- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fudi2002 #67216 üzenetére
Thinkpadben is Intel cucc van. Btw a Win10 már nem tud mit kezdeni a Switchable Graphics cuccal, ha nem a kiegészítő Radeon van beállítva boot és állandó videokártyának, akkor a bootolás végén az esetek többségében lekapcsolja a képernyőt, de teljesen. Ekkor hw gombbal szerencsére el lehet küldeni még aludni, majd onnan felébresztve megint van kép.
Win7 és Linux is jól ment ezen a gépen, most akkor ki a hibás? -
-
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #67104 üzenetére
Köszi!
Otthon egy ViewSonicom van (20"), az is nagyon jó, most lesz 10 éves, de kutya baja, pedig az aztán amióta meg van, szinte nonstop megy, ráadásul most már 5-6 éve gyerekek nyúzzák, ki be kapcsolgatják sokszor csak úgy (persze ilyenkor kézrecsapás az eredmény
).
Múltkor szét is szedtem, mondom még ideje korán kicserélem a púpos kondikat, ha van, erre egyetlen problémás kondit sem találtam benne, pedig még sohasem nyúltam hozzá.
Csak ViewSonic már nem nagyon van úgy tudom.
-
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #66543 üzenetére
Olajból célszerű drágábbat venni, olyat, ami minőségben is nyújt prémiumot.
Állítólag a drágább olajakat kevésbé hamisítják (pedig pont ezt gondolná az ember), mivel arra kisebb a kereslet, nem éri meg, nincs akkora haszon belőle a "gyártónak" (hamisítónak). Leginkább az olcsó, népszerű, de még jó minőségű olajnak van piaca, hamisból is abból van igazán haszon.
Emlékszem, pár éve láttam talán vaterán hirdetett valaki pl. Castrol-os kanna sablont
-
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #66510 üzenetére
Azért lettem ideges, mert többször leírtam, hogy én nem szeretnék bozonygatni semmit, mindenki azt teszi akár az autójával amit Ő jónak lát, illetve azért írtam, hogy azt hidd el amiben te látod az igazságot. Mi már nem egy autót vittünk oda, volt egy Skoda Fabia 1.4 68ról 80x lóerő, aztán ugye a BMW is volt - ez is szívó -, voltam én is, és még az ismerősi körböl sokan mások. Ha megnézed, hivatalos tuning oldalakon is láthatod, hogy pl ennél a Lanosnál is hivatalos adat alapján kihozzák a 119 lóerőt, ahol azért a maxot nem fogják odatolni neki. A kis Skoda Fabia is jóval jobb lett, könnyen kiderült a sok utánfutózgatás miatt. Sportlégszűrővel, és egy chip tuningal a 20LE-t el lehet érni, ebben talán egyet is értünk. És ha ezzel egyet értesz, akkor ha a 106hoz hozzáadod a 20at közeli értéket kapsz a 130hoz. De nem kell ennyinek lennie, legyen csak 120, nekem így is megérte. Én nem akarok itt versenyidőt mérni senkivel sem, sem Attixal, nem azért mert nem merek, hanem azért mert nincs mit bizonyítgatnom. És igen Attix nincs mit veszítenem egy 0-100as gyorsulással, de nem is nagyon érdekel. Ha jobb az autód, ha nem, nekem így tetszik a Lanos
. A turbó feltöltéses megint más, ott már jóval nagyobb erőt lehet kihozni, bár ezt szerintem mondani sem kell.
-
-
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #66480 üzenetére
Igen. Szóval keresd a márkaszervízt chip tuning terén, meg a fórumokat teljesítménynövekedés szempontjából
. De ha majd a netet leváltod egy olyan hozzáértőre aki nem szak elméletben szerelt chip tuningot, hanem vagy 1000 autót csinált már, beül, kipróbálja, és megmondja mit ért a tuningod.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
fudi2002 #66478 üzenetére
Itt fel van sorolva szinte minden autó, hogy mennyit lehet belőle kihozni.
newwave0507:
TDI mivel?
A 3-as golf-al?
Az a 330d e46 volt vagy e90? Az utóbbit kicsit nehezen hinném el én is.
de még az e46-ot is alig. -
s7evcsenko
addikt
válasz
fudi2002 #66474 üzenetére
Én tavaly csináltattam chiptuningot a 120d-men, ami elvileg 210LE-t csinált a 177LE-ből (nem box, átprogramozás - ez volt 40k), őket ajánlották, de a telefonba azt mondták, hogy nem tudják rendesen kimérni, vigyem pestre.
Azóta lehet, hogy továbbfejlesztették a berendezésüket, majd jól felhívom őket megint. -
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #66473 üzenetére
Tudod az a jó, hogy olyan helyen csináltattam, aki nem a chippekből él, és nem kürtöli a nagyvilágnak. Unokatesóm majd most viszi ugyan ide a renault megane 1.6ot. Carbon légszűrővel, lóerőt nem írok, mert úgysem hiszed el
. Haver soros6os bömösét, 190körülre lehetett 170ről, sok volt még így is a tiltás, nem írom miben nyilvánúlt meg, de így volt
-
fudi2002
nagyúr
-
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #66469 üzenetére
Én olyan helyen csináltattam, amilyen helyen meg is tudják csinálni, nem az ilyen ocz pécsi kredites tuningműhelyekben, ami szart sem ér. Gondolj bele hogy ilyen ratyi műhelyben 119 lovat kihoznak Papíron a Lanosomból, akkor miről beszélünk? Smoke&Charm, ennyit mondok, onnét egy két kapcsolat.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
fudi2002 #66306 üzenetére
A lámpám bi-xenon, azt nem akarom piszkálni, ez csupán a helyzetjelző (angel eyes) lenne.
Valóban nem LED-re lett tervezve ez a cső, de szerintem ez a LED minden téren kíméletesebb, mint az eredeti H8-as izzó, mert szerintem sokkal kevésebb hőt termel, és kevesebbet is fogyaszt. -
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #63710 üzenetére
"Amúgy meg szerintem egy műanyag ajtó is teljesen megfelelő, viszont a zárrészt a pénztárcától függően egy sokkal jobbra kell cserélni. "
Csak halkan jegyzem meg, hogy társasházi lépcsőházban bejárati ajtónak jogszabály szerint NEM SZABAD műanyag ajtót berakni. Sokan raknak, de akkor sem szabad. A legtöbb műanyag ajtókat/ablakokat gyártó cég ezt elfelejti közölni, de a felelősség a tied. Mi is akartunk, de korrekt ajtós céget találtunk, akik rögtön figyelmeztettek, hogy ŐK NEM szerelik be, mert nem szabad.
Egyébként a gyári panel ajtókat széppé lehet varázsolni egy vékony pl. lambériaréteggel, vagy sokan csinálják laminált padlóval a beburkolását (mi is ezt tervezzük). Így az ajtókeretre kerül egy vékony takaróléc, az alatt tökéletes szigetelést lehet elérni.
-
törölt tag
válasz
fudi2002 #63066 üzenetére
Én szigorúan a megengedett sebesség +10%-al megyek,otthon az 100,itt kint 110,lakott területen belül meg 60.Ennyi tűréshatárra vannak kb. beállítva a trafik.Engem a 40 otthon lakott területen belül idegesít,ahogy tudom leelőzöm.Nem vagyok hajlandó ennyivel poroszkálni
Sokat közlekedem,de elvétve kapnak el ( legutóbb szlovén autópályán fizettem 150 eurot,mert 165 tel mentem,de ez simán belefér.Az időm megér ennyit,néha
-
válasz
fudi2002 #63041 üzenetére
Nem, ilyenkor türelem kell, hogy kivárd, amíg biztonságosan lehet előzni. A még kettő csigának van ebből, hiszen ő is előzne, ha biztonságosan tehetné.
@a2d2 : Felmegy... de miért?
Nem hal bele senki ha nem megy pont kilencvennel.
@Janoska26 : Na igen, ezekre vonatkozik, hogy a megengedett közelében kéne menni, ha más akadályozó tényező nincs.
@air : Azt írja elő a KRESZ, hogy a forgalmat nem akadályozva kell közlekedni. praktikusan ez azt jelenti, hogy nem mész lassabban a többieknél, ha az út-és látási viszonyok ezt lehetővé teszik. Amúgy nem mondtam, hogy kötelező, hanem hogy úgy _kéne_ .
"A KRESZ-ben - most direkt kikerestem - annyi van, hogy indokolatlanul lassan nem lehet haladni. Sajnos ez egy béna gumiszabály, mert nincs egzaktul leírva, hogy mi az "indokolatlanul lassú"."
Igen, gumiszabály, pontosan. De amúgy ebbe belefér a 60-70 is, 30km/h sebességkülönbség már elég jelentős lehet.
A másik kedvencem a relatív gyorshajtás, az tkp. olyan, hogy akármikor, akármit rád húzhatnak vele@M_and_M_s : A 6 sávos autópálya más dolog. Itt most nagyrészt elővárosi, városi, és sima közutakról van szó, ott senki nem döglik bele, ha nem 90, hanem 70. (Mind a két dolog igaz; hogy nem kéne feltartani másokat, és az is, hogy valójában senkinek nem lesz tőle baja.)
@Exian : " mert úgy is lesznek, akik előznek. Persze akadnak vadbarmok, akik akkor is csakazért is előznek, ha 130-al mész sima főúton, '
De ott sem a lassan menő okozza a balesetveszélyt, hanem aki meggondolatlanul előz. -
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #63019 üzenetére
Ha van esélyed ezek közül vásárolni egyet , akkor jó neked
. Ezekkel elhiszem hogy lehet autókázni kanyarokban 160al , csak nem itt M.O-n . Itt profi autóval is elég a 140-150 egyenes utakon is
.
Ja hát igen , meg akkor szervizeljed őket .. bár ha megvenni megtudod.. akkor biztos tudod szervizelni is
.
Hát igen .. kinek a pap , kinek a paplan .. mondják erre. Itt valakinek egy Megane nem autó , én meg örültem neki hogy vehettem saját autót
.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #63017 üzenetére
Nem vezettem még nagy autót ?
. Rendben .. akkor neked van igazad..
. Ezzel azt szerettem volna elmondani , hogy lehetséges , sőt.. biztos hogy be lehet venni .. egy nagyobb autóval , már a mi Renault Megane típusú autónkal is nagy esély van rá nagyobb sebességnél is , mivel alacsony , széles autó . De köszi nem .. Aki 160al szedi a kanyarokat , annak annyi esze is van .
-
newwave0507
aktív tag
válasz
fudi2002 #63003 üzenetére
Ez csak 4. Sebesség volt, és még ment volna 4ben is . Nem vadállat .. De megy rendesen , ennyi
. Megteszi másik autó is , csak nem mindegy mennyi idő alatt . Nem mondtam hogy egy Ferrari , de tényleg tud menni rendesen . Kanyarban 160 ... Semmilyen autóval nem próbálnám ki .. Bár függ a kanyar mérete
. De én biztos nem .. Annyit nem ér az egész .
-
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #62771 üzenetére
"Szumma: minőségi alkatrészekből összerakott gépen mind2ő jól és megbízhatóan tud működni."
Lehet. Viszont a Winszerver nem occsó
És sok esetben ez bizony szempont, manapság a cégek-ügyfelek 1db csavaron képesek sz@rozni. Ráadásul SZÁMOMRA használhatatlan lenne a winszerver, ha saját felhasználási területemet-igényeimet nézem. Igazából mondjuk nem is nagyon van dolgom winszerverrel, Linux-okkal viszont annál inkább (99% debian, azon belül 90% saját telepítés).
Egyelőre úgy oldom meg, hogy ha valami miatt Winszerver jó csak egy adott alkalmazáshoz-weboldalhoz, akkor olyan tárhelyre regisztrálok az adott cégnek-ügyfélnek, nem építek külön csak azért Winszervert. A többi meg mehet saját Linux szerverükön.
-
válasz
fudi2002 #61732 üzenetére
Most ez olyan dolog, hogy nem használok PS-t, Lightroomot (ezek amúgy is kereskedelmiek, meg a winfos sincs ingyen, amin furtnak). Linux, Rawtherapee, Gimp. Amatőr fotózok, nem ebből élek, a Pécsi Riportba meg nem kell 1 órán belül leadni az anyagokat
(Általában a képek vannak meg legelőször..., mire elkezdenek cikket írni, én már el is felejtem az eseményt.) Layerekkel megnyitni képet, az olyan, hogy barátnőm alkotott egy újságnak dizájntervet, a saját 4 magos 4GB RAM-os gépén PS-ben, majd megnyitottuk itt az 1,5GB RAM-os egymagos Fujitsun Gimpben, és kezelhető volt...
Szóval képfeldolgozáshoz, ha nem csinálsz extrém dolgokat, leginkább RAM kell.
Néha tömörítek is videót, ha erre adom a fejem, akkor tudom, mire számítsak, és úgy intézem, hogy beleférjenNyilván, amint valóban égető lenne hogy ezek 1 pillanat alatt menjenek, máris lenne újabb gép
(Illetve lett, a T410, de csak részben a sebesség miatt.) De amire jelenleg használom, igazából elég.
@nesa : VGA ebbe nem segít be. RT ezen a Core2-n ~100 képpel elvan, inkább az a bajom, hogy bugos, és külső szerkesztő hívásakor összeomlani hajlamos. De pl. a T410-en nem.
A céges Win8-as gépen, ami szintén i5, sokkal lassabb a RT, megáll tőle az élet. -
nesa
veterán
válasz
fudi2002 #61732 üzenetére
LR az en eszrevetelem szerint inkabb memoriara erzekeny 2gb pl nagyon keves neki, nyugos a feldolgozas LR4 vagy 5 kell minimum 4 de inkabb 8gb, en egyszerre szoktam akar 100-200 kepet is behivni nemszokott gond lenni pedig csak egy 3ghz athlon x4 van alatta, azt nemtudom lehet itt a vga is segit a szamitasba erol fogalmam sincs de ez igy elegnek tunik, videot/filmeket nem konvertalok.
-
válasz
fudi2002 #61730 üzenetére
Hát, attól függ, hogyan, és mire használod.
A 8 éves Fujitsum kapott egy olcsó SSD-t, Lubuntu, és egész használható sebességű.
Lassan érdemes lesz valami "fejlődési" (mesterségesen gerjesztett igény) ugrást bemutatni, mert ott tartunk, hogy akármilyen géppel nézhetsz filmet, stb., nem lehet eladni az újakat, csak ha állandóan tönkremegy(Az asztali Core2-m is 6 éves, köszöni jól van, mostanában cserélem, de leginkább azért, mert nem tudom vinni, meg kicsit sok már neki a KDE. De ha vennék bele egy SSD-t, meg esetleg egy négymagos procit, elmenne még 1-2 évet. Nem játszok, azon kívül meg elég (net, képfeldolgozás). Ja, és órákban mérhető, mennyit ment alapórajelen... Mondjuk nem extrém tuning van, de 2,1 helyett 2,7, újabban 3GHz.)
-
-
válasz
fudi2002 #61724 üzenetére
A GPU gyakran hal magában is. A több dolog összekötése hőcsővel, gyakori, mégsem döglenek gyakran azok a gépek, amiken van.
GPU notiba, meg a gamer noti az nekem egyre inkább ellentmondó fogalmak, nem nagyon lehet értelmesen megoldani akkora hőmennyiség elvezetését. Játékra asztali, csók.
Amúgy általában nem is annyira a chipek halnak meg, hanem feljön a forrasztásuk a hőtágulástól. -
-
Zewa
senior tag
válasz
fudi2002 #61499 üzenetére
Látom hozzátok is érkezett szórólap.
Szerintem próbáld meg, jól jöhet egy ilyen nagy multinál elsajátított szervezeti kultúra és referencia.
Lidlis üzletvezetőt ismerek, nagyobb forgalom esetén ő is beveszi a cumit tövig, de tény elég jó fizetést adnak, főleg a régióhoz képest. -
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fudi2002 #59522 üzenetére
Ezzel egyetértek, van egy ilyenem 3 hengeres GLX csodám, az is csak ennyit eszik és csak tankolni kell bele, soha semmi gondja. Igaz a tomboló 3 hengerben húzóerő csak addig van amíg max 2-en ülünk benne csomag nélkül, de valamit valamiért.
Élmény volt vele hazajönni a Balatonról 5-en + a csomagokkal. -
Exian
addikt
válasz
fudi2002 #59522 üzenetére
Jó, de azért még is csak jó, hogy van ereje, amikor kell
Megaztán, ismerőstől vettük. Eléggé hirtelen kellett autó, nem akartam/tudtam sokat keresgélni, meg eleve átmeneti autónak lett véve, bár ha nem kéne mindenképp 7 személyes, akkor nem is gondolkodnék a cserén, teljesen megfelelő. De a lényeg az, hogy ismertem az autó előéletét az elmúlt 5 évben, így bátran megvettem.
Meg nem tudom, milyen Suzukira gondolsz pontosan, de ha Swift, akkor az nekünk eleve kizárt volt, abba beletuszakolni 3 gyerekülést... hát, nem tudom. Ráadásul nemsokkal 300 felett volt a max. keret, annyiért én igen hulladék Suzukikat láttam csak.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #45035 üzenetére
Vmi ilyesmi ami már jó...
Vagy ilyen és ezektől felfelé...
Nézz szét vaterán is, de az ilyen felújított használt boltok talán jobbak, van hova visszavinni. Asszem vmelyik ilyen bolt ráadásul 6 hó garral adja a használtakat is. -
Bandus99
őstag
válasz
fudi2002 #45022 üzenetére
temaban utolso hsz tolem.
a kavehazban hasznalt gepek es az altalam emlitett Gaggia ugyanaz a technologia, ugyanaz a minosegu kave fozheto le vele. A nagy elteres, hogy a kavehazinal nem 1, hanem 2-3 kar talalhato, ezzel tudjak a kiszolgalas sebesseget novelni. ill. elteres meg a felfutott viz mennyisege, teny ezekkel gyorsabban lehet kavekat fozni, node otthoni hasznalatra nem jellemzo az egyideju 5 kave lefozese, 2 adagot meg ez is tud egyszerre.
Ami meg nagy elteres a kavehaziak javara a 2 kulon allo bojler, igy kulon melegszik a viz a tejhabositashoz es kulon a kavefozeshez. Ez megint a gyorsasagrol szol. Ha 5 embernek kell kavet fozni otthon akkor igen van aki gyorsabban megkapja van aki var ra egy kicsit, nem sokat par perc elteressel O is megkaphatja. Amugy is ha otthon kotyogos lenne ami a sokak szamara a kavefozes, ott sem jellemzo hogy egyidoben 5 adagot lefozol.Lepjunk a teman sztem aki akar ugyis utanajar a dolgoknak.
-
Bandus99
őstag
válasz
fudi2002 #45018 üzenetére
osszeaadom neked, ha uj verziot szamolok akkor 114k v 135k ez meg mindig kozeleben sincs az altalad emlitett 200nak es nem eri el a jura arait
Hasznaltan nem tudom mennyi egy jura, saeco mondjuk 35-50 kornyeken, de rizikos amint vmi bedoglik maris lehet minimum 15kval szamolni mire megjavitjak munkadij es alkatresz.
En elhiszem hogy azt istenited es szamodra az az elfogadhato minoseg amivel te foglalkozol, de nem csak az automata gepek az egyeduli jarhato ut, ezt akartam igazabol erzekeltetni.
Teny az automata gepek kenyelmesek egyszeruek
Igazabol mar csak azt nem ertem, hogy miert nem juraval (ami szted igazan jo kavet foz) foznek a kavehazakban, ahol odafigyelnek a minosegre? Nem mondom nem rossz a jura ossze se hasonlithato mas automata gepekkel, de azert megsem az a csucs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest