- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Hm, ha gondolod, beszélek egyik (busz)sofőr ismerősömmel (volt kolléga, ő volt nálunk melóhelyen a sofőr), ő hozott már nekem külföldi utak alkalmával söröket. Nem is rossz ötlet, már régen kértem tőle, engem is érdekelne ismét ilyesmi
na, majd beszélek vele. Mondjuk rekesz számra nem tud hozni, de gondolom nem is annyira a mennyiség a fontos, hanem hogy legyen több féle.
-
Szerintem inkább Békésszentandrásról szerezzél, ha valaki jár arra. Mégiscsak itthoni és finom. Most ajándék karton búzával 15.000 feletti rendelésnél. [link]
De igazából a csapot sörük a legjobb, amit el lehet hozni 2 literes üvegben hűtőtáskával, vagy most a tetőcsomagtartóban.
Hátha valaki megy arra.
-
Tavaly Szlovákiában csak a csapolt sörben találtam jót.
De sajnos azok minimum 10 vagy 12%-os alkoholtartalommal bírtak és 10€-nál kezdődött a legolcsóbb. Az alkoholt az ízben nem lehetett észre venni, de mégis ütött.
Nem találtam sör boltokat, igaz csak olyan turistás helyeken jártam például, mint nálunk a Balaton. -
Exian
addikt
Mármint, hogy nőnek kell masszőr, vagy neked kell női masszőr?
Mert ugye, nem mindegy...
Mindenesetre kérdezd meg (másod) unokatesómat, ők ezzel foglalkoznak, bár pontosan nem tudom a típusokat, de ha ők nem is csinálnak ilyet, hátha tud ajánlani valakit. Kertvárosban vannak.
-
-
sumi4623
tag
https://www.emag.hu/razer-kraken-x-gaming-fejhallgato-3-5-mm-jack-csatlakozo-fekete-rz04-02890100-r3m1/pd/D2NFW5BBM/?cmpid=87085&gclid=CjwKCAiA4veMBhAMEiwAU4XRrwIzi-EEKVT6TLWGBhelHsGko4xwHFDsGNTc03Du40yiK0QYEJRcPxoCm78QAvD_BwE
En ezt hasznalomtavaly ota. En nagyon szeretem.
-
dunc
nagyúr
Ezt használom nagy megelégedéssel, (xbox+pc)! (illetve ebből a fehér van nekem)
Két éve nyúzóm, és újszerű maradt. -
Bigemperor
senior tag
Egy ingatlan aktuális forgalmi értékét rengeteg dolog befolyásolhatja,célszerű hasonló helyen fekvő és hasonló nagyságú, - építési idejű, - kivitelezésű, az ingatalnabazar.com és ingatlan.com kínálatában lévő ingatlanok között szétnézni, egyebekben értékbecslő. Azzal számolj, hogy mostanában nagy általánosságban elég magas négyzetméter árakkal lehet találkozni,de ez még mindig eltörpül a kivitelezés költségei mellett. Akar a meglévő mellett döntöttetek, akár másikat vennétek, nyugodtan keress meg,tudok segíteni mindkettőben,ha szükséges.
-
Ferdzsoo
addikt
Ha társasházról van szó akkor azt könnyen be lehet lőni. Ha családi ház akkor az nehezebb.
De mindkettőnél abból indulhatsz ki hogy az adott utcában/de max 2-3 utcával alrébb mit kérnek átlagban egy hasonló méretűért/ állapotúért mint a tied. Itt azért nehéz 10-20 millát tévedni.
1-2-3-at lehet max. Az új építésével pedig viszonylag érdemes vigyázni azzal hogy most mit mondanak rá és hogy valóban mennyibe fog kerülni. 2 közeli ismerősöm példáján alapul ez az állításom. Azt pedig garantálom hogy az az 1-3 milla amit esetleg most a becsülésnél tévedtél, hajszálnak fog tűnni egy új ház építésénél. -
Exian
addikt
Szoktak ilyet. Múltkor tőlem is kizárólag a lakcímkártyát kérték. Én is meglepődtem. Se fújni nem kellett, sem jogsi, sem forgalmi, semmi nem érdekelte őket. Lehetséges, hogy lakcímkártya alapján úgy is látnak mindent, hogy mindened rendben van (jogsid van e, forgalmi rendben van e, stb). Fújatni meg amúgy sem mindig szoktak.
De van itt rendőr, hátha megkapjuk a hivatalos választ az okára
-
Csepy
őstag
Te adsz borravalót egy fodrásznak? Akkor miért fizetsz, amikor kifizeted a munkáját?
Lassan ott tartunk, ha szervizelek valakinek, vagy megtartom az egyik angolórámat, akkor joggal várhatok borravalót?
Csak, hogy ON is legyek, Picúr fodrászat a Krisztina téren. Nem mai hipster barber shop, de Imi szépen dolgozik és csak 20 doboz BIO búza árát hagyom nála
-
tamas.nick
aktív tag
Nyáron pont itt majdnem belém jöttek, az mentett meg, hogy a másik sávban nem jött senki és el tudtam rántani a kormányt, de így is azt hittem, hogy a kocsi végét el fogja kapni.
A sofőr épp a másik irányba figyelt, mikor elé kerültem, akkor úgy indult el, hogy nem nézett a másik irányba. -
-
Zewa
senior tag
Ameddig nem lesz valami komoly, vakok szamara is lathato kovetkezmeny, addig ugysem fog tortenni semmi.. Az USA-ban az egy fore juto co2 kibocsajtas 2,5-szer tobb mint az EU atlag. Kinaban alig magasabb az atlag mint az EU-s, de vannak 1,5millardan. Latszatintezkedesek kellenek, de csak annyi hogy mar megnyerjek a szavazatokat de az emberek eletszinvonala ne csokkenjen, sot!
ps: Ennyi remek podcast árnyékában, mi szól a Balázsék mellett?
"Mai témák:
- Olyat pukizott Biden, hogy még Kamilla hercegné is elpirult
- Vendégünk Stumpf-Bíró Balázs jövőkutató
- Bekakilt a maratonon, de még ez sem állította meg a futónőt"
Szokott valaki analog filmre fenykepezni? Netalántán hív valaki otthon szineset? -
Ferdzsoo
addikt
Jah elég sötét amit fest az ember, alapjában véve egyetértek vele, de a mikor, az nagyon nem mindegy és ezt nemigazán tudják megmondani. Nem mindegy hogy 10-30-50 vagy 80 év múlva érünk el ehhez a kritikus ponthoz. Mindenesetre jó kedve nem lesz az embernek tőle.
Ez is csak azonban egy vélemény, a világban találnál valszeg legalább annyi embert aki ezzel foglalkozik és azt mondja hogy miért nem így lesz, mint ilyennel aki szerint ne vegyünk tartós tejet. -
-
-
UHHH
őstag
Szia Norbi és más oltakozni vágyók!
A pécsi oltópontról pár szó:
Sima ügy, nem is kell időpontot foglalni, ha van időpontotok, akkor is mehettek "máskor".Javaslatom: Menjetek hétköznap reggel (ha tudtok, akkor akár 8 előtt), akkor még kevesen vannak. Délben már megjön a sok külföldi oltakozni vágyó hallgató és pár perc plusszal kell számolni.
A 4 hónap teljen le a 2. oltás óta! Remek LOT számú oltásokat adnak.
Minden flottul megy, vigyetek előre kitöltött doksit [itt töltsétek le] , MEG EGY TOLLAT!
Ezen felül kitölteni egy PTE-s papírt (két oldala van, arra figyeljetek).
Tapasztalat: A 15 perc kötelező várakozással együtt 20 perc alatt megvan az egész.Válogatósaknak: Moderna nincs minden nap, hétfőn lesz. Pfizer és Janssen az van.
A dokibá szerint sokan Pfizert kérnek, azok vannak főleg betárazva.
Harmadikra is simán megkapjátok a Pfizert, nem kötözködnek, hogy miért megint azt akartok.
Javaslom, vegyétek fel az oltást, mert ... -
Exian
addikt
-
-
Exian
addikt
Ugyan oda, ahová a tablettát rakod. Ebben nincs különbség. Mi nagyjából egy evőkanálnyit szoktunk rakni, de nem púposan. Ha látom, hogy nem annyira durván koszosak a cuccok, akkor kevesebbet, ha erős szennyeződések is vannak a tányérokon vagy bármin, akkor akár púposan. Ismétlem: ez a jó benne, hogy lehet tetszőlegesen adagolni, míg a tabletta az adott, vagy elég lesz épp, vagy nem, sokszor meg feleslegesen sok és úgy habzik, hogy ihajj.
-
Exian
addikt
100 mosáshoz írják, ha csak annyit bír, akkor is ugye csak 16 Ft / mosás, amitől a legolcsóbb tabletta is nagyon messze van. Viszont szerintem jóval többet is ki lehet vele hozni, ahogy írtam, nálunk van, hogy 2-szer is megy a gép egy nap (4 gyerek termel koszt, gondolhatod
), és így is bő 3 hónapig elég volt. Az a lényeg, hogy úgy adagolod, ahogy akarod. Ez a legjobb benne, meg hogy olcsó.
Amúgy meg mitszámít neked?! Ilyen fizetések mellett?!
(remélem érzékeled a szarkazmust!)
-
-
Lacko87
tag
Egy akár végzettség nélküli burkoló vagy kőműves (hogy a többi pofátlan építőipari szakmunkást ne is említsük) többet keres az általad gondoltnál, tehát ha megvan a végzettséged, tapasztalatod, akkor simán lehet itt a lesajnált Baranyában is ennyit keresni, szóval hajár!
-
Exian
addikt
Ühüm. Ez nyilván így van, de nekem mindig ott van a kérdés a fejemben, hogy "de milyen áron?"
Én perpill azt érzékelem és látom, hogy a jó beosztásban, jó (sok) pénzért dolgozó ismerőseim sorra "vonulnak vissza", kisebb beosztásokba, más munkahelyre, kevesebb munkaórával, kevesebb stresszel járó helyekre/beosztásba.
Ha olyan is létezik, hogy normál munkaidővel, normál (kielégítő) szabadidővel, kevés stresszel járó munkahely és pozíció is van, ráadásul piszok jó pénzért, akkor az zseniális. És irigyelhető
persze nyilván van olyan tudás, meg hozzá megfelelő végzettség, amit emberi környezetben megfizetnek.
(Te mivel is foglalkozol amúgy?)
-
-
Pécsett? Felsővezetőként multinál. 300-400 nettó körül ha megkapsz egy olyan állásban, amire keresnek is embert.
@torma1981 : 800 nettót is simán, itt Fehérváron. Csak akkor már topmanager vagy... Csak itt kb. pesti bérek és lakásárak vannak, Pécs olcsóbb munkaerő szempontjából is...
-
Exian
addikt
Na igen. Mi meg épp ezért maradtunk végül egyelőre kertvárosban, munkahelytől, iskola-óvodától 5 perc távolságra. Megfizethetetlen.
Amúgy miért nem fordítva nézed a dolgot? Ha jó a munkahely Pakson, miért nem inkább az odaköltözés jutott eszedbe? Persze, hülye a kérdés, család, társ munkahelye, stb.
Hauni ami ugye Körber: jelenleg elég rosszakat hallok ott dolgozó ismerősöktöl. Ez már nem az a cég. Állítólag. Egyik ott dolgozó épp most akar eljönni vagy 15-20 év után, és megy Bp-re.
Nézz körül az ipari parkokban is, nálunk itt mellettünk Rózsadomb mögött az ipari park nagyon épül, jönnek a befektetők, persze nem tudni, mennyire terveznek hosszú távra és főleg nem tudom, mik a lehetőségek. De most biztos lesz nagyobb számban felvétel, pl a hamarosan épülő Japán autókárpit gyárban, ami lesz itt.
-
-
Exian
addikt
Kolléganőm most van ebben benne, amire a legjobban figyelni kell, hogy a számlát jól csinálja meg a kivitelező! Neki ebből volt a legnagyobb problémái, nem úgy és nem olyan számla készült, amit elfogadnak! Nagyon nem mindegy, hogyan van elosztva az anyagköltség és munkadíj, úgy kell megcsináltatni a számlát, hogy a legtöbbet tudjad visszaigényelni. Szóval oda kell figyelni. Sajnos a legtöbb melós hó't hülye a számla dolgokhoz, amelyiknek meg könyvelője csinálja, sokszor azok is katasztrofális szinten vannak.
-
emre
veterán
Már le van írva: Lakásfelújítás támogatási program (2021)
-
#TOTTI
őstag
Én túl vagyok, április végén már vissza is kaptam, még korrekt árakon, most minden drágult, de úgy gondolom árcsökkenés sem igen lesz a jövőben.
Amit sokan rosszul értelmeznek, hogy a visszakapott összegnek kell 50-50%-ban anyag és munka díjat tartalmaznia, nem az elköltött összegnek, szóval mehet 1,5m munka és 4,5 anyag, így is vissza kapod a 3-at.
A papírozasa egyszerű, van egy érdemben 3 oldalas nyomtatvány, illetve egy számla összesítő excel, amit én a kormanyablakban adtam le, de online is lehet.
-
#TOTTI
őstag
-
-
UHHH
őstag
Az 1 TB remélem SSD!
Csalódtam az új Latitude szériában, az 5x00 is már sokkal rosszabb, mint egy 7x80.
Például aludni sem hajlandó normálisan, külön meg kell hekkelni, hogy S3-as szintű álomba ringassa magát...A monitor kérdésre: Van új usb-c -s dokkolóm, rajta HDMI port is, ha kell, szólj.
"USB Type C mit Ladeanschluss , SD/Micro SD-Kartenleser 4K HDMI-Ausgang 3 USB 3.0" -
-
Exian
addikt
Ha van rajta rögtön DSUB és HDMI, akkor rögtön úgy is, de van még egy lehetőség: vezeték nélküli megoldással, ha a monitor olyan TV, ami tudja ezt a funkciót. Akkor a rácsatlakoztatott monitor mellett vezetéknélküli megjelenítőre is mehet, ám ezt még nem próbáltam, hogy egyszerre megy e a kettő, ezt ki kellene próbálni.
Ja de fontos kérdés, hogy kép tükrözést akarsz, vagy kiterjesztést? Az nem mindegy. Tehát, mindkét monitoron ugyanaz a kép kell, hogy megjelenjen, vagy más-más tartalom a cél? Ha utóbbi, akkor szerintem mindenképp kell a két fizikai kimenet, tehát olyan notebook kell hozzá, amin van két féle kimenet. Ha ugyanaz a kép a cél, akkor az egyszerűbb, arra vannak egyszerű elosztók DSUB-ra is, DVI-re is, HDMI-re is.
-
-
Exian
addikt
De van.
Itt kell nézni a 9-essel kezdődő járatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Egy óra, két rendszer
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Samsung Galaxy Tab S9 / S10 FE + / Ultra - Wi-Fi / 5G / Bontatlan - 3 év gari
- Playstation 4 500GB + Ingyen Szállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest