Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Kéthetes üzemidőt is összehozna a Huawei Mate 80
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
utf-8 bom... ja hogy nem az... ja hogy poénból üres... áhhá...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Hát jó, és akkor a problémát megoldani nem akarod? Csak mert kódot nem mellékeltél végül

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Nem csak úgy céltalan beszólásból és heccből írtam.

Ha komolyabb fejlesztési igényed lesz, akkor majd rájössz, hogy ez tényleg nagyon nem egy könnyen kezelhető és szép megoldás, mert nagyon sok macerával jár, nem lehet vele szépen felépíteni galériákat (vagy csak nagyon barmolósan), stb. Ráadásul adott esetben még egy adatbázis-kapcsolódással, adatlekéréssel járó kód is kevésbé erőforrás-igényes, mint komplett könyvtárak beolvastatása.
Ha a képek sorrendjét szeretnéd megváltoztatni, akkor ahhoz be kell olvasnod az egész könyvtár tartalmát, majd egy összehasonlító függvényt ráereszteni, és bizonyos szempontok szerint átrendezni egy tömböt, vagy pedig magában a fájlnevekben leszel kénytelen explicite megadni a sorrendet, nem nevezheted át tetszőlegesen a fájlt, sőt, ha mondjuk a fájlnévben szerepelteted a kategóriát, akkor azt minden egyes fájlnál meg kell tenni, ami adott kategóriába tartozik, és ha a kategóriád át szeretnéd utólag nevezni, akkor ügyelni kell rá, hogy minden egyes fájlt helyesen átnevezz; aztán hosszabb neveknél már probléma lehet maga a fájlhossz; nem tudsz tetszőleges hosszú, esetleg HTML markuppal kiegészített leírást mellékelni a fájlhoz; sőt, ami még rosszabb, állandóan figyelned kell rá, hogy ne kerülhessen rosszindulatú, vagy a programod/felületed megborítását eredményező karaktersorozat a fájlnevekbe. Ezek csak azok a szempontok, amik elsőre eszembe jutottak, de szerintem ezt a listát a végtelenségig lehetne bővíteni.
Hidd el, nem hülyeségből használ minden normális képmegjelenítő webalkalmazás adatbázist.No, de ha ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, akkor (máris találkoztál az első problémával
) a másik topicban is említettem, hogy szerintem nem jó, hogy kutyulod a karakterkódolásokat: egyszer ISO-8859-1, majd ISO-8859-2, majd UTF-8, én őszintén szólva nem tudom követni.
Válassz ki egy karakterkódolást, és ahhoz ragaszkodj konzekvensen, hogy ne legyen szükség konvertálgatásokra.
De az a baj, hogy nem látjuk a teljes kódodat, így nehéz megmondani, konkrétan hol a para.
Ha bemásolod, akkor tudunk érdemben is segíteni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
"Remélem valaki felnyitja a szememet, baromi kényelmes lenne file-névbe rakni az infókat."
OK, te akartad.
1.) Ne használj ékezeteket fájlnévben, csak az angol ábécének megfelelő karaktereket használj (mint most saját bőrödön tapasztalod, problémáid lehetnek vele; de a példád csak egy a sok közül);
2.) ne tárolj infókat fájlnévben. Nem kényelmes megoldás, hanem ronda megoldás. A kényelmes az, ha rugalmasan és gyorsan, könyvtárak listázása, fájlok felolvasása nélkül fel tudod használni az adatokat.
Használj adatbázist ilyen célra.Ha htmlentities()-t használsz az ékezetes karakterekre is, akkor HTML-kódokká alakítja azokat, ami nem ugyanaz, mint maga az eredeti karakter, ergo problémáid lesznek az elérési utakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai -Intel Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070Ti 12GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest