-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
realist
őstag
válasz molnarpeter #213705 üzenetére
Budapest, miért?
-
realist
őstag
Kösz mindenkinek az infókat!
-
kazsolt
tag
válasz JHONNY 79 #213709 üzenetére
megnézem, köszi, bár ha jól ismerem a működést, akkor ha nincs kellő vákum akkor, sokkal nagyobb nyomásra fog a fék, nem pedig süllyed, de ofkorsz megnézem mert már csak arra tudok gondolni hogy az ABS pumpa átereszt, tehát alap állásban nincs zárva.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
VAG DPF által szolgáltatott adatok értelmezésében kérhetnék egy kis segítséget? 2013-as Seat Toledo IV, 1,6 CRTDI, CAYC motorkód, 280 000 km.
Az alap mezőkkel nyilván nincs bajom, eltelt távolság, idő egyértelmű, a hőmérsékletek is, de a többire kellene egy kis magyarázat.
Regen előtt:
Közvetlen regen után:Pl sikerült elkapni regenerálás végén, valahol 75% fölött kezdte (erről nem csináltam képernyő mentést), én azt hittem, ilyenkor lemegy a százalék 0-ra, de 33%-nál megállt, onnan kezdte a számolást újra. Jó ez így?
Illetve a Soot Mass Calc, a Soot Mass Measured; Differential pressure esetében mik a jó, elfogadható értékek? Ezek ok a képeken?
Ezek alapján kell-e számítanom a DPF elhalálozására hamarosan?[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
veterán
válasz Asbee #213713 üzenetére
Ezt az oil ash residue-t hol lehet megnézni OBD elevennel?
Próbáltam ezt a VAG DPF programot, de sajnos az OBD eleven eszközével nem működik, van még egy másik átlátszós kék bluetoothos ELM327-em, de az nem működik ezzel a kocsival.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
imyourfriend
őstag
Nem feltétlen várnék vele kérdés meddig akarod használni az autót, tervezel vele még 100ezer km-t akkor érdemes kipucoltatni, egr-t is meg fojtószelepet. Jellemzően az jelzi az eltömődést, hogy menet közben nincs post injection így nem is fecskendez be annak érdekében, hogy egyből elégesse a keletkező kormot. Sokszor volt már róla szó euro5 van akinél elfut két regenerálás között 6-700km-t is akár!
-
Faby
senior tag
válasz imyourfriend #213717 üzenetére
Perpill nem tervezem a cserét, úgyhogy mindenképpen meg fogom csináltatni.
A van még egy kis időm-et úgy értettem, hogy van időm megkersni a megoldást, tisztítás vagy csere formájában, és nem azonnal kell időpontot kérnem a szerlőnél.
Regen közben volt post injection, mind a 2, mind a 3 jelezte.
Vagy nem erre gondoltál?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
imyourfriend
őstag
Euro 6 csinál olyat mikor telítődik is regenerál, elindulás után ad neki egy nagyobb post injectiont és onnantól telítődés alatt is folyamatosan adagolja + valamennyi olajhamu keletkezik. [link] első hsz-ben az egy euro5 és ott van post injection 2 és 3 is, nincs aktív regenerálás mégis fecskendez be extra üzemanyagot a bódé.
-
csanady97
tag
válasz imyourfriend #213720 üzenetére
Sziasztok!
És az miért lehet, hogy nekem a Soot Mass Measured érték regenerálás után mínuszban van?
-
imyourfriend
őstag
válasz csanady97 #213721 üzenetére
Normál állapotban a Soot Mass Measured érték kisebb, mint a Soot Mass Calculated. Így amennyiben a measured érték jóval kisebb, és elindítja az autó a regenerálást akkor regenerálás végére vagy 7-8g calculated vagy ha pl. tempomat 90-el mész akkor 3g calculated lesz és ott már előfordul a negatív measured érték. Ez nem problémája vagy hibája, hanem jellemzője.
-
imyourfriend
őstag
Megadta magát a hátsó kamera, kínai volt itthonról 20-22ezerért, beszereztem egy gyárihoz közelebbit: [link] kíváncsi vagyok milyen, kipróbálom fejegységgel aztán elfűzöm a madzagot ha megfelelő, persze jobb idő esetén. Előzőnél a csomagtartó nyitó gumiburkolat adta meg magát.
-
tibbike01
őstag
válasz imyourfriend #213723 üzenetére
Oktáv 4-hez is létezik kínai, de jóféle tolató kamera? Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
imyourfriend
őstag
-
artiny
őstag
Hogyan indítsam el az autót, ha dombon parkolok felfele valamint lefele automata váltóval, anélkül hogy kárt okoznál a sebességváltónak?
igy nez ki a konzol
[link] -
válasz artiny #213726 üzenetére
MEgálláskor üzemi féket nyomod, Nbe rakod a váltót és kapcsolod a kézit. Amikor behúzta, akkor felengeded az üzemit és hagyod hogy a kocsifelfeküdjön a már behúzott kézire. Ez után P és leállít.
Bónusz: ha padkánál parkolsz akkor a kormányzott kereket értelem szerűen a padkának tekerve megtámaszthatod.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
-
dond
csendes tag
Sziasztok, szeretnék bepróbálni egy (nem vw/vag) rádiót a gyári beta helyett polo 9n-be, ezután is kódot fog kérni tőlem az autó gyári beta-ja ha visszateszem vagy csak akkor kérne ha egy másik gyárit (pl. gamma-t) dugnék a helyére? Köszi!
-
dond
csendes tag
válasz Mágus2 #213733 üzenetére
Köszi, ebben bíztam én is.
#213732 Az akkukivétel eddig sem okozott problémát, kiírta utána, h 0000 de aztán összeszedte magát és működött, sajnos bár teljes gépkönyvvel rendelkezem, az első tulaj a leírásnak megfelelően kivágta a rádiós lap sarkát a kóddal és eltette biztonságos helyre uh az már nem jutott el hozzám annak idején.. -
veterán
Reggel 5-6 közt jövetben -9 és -11,5 fok közt volt.
Az RNS510 fejegység egyáltalán nem indult el Biztos fázik.[ Szerkesztve ]
-
szabzoltan1
tag
Sajnálom az rns510-est nagyon szeretem, de azt hiszem lassan le kell cserélni. 😠 Frissítés nincs hozzá.de mit kellene beszerezni helyette? Amit eddig találtam, vagy ajánlottak,horror áron van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabzoltan1 #213738 üzenetére
És mi van ha nincs frissítés? Ez egy médialejátszó, nem okostelefon. Mit kell mégis azon frissíteni?
-
simonjoe
őstag
-
bul07
nagyúr
Alany 2005 Touran
Még november végén, kicseréltem a menetrögzítő kamerát egy másikra aminek hátul is van kamerája, meg kis is takarítottam a kocsit
Mikkor végeztem és álltam be a garázsba kidobta a légzsák hibát.
Jó pár éve történt már ilyen akkor az anyós ülés alatti csatlakozó megmozgatás okozott kontóakthibát, törlés, nem jött vissza.
Tegnap végre sikerült a közelben találni valakit akinek volt rendes olvasója(több egyszerűvel is volt próba de nem is látták a hibát) , kiolvasta, törölte, nem jött vissza
És a hibakód alapján úgy néz ki hogy most nem a ülés mozgatása volt a gond hanem a kamera vezetékének az elvezetése.Hibakód [kép]
Hogy hogy vezettem el la kamera vezetékét, A, B, C, oszlop mert mindenhol van légzsák ha hinni lehet a burkolati jelzésnek
A [kép]
B [kép] , [kép]
C [kép], [kép]Kérdésem az
Létezne hogy ennyi elég hogy légzsák hibát dobjon a kocsi?
Mit tehettem volna másképp hogy ne dobjon?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
dozó
tag
válasz enddav #213743 üzenetére
Elhiszem Waze-t használok, pedig nekem a térkép frissítés ingyenes, de sokszor összevetem a gyárival és nem rosszabb a gyári, és pl az online térkép pár hónapja Svájcban csak nekem működött 5 ember közül.
Android autóért meg a társai én filléreket sem adnék, van, de nem használom. -
Mágus2
Közösségépítő
válasz bul07 #213746 üzenetére
Vakon nem duggatunk kábelt semmilyen panel alá. Megmozgattad a függöny légzsák csatlakozóját. Amiatt sírt. El is törhetted volna és akkor kuka a légzsák.
Ezért kell az ilyen munkákat kellő körültekintéssel végezni. Nem mellesleg most a légzsák nem is működne rendesen, mert meg tud akadni abban a vezetékben.
Függönylégzsákos autóban a küszöbnél kell elvezetni az utólagos kábeleket, vagy levenni a tetőkárpitot és a függünylégzsák mögé húzni a vezetéket. Neked sikerült bedugni elé.
Teccik érteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?