Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Nem csak úgy céltalan beszólásból és heccből írtam.

Ha komolyabb fejlesztési igényed lesz, akkor majd rájössz, hogy ez tényleg nagyon nem egy könnyen kezelhető és szép megoldás, mert nagyon sok macerával jár, nem lehet vele szépen felépíteni galériákat (vagy csak nagyon barmolósan), stb. Ráadásul adott esetben még egy adatbázis-kapcsolódással, adatlekéréssel járó kód is kevésbé erőforrás-igényes, mint komplett könyvtárak beolvastatása.
Ha a képek sorrendjét szeretnéd megváltoztatni, akkor ahhoz be kell olvasnod az egész könyvtár tartalmát, majd egy összehasonlító függvényt ráereszteni, és bizonyos szempontok szerint átrendezni egy tömböt, vagy pedig magában a fájlnevekben leszel kénytelen explicite megadni a sorrendet, nem nevezheted át tetszőlegesen a fájlt, sőt, ha mondjuk a fájlnévben szerepelteted a kategóriát, akkor azt minden egyes fájlnál meg kell tenni, ami adott kategóriába tartozik, és ha a kategóriád át szeretnéd utólag nevezni, akkor ügyelni kell rá, hogy minden egyes fájlt helyesen átnevezz; aztán hosszabb neveknél már probléma lehet maga a fájlhossz; nem tudsz tetszőleges hosszú, esetleg HTML markuppal kiegészített leírást mellékelni a fájlhoz; sőt, ami még rosszabb, állandóan figyelned kell rá, hogy ne kerülhessen rosszindulatú, vagy a programod/felületed megborítását eredményező karaktersorozat a fájlnevekbe. Ezek csak azok a szempontok, amik elsőre eszembe jutottak, de szerintem ezt a listát a végtelenségig lehetne bővíteni.
Hidd el, nem hülyeségből használ minden normális képmegjelenítő webalkalmazás adatbázist.No, de ha ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, akkor (máris találkoztál az első problémával
) a másik topicban is említettem, hogy szerintem nem jó, hogy kutyulod a karakterkódolásokat: egyszer ISO-8859-1, majd ISO-8859-2, majd UTF-8, én őszintén szólva nem tudom követni.
Válassz ki egy karakterkódolást, és ahhoz ragaszkodj konzekvensen, hogy ne legyen szükség konvertálgatásokra.
De az a baj, hogy nem látjuk a teljes kódodat, így nehéz megmondani, konkrétan hol a para.
Ha bemásolod, akkor tudunk érdemben is segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Futás, futópályák
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios Neo16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- T14 Gen2i 14 FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Eladó Lenovo LOQ laptop I5, Rtx2050, 16gb ram, 512 m2 ssd. Garancia.
- LG 55" 4K UHD AI Smart tv GARANCIÁVAL
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

) a másik topicban is említettem, hogy szerintem nem jó, hogy kutyulod a karakterkódolásokat: egyszer ISO-8859-1, majd ISO-8859-2, majd UTF-8, én őszintén szólva nem tudom követni.