Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dalai Láma

őstag

válasz Blaise #85 üzenetére

30% az mindig megvan, van aki diszkrét matekból hasal el, de van, aki analízisből. És a maradék 10% egyéb tárgyakból.

Hogy mennyire reális, az egyedül tőled függ. Nem vicc, amikor elmondják, hogy heti 50 óra, és hogy az első előadástól kezdve rendszeresen kell tanulni. Különben leőfordulhat, hogy nem lesz meg a gyakjegyed, és vizsgázni már nem is kell menned. Analból fincsi, hogy írunk heti egy elméleti kérdésből zh-t. Tehát az anyagot folyamatosan kell tudni. Ha nincs meg ebből 50% akkor egy jeggyel rosszabbat kapsz. Ha ép phogy kettes vagy, akkor igencsak kínos emiatt bukni. Persze lehet, hogy rendes a gyakvezetőd, én egy nagyon szigorút kaptam, akit azonban megúsztak a másodévesek, mert kiment 1 évre külföldre. Na ő követelt, és extra szigorúan kérdezett és a kis gyakorlati zh-kban is mindig nehezített példái voltak. Persze emellett nem magyarázott rosszul, de a csoportban a bukásarány 50%körüli volt, és nem azért, mert buta volt a csoport, hanem mert kemény volt a gyakvez.

Szóval tanulni, tanulni, tanulni, és emellett sportolni, végre lehet a tesiteremben is. Egyébként ha szorgalmas vagy, és megtalálod azokat az embereket, akikkel jól együtt tudsz tanulni, akkor nem lesz gond. Nagyon hasznos a közös tanulás. Tapasztalataim szerint a 3, max 4 fő az ideális, e fölött már zavaró hasokan vagytok. Egyébként a másodév nehezebb, mint az első, és ott is van egy hírhedten kegyetlen gyakvez, de ott ő az egyedüli :)

voltál nyílt napon?

• don pardon

aktív tag

válasz Blaise #82 üzenetére

hi
    hát első év nem egyszerű, aztán asziszed nincs rosszabb de van :D, mindegy megoldaható teljesen, tanulni azt kell, meg sok lesz a zh de legalább ''belédnevelődik'' a matek. prog az nemolyan durva, számtek se bár kicsit bezavar hogy matlab, meg mathematica (két prog) nagyon hasonlít egymásra
    lényeg az hogy előadásra járni kell, nem kötelező de tényleg erősen ajánlott, különben elindulsz lefelé.
    amúgy egyre jobb a suli :) előadók tényleg nagyon ott vannak a toppon (legtöbbjük)
    és végre van tesiterem emg kávéautomata :D (sose hittem volna hogy lesz)

[Szerkesztve]

• Dalai Láma

őstag

válasz Blaise #82 üzenetére

Attól félhetsz is, és energiát kell belefektetned, hogy menjen. És még így is előfordul, hogy megvágnak, mert 30%-ot mindig meghúznak. Nem mindegy, hogy melyik gyakvezetőhöz kerülsz elsőre, ez nagyon sok dolgot meghatároz.

• Dalai Láma

őstag

válasz Blaise #80 üzenetére

Nem nekem kellene ide írnom, mert már új rendszer van, és kevesebb a gyakorlat, mint az én időmben. Első félévben kemény alapozás van, ami matekból áll. Meg van programozás kezdőknek, és némi számtek. Az én időmben molekuláris biosz is volt, ahol nem értette a prof, hogy miért nem tudjuk, mi a parciális deriválás. Már az első előadáson. Mókás volt, nem értettünk egy kukkot se. De belejöttünk.Ha vágod a matekot és szorgalmas vagy, át tuidod vészelni. Nekem heti 16 óra mtekom volt. Most már kevesebb, de ez inkább hátrány, mert az anyag ugyanaz. De jövőre valszeg kicsit módosul, mert ennyi nem fér bele egyszerűen.

Kicsit elvont lesz elejinte a 6-8 oldalnyi elmélet előadásonként, az n dimenziós vektorterek, kvadratikus alakok, stb. integrálás, deriválás, s egy kevés diff egyenlet. Ha komolyan gondolod, hogy vinni akarod valamire, és ezért kész vagy tenni, itt a helyed. Ráadásul jó a közösség, már van tesiterem, foci, kosár-majd ha felszerelik a palánkot, floorball, és már kávéautomata is van! És a tanárok a legjkiválóbbak a szakmában, de tényleg. És nem kevés köztük a jó előadó. És ha te is jó vagy, felsőbbévesként már tarthatsz gyarkorlatot kredit pontokért :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés