Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
XIII Ramses #2610 üzenetére
A Data pendrive-ot még véletlenül se!
Saját példa.
E héten elpusztult a 32gb-s ami nem volt 3x sem teleírva míg a 128gb-osról vészmentést kellett csinálni mert kezdte eldobálni az adatokat. -
XIII Ramses
aktív tag
Nem voltam rest, és lemértem:
9.95 GB-os fájl 15:33 perc.
Ez 10,92MB/s átviteli sebesség.
15 éve volt már ilyen drájv nem -
XIII Ramses
aktív tag
Régebben is volt róla szó, hogy ezek a szintetikus tesztprogramok nem sokat érnek. Ez nálam újfent bebizonyosodott.
Vettem egy Adata UV150 128 gb pent.
Ezt az eredményt hozta. Ami nem is lenne igazán rossz.
De.
Amit a való másolásnál művel (több gépen, több porton is) az katasztrófa! Mutatom:
Kezdi 60 MB/s al néhány másodpercig, majd leesik nullára, ott van kb 6-8 másodpercig, majd felszalad megint 60-ra 1 másodpercre, majd megint leesik nullára, ée igy tovább. Egy 15 GB-os film másolása kb 40 perc...
És ez egy ajánlott pendrájv. Megérett a világ a pusztulásra...
Gyerekek. kupakos drájv leddel, és gyors is legyen, az csak kettő van: Patriot supersonic rage pro, vagy Corsair voyager gtx. Slussz...
A datatraveler max gyors, de ettől a kidugós háztól herótom van... Szét fog esni a kezemben. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Pendrive topik annyira nem porog, itt kerdezek!
Kinek mi valt be, mit hasznal mostanában?
Meg mindig a Transcend Jetflash 790 a "kiraly"?
Honnan s melyik verziot erdemes beszerezni, ha igen? (64 vagy 128GB lenne erdekes...)Van egy 32GB-osom, lehet van mar 8 eves, naponta 10* kirantom a gepbol, masikba be, es megy es megy...
Csak kellene egy nagyobb, ez meg maradna win telepitonek, mert arra sosincs szabad pendrive, max valami promocios 2.0-s 8GB-os vacak... -
idrimbe
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #2598 üzenetére
Értem, köszi.
De sajnos vannak rosszul sikerült alaplapok, amelyek egyébként lehet, hogy sokat tudnak, de valamilyen okból a chipset, buszok, stb. nem tökéletesen illeszkednek. Így inkább a kukába valók, hacsak nem valaki szeret nagyon sokat szenvedni.
Ilyen volt az Abit BE6-II, amelynél nem volt mindegy hová és milyen sorrendben szereled be a meghajtókat és a kártyákat, mert egyébként nem ismert fel néhányat. Ha jól emlékszem, főleg a flopi meghajtót nem szerette.
Aztán egy MSI alaplap a GRUB-ot nem szerette, és be sem töltötte. Aztán egy merevlemezt elfelejtett, és kicseréltem egy másik típusra, mivel biztos a merevlemez nem jó. Végül is úgy működött. Aztán a Samsung DVD írót nem akarta felismerni, ekkor rájöttem, hogy egyszerűen az alaplap a hibás, ahogy lecseréltem az alaplapot, minden megoldódott.
Kicsit hasonlóan ez az ASUS H370 PRIME PLUS is szenved apróbb hibáktól. Azonkívül, hogy néha úgy gondolja, hogy ledobálja a pendrive-okat, a DVD ill. blu ray meghajtókat is fűrészelteti. Legalább is most úgy tűnik, hogy inkább a vezérlő hibája, mint a meghajtóké.
Az M.2 meghajtóról sem akarta GRUB-on keresztül Windows 10-et boot-olni, ez azonban BIOS frissítéssel legalább ez megoldódott. De ez is jelzi, hogy nem túl jól sikerült alaplap, és ilyenkor nem biztos, hogy más gyártók chipseteivel még tetézni is kell. -
csibe1
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #2600 üzenetére
Azt nem is írtam, hogy egy alaplap ára.
A tipped jó, csak nézzen körül vásárlás előtt. -
csibe1
addikt
válasz
Glaz-dozfhut #2598 üzenetére
Azért csak óvatosan azzal a cuccal: [link]
Ez a nagyobb verziója, és azt írja a véleményeknél, hogy nem talált hozzá illesztőprogramot Win10-11 alá. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
idrimbe #2597 üzenetére
Egy USB port miatt nem dobnám a lapot, ha egyébként minden másra megfelelő. Pici pénzért lehet kapni bővítő kártyát: [link] . első találatként ráböktem. x16-os sínbe is csatlakozik. A második foglalat nálad, úgyis x4-es módra van bekötve. Azt nem tudom, hogy vesz-e el a vga sávszélességéből. Már, ha nagyon kell az usb port.
-
idrimbe
csendes tag
válasz
idrimbe #2596 üzenetére
Ugyanez Crytal... programmal.
Mellékesen ez egy ASUS H370 PRIME PLUS alaplap U31G1_12 USB 3.1-es aljzatába dugott SONY pendrive.
De ami érdekesebb, hogy ez az USB foglalat néha valamely pendrive-okat önkényesen ledobja. Olyan, mintha kuka lenne maga a chipset. Vajon mit lehet vele csinálni? Alaplap csere? -
SanDisk Ultra flair 64GB csak 3 évet bírt sajnos. Visszanézve mikor posztoltam ide sebesség tesztet. Mindennapi használatban volt. Anno még Sinceritytől rendeltem. Gondolom élettartam garanciát úgy se lehet behajtani rajtuk.
-
válasz
Victoryus #2586 üzenetére
Kingston DataTraveler Exodia Dtx64GB -ről egy hét után a véleményem:
Ez egy hulladék, való életben nagyon sokszor kell rá várni, és amíg másol addig lebénítja a total commandert vagy a fájlkezelőt is. Mind ilyen, vagy csak kifogtam egy hiásat?
Előtte egy SanDisk ultra flair volt, azzal sose volt ilyen gond... csak sajnos írhatatlanná vált, max 0.001kbit/s -mal működik így 4-5 év után. Formázni se lehet, csak gyorsformázni de az meg nem ér semmit. Ha találtam volna helyben, akkor újra azt vettem volna, de Békéscsabán soha nincs semmi... -
csibe1
addikt
válasz
XIII Ramses #2589 üzenetére
Értem.
Sajnálom, hogy lenyúlták. -
-
umfrider
senior tag
válasz
XIII Ramses #2583 üzenetére
Ezek a Datatraveler-ek nagyon jó kis kütyük. Kár, hogy csúnyák, de jók.
-
Milka 78
nagyúr
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Kingston DataTraveler Exodia 32GB USB 3.2 Gen 1 (DTX/32GB): [link]
vagy
Kingston DataTraveler Kyson 32GB USB 3.2 Gen 1 (DTKN/32GB): [link]
Szerintetek ez a két pendrive közül melyik a gyorsabb, érdemes egyáltalán megvenni, akármelyiket is, vagy ilyen árkategóriában lehetne ezeknél jobbat is venni?
Köszi!
-
tpeter77
addikt
válasz
Dr Bubo #2564 üzenetére
Ilyenből van pár darab 64GB-osunk, hullámzik írásnál a sebesség, és lassú is.
Sajnos ezek ilyenek, bár a tiéd 128 gigás, azok picivel jobban sikerültek, de nem sokkal.
Barátkozz meg vele vagy vegyél másikat.
A régebbi USB 3.1 változat sokkal jobb! És tartós 5 éve döccenés nélkül megy, és minden felismeri. -
tpeter77
addikt
Nincs 2 éve, hogy a cégnél vettünk 8 darab 64GB-os olcsó Kingston Datatravel pendrive-ot. Csak ezt a típust tudtuk beszerezni, féltem is tőle.
A családban több SanDisk van, egyik a nadrág zsebében maradt és kimostam mosógépben. Hibátlanul működik azóta is.
Az 1 éves Kingston pen kezdett döglődni, már csak 3 müködik, 5 a kukában landolt.
Kizárólag image telepítésre használjuk, 1 éves a rajta lévő adat és sorra mennek tönkre, kb 2 havonta bedöglik egy olvasás hibával.
Újra felmásoljuk rá az image fájlt, 2-3 telepítés után újra eljön az olvasási hiba.
Akkor vágom is a kukába. -
Beldar
tag
Samsung USB 3.1 128GB Bar Plus
exFAT-ra formázva, ma vettem, első tesztje -
Milka 78
nagyúr
válasz
Milka 78 #2229 üzenetére
Ja és az A-DATA SP102Pro idáig bírta. A hullámzó teljesítmény (néha felugrott 90-re majd egy percig 0 mb/s) után elkezdte elveszteni a kapcsolatot ami odáig vezetett, hogy csatlakoztatás után kb 5-20 mp-ig tudott működni, írható/olvasható maradni, így azt a 95 gb-nyi fotót videót 10 órán keresztül mentegettem úgy, hogy csontrafagyasztotta a gépet. Formázni sem lehet.
Tehát nem egész 2 év alatt kb 2x írtam teli és ez idő alatt elérte az ipari hulladék fogalmát.
Az életbe nem veszek A-Data terméket, pedig régen igen jó kis termékpalettája volt (táp, ssd, pendrive). -
Milka 78
nagyúr
Kingston Exodia DTX 64gb más néven a az 1890ft-os BB pendrive.
Vettem belőle 5 db-ot, mert ennyiért pont lényegtelen, hogy mit gurít.
4db kb ugyanazt hozza mint a másik ezt nevezzük 4-es példánynak, míg a legelsőt 1-es példánynak.
A másolást egy 1.6gb-s videó fájlal végeztem.4-es példány(ok) ExFat, üresek.
Mint látható konstans 14-15 mb/s-al ír ami ennyiért rendben van.
Érdekesség képen a htpc-n is elvégeztem a Crystal tesztet, és ott a B365-ös lappal jobban muzsikált, ergo az Z370-es lapomnál valami nem gömbölyű usb/írás terén, de erről rég tudok és nem nagyon tudok mit kezdeni vele...(az no1-no2 ne tévesszen meg senkit)
1-es példány, ExFat, van rajta kb 20gb adta tehát nem üres.
Itt már érdekes módon érezhetően lassabb a sztori és nincs konstans írási sebesség sem. Láthatóan 7-13 mb/s között, ritmikusan hullámzóan ír. Ez a példány már üresen is lassabb volt.Érdekesség képen vettem szintén egy BB-ajánlatos Kingston Exodia DTX-M et ami 2400ft volt és elméletileg mindenben jobb mint a fenti sima DTX.
Na ez egy igazi hulladék, lassabb mint az elvileg gyengébb testvére és írásnál is baromi érdekesen viselkedik. Az első 600-700mb-ot kb 60 mb/s-al írja majd teljes agyhalál és elkezd 0 és 12mb-s között írni, de a 0 mb-os tartományba másodpercekig gondolkodik. Mondjuk tele van a net ezzel a hibával, sanszosan gyári hibás széria vagy csak simán hamisítvány...tényleg arra való, hogy egyszer megírd és használd, de a sima DTX tükrében inkább rá se nézz -
csibe1
addikt
Nincs semmi gond a diagramos dologgal, azon jobban látszik,
hogy hol esett le a sebesség.
Nálam is a teszt tök jó volt, másolásnál meg bukta volt a dolog.
A kisebb fájloknál 4-500MB-os méretig tartotta a 60MB-os tempót, de fölötte leesett a sebesség elég csúnyán.
Occsó volt...Sajnos valahol ez a szempont, hogy mennyit spóroltak az adott eszközön, mert az a lényeg...
-
cocka
veterán
Nálam meg az a piros-fekete mini Sandisk meg tönkre is ment, meg csomószor nem ismerték fel a gépek stb..
Egy 2 gigás maxell még a mai napig megvan, semmi baja. Valami Venture volt az eredeti neve és egy hozzá tartozó programmal lehetett megoldani, hogy a gyárilag két külön fizikai lemezként megjelenő cucc egy lemezként jelenjen meg. Szóval sima partícionáló progival nem lehetett megoldani, mert az elvileg nem tud (vagy legalábbis régen nem tudott) két "külön" lemezt egyesíteni.
A gyárban azért oldották meg így, mert az egyik rész a publikus rész volt, a másik meg a titkosítható. A programmal azt is be lehetett állítani, hogy melyik rész mekkora méretű legyen. Nyilván a pen teljes méretéhez képest.
Adatánál nekem csak a 32 gigás nem hullámzik, az csak sima UE700.
Különben eddig ez a legjobb, amit vettem:
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
SanDisk Ultra Flair 128GB Sincerity-től [link]
Ez mennyire normális? Amikor rámásolok, felmegy egy kis időre a sebesség, de utána beáll 15-20 MB/s sebességre.
-
csibe1
addikt
Most került hozzám egy Maxell 128GB-os pendrive [link]
A teszten szépen mutat, de másoláskor már nagy gondok vannak.
Total Commanderrel másolva 900MB-1GB-1,2GB-1,8GB fájloknál az indulásnál látott 65MB az leesik 3-4MB/s környékére 50%-tól.
A kisebb 2-3-400MB-os fájloknál tartja a 60MB-os sebességet.
A semminél jobb, de magamnak nem vennék ilyet, mert ez már elég gyászos eredmény.
A linken olcsóbb, ismerős kb. 6500 pénzért vette. -
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz
Exodius #2555 üzenetére
Utóbbinak a valós idejű másolásáról tudsz valami biztatót írni? Ugyanúgy hullámzik, mint az UE700 Pro? Elkezdesz rámásolni valamit, full sebességgel írja, aztán elkezd a sebesség nullához közelíteni, majd amikor ez megtörtént kb. 10 kilobájt/sec-kel ír pár másodpercig, aztán elkezd felfelé kúszni a sebesség és ez a hullámzás megy a másolás végéig. A 64-es is ilyen?
-
aprokaroka87
nagyúr
Kingston datatravel 70
Usb 3.0 teszt, igaz azt nem tudom hogy ilyenkor az átalakító mennyit számit, az is usb 3.0-as
Nem tudom ez mennyire jó..
Természetesen telefonon más a helyzet, mert ott usb 2.0 C port van. -
aszamóca
aktív tag
Data runner 32GB 3in1 Alis mindenes [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Gold 8TB új (WD8004FRYZ)
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest