Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz lezso6 #3319 üzenetére

Hali!
    Na, végül sikerült! :D

Úgy döntöttem, hogy már csak az átláthatóság kedvéért is szétboncolom kicsit a kódot, és a feldolgozást átrakom másik fájlba. Tulajdonképpen maradhatott volna az eredetiben is, de már a t×köm tele volt, hogy annyi kód van egy helyen... :D

Amivel korábban a problémám volt, ami miatt rinyáltam, az az, hogy lényegében így kétszeri átirányítás történik így is-úgy is, amennyiben azt szeretném, hogy a böngésző ne kérdezgessen vissza, hogy el szeretném-e küldeni ismét a POST adatokat.

Mert így zajlik a feltöltés, ha az általad javasolt SESSION-ös trükkel oldom meg (ami egyébként nekem tetszik):
    1.) form elküldése feldolgozásra, átirányítás a feldolgozó fájlba (ami adott esetben lehet uaz a fájl is) -> 2.) form kiértékelése, feldolgozása, hibamentesség esetén feltöltés, tetszőleges SESSION változó beállítása adott értékre, majd átirányítás (már a második) az eredeti fájlba -> 3.) eredeti fájlban a SESSION feltételágba lép (mivel az beállított értékkel rendelkezik a sikeres feltöltés miatt), kiírja a SESSION-be beállított cuccokat, majd unset-eli.

Ez így most már tökéletesen működik, de mondom, eddig valahogy azon paráztam, hogy most kétszeri átirányításra van szükség, és ez esetleg lassíthat. De kb. 1-2 másodperccel tart így tovább a feltöltés, nem releváns, és egy admin felületen amúgy sincs nagy forgalom...
    Egyébként minden esetben így szokták megoldani, hogy kétszeri átirányítás történik a feldolgozás miatt?

Az ob_start() használata milyen esetekben ajánlott?

Lényeg: köszönöm a segítséget, most már végre működik! :R Ez a session-ös beállítás bevált.
    Én nem érzem úgy, hogy ez gányolás lenne, ha mégis az, akkor indokokat kérek! :DDD :B

(#3320) fordfairlane: köszi neked is, végül maradt a session-ös megoldás. :K :R

Új hozzászólás Aktív témák