- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Kedvcsináló videó is jött a Vivo X300 szériához
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Amúgy ez fura, azt nézem, hogy a PHPMailer osztályban (5.1) egyáltalán nincs is ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy a felhasználó nem cseszte-e el a karakterkódolás bepötyögését, pl. egy karakterkódolás-beállító függvény formájában, ellenben rengeteg tagváltozó publikus, ami szerintem kicsit ellentmond a klasszikus OOP-elveknek (persze nem csak erről szól az OOP, de ha már lehet, egy helyen megvalósítjuk a változók beállításának megfelelő ellenőrzését is - egyből a beállításkor).
Ez már csak azért is szar, mert bármikor megcsinálhatnám, hogy tételezzük fel, úgy van példányosítva az osztály, hogy nem dobál kivételeket, de történik valami hiba, aztán én mondjuk ezt csinálom:
$mail->ErrorInfo = null;
vagy hasonlót - miért férek hozzá kívülről az ErrorInfo-hoz?
Nekem ez kicsit furcsa. Persze ennek semmi értelme, hogy én ezt csináljam, csak saját magamat szívatnám vele, de szerintem a lehetőség se legyen meg rá, hogy az ember ekkora baromságot csináljon, ha már OOP, és lehetne mondjuk protected (private nem lenne jó az esetleges leszármaztatás miatt).
Lehet, hogy a függvénybe ugrálásnak nagyobb az overheadje, de szerintem itt mondjuk nem számítana a különbség - így lehetne pl. egy setCharSet() metódus vagy valami hasonló, amiben elsőként ellenőrzi a függvény a kapott paramétert, hogy létezik-e egyáltalán olyan karakterkódolás, és amennyiben nem, akkor dobna egy kivételt (vagy beállítaná az ErrorInfo változót, és kiírná a hibát, ha úgy van beállítva (default)).(Egyébként gondolom Te is így példányosítod a PHPMailert:
$mail=new phpmailer( true );
hogy dobáljon kivételeket, nem?)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Linux kezdőknek
- Linux Mint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- További aktív témák...
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest