- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Tele von Zsinór imént belinkelt cikke tök jónak tűnik, így abból tanulhatsz, meg persze a hivatalos doksiból. Szerintem elég jól érthető példák vannak fent.Csak egy a sok közül, hogy lásd a gyakorlatban:
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
FROM fruit
WHERE calories < :calories AND colour = :colour');
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();prepared statement, aminek használatával elkerülhetők a mysql_real_escape_string()-es bohóckodások. Nagyon kényelmes használni, mindenképp ajánlom, hogy még az elején térj át erre!
Pont ez a gond, hogy a net tele van fostalicska, égetnivaló tutorialocskákkal, ahol a leggyengébb praktikákat mutatják be.Én is átestem a mysql_query-s korszakon, és azon is, hogy sok gagyi tutorialnak hittem, aztán később, amikor volt némi fogalmam az egészről, már kapartam az arcom a régi kódjaimtól.
Abszolúte megértem, hogy kezdőként ezt alkalmaztad, tényleg tele van a net ilyenekkel.
De ha utólagos tapasztalatra kíváncsi vagy: a mysql_query-s szarakodást meg inkább nem kívánom újra átélni.Ezért is javasolnám, hogy már az elején szokj hozzá a PDO használatához. Ez eleve terel egy jó gondolkodásmód felé: objektumorientált kódot használsz, és könnyebben megérted majd az adatbázis-wrapper osztályok működését, valamint felkészülsz a használatával arra az esetre is, ha mondjuk MySQL helyett valami más adatbázist szeretnél használni, mert más adatbázis-motorokkal is működőképes a PDO.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Corsair K100 RGB INGYEN FOXPOST
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged