- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #15650 üzenetére
Eszembe nem jutott anyázni a tárhelyszolgáltatóval, csak érdeklődtem volna. Gondolom, több Apache-ot konfiguráltak már fel, mint én.
Az elérési utak mikéntjét vágom, de szerintem itt véget is ért azon tételek listája, melyeket vágok.
Van ugye a gyökér. Ebből nyílik több könyvtár: .php, .spamassassin, domains, imap, maildir. A .php-be másoltam a class.phpmailer.php-t, a class.pop3.php-t, a class.smtp.php-t. Hogy miért? Mert phpmailer könyvtáram nincs, és ebben legalább vannak php-mail kezdetű fájlok. Hasonló a hasonlónak örül.
A domainsben rejtezik egy xxxxxxxxx.hu könyvtár, majd abban egy public_html. Szóval vissza kell lépni hármat, majd be a .php-be: /../../../.php/class.phpmailer.phpEgyébként hihetetlen, de tettem egy próbát, és működik, elküldi a levelet. Ugyanígy jártam tegnap este is. Úgy küldte a leveleket, mint a kisangyal. Reggelre meg elkezdett hibaüzeneteket dobálni. Most az van, hogy megvárom a reggelt, és visszatérek, ha megint nem jó. Köszi a törődést, Brian!
-
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #15648 üzenetére
Köszi a választ.
Az elérési út nem a valóságot tükrözi, csak ez a régebbi kódrészlet akadt a kezembe. A mostaninál három darab /../ is van, ami mondjuk eleve gyanús, de hát egyszer vissza kell lépnem a public_html mappából, utána a domainnevemet leíró mappából, majd a domains nevűből, és ott figyel egy .php mappa, amiben 5 db php-mail.log fájl sorakozik, de mind 0 bájt hosszú.
Ide másoltam be a fent elmített három fájlt, amiről szintén nem tudom, hogy normális dolog-e. Már hogy alapból nincs-e valahol, kell-e őket másolgatni, és van-e esetleg a DirectAdmin felületen egy egyszerű kapcsoló, hogy ne kelljen ennyit görcsölni. Ha egyébként az elérési út stimmel, akkor az egyik ilyen fájlban jelez hibát.
Lehet, hogy holnap felhívom a Netmaskot, magyarázzák el, hogy lehet levelet küldeni. -
lesaux
veterán
Sziasztok!
Annyi kérdésem van, nem is biztos, hogy jó topicban járok.
Röviden: regisztrátor- és tárhelyváltás miatt a mail() függvényeim nem működnek. A Netmaskhoz költöztem át, ha ez segít konkretizálni a problémát.
PHP-ből sajnos nem vagyok egy Bill Gates, a pár soros kódot, ami a régi tárhelyen működött, egy itteni lelkes fórumozó írta. Elküldés előtt ugyebár ellenőrzi, hogy minden oké-e. Na most az új helyen dob egy errort: Nem elérhető a PHPMailer osztály! Ez a kódrészlet a felelős érte:function send_email( $to, $toName, $from, $fromName, $subject, $message ) {
$phpmailer_path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/../phpmailer/class.phpmailer.php';
if(!file_exists($phpmailer_path)){
throw new Exception('Nem elérhető a PHPMailer osztály!');Az előző tárhelyemről még leszedtem három fájlt: class.phpmailer.php, class.pop3.php, class.smtp.php. Ezeket a megfelelő könyvtárba pakoltam, de így másfajta errort dob valamelyik fájl valahányadik sorában, én pedig nem vagyok róla meggyőződve, hogy jó úton indultam el. Kicsit gyanús, hogy nem nekem kéne a levélküldő fájlokat összemókuskodni az internetről.
Szóval egy sima PHP-s levélküldéshez tényleg kell ekkora cirkusz, vagy valamit alapból rosszul csinálok? -
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #6661 üzenetére
A PHPMailernek adtam meg az adatokat, így volt a legegyszerűbb. Az ékezetes betűket egyszerűen kihagyja. Az összes oldal iso-8859-2 kódolású. Mindjárt utánanézek.
Szerk.: nem is volt nehéz:
$mail->charSet = "iso-8859-2"; -
lesaux
veterán
El sem hiszem! Megkaptam a cirkusz utáni első levelemet PHP fájlból. Nem állítanám, hogy szopásmentes volt az ügymenet, amíg megkértem az SMTP szervert, hogy a 2225-ös porton küldje, vagy amíg rájöttem, hogy aposztrófok közé kell rakni a bejelentkezési nevet és a jelszót, de megvan végre. Már csak a kódolással kell valamit kezdeni, ugyanis nincsenek ékezetek, de arra nem hajnali negyed kettőkor fogok ráguglizni.
Mindenkinek, aki ilyen sokat foglalkozott a problémámmal, nagyon köszönöm! -
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #6648 üzenetére
Írtam. Válaszoltak is:
Egyeztettem technikai kollégámmal és a tartós megoldást az jelentené, ha SMTP-vel küldené ki a leveleket. Ehhez az szükséges, hogy létrehoznak egy e-mail címet jelszóval, és azon keresztül küldik ki a leveleket.
Feladó nincsen megadva küldéskor, ezért nem tudja azonosítani a fogadó szerver és visszautasítja a levelet, ezért kapja a lenti hibaüzenetet.
Jól értem, ugye, hogy ez nem az, ami nekem kell? E-mailt tudok küldeni a t-online-os vagy a vipmailes címemről, de itt az kéne, hogy a szerver küldjön, ha megnyílik egy oldal vagy beleírnak a wendégkönyvbe.
A class.smtp.php fájl esetleg nem kínál erre megoldást? -
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #6646 üzenetére
Nos. Először is köszi a hosszú poszot.
Azt jól értelmezem, hogy a szerverre csak a class.phpmailer.php, class.pop3.php és a class.smtp.php fájlt kell feltölteni, ugye? Meg persze a $phpmailer_path-ban beállítani az útvonalat.
----
Jó, semmi, tárgytalan. Amíg ezeket gépeltem, meg is jött vagy öt levél a mailer daemontól, ugyanazzal a hibaüzenettel, hogy a kurva indamail visszadobta. Holnap írok a Gyümölcstárhelynek meg az Indamailnek.
Most még azon gondolkodom, hogy május 22-én jár le a domainregisztrációm, de eredetileg ápr. 22. lett volna, csak egy hónapot ajándékba kaptam. Na, én az MX rekordok lelkivilágához nem értek, de ha a domainemet meghosszabbították, ezt az MX-es cuccot pedig nem, és emiatt kerültem ki a pixisből, akkor goromba leszek.
Köszi mindenkinek az infókat meg a komplett PHP-forráskódot. -
lesaux
veterán
válasz
Sk8erPeter #6644 üzenetére
Ez szerepel a php fájlban:
[I]<?
$host = gethostbyaddr($_SERVER["REMOTE_ADDR"]);
$visitor_IP = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$emailszoveg = "Új vendég nyitotta meg az oldalt!\nIP-je: $visitor_IP\nHostja: $host";
mail("le****(a)vipmail.hu", "Új látogató érkezett", "$emailszoveg", "From: www(a)lepesfalvi.hu");
?>[/I]De a from mezőben járt már minden. Köszi!
-
lesaux
veterán
Köszönöm, amit írtatok. Nem mondom, hogy penge vagyok PHPMailerből, de lehet, hogy megpróbálom. Bár jobban örülnék, ha úgy működne az e-mail küldés, mint eddig.
Csak otthonról tudom majd bemásolni a forráskódot, addig türelmeteket kérem. -
lesaux
veterán
Köszönöm mindkét választ.
A PHPMailerhez nem értek, de ha jól látom, ez telepítős dolog, az nekem nem fog menni, én csak a tárhelyért meg a domainért fizetek.
A cucc a Gyümölcstárhelyen van, ami korábban Lanten volt, ez látszik a szerverneveken.
A le****(a)vipmail.hu-ra küldeném a levelet. (Az indamail meg a vipmail ugyanaz a cég. A domain a lepesfalvi.hu.)Bemásolom, hogy néz ki a visszapattanó e-mail:
A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:
le****(a)vipmail.hu
SMTP error from remote mail server after MAIL FROM:<lepes***(a)gyimothy.lanten.hu>
SIZE=1603:
host mail29.indamail.hu [91.83.45.29]: 550 5.1.0 <lepes***(a)gyimothy.lanten.hu>
sender rejected. can't find a valid MX for sender domain / Sajnaljuk! Nem
beazonosithato valodi MX a kuldo domain-hez!
------ This is a copy of the message, including all the headers. ------
Return-path: <lepes***(a)gyimothy.lanten.hu>
Received: from lepes*** by gyimothy.lanten.hu with local (Exim 4.69)
(envelope-from <lepes***(a)gyimothy.lanten.hu>)
id 1QCRre-0002pa-EF
for le****(a)vipmail.hu; Wed, 20 Apr 2011 09:30:18 +0200
To: le****(a)vipmail.hu
Subject: Új bejegyzés a vendégkönyvbe
X-PHP-Script: lepesfalvi.hu/******.php for 78.92.118.198
From: admin(a)lepesfalvi.hu
Message-Id: <E1QCRre-0002pa-EF(a)gyimothy.lanten.hu>
Date: Wed, 20 Apr 2011 09:30:18 +0200
Új vendég írt a vendégkönyvbe!A PHP-ben hiába állítottam be az admin(a)lepesfalvi.hu címet a from mezőben, a fenti sorokból látszik, hogy a Lantentől érkezőnek tűnik a levél. (Lantenes címet is megadtam a from fieldben, az se ment el.)
Egyszerűen már nem tudom, mi a francot csináljak. Eddig évekig működött, két napja pedig hirtelen vége szakadt a levéláradatnak. (Ami érdekes, hogy ha nem a vipmailes címemre küldöm, hanem a t-online-osra, akkor egy pillanat alatt megérkezik. Ezek szerint a vipmail szigorúbb, mint a T csoport.) -
lesaux
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy weboldalam, ami php mail függvénnyel e-mailt küld, ha megnyitjuk, illetve a vendégkönyvben is hasonló módon tud üzenni a látogató.
Egy ideje azonban az indamail visszapattintja a leveleket azzal a szöveggel, hogy can't find a valid MX for sender domain / Sajnaljuk! Nem beazonosithato valodi MX a kuldo domain-hez!Túrtam a netet, és a következőt találtam egy fórumon:
1. bejegyzed a nnn(.com,org, stb) domain-t, és beállítasz egy valós MX rekordot.
vagy
2. megváltoztatod a postfix álltal használt hostnevet egy valósra.Na most ezeket nem én kezelem, hanem a gyümölcstárhelyen van a weboldalam, de amúgy sem értem, mi a teendő. Hogy lehetne működésre bírni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest