- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Cheetah Round - fogd a pénzt és fuss
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #6559 üzenetére
"Nem szokták"
Kik nem szokták?
Nyilván van, aki átmeneti adatbázis-bejegyzést hoz létre ilyenkor, de én nem pazarlom ilyenekre az adatbázis korlátozott erőforrásait, épp ezért is használom legtöbbször a sessiont ilyen célra (is). Persze csak addig tárolom, ameddig nagyon szükséges - leginkább hiba esetén. A form adatait mindig külön feldolgozó fájlban dolgozom fel, és amennyiben ezt nem AJAX-szal oldom meg (azért úgy a szép, de működjön annál is, akinél ki van kapcsolva a JavaScript), akkor ha nincs hiba, eltárolom az adatokat adatbázisban, ha mégis hiba történt, a form adatait elmentem session-változókba, hogy a felhasználónak ne kelljen újra begépelnie az adatokat (szerintem ez elég fontos, engem is halálra idegesít, ha nem így oldják meg), majd visszairányítom a júzert az eredeti oldalra (ahonnan a formot elküldték), és ott a form megfelelő mezőibe kiíratom a session-változókban tárolt korábbi űrlapadatokat, majd ezután rögtön meg is szüntetem ezek tárolását (a formon már úgyis látszik, majd a felhasználó elküldi újból ugyanezeket az adatokat, ha nagyon akarja).
Érdemes ezeket az adatokat egy többdimenziós megoldással tárolni, hogy könnyű legyen őket megszüntetni is, valahogy így (egyszerű példa):
$_SESSION['form_data'] = array();
$_SESSION['form_data']['user_name'] = $_POST['user_name'];
$_SESSION['form_data']['user_address'] = $_POST['user_address'];
// ....
Ha meg akarod szüntetni az eltárolt formadatokat, elég ennyit csinálni:
unset($_SESSION['form_data']);
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU OLED Monitor
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest