- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen GPS-t vegyek?
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Tele von Zsinór imént belinkelt cikke tök jónak tűnik, így abból tanulhatsz, meg persze a hivatalos doksiból. Szerintem elég jól érthető példák vannak fent.Csak egy a sok közül, hogy lásd a gyakorlatban:
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
FROM fruit
WHERE calories < :calories AND colour = :colour');
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();prepared statement, aminek használatával elkerülhetők a mysql_real_escape_string()-es bohóckodások. Nagyon kényelmes használni, mindenképp ajánlom, hogy még az elején térj át erre!
Pont ez a gond, hogy a net tele van fostalicska, égetnivaló tutorialocskákkal, ahol a leggyengébb praktikákat mutatják be.Én is átestem a mysql_query-s korszakon, és azon is, hogy sok gagyi tutorialnak hittem, aztán később, amikor volt némi fogalmam az egészről, már kapartam az arcom a régi kódjaimtól.
Abszolúte megértem, hogy kezdőként ezt alkalmaztad, tényleg tele van a net ilyenekkel.
De ha utólagos tapasztalatra kíváncsi vagy: a mysql_query-s szarakodást meg inkább nem kívánom újra átélni.Ezért is javasolnám, hogy már az elején szokj hozzá a PDO használatához. Ez eleve terel egy jó gondolkodásmód felé: objektumorientált kódot használsz, és könnyebben megérted majd az adatbázis-wrapper osztályok működését, valamint felkészülsz a használatával arra az esetre is, ha mondjuk MySQL helyett valami más adatbázist szeretnél használni, mert más adatbázis-motorokkal is működőképes a PDO.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Motoros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Eladó ez a jóféle kis Synology DS223j
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest