Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Motorola Fold?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Nem szokták"
Kik nem szokták?
Nyilván van, aki átmeneti adatbázis-bejegyzést hoz létre ilyenkor, de én nem pazarlom ilyenekre az adatbázis korlátozott erőforrásait, épp ezért is használom legtöbbször a sessiont ilyen célra (is). Persze csak addig tárolom, ameddig nagyon szükséges - leginkább hiba esetén. A form adatait mindig külön feldolgozó fájlban dolgozom fel, és amennyiben ezt nem AJAX-szal oldom meg (azért úgy a szép, de működjön annál is, akinél ki van kapcsolva a JavaScript), akkor ha nincs hiba, eltárolom az adatokat adatbázisban, ha mégis hiba történt, a form adatait elmentem session-változókba, hogy a felhasználónak ne kelljen újra begépelnie az adatokat (szerintem ez elég fontos, engem is halálra idegesít, ha nem így oldják meg), majd visszairányítom a júzert az eredeti oldalra (ahonnan a formot elküldték), és ott a form megfelelő mezőibe kiíratom a session-változókban tárolt korábbi űrlapadatokat, majd ezután rögtön meg is szüntetem ezek tárolását (a formon már úgyis látszik, majd a felhasználó elküldi újból ugyanezeket az adatokat, ha nagyon akarja).
Érdemes ezeket az adatokat egy többdimenziós megoldással tárolni, hogy könnyű legyen őket megszüntetni is, valahogy így (egyszerű példa):
$_SESSION['form_data'] = array();
$_SESSION['form_data']['user_name'] = $_POST['user_name'];
$_SESSION['form_data']['user_address'] = $_POST['user_address'];
// ....
Ha meg akarod szüntetni az eltárolt formadatokat, elég ennyit csinálni:
unset($_SESSION['form_data']);
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 4500/ GeForce RTX 3070/16GB DDR4 RAM/512GB M.2 SSD konfig eladó sok-sok garival
- Új, fóliás SAPPHIRE PULSE RX 9070 XT PULSE 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- Thrustmaster t300 bázis
- Core I7 4K ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Amber Yellow 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi