- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sazsóti
tag
válasz
wolfman #15199 üzenetére
Többek között azért, mert egy régebbi FullHD-s tévének a képe mind a HD, mind a FullHD( blu ray)tartalmakon bizony szebb...
4K persze szép. De szinte alig van.
. A gondot az jelenti, hogy a 4K-s csoda készülékek úgymond felkonvertálják a hagyományos jeleket...
Márkától függetlenül ez nem sikeres.
-
hedgehog
senior tag
válasz
wolfman #14959 üzenetére
Az újabb Androidoknak tévén az a legfőbb előnye, hogy korábban hivatalos támogatás nem volt a többcsatornás hangra. Értsd amelyik tévén működött az 5.1, ott az adott gyártó buherálta bele valahogy, és csak a saját applikációk tudták kihasználni, egy Kodi vagy Plex nem igazán (hacsak nem írtak bele modellspecifikus kódokat, de akkor is csak 1-1 tévétípuson működött). (lásd a kodi fórumban, api21: android 5.0, api22: android 5.1, api23: android 6, api24: android 7... ebből látszik is, hogy igazából rendes support csak az android 7-esen lesz, amit valószínűleg a jelenleg kapható Philips TV-k már nem fognak látni
).
Szóval van értelme az Android frissítéseknek, csak néha kevesebb körülöttük a hírverés, ezért nem látszik elsőre -
-
Vikitorony
tag
válasz
wolfman #14959 üzenetére
Valamiért csak fejlesztik az OS-eket, nem? Nem állítom, hogy attól minden felhasználónak jobb lesz, ha frissít. Csak ha van egy verzió, aminek vmelyik funckiója nem működik, akkor vagy egy korábbi még működő vagy egy újabb működőt akarna használni a felhasználó. Talán (?) van ahol engedik a korábbit visszatenni, de inkább az a jellemző, hogy a jelenlegit vagy annál újabbat lehet telepíteni - leginkább ezért a frissítési mánia.
Kolléga Z1 Compact-ján is csak 4.4.4 van, és isteníti, hogy milyen fürge, semmi lassulás - jól döntött, mert lassan 2 éves Android és tényleg szupergyors. Míg más 2 éves modellek a legújabb szoftverrel lassulnak már a stock verzióhoz képest.
Haverom iPhone 5-ön vígan elvan az iOS 8.1-gyel, neki megfelel, egy rossz szót nem hallottam tőle az elmúlt 4 évben.
De én se frissítettem a 10-esre, mert bár vannak olyan dolgok, amik tetszenének benne, de van 1-2 olyan is, ami nagyon nem. A funkciók működnek, a csicsa meg nem kell. Persze az iOS 10 kevesebb helyet foglal, így több tárhely maradna minden másnak - ez az egy csábító tényező van számomra. -
PiEm-14B
csendes tag
-
Vikitorony
tag
válasz
wolfman #14941 üzenetére
Végre sikerült olyat írnom, amire reagált is valaki
A "verziófrissítési mizéria" azért van, mert szerintem sokakkal előfordult már, hogy jött egy frissítés (akár automatikusan), ami után vmi elromlott - pl. ahogy (#14924) zsegif-nél is.
Ezután mit tud tenni a jó ember? Várja a következő frissítést vagy elküldi szervizbe. Nem tudom ki mire használja a tv-t, de szerintem az az elsődleges funkciója, hogy működjön és lehessen használni, nem pedig az, hogy szervizben legyen napokat, heteket. -
zsegif
csendes tag
válasz
wolfman #14926 üzenetére
Holnap jön érte a futár. Viszik a szervizbe. Tudtam én hogy a panasonicot kellett volna megvenni. Eddig minden ilyen szórakoztató elektronika az volt. Soha nem volt egyik se szervízbe, és mai napig müködnek. A kockásodás mellett még a pendrive-ot sem ismeri fel mindíg csak ha újraindítom. Gyorsabbnak gyorsabb lett az tény,de megbántam az biztos.
-
válasz
wolfman #14889 üzenetére
Szerintem ezzel sem lesz jobb, hiszen nem funkcionalitási megjelenítési gondok vannak, hanem megjelenítési minőségi romlás. De persze meg lehet próbálni. Én maga a lejátszó eszköz megjelenítési beállítási lehetőségi gondok lehetnek a leírtak alapján.
Vagy annak hdmi aljzatával. Ha van rá lehetőség másikkal kellene felcserélni. Ha meg nincs másik hdmi csati, akkor más videó kábel lehetőséget kipróbálni. Hát ha..
Persze ez egy hirtelenében átfutott gondolat menet .Ha meg a tévénél mind a 4 Hdmi-nél csinálja ezt az átmenetelt, akkor jöhet a teljes vissza állítási lehetőség. Nem csak képi, hanem az egész beállításikon.
-
-
pw12345
aktív tag
válasz
wolfman #14872 üzenetére
Az egyes szokott lenni a "fullos" HDMI bemenet (1.4-es általában, minden jön rajta sör, bor, pálinka...),
szedd le a Philips oldaláról a TV-dhez a használati utasítást, abban benne van melyik az egyes bemenet!
A TV-n meg tiltsd le a sok szoftveres képjavító szolgáltatást és próbáld manuálisan megfelelőre állítani a kontrasztot és a színtelítettséget! Figyelem, lehet, hogy csak újrarúgás után lesz frankó a kép!
Nálam először olyan szellemképes volt a készülék, hogy azt hittem kivágom a csukott ablakon keresztül,
újraindítás után meg penge a kép. Mondjuk neked okos TV-d van, az sem tesz jót a képnek, hogy az oprendszer belemocskol a folyamatba. Őszintén, nekem, azok után, amiket olvasok, hallok nem is kellene okos TV, és nemcsak a Philipsre vonatkozólag, inkább rákötök valamit, ha okoskodni akarok, de ez privát vélemény. -
-
pw12345
aktív tag
válasz
wolfman #14858 üzenetére
Ez más jelenség, volt szó hasonlóról, mikor a sötét részeken piros pixelek ugrándoztak, de erre nem tudok mit írni, esetleg, aki akkoriban írt róla.
Elég durva, olyan, mintha 256-os színkezelésre állítottad volna a PC-t. Kérdezném, hogy milyen paneles, de ezt egyiknek sem kellene produkálnia. Szerintem beállítás, vagy szoftverhiba lehet. Nem ártana HDMI kábellel kötni a PC-t a TV-re, vagy DVI-HDMI-vel, mert a D-Sub is moshatja állítólag a feliratokat, bár nálam penge a kép PC és TV módban is, pedig 4000-es TN paneles a készülék.
Azt még érdemes lenne megnézni, hogy előző monitor driver, vagy VGA driver beállítás nem zavar-e be, mert érdekes dolgokat tudnak csinálni, pl. ha valami "képjavító" effekt engedélyezve volt a korábbi beállításokhoz.
Nálam valami crystalclear effektet nyomott a feliratokra, olyan udvara volt a betűknek, azt hittem behányok.Más téma:
Írjátok, hogy döglik a Philipsek távja 2 év után.
Valaki használ univerzális távot a TV-jéhez? Jó lenne pár tapasztalat melyik működik (pl. URC 23, 24?)
melyik szériával, esetleg a 4000-rel -
pw12345
aktív tag
válasz
wolfman #14843 üzenetére
Ha ezalatt azt érted, hogy a kezdetben még rikító színek egyre tompábbak lesznek az idő múltával, akkor a jelenség fennáll.
CRT készülékeknél, ahogy döglődött a foszforeszkáló réteg és az ágyúk úgy lett egyre rosszabb a kép, LCD-knél nem kellene szerintem, de mégis tapasztom, bár kevésbé, nemcsak a Philipsnél. CFL TV és monitor egyaránt produkálta, LED-ről még nem tudok nyilatkozni ennyi idő elteltével. Plazmánál is létrejöhet.
OLED-nél nem szabadna jelentkeznie(#14851) oszy
Nem normális, de ezt produkálják a gyártósorok. Én még olyat nem láttam, hogy valamilyen szintű bevilágítás ne lett volna (legfeljebb a tulaj nem akarta látni), nemcsak a Philipsnél. Plazmáról és OLED-ről nem tudok nyilatkozni.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
wolfman #14769 üzenetére
Ha KODI-t használod PC-n filmnézésre és olyan mkv-t nézel ami 24p, akkor a film elindításánál automatikusan átkapcsol a kép 24z-re. Ha leállítod akkor meg vissza a windows alapértelmezettre.
Én HTPC-vel nézem a filmeket, sose volt ilyen gondom. A TV meg jó ha tudja 24p judder free lejátszást.
-
Sholom
tag
válasz
wolfman #14763 üzenetére
PC-m van filmekkel, ami hdmi-vel a tévéhez, vezetékes kábellel az internettel van összekötve. A tévére van feltelepítve a kodi, plex, emby amik a pc-n futó media serverröl kapják a filmeket.
Ha simán pc-röl indítom a filmet, akkor az adatok szerint csak 60Hz-et tud. Nem natív a lejátszás. Viszont lehet hogy a telepített alkalmazásokkal is csak 60Hz. Ezt nem tudom ellenörizni. -
hedgehog
senior tag
-
törölt tag
válasz
wolfman #14618 üzenetére
Itt van az infó kicsit visszább lapozva ftc-től[link]: In 2011, Philips announced its intention to sell a majority stake in its HDTV business to TPV Technology.
In April 2012, all 3300 employees of Philips' TV division transferred to TP Vision, a joint venture 70% owned by TPV Technology, headquartered in Hong Kong, China and 30% by Royal Philips Electronics. Philips also receives royalties from TP Vision. In January 2014 Phillips transferred the remaining 30% equity interest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest