- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
Szerintem 2 éven belül már itt is túlsúlyban lesz a Java (JSP) és C# (ASP.NET).
Sajnos már most ez a helyzet. Én sokkal több álláshirdetést látok ahol Java-t kérnek mint ahol PHP-t. Ahol meg PHP-t kérnek ott is inkább señ(i)or szinten álló embereket keresnek. A fejvadász cégeknél is inkább Java, PHP-t csak külföldre keresnek.
Az előbb is hívtak egy olyan állás ügyében ami HTML5 + Js-el volt meghirdetve, közben azért megkérdezték, hogy angolul egy Java teszt gondot okozna-e? Lehet el kell kezdeni Java-ni vagy megtanulom rendesen a C++-t.
-
coco2
őstag
A PHP bármennyire is ellenszenves dolog, történetesen ott szorítják legjobban az árakat, és abból is lehet tudni: a felső vezetés abban bízik. A leszorított árak a szakik szemében ellenérv, az üzleti tervezés szemében viszont a mindenható profit alapja - és a sza* lefelé hullik.
Gányolni meg gányolnak mindenütt. Java, .NET, QT C++, Obj C, akármi, gányolás megy minden szinten. Nem csak alkalmazás fejlesztésben, de már üzleti tervezésben is, és az az igazán durva. Mert már arra sincs idő. Így aztán várhatják a kóderek, hogy normális projectek létezzenek. Normálisra ma már csak az sikerül, amit valaki saját magának készít, és soha senkinek nem akarja majd eladni.
-
Lacces
őstag
Váó, te dolgozol Ausztriában?
. Tényleg igaz az, hogy oda elég az angol nyelv is?
Mondjuk én is gondolkoztam, hogy PHP vs ASP.NET... de asp.net-tel anno probáltam elhelyezkedni sehova sem kellett tapasztalatlan ember... aztán bejött az asp.net mvc, azt nem értettem.
Most meg ahogy a php-t tanulom, mert a városban max ilyen fejlesztőt keresnek (nincs pénzem pestre felmenni még), így azt mondom, hogy könnyebben fogom fel a dolgokat, a PHP-ban... Meg Java vs C# -ot is ahogy oktaták. Nekem Java könnyebben megy... mint a C#.
Így magamból kiindulva szerintem nem baj ha valaki PHP-t tanul, max később nem abban helyezkedik el. Vagy csak rövid távon tervezz vele, mint én is. -
modder
aktív tag
Általában egyetértek azzal, hogy "a PHP szorosan összekapcsolódik a gányolással", a tipikus Pistike (elnézést a Pistikéktől
) megtanul PHP-ban programozni, és honlapokat "fejleszt".
Azonban ma már nem csak arról szól a webprogramozás, hogy PHP+Apache+MySQL, hanem REST API-k, különböző szintű cache-k, elosztott adatbázisok (pl. MongoDB), AJAX, PUSH notification, cloud storage-ek (Amazon S3), OR mapping.
Vannak szofisztikált PHP mvc frameworkok (Kohana, amivel most én dolgozgatok).Ezek használata elég sok tervezést igényel architektúrális szinten, és ma az újragondolt OO-val a PHP teljesen alkalmas egy komplex rendszer létrehozására. Lásd, Doclernél még mindig PHP-ban írják a backend nagy részét, és sok nagyvállalatnál is.
A kérdés nem az, hogy PHP vagy Java EE vagy C#, hanem az, hogy képes vagy-e elsajátítani azt a készséget, hogy megfelelően megtervezd az alkalmazásod, és fegyelmezett, jól körülhatárolt szerepkörökkel rendelkező moduláris kódot alkoss. Ehhez bizony sokat kell kódolni, más kódját, tervezési mintákat, architektúrális mintákat kell tanulmányozni.
Aztán ha elhiteted állásinterjún, hogy te bizony értesz mindezekhez, és tényleg értesz, akkor nem leszel alulfizetve, és vezető fejlesztő leszel
Egyébként én is már jó ideje Java EE felé kacsintgatok, mert nagyon kényelmes és kifinomult megoldások vannak már benne specifikáció szinten. pl. JSF, EJB-k, JPA.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem, hanem a zzzinternet.
A korábbiakkal viszonylag egyetértek, hogy a PHP-s fejlesztői meló nem tartozik épp a nagyon megbecsültek közé.
"az ugye "honlap" (a weblap, weboldal szavakat általában nem ismerik)"
Ezt viszont nem egészen értettem, mit akarsz ezzel mondani.A "honlap" gondolom a "homepage"-ből ered, amit tudtommal nagyjából egyenlőnek szoktak tekinteni a "website", "webpage" kifejezésekkel, most akkor nem mindegy, magyarul melyik megfelelőjét használja az ügyfél, ha úgyis hülye az egészhez, mint a s*ggem?
(szerk.: tisztelet a kivételnek)
-
Speeedfire
félisten
Még most sem jöttem rá pontosan mi az a {}, ellenben anélkül megy rendesen.
echo 'Szia '.$this->nevLekerdezes().'!<br />';A könyvben csak az első sor van, ellenben én nem így szoktam az echo-t print-et használni:
echo ""; print "";
hanem csak sima aposztrófokkal
echo ''; print '';Megszoktam már ezt a szintaktikát.
-
Brown ügynök
senior tag
Adatbázis: Tegyük fel van benne egy hirdetés tábla. A tábla tartalmazza a kategóriát (num), tárgy, ár, feladás dátuma stb.
Lekérdezés:
"SELECT *, (SELECT COUNT(kategoria) FROM `hirdetes_felad`) FROM `hirdetes_felad` ORDER BY kategoria, keszitesdatuma DESC ;"Táblázat: Ameddig van listázandó sor:
if(count($rows)>0)
for($i=0;$i < count($rows);$i++){
<table>
<tr>
<td> rows[$i]->targy</td> stb. -
Brown ügynök
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest