Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átcmkézett TCL modellekkel nyit az Alcatel
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Összekeverheti a Samsung a klasszikust az ultrával
- Google Pixel topik
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Most már tényleg bemutatkozhatna ez a mutatós Moto
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #63177 üzenetére
Tamas, cigit nem banom, soot. mondjuk kellett hozza egy akkut mellhartyagyulladas magas laza, 2 antibotikum kuraval egymasutan.
Ropi, szerintem sem a muszer, de akkor aposomnak miert mutat szinten irrealisan magas ertekeket, minden olyan tunettol amit en szoktam tapasztalni, ha szenhidratbunozes van (izzadas, hasmenes, nyugtalan alvas, ilyesmik).
Persze, tudom en is, ezt a tulsuly kordaban kell tartani, valamivel tobb mozgas sem artana, de halistennek hangyabokanyit hosszabbodnak a napok, jobban el tudunk menni setalni, karacsony is vegre mar elmult a picsaba, nincs kisertes sem,hogy tobbet egyen az ember barmibol, mint ami eleg. Mar rugozom magam ugy 1 hete, hogy ujra beprobalom a napi 200g szenhidratos etkezest. Anno 2013-ban gyakorlatilag napi 180-200g szenhidrat maximummal par het alatt lementem 116-118-rol egy laza tizest..Amazonon volt boxin day sale-n egy kindlere is elerheto 8 hetes diabetesz dieta qrva jo validalt vasarloi visszajelzesekkel, az alpjan elkezdem.
Csak a januar/februar ne legyen olyan kibaszott viharos, mint az utobbi 2 telen...140-160km/h-s szelben menjen ki akar az erkelyre is akinek hat anyja van
Kontrollra masfel ev!!! mulva kell mennem (nesze neked ir egeszsegugy!), addig viszont tuti megyek meg haziorvosoz, megkerdezem neki miket mondanak errol a cukormeros gondolatmenetrol a paciensei.
udv
B -
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov #63175 üzenetére
Az életmódbeli változás okozhatja a cukorszinted emelkedését: ne legyen igazam, de amikor diagnosztizáltak, még termelt valamennyi inzulint a hasnyálmirigyed, mostanra a túlkajálások csillapítása miatt elkezdett kimerülni - ennek a jeleit is tapasztalhatod. A túlsúly rontja az inzulin és a gyógyszer felszívódását, amiatt is lehet magasabb...Szerintem ne a műszert vidd vizsgálatra, hanem saját magadat, de nagyon gyorsan! Ott rögtön kiderül, hogy a műszer-e a hibás.
-
Balinov
titán
válasz
*Ropi* #63174 üzenetére
hajaj, Ropi, ezzel tobb gondom is van. Elso korben most hallok eloszor arrol a kalibralos cuccrol. 2013-ban mikor diagnoszitzaltak 2es tipusuval akkor voltam az egyik itteni korhaz (ahol most a Vera noverkedik,csak masik osztaly) diabetesz klinikajan ilyen egy napos treningen ujdiagnosztizaltaknak tanacsadasos workshopon. Na ott kaptam (ingyen) az Abbot cuccot. Ez 3.5 eve volt.
Szamlam vagy garjegyem ettol fogva nincs, amivel menni tudnek az Abbot EMEA supporethoz (amin itt van ugy 25percre kocsiva).
Elemet duracellt csereltem benne ugy egy eve, az volt benne gyarilag, birta 2,5evig. Nem hinnem, emiatt merne magast.
Tesztcsikot gyogyszertarban, ugyanazt a gyarto/markajat adjak a zoldkonyvre ingyen. Megneztem, viszonlyag friss batch, 2018 elejeig ervenyes. Az megint nem lehet.
Reggel mikor felkelek szoktam mindig merni (+/- 5 perc) ill. sokszor este, mielott vacsorazok, neha utana is.
Dietaba ugy ahogy beleszarok, neha pizza, fish&chips, kinai takeway, de altalaban azert normalis kajat is eszek, normal adagokat. Neha kis csokiskex..ugyanilyen mennyisegu es minosegu kajaval nagyjabol evekig 7 korulre bealltam napi 2x gyogyszerrel. Ugy 2-3 honapja viszont elkezdtett 9-10-11 lenni a reggeli ehgyomrim, de pl tegnap egesz nap 1kis szelet magos barna kenyer, 1 banan, egy olivabogyos kis zsomle vajkremmel volt a menu, szokasos 3-4 eszpresso kv-val. Este mikor 6korul ettunk Patrikkal megmertem a kaja elott a cukrot...14.5!!! Gyakorlatilag ahogy visszaemlexem az utobbi legalabb 1.5-2 honapban csak akkor sikerult 9 alatti ehgyomrit merni, ha elozo nap tenyleg egeszsegeset ettem, keves szenhidrattal, sok feherjevel, meg nemi salataval, almaval..
Ami miatt megkerdeztem az az, hogy ugye itt van Apos karacsonyra, 62eves, tavaly nyaron (is) zavarta el a gyori hazisinter cukorvizsgalatra, nem -e cukros. Nos, nem az. Ma itt pihent egesz nap egyedul itthon, reggel kv, azt mondja, 2 szelet vajaskenyer (olyan feher, szeletet pozdorjabol, amit it toast breadnek mernek hivni). du ketto korul meg melegitett egy kis kagylotesztat tejfolos csirkevel. 6korul megint megmertem a sajatot (ma mekis toasti volt a reggeli, egy alma, meg egy 30g-os kis zacsko soscsipsz) 11.4 volt. Mondja, merjem meg az ovet is. 10.1. Kb sose volt ennyi neki.
Ezert terelodik a gyanum a cukormero esetleges pontatlansagara.
Az mondjuk lehet hogy szamit,hogy 9-ik hete nem cigizem, es ugy 8kilocska felpattant a 101 melle...
B
-
*Ropi*
félisten
válasz
Balinov #63173 üzenetére
Persze, simán. Ha ilyen gyanúd van, akkor vagy kivárod a legközelebbi laborvizsgálatot amikor vért vesznek Tőled és ugyanakkor mérsz 3-at (hogy a tesztcsíkok esetleges egyéni devianciáját kiszűrd) a műszereddel is, (aztán vagy hibahatáron belül van vagy nem - pár tizedes eltérés még belefér, de egész fölött ne legyen), vagy beballagsz vele a műszer szervizébe és kalibráltatod.
Elvileg kaptál hozzá kalibrálást ellenőrző cukoroldatot (amit meg tudsz mérni) is, csak azt nem tudom, hogy az még jó-e, mert az idő múlásával annak is megváltoznak a tulajdonságai.
Mondjuk van aki azt mondja, hogy a vénás vér más mint az artériás, de nekem mindig pár tizeden belül voltak az ellenőrző mérések a laborral.
Egyébként itt a szaktopik.
-
Balinov
titán
Ropit tudom,hogy cukorbeteg, de azert bekerdezem a kozosbe. Van olyan,hogy egy vercukormero x ev utan nem mer hitelesen,megha gyari tesztcsikkal is hasznalom? Abbot Freestyle Optimumrol lenne szo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest