- Magisk
- Google Pixel topik
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okosórát?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8694 üzenetére
Amúgy belegondolva, ez egy érdekes optimalizálási kérdés.
Mert amíg kisszámú user van feliratkozva, addig az ajax is jó. Legalább azonnal kimegy.
De tfh van 10-20ezer user, akkor mire a cron körbeér, már jöhet pár száz hozzászólás. Amiről újabb pendingek lesznek, és gyakorlatilag körbe sem tud érni a cron a pendingekkel. Szóval esetleg azt is lehet/kell nézni, hogy már pendingben van-e és akkor updatelni (mit tudom én x számú hozzászólás érkezett, de akkor ez plusz terhelés - ugye plusz egy lekérés és update where). Érdekes kérdés mindenesetre. Persze általában nincs szó 10-20ezer emberről, illetve amikor van, ott nyilván nem egy virtuális szerverkiszolgáló van.
Lehet csak én vagyok vele úgy, hogy minden eshetőségre gondolni kell.összefoglalva, én a helyedben:
Tárolod egy külön táblában a feliratozásokat, pl.: userid, forumid
Új hozzászólás - 1, menti a hozzászólást 2, lekérdezi az említett táblából ahol a forumid megfelelő, és a usereket berakja a pendingbe. Ha már a pendingben van, akkor updateli a hozzászólásszámot insert helyett.
Cron ezt hívogatja, akár lehet percenként is.(bár én is kezdő vagyok még, de remélem nem mondtam hülyeséget, majd vmi okosabb megerősít)
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Samsung Galaxy Tab S8 5G, fóliás, makulátlan, minden tartozékkal, 1év garanciával!
- Pioneer VSX-835D 7.2 DAB Dolby Atmos / DTS X
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest