCqhshj”Bq(�m�MŤR(�š͡©Q š8´945Jˇ8�‡¶˙ }tŚ�čÍ��?IEND®B`‚A forráskód php része:
header("Content-type: image/png");
$kep = imagecreate( 200, 200 );
$piros = imagecolorallocate($kep, 255,0,0);
$kek = imagecolorallocate($kep, 0,0,255);
imageline( $kep, 0,0,199,199, $kek);
imagepng ($kep); -
cucka
addikt
Gondoltam hogy valaki bele fog kötni. De azonkívül, hogy globális változó mi a baj vele (vagy az is bőven elég)?
A $_POST, $_GET, $_SERVER stb. szuperglobálok tulajdonképpen a szkripted bemeneti adatai. A php engedi a változtatásukat, de annak semmi hatása nincs, tehát célszerű szigorúan bemeneti adatként kezelni.
Ha például nagy rendszerben piszkálod ezeket, akkor később (amikor használni szeretnéd) gondot okozhat, hogy a tömb tartalma nem egyezik meg a júzer által beküldött adatokkal. Természetesen 50-100 soros kis szkripteknél teljesen mindegy, csak jó nem rászokni a gányolásra.
(#3435) Tele von Zsinór
Igazad van, a Session kivétel, meg mondjuk a Cookie is. Általában a lényeg, hogy ha egy bemeneti paraméter módosításának nincs semmilyen következménye (leszámítva önmagát az értékadást), akkor ne módosítsuk. -
Tele von Zsinór
őstag
Az a probléma, hogy a get, post, cookie, request, env, server (azt hiszem, ennyi
) mind a bemenet vagy a környezet leírására lettek kitalálva. Mielőtt a scriptedig eljut a vezérlés, ezeket populálja a php azok alapján, amiket kívülről kapott - nem jó dolog ezek módosításával vezérelni az alkalmazásod, bárhol másutt nem várt következményei lehetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eredeti játékok OFF topik
- EA Sports WRC '23
- Futás, futópályák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest