Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Akciófigyelő: Ajándék is jár a cserélhető akkus Xever 7 és 7 Pro-hoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Amúgy belegondolva, ez egy érdekes optimalizálási kérdés.
Mert amíg kisszámú user van feliratkozva, addig az ajax is jó. Legalább azonnal kimegy.
De tfh van 10-20ezer user, akkor mire a cron körbeér, már jöhet pár száz hozzászólás. Amiről újabb pendingek lesznek, és gyakorlatilag körbe sem tud érni a cron a pendingekkel. Szóval esetleg azt is lehet/kell nézni, hogy már pendingben van-e és akkor updatelni (mit tudom én x számú hozzászólás érkezett, de akkor ez plusz terhelés - ugye plusz egy lekérés és update where). Érdekes kérdés mindenesetre. Persze általában nincs szó 10-20ezer emberről, illetve amikor van, ott nyilván nem egy virtuális szerverkiszolgáló van.
Lehet csak én vagyok vele úgy, hogy minden eshetőségre gondolni kell.összefoglalva, én a helyedben:
Tárolod egy külön táblában a feliratozásokat, pl.: userid, forumid
Új hozzászólás - 1, menti a hozzászólást 2, lekérdezi az említett táblából ahol a forumid megfelelő, és a usereket berakja a pendingbe. Ha már a pendingben van, akkor updateli a hozzászólásszámot insert helyett.
Cron ezt hívogatja, akár lehet percenként is.(bár én is kezdő vagyok még, de remélem nem mondtam hülyeséget, majd vmi okosabb megerősít)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest