- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Amúgy ez fura, azt nézem, hogy a PHPMailer osztályban (5.1) egyáltalán nincs is ellenőrzés arra vonatkozóan, hogy a felhasználó nem cseszte-e el a karakterkódolás bepötyögését, pl. egy karakterkódolás-beállító függvény formájában, ellenben rengeteg tagváltozó publikus, ami szerintem kicsit ellentmond a klasszikus OOP-elveknek (persze nem csak erről szól az OOP, de ha már lehet, egy helyen megvalósítjuk a változók beállításának megfelelő ellenőrzését is - egyből a beállításkor).
Ez már csak azért is szar, mert bármikor megcsinálhatnám, hogy tételezzük fel, úgy van példányosítva az osztály, hogy nem dobál kivételeket, de történik valami hiba, aztán én mondjuk ezt csinálom:
$mail->ErrorInfo = null;
vagy hasonlót - miért férek hozzá kívülről az ErrorInfo-hoz?
Nekem ez kicsit furcsa. Persze ennek semmi értelme, hogy én ezt csináljam, csak saját magamat szívatnám vele, de szerintem a lehetőség se legyen meg rá, hogy az ember ekkora baromságot csináljon, ha már OOP, és lehetne mondjuk protected (private nem lenne jó az esetleges leszármaztatás miatt).
Lehet, hogy a függvénybe ugrálásnak nagyobb az overheadje, de szerintem itt mondjuk nem számítana a különbség - így lehetne pl. egy setCharSet() metódus vagy valami hasonló, amiben elsőként ellenőrzi a függvény a kapott paramétert, hogy létezik-e egyáltalán olyan karakterkódolás, és amennyiben nem, akkor dobna egy kivételt (vagy beállítaná az ErrorInfo változót, és kiírná a hibát, ha úgy van beállítva (default)).(Egyébként gondolom Te is így példányosítod a PHPMailert:
$mail=new phpmailer( true );
hogy dobáljon kivételeket, nem?)
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G713PV 17.3" QHD IPS Ryzen 9 7845HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- ROG Flow X13 2-in-1 13.4" FHD+ IPS érintő Ryzen 9 6900HS RTX 3050 Ti 16GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Samsung Galaxy A51 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design R5 FSP 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest