-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cigam
titán
válasz
_Smooth #6493 üzenetére
Pedig létezik
Sajna nemtok németül (se), de kindulásnak jó lehet. -
redbulz
tag
válasz
_Smooth #6466 üzenetére
Nem egy IMAX azt szögezzük le(nem fog a lándzsa "fejbe szúrni" a képernyőről), de tudja és élvezhető, megadja a térhatást, térérzetet. Állíthatod is bizonyos szintek között a mélységét, azért én ezt feljebb is toltam az alapértelmezettnél és így jobbnak is tűnt. Sokat én sem tudtam még ezt a funkciót használni, (párom nem rajong érte, egyedül filmezni meg nem annyira jó), szóval azért másokat is hallgass meg ha vannak tapasztalataik.
Crosstalk úgy tudom a passzívra alapból nem annyira jellemző(valaki majd kijavít ha rosszul tudom). Én nagyjából betartom az ajánlott tv nézési távolságot, picit kilógok belőle. 42-es tévém van és olyan 2,5-3 méter körüli távra van a kanapétól. A 6 métert durván túlzásnak tartom a 47-es mérethez, onnan már azért elég kicsinek tűnne. Nekem a 42 colhoz a 2-2,5 tűnik igazán jónak, de a 3 is még belefér, így szerintem 47 és 50-hez is jó kellene legyen a 2,5-3 méter táv, úgy már egész jó hatást kelthet(persze ez ugye azért egyéni preferencia erősen). 2 méternél közelebbről már lehet nem veszi úgy a szemed a 3d-t ahogy kellene ekkora méretnél arról nem is beszélve, hogy azért a passzívnál már lehet el is kezded látni a felezett felbontás csíkjait.
A színek nagyon rendben vannak, bár nem is variáltam túl a beállításokat, de azért egy látványra menő film így is nagyon, nagyon szépeket produkál
Felhősödés, na az viszont van. Én nem esek tőle kétségbe, mert a full fekete képernyő azért nem sok filmre jellemző, így nem szokott zavarni, de kétségtelenül ott van pár helyen. IPS paneles ha minden igaz így nem tökéletes a feketéje(szintén nem zavar előbbi okokból, ha a színek lennének rosszak na az bántana), a színek inkább az erőssége.
Sajnos a jelenlegi Philipsekben nem vagyok annyira otthon, én még a 2012-es évjáratnak jártam jobban utána, de akárhányszor látok az újabbakból kiállított példányt a képük még mindig meggyőz. Többször is olvastam és ezzel egyet is tudok érteni, hogy 6-os szériától érdemes gondolkodni rajta. Kerülendőt nem tudok, de mivel úgy látom 5-ös alatt nem is foglalkozol vele talán nem is nyúlhatsz nagyon mellé
Szerk.: Szintén egyéni preferencia ugyan de szerintem bazi nagy piros pont az Ambilightért is jár a márkának.
-
redbulz
tag
válasz
_Smooth #6464 üzenetére
Nekem 6067 van, ez passzív 3d, de mi lenne a kérdés?
Szerk.: látom kicsit feljebb a "használható-e" kérdést. Egy szóval: igen. Több szóval: ha az ajánlott nézési távolságból nézed akkor azért nem igazán fog kiütközni a passzív 3d hátránya a felezett felbontás. Én legalábbis nem láttam. Közelről persze látszik, de ki nézi fél méterről?
Ráadásul még igazi bluray 3d-t nem is próbáltam rajta(azért persze fogok
) csak mezei ou mkv-t.
-
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6462 üzenetére
Árakat nem néztem azt hittem annyi a felára, a kategóriák közötti ugrásban
Na akkor még egyszer googléval:
Philips 55PFL4508K ára: kb. 260eFt tehát ezen ár környékén keresget2 oldalas ambilight:
55PFL6008K ára kb. 350eFt ez kiesik ára miatt.
47PFL6008K ára kb. 250eFt ez még méretileg és árilag is okés
50PFL5008K ára kb. 275 eFt talán még belefér. (nincs 55" környéki mérete)
47PFL5008K ára kb. 230 eFt ez még méretileg és árilag is okés3 oldalas ambilight:
47PFL7008K ára kb. 310eFt ez még méretileg belefér, viszont jóval drágább
42PFL7008K ára kb. 265eFt méretileg kicsi.Sajna nem láttam LG 3d-t, így nem tudom összevetni...annyi biztos hogy nálam jópárszor kiakadt ha 3d-s tartalomba beletekertem, ill. több kicsi demot egymás után megnéztem. Gyári szemüveg nagyon gagyi, filléres érzetű, nagyon karcolódó fólia van benne. Külső hhd-ről indított 3d-s filmre feliratot sem sikerült felvarázsolni.
-
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6459 üzenetére
Ha philips akkor egyenlő ambiligth,azaz 2013 évjáratban min. 5xx8-as kategória, alatta inkább sasmung, sony, lg kategóriában nézze szét.
Ha mégis philipshez ragaszkodik akkor 55" helyett 42" 5xx8-as, vagy 6xx8-as! persze előtte nézze meg hogy az ambilight tetszik e: [link]Gondolom "Erwinke" kollega rendesen körbenézett a philipse hátulján, és a "tengelytől" mindkét oldal felé 10cm helyett 20cm-re sem lát csavar helyet, tehát továbbra sem tudja felfüggeszteni a falra...
-
válasz
_Smooth #6333 üzenetére
Röviden: számos aktív eszköz van a különféle csatlakozók oda-vissza megoldásaira. Az egyik amit én is ajánlottam. A lényeg, hogy viszonylag drága, de aktív dobozok bármit meg tudnak valósítani. Oda vissza és bármire... Azok valós konverterek. A gond akkor van, ha valaki csak a kábelben hisz, anélkül, hogy tudná vagy értené a hátteret. Pedig kutyából... mint tudjuk nem lesz szalonna. De átalakítóval... azaz vágás és füstölés után már igen
A VGA YUV - VGA elvben nagyobb eséllyel működhet, mert a VGA a Scart hasonlóan több módon megoldást kínál a 15 tüskén. Hasonlóan a teljes DVI-hez amin egyszerre lehet jelen DVI-D és DVI-A, azaz analóg is, az utóbbinál akár a RGB jellel. Miközben a monitor oldalán általában már csak a DVI-D része van használva a vastag kábelnek.
-
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6310 üzenetére
Nyugi, segítünk ha tudunk, nincs itt semmi szentségtörés...ha lenne a moderátorok úgy is törölnék
Útmutatás: pl prohardver teszt: [link] Nem pontosan a Te típusod, de ezek a menüpontok csak közelebb vannak, mint amit előbb leírtam.
Nem menü szintű leírások a kalibráló leírások. pl: [link] vagy [link]
Profi szintű beállítás pedig: kalibráló készülék vásárlás, bérlés, szolgáltatás fele kacsingatás.
-
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6307 üzenetére
Nem tudom hogy itt a philips-es fórumba hány Sharp tv tulajt fogsz találni hogy tudjanak segíteni
Kalibrálással kapcsolatban Én ezt használom a 7xx8-as Philips-en, hátha néhány menüpont egyezik a Sharp-al, TV-m mellett van egy kalibrált Dell monitor ahhoz állítottam be csak úgy szemre.
Backlight kontraszt: 40
Szín: 65
Képélesség: 0
Zavarelnyomás: ki
MPEG: zavar elnyomás: Ki
Perfect Natural Motion: Max.
Clear LCD: Be
Javított élesség: ki
Dinamikus Kontraszt: ki
Dinamikus háttérvilágítás: ki
Színjavítás: Ki
Optikai érzékelő: ki
Gamma: -2
Színhőmérséklet: egyedi
egyedi: (Vörös-wp:127, Zöld-wp:110, Kék-wp:95, Vörös-bl:0, zöld-bl:0, kék-bl:0)
Videokontraszt: 90
Fényerő: 40 -
ajani
aktív tag
válasz
_Smooth #6302 üzenetére
Én bevállaltam a 4398-ast, eddig nem találtam benne hibát. Upc mediacarddal használom, a hd adások nagyon szépek, a digitális adások pedig teljesen élvezhetőek 3-4 méterről. Mivel nem érdekelnek a hertzek meg a miliszekundumok, az ilyen jellegű dolgokhoz nem tudok hozzászólni. Olyan tv-t akartam ami nagy, jó a képe, de 3D, smart nem érdekelt. Viszont utólag örülök, hogy van benne 3D, nagyon tetszik
Egy dolog zavar, hogy tükröződik a képernyője. A régi LG tv-mnek matt kijelzője volt, az jobb volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest