Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11233 üzenetére
Ahh. Tényleg jó leírás, de akkor az alábbi miért van:
Minden fájl UTF-8 Without BOM-al mentve.
fájlok elején:
header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");
HTML elején:
<meta charset="UTF-8" />Szép és jó a karakterkódolás.
Ajax-os hívás történik.
Egy olyan fájlt töltök be, ami:
- UTF-8 Without BOM-al mentve.
- van header az elején.Mindenhol betöltődik, kivéve Safari. Ott rossz a kódolás.
Viszont ha kiszedem a headert, jó a kódolás. -
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11148 üzenetére
Ok, nem biztosabb a header:
Safari, ajaxos selectbox feltöltés, db-ből lekérdezés. Ha bent volt a header, hiába minden utf8, fájl utf8, db utf8, valami miatt mégis elrontotta a kódolást. Kiszedtem, a headeres állítást. És jó most minden. Nem értem.
-
CSorBA
őstag
válasz
pvt.peter #11215 üzenetére
<input type="reset" name="torol1" id="torol1" value="Töröl" onclick="torol('input1')"/>
Ez nem anomália, hanem a kód azt csinálja amit kell
A hiba az, hogy reset az input típusa, amire a torol() eseményt kötöd. Mivel formban van, speciális dolgot csinál, vagyis alapból is resetel. Épp ezért nem szerencsés ehhez még pluszban ilyen eseményt rendelni, mert tök mindegy, hogy ellenőrzöd js-el, a reset ki fogja resetelni, mivel erre való
Így jó lesz:
<input type="button" name="torol1" id="torol1" value="Töröl" onclick="torol('input1')"/>szerk.: Offba raktam, mert ez nem a Javascript hanem a PHP topic.
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11148 üzenetére
Akkor csak én nem voltam figyelmetlen, elnézést. Majd előbb utóbb fogja gondolom.
Őszintén? Nem tudom, csak rossz emlékek, és tudom, hogy valahol megoldotta már a nyűgöm, azóta úgy van mindig.
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11142 üzenetére
Igen, tudom. 4 validator van, az unicorn mind a négyre ellenőrzi. Természetesen a markup hibátlan. Csak kiváncsi voltam, emezt miért írja, hátha tudja valaki. Nálam minden jó, meg minden működik. Csak érdekel, miért kapok warningot. Egyébként ha nincs a header sor a kódban, akkor is ugyanúgy kapom a warningot.
szerk.: ini_set zavarta meg. Szóval
Ha van header v. ini_set UTF-8 és html5 féle megadás van a meta tagnél, akkor warningol az Internationalization Checker. Ha csak html5 féle megadás van, akkor nem. De én ebben nem bízok annyira, a header biztosabbnak tűnik
-
CSorBA
őstag
válasz
SektorFlop #11139 üzenetére
Kicsit bővebben írd le. Mi az, hogy fb-n nem klappol? Mikor pl megosztasz egy cikket? Vagy alkalmazást írtak erre külön? Vagy akkor sem passzol, mikor az url-t bemásolod és megosztod?
Ha itt tartunk, akkor erre valaki: 11070
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11136 üzenetére
Jah hogy az a teljes, és nem a public_html-ig. Értem. Köszönöm, működik
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11132 üzenetére
Ne haragudj, nem értelek.
Ha teljes útvonallal adom meg, akkor a cron-ban jó lesz. Viszont közvetlen megnyitva a fájlt, nem.
-
CSorBA
őstag
Lehet már volt, vagy csak én nem figyeltem rá. De elérési útvonal megadása érdekelne.
Pl, ha be akarok húzni egy fájlt, akkor az így néz ki:
require_once('phpmailer/class.phpmailer.php');
De cron esetében ez nem jó, helyette teljes útvonal kell, pl.:
require_once('public_html/csorba/mail/phpmailer/class.phpmailer.php');
Hogy tudom úgy megadni, hogy mindét esetben jó legyen? Azaz ha én nyitom meg, vagy a cron nyitja meg, akkor is működjön, és megtalálja.
-
CSorBA
őstag
válasz
Dave-11 #11116 üzenetére
Nálam még van egy ilyen az index elején:
header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");Illetve bevallom őszintén, nem tudom pontosan mire jó, de anno volt valami ilyesmi problémám, azóta benne van a db kezelésemnél az alábbi pár sor és kész:
mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'UTF8'");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
mysql_query("SET character_set_results = 'UTF8'");
mysql_query("SET character_set_server = 'UTF8'");
mysql_query("SET character_set_client = 'UTF8'");Majd egy okosabb megmondja, hogy mi mire jó.
-
CSorBA
őstag
válasz
SektorFlop #11072 üzenetére
Szvsz nem jó megközelítés. Legyen az online aki 1 perce még itt volt. Szóval ne 1 v. 2-őt jelölgess. Hanem minden oldalfrissítésnél szúrd be az aktuális időpontot, mondjuk lastseen mezőbe.
És az online, akinek a lastseen mezője nagyobb, mint a mostani időpont-1perc.
szerk.: Látom, Athlon64+ megelőzött, valóban lehet az 5 perc praktikusabb.
-
CSorBA
őstag
Gondolkodtam melyik topik legyen, de végül php lett:
Apróság csak, de azért még is na:
Unicorn - W3C egyesített helyességellenőrző (micsoda név, lol), hibát dob W3C Internationalization Checker részen. Amit abszolút nem értek:
Non-UTF-8 character encoding declared
Explanation
The page currently uses the following non-UTF-8 character encoding declaration(s):
Content-Type: text/html; charset='UTF-8'Conflicting character encoding declarations
Explanation
The following character encoding declarations are inconsistent:
Content-Type: text/html; charset='UTF-8'
<meta charset="UTF-8"/>Pedig van egy ilyen headerem:
header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");A HTML headem eleje:
<!doctype html >
<html lang="hu">
<head>
<meta charset="UTF-8">Ötlet? Mert már szétkeresgéltem magam, de fogalmam sincs. Ja, és minden fájl UTF-8 without BOM
-
CSorBA
őstag
Mert nem lehet művelet az osztály változóinak értékadásánál. Ha lentebb állítod be, vagy konstruktorban, akkor ott menni fog.
class Test{
private $ertek;
public function __construct(){
$this->ertek = 1/3;
}
public function foo(){
echo $this->ertek;
}
}
$test = new Test();
$test->foo(); -
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #11028 üzenetére
$ertek = 1/3;
echo $ertek;=> 0.333333333333
Hmm?
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #11017 üzenetére
Adott munkamenetet kicsit feleslegesnek érzem. Annyira nem hinném, hogy egymás után kétszer jönne az oldalamra egy bannerre kattintva
Jó, hogy említed, el is felejtettem, a google is tudja... Köszi
Akkor tárgytalan.
-
CSorBA
őstag
Értem, így világos. Látszik rég használtam ilyen galéria dolgot, a saját oldalaimra egyszer nekiestem és megírtam, azóta az van
Ígéretes ez a linkelt, elkönyvjelzőztem mindenesetre.
Más:
Nézni szeretném az oldalamra látogatókat, honnan jönnek. Esetleges bannercsere esetén tudjam ellenőrizni. A kérdésem az, hogy érdemes-e globálisan nézni a linkeléseket, vagy nézzem csak a főoldalamon?
Nem nagy valami, ezt ötlöttem ki:
if ((isset($_SERVER['HTTP_REFERER'])) && (!strstr($_SERVER['HTTP_REFERER'], $_SERVER['HTTP_HOST']))) {
<db-be mentem>
} -
CSorBA
őstag
Szerintem, ha lokálisan kell csak, akkor nem kell php-t belekeverni. Van pl a JAlbum, nagyon kis ügyes galéria készítő. Annyi a hátránya, hogy ha új képek kerülnek be, akkor csinálhatod (emlékeim szerint, 2-3 éve nem használtam) az egészet újra. Egy próbát megér.
-
CSorBA
őstag
Én egy helyzetérzékeny nyelvváltót csináltam meg így. Nem olyan szép, de egye fene. Gondoltam először, hogy referert nézek. De akkor mi van, ha linkelik? Vagy épp egyszerre több oldal van? Így gondoltam h. get-el küldöm a uri-t base64-ezve, és egész egyszerűen oda irányítom nyelvváltás után a usert vissza.
Szóval pl.::
(Csak részletek)$encoded_uri = base64_encode($_SERVER['REQUEST_URI']);
<li><a href="?lang=hu_HU&uri='.$encoded_uri.'" title="hu_HU"></a></li>
<li><a href="?lang=en_GB&uri='.$encoded_uri.'" title="en_GB"></a></li>
<li><a href="?lang=de_DE&uri='.$encoded_uri.'" title="de_DE"></a></li> -
CSorBA
őstag
válasz
Forza_JUVE #10984 üzenetére
Szia!
Mi a baj a google recaptchával? Szerintem nagyon jól használható és könnyű. Ha elmondod hol akadtál el, tuti segítünk benne. Vagy már az elején gondban vagy? (Most így hirtelen nem tudom én sem, de már csináltam, és 10-15perc alatt implementálni lehetett első nekifutásra is, pedig én is kezdő vagyok)
-
CSorBA
őstag
Jah ok, tiszta
-
CSorBA
őstag
válasz
Lacces #10750 üzenetére
Szia!
Pont most csinálok egy ilyen jellegű oldalt. Biztos így gondoltad, hogy "1 hirdetőhöz, 1 hirdetés tartozik?" Szerintem gondold át, egy hirdetőnek lehet több "terméke", azaz több hirdetései is, nem?
Nálam úgy van, hogy van egy user tábla, hátha mondok érdekeset (vagy ti nekem
):
id (auto increment)
email, passhash, (emaillel lép be)
email publikus-e? email meg van-e erősítve (csak akkor tud belépni, ha ezt megteszi előtte)
számlázási cím, postázási cím (mindkettő lebontva irányítószám, város, utca)
telefonszámok (előhívó, körzet, szám)
online (engedélyezve van-e?)
regdate, utoljára itt, utolsó belépés
ügyfél típusa (vég v. magánszemély),
ügyfél titulus, keresztnév, vezetéknév, cégnév (ha nem magánszemély)Illetve van maga a termékek táblája. Aminek persze van egy id-je (ez a termék azonosítója), meg van egy userid-je, ami ugye mondhatni foreign key a usertábla id mezőjéhez.
Ha user adatlapon vagyok, akkor lekérdem a termékek táblájából a userem idjének megfelelő userid mezővel egyező sorokat.
Ha a termék adatlapján vagyok, akkor pedig a termék táblájának userid mezője alapján kérem le a users táblából a felhasználót.
Jah igen, a szerkesztés: Én úgy oldom meg, hogy sessionban tárolom az épp belépett user id-jét. Így mindig ezt ellenőrzöm, mikor szerkeszt egy terméket. Azaz ha a termék userid-je egyezik a sessionban tárolt id-vel, akkor jelenik meg csak a szerkesztési lehetőség. Meg persze a tényleges szerkesztésnél ezt megint le kell ellenőrizni (nehogy valaki átírja az url-ben, vagy postnál a postolt azonosítót, stb stb. ).
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10679 üzenetére
Ez jó ötlet! Annál is inkább, mivel value mezőben w3 szerint nem jó a []
Szóval most a következő ötlet, hogy városok két betűs kódok, ország 3 betűs. És ez alapján már különbséget is tudok tenni. Annyi a hátránya, h. figyelni kell rá város és ország felvitelekor, h. nehogy olyanba fussak, ami már foglalt.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10672 üzenetére
Meg persze
Lehet én pörögtem túl, és bebonyolítottam.
A lényeg, hogy van 1 területválasztó selectboxom. Benne 2 típusú optionokkal. Az egyik a várost jelöli, a másik az országot. És mivel ajaxosan is posztolom, meg simán is. Nem nagyon tudtam, hogy vihetnék át 2 információt egy option value-ban. Így gondoltam, hogy tömbösítem, mert korábban már valahol csináltam ilyesmit, hogy konkrétan ez van a value-ban: value="country[id]" vagy value="city[id] (id tetszőleges szám).
Jah közben beugrott hol csináltam ilyet, egy hírlevélküldő cuccnál. Ott ajax-al így tudtam posztolni őket legkönnyebben, aztán php oldalon egy foreach ($valami as $k->$v)-ként feldolgozni.
-
CSorBA
őstag
válasz
PazsitZ #10670 üzenetére
Az én megoldásom ez lett végül:
$key= preg_replace("/[^a-z]/", '', $string);
$value= preg_replace("/[^0-9]/", '', $string);Aztán megcsinálom a tömböt belőle. Annyira nem gáz, csak azt hittem van valami konverzió, ami forma alapján felismeri, vagy nem is tudom
Köszönöm a segítségeket.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10668 üzenetére
Majdnem:
$string = 'kedvenc_szamom[4]';
var_dump($string);
//string(17) "kedvenc_szamom[4]"
$string = (array)$string;
var_dump($string);
//array(1) { [0]=> string(17) "kedvenc_szamom[4]" }Én pedig ezt várom:
array(1) { ["kedvenc_szamom"]=> int(4) }
Nem tudom mennyire érthető
Szóval ebből:
$string = 'kedvenc_szamom[4]';
ez legyen:
$string =array();
$string['kedvenc_szamom'] = 4; -
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Van egy stringem: "string[szám]"
Ebből szeretnék egy tömböt, azaz mintha ez lenne:
$string = array();
array_push($string, szám);És akkor lehet ilyet, hogy:
$szam = $string[0]Van erre valami egyszerű megoldás? Ne kérdezzétek mire kell
Preg matchel meg tudom csinálni, csak érdekel, hogy van-e esetleg valami konverzió,
-
CSorBA
őstag
Korábban javasolták itt többen az IntlDateFormatter osztályt. Sajnos nem nagyon felelt meg mégsem, mivel (lehet én voltam figyelmetlen, de) nem nagyon tudtam beállítani a megjelenést, azaz kb kimerült 4 megjelenítési módban. Mivel nekem ez nem volt elég, így maradtam a saját fordító osztálynál, ami előre definiált patternek szerint jeleníti meg a dátumot. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy nyelvtanilag sikerült eltalálnom minden lehetőséget, de azért próbálkoztam. Ha valakit érdekel, megtekinthető [itt], ha valakinek kellene, az dobjon rám egy privit.
-
CSorBA
őstag
Most elnézést kérek, mert nem követtem az elejétől fogva.
Te gyakorlatilag akarsz egy képnézegetőt, vagyis albumot. Ahol látszik az akutális kép, meg kicsiben mondjuk a körülötte lévő pár. Az lenne a fontos neked, hogy közvetlen ne linkelhessék a képet, azaz más oldalra ne ágyazzák be, vagy közvetlen jobb gombbal ne mentsék le. Ha ezt akarod akkor nekem az lenne az ötletem, hogy:
1, Apachal tiltom a képek közvetlen elérését.
2, A képeket csak a galériában lehet megnézni, amit a fentebb említve így töltesz be pl: galeria.php?kepid=id&egyebamitakarsz
3, megjelenik mellette jobbra balra a kövi, előző kép.
4, ha a user meg akarja mutatni a képet, akkor fogja az urlt bemásolja, ami erre az OLDALRA (azaz nem közvetlen a képre) mutat.
5, nah hogy a képet ne mentsék le, én feldarabolnám, és erre írnék valamit, szvsz ez a nehezebb része.
Pl ha nem is pixelenként, de mondjuk 9 felé, on the fly (lehet ez terheli meg kicsit.)
Szóval van 1 képed, beolvasáskor nem csak kirakod, hanem feldarabolod, majd a darabokot 3*3as rácsban kirakod divek háttereként, és még fölé mehet egy egész div átlátszó png-s bg-vel. Ha le akarja menteni valaki, az max kifényképezi.Bocsi, tényleg nem volt erőm visszaolvasni az előzményeket, de úgy érzem már elég régóta tárgyaljátok
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10410 üzenetére
A csudába, tényleg nem jó. Most azért remélem nem akarnak nálam ékezetes emaillel admint regelni
-
CSorBA
őstag
Ilyenkor olvasgatva titeket, mindig rájövök, hogy mennyi mindent kellene megtanulnom
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #10339 üzenetére
Remek! Köszönöm
-
CSorBA
őstag
Villámkérdés, php-ban nincs beépített funkció arra, hogy eldöntsük egy számról, h. prímszám-e ?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10073 üzenetére
Igen igen, privátban is kitárgyaltuk. Mellesleg még nem nagyon volt vele időm foglalkozni, de van ahol már használtam.
Majd ha komolyabban ráfekszem, akkor biztos jövök még kérdezgetni
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #10071 üzenetére
Én is így szoktam amúgy mindig
(csak a fórumtárs kódját nem láttam, és nem akartam belezavarni nagyon, mert látom, hogy most ismerkedik, gondoltam jó, ha ezt is látja)
Egy kicsit off:
Egyedül egyszer szoptam meg vele nagyon. Mikor hozzászoktam, hogy ' jelet használok " jel helyett. És mysql parancsot is így írtam, pl.:
... 'SELECT * FROM tea WHERE szallito="'.$szallito_nev.'"...'És ez mysql-nél jól volt, azaz mysql parancsban lehet " jelet írni. De postgresql-nél már nem, és csak néztem mi a fene. Mert ott meg a ' jel jó csak, szóval megcserélve:
... "SELECT * FROM tea WHERE szallito='".$szallito_nev."'..." -
CSorBA
őstag
Gondolom az a baj, h. "-jelekbe rakod az id-t. Ami nem jó, mert ugye gondolom az echo is így van. Szóval az id-t így add meg: id=\"blabla\".
szal pl:
echo "<li id=\"blabla\">kiscica</li>";
-
CSorBA
őstag
Valaki nem nézne rá gmail SMTP-s levélküldésre? Valami miatt mindig ezt dobja:
SMTP -> ERROR: Failed to connect to server: Connection timed out (110)
Pedig tuti jó volt, változtattak valamit? -
CSorBA
őstag
Azta, hogy beírtuk ide hárman
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Ez lett végül ami jó nekem:
$egyezoek = array_values(array_intersect($tomb1, $tomb2)); -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9989 üzenetére
Jaja
Én is néztem, hogy miért ellenkezel, mikor tökéletesen pont az amit akarok
szerk: Viszont az indexeket újra kell járnom, mert az marad.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9987 üzenetére
biker: az array_dif nem ezt csinálja, az tuti nem lesz jó.
Sk8erPeter: Azaz, azt kerestem, nem akartam végignézni az array funcitons manualt, hátha tudja itt valaki kapásból. Nagyon szépen köszönöm!"Szerk.:
"Magyarán ezt várnám:
$eredmeny_tomb = array('2', '2', '3');"
Ebből csak array('2', '3') lesz array_intersecttel. Nem arra vagy kíváncsi?"Nem, ebből 2 2 3 lesz, ezt várom, ez jó
$tomb1 = array('1', '1', '1', '1', '2', '2', '3');
$tomb2 = array('2', '3');
$egyezoek = array_intersect($tomb1, $tomb2);Ez remek
-
CSorBA
őstag
Van két tömböm:
$tomb1 = array('1', '1', '1', '1', '2,' '2', '3');
$tomb2 = array('2', '3');Hogy tudom az első tömbböl az összes olyan elemet visszakapni, ami megvan a másodikban? Van erre valami egyszerű funkció? Vagy ügyeskedjek?
Magyarán ezt várnám:
$eredmeny_tomb = array('2', '2', '3');
Köszi :$
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9928 üzenetére
Én egy komoly e-learninges (itfactory, netacademia szerű) anyagra számítottam, ennek fényében lepődtem meg
-
CSorBA
őstag
Off:
Tudna nekem valaki mondani nyílt forráskódú, de nem ingyenes CMS-t?
-
CSorBA
őstag
Én url normalizálásra ezt használom (hosszas próbálgatásra, lecseréli amit tud, és kötőjelesít):
function normalize($string) {
$accent = array('À', 'Á', 'Â', 'Ã', 'Ä', 'Å', 'Æ', 'Ç', 'È', 'É', 'Ê', 'Ë', 'Ì', 'Í', 'Î', 'Ï', 'Ð', 'ð', 'Ñ', 'Ò', 'Ó', 'Ô', 'Õ', 'Ö', 'Ø', 'Ù', 'Ú', 'Û', 'Ü', 'Ý', 'ß', 'à', 'á', 'â', 'ã', 'ä', 'å', 'æ', 'ç', 'è', 'é', 'ê', 'ë', 'ì', 'í', 'î', 'ï', 'ñ', 'ò', 'ó', 'ô', 'õ', 'ö', 'ø', 'ù', 'ú', 'û', 'ü', 'ý', 'ÿ', 'Ā', 'ā', 'Ă', 'ă', 'Ą', 'ą', 'Ć', 'ć', 'Ĉ', 'ĉ', 'Ċ', 'ċ', 'Č', 'č', 'Ď', 'ď', 'Đ', 'đ', 'Ē', 'ē', 'Ĕ', 'ĕ', 'Ė', 'ė', 'Ę', 'ę', 'Ě', 'ě', 'Ĝ', 'ĝ', 'Ğ', 'ğ', 'Ġ', 'ġ', 'Ģ', 'ģ', 'Ĥ', 'ĥ', 'Ħ', 'ħ', 'Ĩ', 'ĩ', 'Ī', 'ī', 'Ĭ', 'ĭ', 'Į', 'į', 'İ', 'ı', 'IJ', 'ij', 'Ĵ', 'ĵ', 'Ķ', 'ķ', 'Ĺ', 'ĺ', 'Ļ', 'ļ', 'Ľ', 'ľ', 'Ŀ', 'ŀ', 'Ł', 'ł', 'Ń', 'ń', 'Ņ', 'ņ', 'Ň', 'ň', 'ʼn', 'Ō', 'ō', 'Ŏ', 'ŏ', 'Ő', 'ő', 'Œ', 'œ', 'Ŕ', 'ŕ', 'Ŗ', 'ŗ', 'Ř', 'ř', 'Ś', 'ś', 'Ŝ', 'ŝ', 'Ş', 'ş', 'Š', 'š', 'Ţ', 'ţ', 'Ť', 'ť', 'Ŧ', 'ŧ', 'Ũ', 'ũ', 'Ū', 'ū', 'Ŭ', 'ŭ', 'Ů', 'ů', 'Ű', 'ű', 'Ų', 'ų', 'Ŵ', 'ŵ', 'Ŷ', 'ŷ', 'Ÿ', 'Ź', 'ź', 'Ż', 'ż', 'Ž', 'ž', 'ſ', 'ƒ', 'Ơ', 'ơ', 'Ư', 'ư', 'Ǎ', 'ǎ', 'Ǐ', 'ǐ', 'Ǒ', 'ǒ', 'Ǔ', 'ǔ', 'Ǖ', 'ǖ', 'Ǘ', 'ǘ', 'Ǚ', 'ǚ', 'Ǜ', 'ǜ', 'Ǻ', 'ǻ', 'Ǽ', 'ǽ', 'Ǿ', 'ǿ', 'Þ', 'þ', '_');
$normal = array('A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'A', 'AE', 'C', 'E', 'E', 'E', 'E', 'I', 'I', 'I', 'I', 'D', 'ð', 'N', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'O', 'U', 'U', 'U', 'U', 'Y', 's', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'a', 'ae', 'c', 'e', 'e', 'e', 'e', 'i', 'i', 'i', 'i', 'n', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'o', 'u', 'u', 'u', 'u', 'y', 'y', 'A', 'a', 'A', 'a', 'A', 'a', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'C', 'c', 'D', 'd', 'D', 'd', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'E', 'e', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'G', 'g', 'H', 'h', 'H', 'h', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'I', 'i', 'IJ', 'ij', 'J', 'j', 'K', 'k', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'L', 'l', 'l', 'l', 'N', 'n', 'N', 'n', 'N', 'n', 'n', 'O', 'o', 'O', 'o', 'O', 'o', 'OE', 'oe', 'R', 'r', 'R', 'r', 'R', 'r', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'S', 's', 'T', 't', 'T', 't', 'T', 't', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'W', 'w', 'Y', 'y', 'Y', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 'Z', 'z', 's', 'f', 'O', 'o', 'U', 'u', 'A', 'a', 'I', 'i', 'O', 'o', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'U', 'u', 'A', 'a', 'AE', 'ae', 'O', 'o', 'B', 'b', '-');
$res = str_replace($accent, $normal, $string);
$res = preg_replace(array("/[^\w]+/i", "/\-{2,}/", "/^-|-$/"), array("-", "-", ""), $res);
$res = strtolower($res);
return ($res);
} -
CSorBA
őstag
Közben ahogy nézem jött egy 5.3.8-ról 5.3.10-re való frissítés is, valamint a file info már működik
szerk.: Mármint alapból is működik.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9654 üzenetére
Kicsit, de akkor így tiszta.
Igen, nagyon meg vagyok velük elégedve
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9652 üzenetére
Igen, azt mással kapcsolatban kérdeztem korábban (pár hónapja).
Most ezt nem értem, ha alap, akkor miért nem megy? Bár most nyilván megvárom mit kezd a szolgáltató
szerk.: Jah gondolom alap csomag része, de most az én szolgáltatómnál a default iniben le van tiltva. (remélhetőleg ezt állítják át). Jól értem?
-
CSorBA
őstag
Óhát, ezek milyen rendesek
:
Kedves Csorba Dániel,
Utána nézünk mi okozza a hibát, az esti órákban ha nem találunk konkrét megoldást
akkor beleforgatjuk a központi inibe és minden egyéni beállítás nélkül is elérhető lesz.A PECL csomag esetén erre gondol?:
http://pecl.php.net/package/intl/docs...ha igen akkor természetesen megoldjuk hogy ez is elérhető legyen az Ön számára.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9649 üzenetére
Vágom igen
DE akkor mit csináljak?Hát ott van az iniben, hogy:
extension=fileinfo.soEgyébként ugyanígy nem megy az IntlDateFormatter.
Írjak supportnak?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9647 üzenetére
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
php pecl file_info-val szerencsétlenkednék.[link]
Konkrétan már itt elvérzek:
$finfo = finfo_open(FILEINFO_MIME_TYPE);Mindenhol annyit írnak, hogy php.ini-ben adjam hozzá ezt: extension=fileinfo.so
Konkrétan így néz ki a php.inim:
display_errors = On
magic_quotes_gpc=OFF
magic_quotes_runtime = Off
magic_quotes_sybase = Off
[mime_magic]
mime_magic.debug = On
date.timezone = Europe/Budapest
extension=fileinfo.so
extension=pdo.so
extension=pdo_mysql.soÉs még mindig így kezdődik:
Fatal error: Call to undefined function finfo_open() in... -
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
Köszi.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9281 üzenetére
Hát ez nem jó hír, most igazából nem érdekelhetne a notice, de most végig ott fog motoszkálni a fejemben, hogy valahol előfordulhat. Most örülök is neki meg nem is
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9279 üzenetére
Igen, izé. Várj most duplán belekavarodtam.
Postolok "valami1"-et.
if ($_POST) {
if (!($_POST["valami1"])) print "hehe";
if (!($_POST["valami2"])) print "haha";
}Ebben a kódban, a valami2-re kapok notice-t, attól függetlenül, hogy magát a POST-ot nézem. De a valami2 nem volt postolva, így azindefined. Igaz?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9276 üzenetére
Igazad van, erre nem is gondoltam, valahogy mindig megfeledkezek a noticeről. Köszönöm
szer.: Basszus, most elkezdtem gondolkodni, hogy hol lehettem hanyag még a kódjaimban. Ehh
-
CSorBA
őstag
1, Kód beillesztésére a Programkód tageket használd, akkor nem esik így szét.
2, A Center elég elavult HTML tag.
3, A semmi is valami. Szóval te az isset-el figyeled, hogy beállításra kerül-e, és a semmi is beállítja (value=""). Az isset elhagyható. Sőt még annyit is lehet egyszerűsíteni, hogy !-jellel negálható, így nem kell az else ág:if ($_POST) {
if (!($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (!($_POST["email"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg emailt?<br />";
if (!($_POST["tel"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg telt?<br />";
if (!($_POST["pcim"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg cimet?<br />";
if (!($_POST["inap"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg indulas napot?<br />";
} -
CSorBA
őstag
válasz
Dave-11 #9270 üzenetére
A linken elolvashatod miért, de tömören:
Kiválasztod az adatbázisból AHOL a felhasználó="beírt név" és jelszó="beírt jelszó".
Ha mondjuk valaki beírja jelszónak h. valami" OR "a"="a
Akkor kikeresi a felhasználót és jelszót, VAGY pedig az a egyenlő a-val, ami mindig igaz. Tehát mindig teljesül a feltétel.Vagy még komolyabb, beírja h. DROP table, stb stb. És akkor kitöröl minden felhasználót a táblával együtt. Szóval igen nagy felelőtlenség.
Ez a függvény röviden véd az ilyenek ellen, szóval speciális karaktereket, mint például a ' és " kiszedi abból, amire alkalmazod (most konkrétan nagyon sarkítottam). A lényeg, ha ezt alkalmazod egy változóra, akkor utána már szerepelhet az SQL parancsban. Nem kell minden változóra, csak az SQL parancsban lévőkre, és azt is elég csak a parancsban.
Szóval pl.:
$lekeres = mysql_query("SELECT * FROM tagok WHERE name = 'mysql_real_escape_string($username)'")
;Ha már itt tartunk, akkor véleményem szerint nem kell utána 3 ágra bontani (belépés, hibás jelszó, nincs felhasználó) Ilyennél elég kettő, belépés és hibás adatok. Mert ha rájön, hogy legalább a felhasználónevet eltalálta, akkor próbálkozhat a jelszóval. És így legalább a jelszót egyből bele is rakhatod a lekérésbe. De ez lehet csak személyes agymenés.
-
CSorBA
őstag
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9258 üzenetére
Már nem azért, de ezt kicsit nem értem, most ezt pl hol használnád? Úgy értem mondj vmi olyan szituációt, ahol be akarom állítani a sessiont, de csak ha nincs header és nincs session. Véleményem szerint a, ezt próbálnám elkerülni, mondjuk úgy h. tényleg nem küldök ki semmit sem addig. Ha nagyon nem megy, akkor ob-val várakoztatom.
-
CSorBA
őstag
Ha már ilyen jól pörög a topik, eszembe jutott nekem is valami. (bár igazából sql-es kérdéseim is lennének, de szépen sorban
)
Tegyük fel vannak bannerjeim. Adatbázisban tárolom az adatokat hozzá. A megjelenítés pedig random. No de, szeretnék prioritást.
Mondjuk van egy oszlopom, priortiy, és benne 1-2-3 értékek. Azt szeretném, hogy az 1es mondjuk kétszer olyan sűrűn jelenjen meg, mint a kettes, a hármasnál pedig 4szer. (ugye kb 8ból 4szer (1es prioritás), 2szer (2es prioritás), 1szer (3as prioritás), vagy ahogy tetszik).Hogy tudnám ezt megoldani egy gyors lekéréssel. Lehet-e esetleg pusztán sql-el?
Én arra gondoltam, hogy csinálok egy tömböt, amiben vannak számok, előfordulás szerint. pl. $elofordulasok = array ('1', '1', '1', '1', '2, '2', '3') és innen választok random egy számot, majd az sql lekérdezésben berakom feltételnek ezt (WHERE priority=$elofordulasok[rand(0,7)]). Ennél jobb ötlet? -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8824 üzenetére
Abszolút jogos volt természetesen.
Nem szégyen másolni, csak ne a rosszat -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8820 üzenetére
Speeedfire a negatív példát akarta megmutatni
De most jót nevettem a kirohanásodon. Nekem néha a nagy baromságokra nincs is kedvem már reagálni, de ilyenkor mindig azokra gondolok akik nekem is segítettek, mikor abszolút kezdő voltam.
Egy valamit nagyon fontos megtanulni, a legfontosabb talán: Teljesen mindegy mit csinálun, hogy csináljuk, akár egy szóból áll az oldalunk, DE amit csinálunk, mindig védjük, sql-t meg különösen. Kezdőként lehet mondjuk hackelős wargamekkel játszani, abból is sokat meg lehet tanulni. pl.: [link]
-
CSorBA
őstag
válasz
Louloudaki #8791 üzenetére
Kiíratod a server időt, és javascripttel számoltatod. De most nem tiszta, visszaszámlálót akarsz, vagy csak sima "szerverpontos" órát?
-
CSorBA
őstag
Speeedfire:
Mert elfelejtettem bekapcsolni(és elég csak a keresőbarát url-t)
Sk8erPeter:
Igen, azt használom, rocketthemenél van membershipem.
Többnyire egyetértek amit mondasz, a drupal tényleg sokkal komolyabb, a joomlának még a mai napig vannak hülyeségei, amikkel együtt kell élni. Egész egyszerűen azért maradtam ennél, mert anno volt egy nagyon jó kurzusom, és megtetszett (ez még az előtt volt, hogy php-t tanultam volna), pont amiatt hogy viszonylag egyszerűen és gyorsan lehet vele kompromisszumok mellett egy oldalt összerakni. Majd annyira megtetszett, hogy már 2 éve én tartom ezt az órát, és egész egyszerűen maradtam ennél.
A felhasználókezeléses részre visszatérve, a joomla régi verziójában szörnyű volt, ugye még a mamboo öröksége. A 1.6osban ráncfelvarráson esett át, de szvsz még most sem az igazi.
Drupalban nem vagyok annyira otthon, de úgy vélem, ha valamire nem jó a Joomla, akkor nem a Drupálhoz nyúlnék, hanem sajáthozAzt hiszem ezzel Te is így lehetsz.
De nagyon tetszik a hozzáállásod, h. nem ócsárolod, hanem tényeket közölsz, és belátod, hogy az említett megkötések mellett a Joomla arra jó, amire. - a saját kód meg mindenre
A biztonsági kérdésre meg a megoldás, hogy frissíteni kell és kész. A legtöbb feltörés, mint általában mindig, hanyagságból adódik. Sajnos itt nem lehet magára hagyni a rendszert, hogy megcsináltam, megkapom a pénzt, és pá. Egész egyszerűen jön az értesítés, az updateről, és végig kell menni minden készített oldalon - ez az, amiről megfeledkeznek. -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #8746 üzenetére
Nem! Dehogy. Akkor félreérthető volt
Szerintem van benne ráció. Nagyon sokan szidják a joomlát, de véleményem szerint igen kikupálódott, én is jópár oldalt csináltam már vele, ráadásul a 2.5ös már elég korrekt. Ott már különvált a joomla rendszer és a fejlesztői api. Véleményem szerint akár abból is meglehetne élni, ha ráállna valaki erre az apira és kész. Hogy miért? A rendszer ingyenes. Rengeteg jó sablon van hozzá, ami pár ezerért meg lehet kapni. És ha tudsz hozzá komolyabb modulokat írni, akkor elég gyorsan össze lehet hozni egy igényes oldalt is.
szerk.: Természetesen meg van a maga hátránya a teljesen saját kóddal szemben. De nem akarok érvelésekbe, ellenérvelésekbe belemenni. Nyilván mindenki fel tudja mérni.
szerk2.: Nem akarok belemenni most önreklámba, de pl ez így konkrétan 3-4 óra volt összesen: http://www.helenakozmetika.hu/
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8737 üzenetére
Ismerek egy embert (haverom dolgozik/ott neki), amerikai és a következő a filozófia:
1, Vegyünk ingyenes CMS-t, pl. Joomla
2, Vegyünk hozzá, ha kell fizetős modult, sablont
3, írjuk át ahogy nekünk kell.Ennyi
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8698 üzenetére
Ahogy gondolod, akkor viszont pending tábla ellenőrzés után - ha már benne van a user - akkor insert helyett nem update van, hanem semmi.
cucka: Ezért mondtam, hogy egy bizonyos határig, utána nyilván a saját, illetve egyedi szerver üzemeltetése a megoldás.
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8694 üzenetére
Amúgy belegondolva, ez egy érdekes optimalizálási kérdés.
Mert amíg kisszámú user van feliratkozva, addig az ajax is jó. Legalább azonnal kimegy.
De tfh van 10-20ezer user, akkor mire a cron körbeér, már jöhet pár száz hozzászólás. Amiről újabb pendingek lesznek, és gyakorlatilag körbe sem tud érni a cron a pendingekkel. Szóval esetleg azt is lehet/kell nézni, hogy már pendingben van-e és akkor updatelni (mit tudom én x számú hozzászólás érkezett, de akkor ez plusz terhelés - ugye plusz egy lekérés és update where). Érdekes kérdés mindenesetre. Persze általában nincs szó 10-20ezer emberről, illetve amikor van, ott nyilván nem egy virtuális szerverkiszolgáló van.
Lehet csak én vagyok vele úgy, hogy minden eshetőségre gondolni kell.összefoglalva, én a helyedben:
Tárolod egy külön táblában a feliratozásokat, pl.: userid, forumid
Új hozzászólás - 1, menti a hozzászólást 2, lekérdezi az említett táblából ahol a forumid megfelelő, és a usereket berakja a pendingbe. Ha már a pendingben van, akkor updateli a hozzászólásszámot insert helyett.
Cron ezt hívogatja, akár lehet percenként is.(bár én is kezdő vagyok még, de remélem nem mondtam hülyeséget, majd vmi okosabb megerősít)
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8692 üzenetére
Ajaxal hívod a pendingbe helyező php-t, amit majd a cron hívogat
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8678 üzenetére
Látom már megválaszolták a kérdésed
Én hírlevelet így csináltam. Megírja a levelet az admin, rákattint a küldésre. Akkor belekerül egy táblába a hírlevél, egy másik táblába meg a címzettek (ez a pending). A cron meg hívogat egy php fájlt mondjuk 5 perenként, ami kiküld (nálam épp) 20 levelet. Ahogy kimegy a levél, törli a pendingből.
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8673 üzenetére
És mi van, ha 10000 feliratkozód van? Akkor az cron nélkül nem fog kimenni.
-
CSorBA
őstag
válasz
DeltaPower #8614 üzenetére
Jah, szóval sztem előbb adj konkrét összeget a $valami-nek, pl a 7000-et
És nézd, h. megkapod-e az eredményt.
-
CSorBA
őstag
Hát, hogy is mondjam, az egész kód, nos nagyon "nyers".
A probléma ott kezdődik, hogy Te sima mail() függvényt akarsz használni, ami nem ajánlott, és nem is jó megoldás.Javaslom egy osztály használatát, én pl tudom ajánlani a phpmailert.
Most egy gyors példa:
require_once('class.phpmailer.php');
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP(true);
$mail->CharSet = "UTF-8";
$mail->From = $felado;
$mail->FromName = $felado_neve;
$mail->AddReplyTo($valaszcim);
$mail->Subject = $targy;
$mail->Body = $html_tartalom;
$mail->AltBody = $sima_tartalom;
$mail->AddAddress($cimzettcíme, $cimzettneve);
$mail->IsHTML(true);
$success = $mail->Send();
$mail->ClearAddresses();opcionális azonosítás:
$mail->Host = "kiszolgalo cime";
$mail->Port = "portja";
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->Username = "belépési név";
$mail->Password = "belépési jelszó"; -
CSorBA
őstag
válasz
DerStauner #8564 üzenetére
Inkább írd vissza utf-re, és nézd meg amit mobal mondott
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8555 üzenetére
5.2ről jut eszembe, találkoztam egy szolgáltatóval (konkrétan egyik ismerősöm alapítványának van tárhelye), ahol 5.2es php van még. A honlap joomlás (most ettől tekintsünk el), és van olyan kiegészítő ami nem ment, kiírta, hogy csak 5.3 alatt működik. Szóltunk a szolgáltatónak, a válasz az volt, hogy nem frissítenek, mert akkor több honlap nem menne a szerveren, keressünk másik kiegészítőt. Kb ilyen WTF-el reagáltam erre..
Nem szívesen tárolnék én ott semmit sem.
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8500 üzenetére
Igen, kb meg kellene írnom amit a magic file library csinál. Erre gondoltál?
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #8498 üzenetére
ugye!
A kiterjesztéseket kitudom nyerni tök egyszerűen is:
$extension = substr($str, strrpos($str, '.') +1);
Csak gondoltam menőbb kiírni a mime típusokat
Jól sejtem, hogy az említett két módszeren kívül nincs más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- EA Sports WRC '23
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest