- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #86 üzenetére
ott is van egy hírhedten kegyetlen gyakvez, de ott ő az egyedüli
Kire gondolsz?
Blaise:
A realitás kérdésre a válasz: valóban tőled függ. Láttam én már olyan embert, aki 3x vagy 4x-re futott neki az analízis I tantárgynak, és akkor sem sikerült.Most spec. én nem vittem túlzásba a tanulást, és már előrébb járok. Ha gyakorolsz, ráadásul még affinitásod is van a matematikához, nem lesz gond és szvsz az 50 óra sem kell hozzá. ZH-kra készülni kell, gyakorlatokra bejárni, ennyi. Előadások nem kötelezőek (még), de van amin érdemes/ajánlott ott lenni -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #86 üzenetére
Tavaly voltam, most nem tudtam elmenni, mert bokaszalagszakdásom van, és gipszben van a lábam
De a következő nyílt napra, a januárira mindenképp megyek -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #83 üzenetére
ööö...az a 30% eléggé soknak tűnik
Mennyire reális az, hogy mondjuk elsőre átmegyek ? -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #81 üzenetére
Köszi a gyors reagálást
én első helyen tervezem megjelölni a kart idén, tavaly voltam nyílt napon, nagyon tetszett
Csak nagyon félek a matektól... -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #77 üzenetére
na ma végre tesiztek
mondjuk tanár az nem volt
szóval asszem énis bepróbálkozom csütön.
az hogy rács nincs az ő bajuk nem az enyém, asszem annyir nem vagyok béne hogy kirugjam a lámpát
kávéautomata az erkölcstelen, nem lesz az még egy darabig szerintem, de ha már itt tartunk egy csocsóasztal is jöhetne -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #75 üzenetére
azt észre se vettem,d e foci kapu se nagyon volt még.
túl sok a baja az épületnek, állítólag 1-2 helyen az ajtó szarul van megcsinálva, de azért focizni lehetett volna már az átadás után is szerintem.
megkérdezhetem hányadéves vagy? miheztartás végett
[Szerkesztve] -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #72 üzenetére
most sikerült a gyakvezetőnek kiosztani a zh-t.
hát már görbül a jegyem -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #72 üzenetére
hi
hát sztem meglesz, a beugrók nemvoltak nehezek csak egyet félrenéztem
a zh maga nem volt egyszerű
sajna volt egy fás pszeudokód amihez hozzá se tudtam szagolni, még nem vettük gyakon se szóval nemtom hogy kellett volna nekem papíron fát programoznom, az a baj hogy csak a mi csoportunk nem jutott el még idáig
szóval sztem 3 körül lesz, remélem -
válasz
Dalai Láma #64 üzenetére
hája' viszont a kevesebb anal gyak nem biztos hogy jobb! az anyag így is húzos...
-
válasz
Dalai Láma #62 üzenetére
nehéz... nagyon. főleg matanal
na meg csinálni kell.
-
Agent87
aktív tag
válasz
Dalai Láma #56 üzenetére
fárasztó...
arra a wikis oldalra mi a jelszavunk alapértelmezetten?
és neptunba kell nekünk valamit állítgatni így hogy megvan az órarend?
[Szerkesztve] -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #53 üzenetére
Csak 2 óra? A ''beköszöntő nap'' nem ugyanakkor van?! Mert, ha igen, akkor az egy fél napos móka.
Jegyzettel meg várj: az analízis jegyzet fent van a neten, akár ki is nyomtathatod az egészet, így nem kerül semmibe. Én a Denkinger-Gyurkót használtam gyakorláshoz, viszont abban nincs benne a II. féléves anyag, de szerintem ezt leszámítva jobb (igaz, a monostory is több kötetes)
A Freud könyv nem tudom mennyire kapható és milyen árban (mikor nekünk kellett, akkor sehol se lehetett kapni, csak dec. elejére). Na ez is olyan, hogy a fele se kell belőle, viszont ami meg igen, az kell vizsgára, mert máshol nincs meg. Felsősök közül néhányan szokták hirdetni, így olcsóbban hozzájuthatsz
Molbiosz: egy füzeten, tollon és számológépen kívül semmi sem kell
Programozás és sztech: szerintem jobban jársz egy ingyenes, netről letölthető tutoriallal, mint bármiféle könyvvel -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #52 üzenetére
Háát, azért nincs olyan kevés lány. Szvsz évről-évre több van és nem ők szoktak kihullani első körben.
De előfordul, és 1. év végére a lányok 80%-ának lesz fiúja, általában ITK-s
Ez viszont igaz. -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #46 üzenetére
Roskával még fogsz találkozni. CNN, meg még valami
Csurgayt mi is bírtuk, nagyon rendes és persze tényleg nagy arc
Hillier? Az egy b---, szerencsére messze ívben elkerülte a csoportunk -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #41 üzenetére
''Absztrakciós sokk''? Az a szöveg már a múlté
Ne feledd, Nyékyné az új dékán!
Agent87
Dalai Lámának tényleg igaza van. Az analízist folyamatosan gyakorolni kell (ez 2. félévre is igaz, az szvsz gázosabb, főleg a komplex fv.tan). Az elmélet nem is olyan gázos, ha csak hetente-kéthetente nézed át (vagy kiszh-ra), mert azt végülis félév végére meg lehet tanulni. A gyakorlati rész, ami húzósabb, mivel ha 3 (?) ZH átlaga < 2, akkor nagy eséllyel bukta, hiába van ott a pótzh (ami az egész féléves anyagból van). Ezen a delikvensek 2/3-a elvérzik. Szóval gyakorlás kérdése az egész.
Diszkrét matek: az eleje tényleg szinte összeadás, kivonás, szorzás szinten van (végülis mátrixok), a vége (vektorterek, logika) már gázosabb (főleg a tételbizonyítások miatt)
Molbiosz: vicc. A zh és a vizsga is 60%-ban nyitott füzetből megy (remélem még így van). Van egy-két képlet, abba kell behelyettesíteni és kész. Ugyanilyen feladatokat csináltok majd órán. Az elméleti rész tesztje sem nagy cucc. Ilyen kaliberű tantárgyból meg úgyis lesz még néhány
Programozás: no comment
Végülis ''csak'' az 1. évet kell túlélni, a 2. év már könnyebb (<-> neurobiosz, fizika, jelfeldolgozás - de ahogy észrevettem, egyre lazább lesz a számonkérés évről-évre)
3. évtől fogva már csak a szigorlatok letételének idejétől függ a diplomád -
Agent87
aktív tag
válasz
Dalai Láma #41 üzenetére
köszi neked is a részletes leírást
matekból finoman szólva se vagyok zseni és a tanulás se az erősségem de majd meglátjuk
legalább majd elmondhatom, hogy egyszer jártam egy félévet a pázmányra -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #26 üzenetére
Szvsz nem meglepő, hogy Nyékyné lett az új dékán, bár ez viszonylag nyílt titok volt. Na jó, nem. Uuugyeeee?
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #14 üzenetére
Erről annyit, hogy én még soha nem hallottam előadáson, gyakorlaton tanárt a politikai meggyőződését hangoztatni. Semmi ilyen nem volt. Semelyik ünnepségen, beszéden, ilyesmit én ott még nem hallottam.
Mert még nem jártál közgázra -
nyest
csendes tag
válasz
Dalai Láma #26 üzenetére
Ő ''írta alá'' a papírt, amit küldtek, h felvettek.
''Nyékyné Dr. Gaizler Judit
dékán'' -
Dalai Láma
őstag
válasz
Dalai Láma #16 üzenetére
Nem baj, én nem adom fel, csak akad néhány Pázmány ITK-s ezen a fórumon... Vagy mindenki nyaral? Olyan jó lenne közösen együtt dicsőíteni a karunkat!
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Dalai Láma #14 üzenetére
Jómagam is ide járok, másodév, bár nem ragaszkodom mindenben a hivatalos tanmenethez
Korrekt hely. Nem csak egy nagy massza tagjának érzem magam, mivel a létszám nem túl nagy. Sokszor meg is lepett hogy a tanárok vagy a TO-sok tudták a nevemet.
Előnyök: emberi hozzáállás, segítőkészség az oktatók és a TO részéről. Nem hallottam máshonnan olyat, ami nálunk szokás, hogy a 2. félévben a Dékán úr minden hallgatóval elbeszélget 15 percet az irodájában: hogy érzi magát, mik a nehézségei, vannak e javaslatai, stb. Az infrastruktúra teljesen jó (gépek, net) Oktatásra nincs viszonyítási alapom, az előadókkal és gyakvezérekkel eddig mindig elégedett voltam. Tény hogy van mit tanulni, nem egy könnyű hely, a szórás is elég nagy. Bekerülni viszont nem volt nehéz.
Hátrányok: el tudnák képzelni több szervezett közösségi alkalmat, kicsit más stílusúakat mint amik mostanában vannak. Pl. nincs gólyatábor/bál, mert hogy ezek esetleg rossz fényt vethetnének a kar hírnevére...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest