- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Második bétánál jár a One UI 8
- Magisk
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Tele von Zsinór imént belinkelt cikke tök jónak tűnik, így abból tanulhatsz, meg persze a hivatalos doksiból. Szerintem elég jól érthető példák vannak fent.Csak egy a sok közül, hogy lásd a gyakorlatban:
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
FROM fruit
WHERE calories < :calories AND colour = :colour');
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();prepared statement, aminek használatával elkerülhetők a mysql_real_escape_string()-es bohóckodások. Nagyon kényelmes használni, mindenképp ajánlom, hogy még az elején térj át erre!
Pont ez a gond, hogy a net tele van fostalicska, égetnivaló tutorialocskákkal, ahol a leggyengébb praktikákat mutatják be.Én is átestem a mysql_query-s korszakon, és azon is, hogy sok gagyi tutorialnak hittem, aztán később, amikor volt némi fogalmam az egészről, már kapartam az arcom a régi kódjaimtól.
Abszolúte megértem, hogy kezdőként ezt alkalmaztad, tényleg tele van a net ilyenekkel.
De ha utólagos tapasztalatra kíváncsi vagy: a mysql_query-s szarakodást meg inkább nem kívánom újra átélni.Ezért is javasolnám, hogy már az elején szokj hozzá a PDO használatához. Ez eleve terel egy jó gondolkodásmód felé: objektumorientált kódot használsz, és könnyebben megérted majd az adatbázis-wrapper osztályok működését, valamint felkészülsz a használatával arra az esetre is, ha mondjuk MySQL helyett valami más adatbázist szeretnél használni, mert más adatbázis-motorokkal is működőképes a PDO.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- InFocus IN3126 Projektor
- PC tápkábelek & UTP patch kábelek
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged