Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz vancha2 #4172 üzenetére

Ha jól látom, az $uj változót csak arra használod, hogy amikor elmented adatbázisba a látogató adatait, akkor az adatbázisban az "egyedi" mezőben 1 vagy 0 lesz, attól függően, hogy a $_COOKIE["latogato"] be van-e állítva. Ennek szerintem semmi értelme. Akkor már miért nem teszed az egészet a cookie létének ellenőrzése alá? Ha még nincs beállítva a cookie változó, akkor tárolja el az adatbázisba: if(!isset($_COOKIE["latogato"]))...
    Meg a feltételvizsgálatot is lehetne egyszerűsíteni. Az $uj szerintem felesleges. A setcookie("wait", time(), time()+60); pluszban történő beállításával mit szerettél volna?
    Valahogy így képzeltem el egyszerűsítve (az $uj változó felesleges, az eregi-vel ellenőrzést korábbra is be lehet rakni, a második setcookie most így elsőre nem világos, miért szükséges):

if(!isset($_COOKIE["latogato"]) && !eregi('(nuhk)|(Googlebot)|(Yammybot)|(Openbot)|(Slurp/cat)|(msnbot)|(ia_archiver)', $useragent) )
    {
    $uj = 0; //??? felesleges...

$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
    $host = gethostbyaddr($ip);
    $referer = $_SERVER["HTTP_REFERER"];
    $useragent = $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"];

$nap = date('d', time())+1;
    $ho = date('m', time());
    $ev = date('Y', time());
    $meddig = strtotime($ev.'-'.$ho.'-'.$nap)-(60*60);
    setcookie("latogato", time(), $meddig);

mysql_query("INSERT INTO stat(pozicio, datum, ip, host, referer, useragent, egyedi) VALUES ('$ad_pozicio', '$time', '$ip', '$host', '$referer', '$useragent', '$uj')");
    //itt az $uj változót valami célszerűbbre lehetne lecserélni...
    setcookie("wait", time(), time()+60); //???
    }

Ezt az egész látogatószámlálást mondjuk sessionnel is el lehetne intézni, és akkor nem lenne olyan gond, hogy ha valaki tiltja a cookie-kat a böngészőjében, akkor nem tárolja el a látogatását. >> [link] Persze akkor a visszatérő vendégeket is újraszámolja (bár az nem hiszem, hogy probléma lenne, hiszen gondolom arra is kíváncsi vagy, hogy visszajönnek-e; meg egyébként is újraszámolná cookie-k törlése után).

Új hozzászólás Aktív témák