- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4277 üzenetére
$deling = rand(2000, 8000);
$deling /= 1000;
$bedrag = round($user['cash'] / $deling);
és
$deling = rand(2000, 8000);
$deling /= 1000;
$bedrag = round($own['cash'] / $deling);cseréld ki ezekre:
$bedrag = $user['cash'];
és
$bedrag =$own['cash'];így a nyertes mindent visz.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #4265 üzenetére
ddrive-on vannak néha szemetek, ennél csak azt néztem hogy könnyen beállítható legyen. a kód meg hát olyan amilyen... én inkább magamnak írom már ezeket ahelyett hogy letöltsem
-
-
DeltaPower
addikt
válasz
brunzwik #4260 üzenetére
kicsit konkrétabban kellene megfogalmaznod, váltakozás ugyanis lehet több féle is:
- minden lapletöltésre más kép jön be
- ha betöltődik a lap, cserélgeti a képeket.első esetben php-val megoldható, hogy random képet töltsön be, a második esetben flash vagy javascript szükséges.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #4225 üzenetére
mondjuk ha limitálni a karja a próbák számát
-
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
válasz
Robb202 #4209 üzenetére
lefuttattad a phpmyadmin install scriptjét? az én ősöreg verziómban a phpmyadmin/scripts/setup.php-t kell először futtatni, mielőtt használnád.
ha nem ez az oka akkor próbálj egy ilyet:
<?php
if(!function_exists('mysql_query')) echo ('nincs mysql');
else echo ('van mysql');
?>
ha azt írja ki hogy nincs, akkor nem tudta betölteni a mysql modult, elérési út hibája a leggyakoribb. -
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter #4201 üzenetére
mindig tanul valamit az ember
a base-t mennyire veszik komolyan a böngészők? elfelejthetném a kilométeres abszolút linkeket... -
DeltaPower
addikt
válasz
Robb202 #4193 üzenetére
kezdőként neked inkább azt ajánlom, hogy 2.0.X verziós apachet szedj le és a php5apache2.dll-t használd, ahogy a tutorial is írja. 2.2-est már nem úgy kell beállítani mint a 2.0-st. innen tudsz 2.0-s apachet szedni
esetleg ha nagyon akarsz a 2.2-vel próbálkozni, akkor innen szedd le a legújabb, de mindenképp a Thread Safe telepítőt.
-
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4112 üzenetére
csak miattad ránéztem az első (!!!) google találatra. ingyenes, csipog ha üzenet érkezik, és van hozzá 1 fájlos automata install script, dokumentáció, sőt egy irtó szájbarágós képes telepítési útmutatót is linkelnek... mi hiányzik? angoltudás?
-
DeltaPower
addikt
válasz
egyjotakaro2 #4110 üzenetére
-
DeltaPower
addikt
válasz
RoyalFlush #4063 üzenetére
hibaüzenet, ilyesmi?
amúgy ezt az autoinstaller-izét próbáltad a hostnál? állítólag 1 klikkel felmegy a joomla -
DeltaPower
addikt
gd2 nagyon gyenge alpha dolgok terén. ha meg tudod oldani hogy egyszínű háttérre kerüljenek a képek, akkor átméretezés után tehetsz rá egy fix méretű képmaszkot copyresampleddel alphablendinggel, de normális, aliasingtól mentes szélű kivágást gd-vel csinálni kb lehetetlen (colortransparent vagy opcity:0 kitöltés felejtős). imagemagick tudja, az viszont kevés szolgáltatónál van, és cserébe még jó bonyolult is a paraméterezése.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #4004 üzenetére
ez is jogos, HTTP_X_VARS elavult
-
DeltaPower
addikt
válasz
akopacsi #3867 üzenetére
legjobb megoldás szerintem 2 php oldal.
első:
adat form, magának postolja vissza. ellenőrzés, helyes adatok esetén sessionba menti és redirectel a második oldalra. helytelen adatok esetén visszahelyettesíti a formba és kiírja a hibát.
második:
képfeltöltő form, ez is magának postol.megoldható 1 fájllal is, így viszont áttekinthetőbb szerintem.
mindenképp sessiont ajánlok mentéshez, post adatokat tovább postolni nem egy elegáns megoldás. egyrészt ilyenkor ellenőrizni kell a továbbpostolt adatokat is (forrásban átírhatók a hidden form elemek), másrészt pl több lépcsős regisztrációnál jelszót forrásban tovább postolni mondhatni tilos.
-
DeltaPower
addikt
válasz
vakondka #3826 üzenetére
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
helyett mondjuk ilyesmi
RewriteRule ^(english|deutsch|magyar)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
ekkor így fog kinézni az url-ed:
http://localhost/szobak/english/panzio-szolgaltatas
a fix változót szerintem jobb előrébb tenni a queryben, bár az eredeti elképzelésednek megfelelően így is működhet:RewriteRule ^(.*)/(english|deutsch|magyar)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]
vagy
RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?lang=$1&p=$2 [QSA]bár ebben az esetben a (.*) helyett a ([^/\.]+) kifejezést érdemes használni, mivel ez kizárja a "per" jelet és a pontot a $p változó tartalmából.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #3735 üzenetére
az újabb html szabványokban már csak a kisbetűs tagek a szabványosak.
-
DeltaPower
addikt
válasz
akopacsi #3667 üzenetére
standard megoldás? azt nem tudom, de leírom hogy én hogy szoktam.
1. kapott-e adatot? ha nem (tehát első futás), form kiíratás üresen
2. ha kapott: mezők ellenőrzése egyenként, szép nagy if-elseif sorozat vagy lehet ciklussal is.
2.a. ha minden adat helyes: adatbázisba írás, form nem jelenik meg
2.b. ha volt legalább egy hibás adat: hibaüzenet kiírása, form kiírása a kapott adatokkal (a jelszót/megerősítést, valamint capcha kódot nem szokás visszatölteni a formba).2.b-ben levő hibaüzenet lehet egyszerű ("hibás kitöltés"), vagy ennél informatívabb, ha az egyes mezők érték vizsgálatainál egy karaktertömböt csinálsz a hibákból ($error[]='túl rövid jelszó'; $error[]='ez a felhasználónév foglalt'; ), majd ennek elemeit íratod ki egymás után.
-
DeltaPower
addikt
válasz
animatrix11 #3152 üzenetére
<param name="uiMode" value="mini" />
azt hiszem ez a sor a ludas, value="full" vagy "normal" megoldja, ha jól emlékszem
-
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #1383 üzenetére
úgy tudom erre nincs lehetőség
-
DeltaPower
addikt
válasz
bishopx2 #1353 üzenetére
Adatbázis hostnév - az adatbázis szerver címe, helyi gépnél 127.0.0.1, esetleg portszám kellhet még utána
Adatbázis felhasználónév: szerver belépéshez kell (mysql alapértelmezése "root")
Adatbázis jelszó: szintén, mysql alapértelmezésben üresen kell hagyni
Adatbázis neve: az az adatbázis, amelyikben a táblák lesznek (létre kell hozni konzolból vagy myadminon).
Táblák előtagja: tetszőleges, spec karaktereket ne tartalmazzon (pl. alsóvonás, kötőjel, stb. lehet). -
DeltaPower
addikt
aki kicsit komolyabban érdeklődik a téma iránt: Web Konferencia 2008
-
DeltaPower
addikt
franckivan, nem tördelte be, de gondolom ki tudod copyzni innen.
-
DeltaPower
addikt
válasz
tkazmer #1181 üzenetére
amit ide becopyztál, a preg_replace-ban levő kifejezésből szedd ki az alulvonás elől a visszapert
(mod) ja, és ugyanabba a sztringbe (ahol a spec karakterek fel vannak sorolva, előttük egy visszaperrel), a végére beszúrhatod a felkiáltójelet, és tegyél elé egy visszapert
inkább nem szaporítom a szót, becopyzom azt a változatot, ami nálam ment:$text2 = preg_replace("/([a-zA-Z]+:\/\/[a-z0-9\_\.\-]+"."[a-z]{2,6}[a-zA-Z0-9\/\*\-\?\&\%\=\,\._\!\+]+)/"," <a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $text);
én felvettem a plusz jelet is, mert pl. google azt használja keresőszövegben
-
DeltaPower
addikt
válasz
tkazmer #1167 üzenetére
lejártam... nem kell escapelni az alulvonást, akkor illeszkedik arra is. felkiáltójelet escapelni kell. illesztéshez használhatod ezt:
"<a href=\"".urlencode($1)."\" target=\"_blank\">$1</a>"
az eredetiből a
http://
-t ki kell szedni mert arra is illeszt, és nem lesz jó a hivatkozás.
-
DeltaPower
addikt
jaa, hogy ez ingyenes tárhely?
akkor ott valami átmeneti szerver gond lehetett, csúnya lenne ha nem működne a session kezelés
melyik a legjobb? fogalmam sincsén uw-t és extrát próbáltam, azok tetszenek. a bixerver (régebben srv) is jó volt, csak aztán elqrták, állandóan szerverzűrök voltak. atw, fw nekem nem jön be, amikor próbáltam, marha lassú volt (ez azóta változhatott).
-
DeltaPower
addikt
valszeg rosszul van konfigolva az apache, nem tudja írni a sessionok tárolására kijelölt könyvtárat.
a második hiba azért van, mert az első hibaüzenet kimenetet generál, és ilyenkor a szerver kiküldi a default headert, emiatt a session_start-nál nem tudja kiküldeni még egyszer. -
DeltaPower
addikt
-
DeltaPower
addikt
válasz
matekmatika #1064 üzenetére
mezei módszer:
if (strlen($honap)<2) $honap="0".$honap; -
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #1052 üzenetére
a session lenne a szokásos megoldás, de ha ő sütivel akarja, hát legyen.
vancha: substr, amúgy meg google...
-
DeltaPower
addikt
válasz
vancha2 #1049 üzenetére
google... [link]
<?php
// set the cookies
setcookie("cookie[three]", "cookiethree");
setcookie("cookie[two]", "cookietwo");
setcookie("cookie[one]", "cookieone");// after the page reloads, print them out
if (isset($_COOKIE['cookie'])) {
foreach ($_COOKIE['cookie'] as $name => $value) {
echo "$name : $value <br />\n";
}
}
?> -
DeltaPower
addikt
válasz
paramparya #896 üzenetére
de csúnyán beszélsz
-
DeltaPower
addikt
nem jó, mert akkor nem tudsz IE conditional commentet használni css hakkhoz. az én template-kezelőm kiíratáskor automatán kitakarítja a ki nem töltött placemarkokat.
cucka: sokkal több előnye van, mint hátránya. pl. dizájn cserénél, update-nél csak bedobálom a helyőrzőket az új html forrásba, és mehet tovább az oldal.
-
DeltaPower
addikt
milyen regex? sztem ő nem regexes megoldást akar.
én olyan template rendszert írtam (egy prog.hu-s írás alapján), amiben ilyen placemarkokat (helyőrzőket) helyezel el a html kódban, pl. nálam [[MEZŐNÉV]], a lényeg hogy ne hasonlítson a szokásos html elemekre. de ugyanígy lehet pl {{{MEZŐNÉV}}} is.
van a php-ban az strtr() függvény, ami egy sztringben egy asszociatív tömb kulcsainak megfelelő részeket kicseréli a kulcshoz rendelt értékekre. a sztring maga a template, a kulcsok a helyőrzők, az értékek a beillesztendő szövegek. frankón lehet automatizálni, pl adatbázisból berántod a szövegeket a tömbbe. de manuálisan is feltölthető a tömb. -
DeltaPower
addikt
ezt a kódszaporítást... spóroljunk már pár sort:
echo ("<INPUT TYPE=\"RADIO\" NAME=\"neme\" VALUE=\"V1\"".($_POST['neme']=="V1"?" CHECKED":"").">");
echo ("<INPUT TYPE=\"RADIO\" NAME=\"neme\" VALUE=\"V2\"".($_POST['neme']=="V2"?" CHECKED":"").">");
if ($neme=="V1") echo "növekvő";
if ($neme=="V2") echo "csökkenő";ha GETből jön akkor értelemszerűen POST helyett GET
amúgy ha valid kódot akarsz akkor nem simánCHECKED
hanem
CHECKED="CHECKED"
kell
-
DeltaPower
addikt
php-hez létezik excel export class, azzal egy lépéssel közelebb kerülsz a megoldáshoz. bár aszem diagram és ilyen okosságok nem műxenek vele.
és volna egy kérdésem is:
apache 2.0.47+php 4.3.2 win szerver, semelyik böngészőből nem érem el. tűzfalak kikapcsolva, a szerver feláll rendesen, de még a docroot-ját sem érem el, timeout. furcsa hogy nem állítottam rajta semmit, pár napja még teszteltem rajta, most valamiért meggondolta magát.
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
ha jól sejtem akkor neked vmi ilyesmi kell...
$i=0;
echo (''<table><tr>'');
while(...)
{
echo (''<td>ide jön a te tartalmad</td>'');
if($i==2) {
$i=0;
echo (''</tr><tr>'');
}
else $i++;
}
echo (''</tr></table>'');
megoldható elegánsabban is, de ennél egyszerűbb most nem jutott eszembe
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
válasz
DeltaPower #20 üzenetére
elírtam... ehelyett:
$tartalom=join('', readfile('file.txt'));
ez kell:
$tartalom=join('', file('file.txt'));
(mod)Vladimir: az se egy rossz megoldás
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
válasz
Tele von Zsinór #18 üzenetére
nálam ez így műxik:
$tartalom=join('', readfile('file.txt'));
//...
echo ($tartalom);
(mod) dupla idézőjelet nem szeresse a PH motor?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest