Új hozzászólás Aktív témák
-
malwy
senior tag
Up néki, 4 diszciplína egyesüljön, a jövőt tanuljuk baaaaaa
-
Ren Hoek
veterán
Üdv!
Fél év utáni MI tapasztalatok. Remek suli, pont amire számítottam. Hihetetlen jó közösség, felsőbbévesek mindenben támogatnak.
Ami brutál: MATEK! Nekem heti 18 óra matek van össz vissz, diszkrét, anal, gyógy, konzik.
Egyelőre mindkettőből csont bukás szélén állok, mert semmi alapom nem volt hozzá, plusz az elején már elvesztettem a fonalat. de lassan lassan beleivódik az ember agyába, még ha nem is akarjaÉv eleji anyagok már egész jól helyrerázódtak. Tanulni kell mint az állat. Social life nem könnyű mellette, mert minden héten 5-6 ZH minimum van (többsége röp elméleti, vagy feladatos)
Nagyon ajánlom annak, akit ÉRDEKEL a téma, és komolyan tudja venni. Az elején kemény alapok, de ebből sokat profitál az ember. Aki képes elsőben letenni anal 1-2, dm 1-2 + szigorlat, az remek ember
Szóval jó kis suli, de nagyon nehéz. Van simán BME szint, csak több segítséget kap az ember. Ja és ha buksz egy tárgyat, akkor azt 1 évre bukod, mert nincs keresztfélév (max BME vendégként, de akkor a 2-őt is ott kell felvenned)
Én már biztosan csúszok, de jövőre már bionikán szeretném kezdeni. Az jobban érdekel. Talán könnyebb is lesz az eleje, ha most bevégzek egy csomó tárgyat.Amúgy vallásosságot, politikát még soha egyszer nem láttam hangoztatni, erőltetni. Mindenki olyan amilyen szeretne lenni, csak tanuljon tisztességgel
-
narancs85
újonc
2006... hát igen... én is akkor kezdtem... sok minden megváltozott azóta... vannak gólyanapok szeptemberben és év végén a bent maradtaknak gólyatábor
hát igen . . .
sőt még lányok is -
Pickle Rick
senior tag
Hohoóóó... mire találtam itt a fórumon. Hát én is ide járok, már 3. éve. Üdvözletem a kedves kollégáknak.
-
dusinnhht
csendes tag
Hali!
Én a kar esztergomi helyszínére járok, nekem kb.minden nagyon tetszik.
Van közösség, tanárok 95%ban korrektek, a mi csoportunkban viszont már egy lány sincs! (Pesten akad 1-2) Matekot, meg programozást kell szinte nap mint nap gyakorolni( első évben kb. minden nap programoztam), a matekot kb heti 1szer tanultam, így csak 2,3 asokat kaptam, de hát lényeg, hogy görbüljön.
Az anyagot(nálunk) az alapoktól kezdik, így aki tanul az kb 0 (mondjuk 4es érettségis) matektudással is felhozhatja magát félév végére 5ösre. Programozni még sose programoztam az egyetem előtt, de most, másodikban már konzultációt tartottam, ill. ebben a félévben már a gyakorlaton segítünk a tanár úrnak(mert csak 1csoport van és sokan vannak így).
Szóval hajrá, és sok sikert a felvételihez!
ui.: 1. félév előtt gólyanapok vannak, aki túléli az első évet annak van gólyatábor.
-
agkmate
csendes tag
hali!
ezt a sulit jelölöm meg első helyre és érdekelne hogy mik a tapasztalatok?
közösség , emberek ,tanárok hozzáállása, fiú-lány arány? azt hallottam hogy elég húzós lesz és tanulni kell majd mint az állat, de majd meglátjuk hogy alakul. remélem azért bekerülöküdv. Máté
-
Fleed
aktív tag
Tőlem is egy UP. Néztem az egyetem oldalát, meg ezt a frumot is végig olvastam, de igazából a lényegről sehol sincs szó. Hol lehet elhelyezkedni ezzel a diplomával? Szóval mit csinál mondjuk egy mérnök informatikus dipomával rendelkező ember munkája során?
-
Roxeus
tag
Egy második évfolyamból "feltörő" UP! a topiknak...
-
Dávidxxx
aktív tag
hahó, én is az vagyok. Gólyatáborba jöttök?
-
domi007
őstag
Én már készülök menni, de sajna még 1 év az érettségiig.
Tudom, hogy ez az egyik legjobb, szóval én is erősítem ezt a topikot, mert megérdemli.
DOMy
-
Agent87
aktív tag
semmilyet szar ez a suli
-
Blaise
veterán
Első évben milyen könyveket érdemes megvenni ?
-
Api(cs:s)
tag
válasz
vandeminek #104 üzenetére
ja, ott vagyok a másik fórumon is, xniper nick-el, azér köszi
-
tag
válasz
vandeminek #102 üzenetére
Oks, átnézek arra a fórumra is
Aug 17.-én ott leszek akkor énis, nehogymár kimaradjak
Jah, és amúgy énis gép előtt ülök, napi 6 óra, heti 3-4 szer, T-online Help Desk ügyfélszolgálat -
vandeminek
tag
válasz
Api(cs:s) #101 üzenetére
gólyatábor
tényleg, igazad van, ezt én sem gondoltam komolyan
de nem baj, akkor is ott leszek.
majd gyere fel a felvi.hu oldalon az itk fórumára, azt elég sokan szoktuk figyelni.
aug. 17-én megyünk a fanyűvőbe egy kis előismerkedésre, várunk szeretettel.
www.fanyuvo.hu
mit melózol? mert én is dolgozok (keményen napi 8 óra gép előtt)
-
tag
válasz
vandeminek #100 üzenetére
Sziasztok.
Tök jó , hogy rátaláltam erre a fórumra, engem is fevettek (első helyen jelöltem). Tegnap voltunk moziba és ha már úgyis arra jártunk elmentem megnézni a sulit. Hát kellemes meglepetésben részesültem, mivel ahogy átverekedtem magam azon a kutyagumival teli utcán (práter) azért nem fordult volna meg a fejelemben hogy az Egyetem épülete ennyire színvonalas külsővel rendelkezik. Egy szó mint száz, nagy kő esett le a szívemről amikor megtaláltam
.
Matekból igazság szerint, sosem voltam a legjobbak között (kivéve amikor gyakoroltam) , de elkövetkezendő éveimben itt az ITK-n nagyon hatjani fogok.
vandeminek : gondolom csak elírtad azt hogy gólyatábor, mivel ez csak kirándulás :S
Örülök hogy ti is ott lesztek, mert énis úgy tervezem hogy elmegyek.
Kicsit még élvezzük a nyarat, mindjárt itt a suli (mondjuk én diákmunkát melózom)
Bye -
sparx
tag
Kaptatok már levelet a Pázmánytól ?
Jön/megy valaki erre a gólyakirándulásra ? -
Blaise
veterán
válasz
vandeminek #95 üzenetére
vagyok
-
vandeminek
tag
akkor én most újraéleszteném a topicot!
ha van még olyan elvetemült, mint én aki az itk-ra jelentkezett, az nyugodtan írhat vmi frappánsat
de a régebbi hozzászólók is adhatnak vmi új infót, ami megváltozott, mióta leírták. -
Blaise
veterán
válasz
don pardon #93 üzenetére
Már megvolt a nyíltnap, nekem tetszett. Első helyen jelölöm a kart
-
sparx
tag
Hi!
Tudja valaki, h az itk a 12.félévi vagy az év végi jegyeket kéri a felvételihez ? -
Blaise
veterán
Tudtok már valamit, h mi lesz a nyílt napon ?
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #86 üzenetére
ott is van egy hírhedten kegyetlen gyakvez, de ott ő az egyedüli
Kire gondolsz?
Blaise:
A realitás kérdésre a válasz: valóban tőled függ. Láttam én már olyan embert, aki 3x vagy 4x-re futott neki az analízis I tantárgynak, és akkor sem sikerült.Most spec. én nem vittem túlzásba a tanulást, és már előrébb járok. Ha gyakorolsz, ráadásul még affinitásod is van a matematikához, nem lesz gond és szvsz az 50 óra sem kell hozzá. ZH-kra készülni kell, gyakorlatokra bejárni, ennyi. Előadások nem kötelezőek (még), de van amin érdemes/ajánlott ott lenni -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #86 üzenetére
Tavaly voltam, most nem tudtam elmenni, mert bokaszalagszakdásom van, és gipszben van a lábam
De a következő nyílt napra, a januárira mindenképp megyek -
Dalai Láma
őstag
30% az mindig megvan, van aki diszkrét matekból hasal el, de van, aki analízisből. És a maradék 10% egyéb tárgyakból.
Hogy mennyire reális, az egyedül tőled függ. Nem vicc, amikor elmondják, hogy heti 50 óra, és hogy az első előadástól kezdve rendszeresen kell tanulni. Különben leőfordulhat, hogy nem lesz meg a gyakjegyed, és vizsgázni már nem is kell menned. Analból fincsi, hogy írunk heti egy elméleti kérdésből zh-t. Tehát az anyagot folyamatosan kell tudni. Ha nincs meg ebből 50% akkor egy jeggyel rosszabbat kapsz. Ha ép phogy kettes vagy, akkor igencsak kínos emiatt bukni. Persze lehet, hogy rendes a gyakvezetőd, én egy nagyon szigorút kaptam, akit azonban megúsztak a másodévesek, mert kiment 1 évre külföldre. Na ő követelt, és extra szigorúan kérdezett és a kis gyakorlati zh-kban is mindig nehezített példái voltak. Persze emellett nem magyarázott rosszul, de a csoportban a bukásarány 50%körüli volt, és nem azért, mert buta volt a csoport, hanem mert kemény volt a gyakvez.
Szóval tanulni, tanulni, tanulni, és emellett sportolni, végre lehet a tesiteremben is. Egyébként ha szorgalmas vagy, és megtalálod azokat az embereket, akikkel jól együtt tudsz tanulni, akkor nem lesz gond. Nagyon hasznos a közös tanulás. Tapasztalataim szerint a 3, max 4 fő az ideális, e fölött már zavaró hasokan vagytok. Egyébként a másodév nehezebb, mint az első, és ott is van egy hírhedten kegyetlen gyakvez, de ott ő az egyedüli
voltál nyílt napon? -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #83 üzenetére
ööö...az a 30% eléggé soknak tűnik
Mennyire reális az, hogy mondjuk elsőre átmegyek ? -
don pardon
aktív tag
hi
hát első év nem egyszerű, aztán asziszed nincs rosszabb de van, mindegy megoldaható teljesen, tanulni azt kell, meg sok lesz a zh de legalább ''belédnevelődik'' a matek. prog az nemolyan durva, számtek se bár kicsit bezavar hogy matlab, meg mathematica (két prog) nagyon hasonlít egymásra
lényeg az hogy előadásra járni kell, nem kötelező de tényleg erősen ajánlott, különben elindulsz lefelé.
amúgy egyre jobb a sulielőadók tényleg nagyon ott vannak a toppon (legtöbbjük)
és végre van tesiterem emg kávéautomata(sose hittem volna hogy lesz)
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
válasz
Dalai Láma #81 üzenetére
Köszi a gyors reagálást
én első helyen tervezem megjelölni a kart idén, tavaly voltam nyílt napon, nagyon tetszett
Csak nagyon félek a matektól... -
Dalai Láma
őstag
Nem nekem kellene ide írnom, mert már új rendszer van, és kevesebb a gyakorlat, mint az én időmben. Első félévben kemény alapozás van, ami matekból áll. Meg van programozás kezdőknek, és némi számtek. Az én időmben molekuláris biosz is volt, ahol nem értette a prof, hogy miért nem tudjuk, mi a parciális deriválás. Már az első előadáson. Mókás volt, nem értettünk egy kukkot se. De belejöttünk.Ha vágod a matekot és szorgalmas vagy, át tuidod vészelni. Nekem heti 16 óra mtekom volt. Most már kevesebb, de ez inkább hátrány, mert az anyag ugyanaz. De jövőre valszeg kicsit módosul, mert ennyi nem fér bele egyszerűen.
Kicsit elvont lesz elejinte a 6-8 oldalnyi elmélet előadásonként, az n dimenziós vektorterek, kvadratikus alakok, stb. integrálás, deriválás, s egy kevés diff egyenlet. Ha komolyan gondolod, hogy vinni akarod valamire, és ezért kész vagy tenni, itt a helyed. Ráadásul jó a közösség, már van tesiterem, foci, kosár-majd ha felszerelik a palánkot, floorball, és már kávéautomata is van! És a tanárok a legjkiválóbbak a szakmában, de tényleg. És nem kevés köztük a jó előadó. És ha te is jó vagy, felsőbbévesként már tarthatsz gyarkorlatot kredit pontokért -
Blaise
veterán
Üdv !
Mennyire nehéz az első félév ? -
Tomszlaj
tag
Üdv mindenkinek!
Don pardon jóvoltából ma Adatalg gyakon felfedeztem a topicot, másod éves vagyok, de lehetne úgy is fogalmazni, hogy másfeledik éves, ugyanis az anal2 vizsga nem jött össze...előfordul.
Összességében én is meg vagyok elégedve az egyetemmel. Az első év elég nehéz volt, de az anal2-től eltekintve túl vagyok rajta -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #77 üzenetére
na ma végre tesiztek
mondjuk tanár az nem volt
szóval asszem énis bepróbálkozom csütön.
az hogy rács nincs az ő bajuk nem az enyém, asszem annyir nem vagyok béne hogy kirugjam a lámpát
kávéautomata az erkölcstelen, nem lesz az még egy darabig szerintem, de ha már itt tartunk egy csocsóasztal is jöhetne -
Dalai Láma
őstag
válasz
don pardon #76 üzenetére
3-ad. És van amiből másod. De már volt 9. féléves tárgyam is
A foci tényleg mehetett volna, kapuk is vannak. Csak pl nincs rács a lámpákon. Meg jó lenne ha lenne büfé, vagy kávéautomata. Meg kicsit több levegő és szellőztetés az előadókban. Tehát nem tökléletes, de sokan örülnének, ha ilyen épületben tanulhatnának -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #75 üzenetére
azt észre se vettem,d e foci kapu se nagyon volt még.
túl sok a baja az épületnek, állítólag 1-2 helyen az ajtó szarul van megcsinálva, de azért focizni lehetett volna már az átadás után is szerintem.
megkérdezhetem hányadéves vagy? miheztartás végett
[Szerkesztve] -
Dalai Láma
őstag
válasz
don pardon #74 üzenetére
Helyes!
Jó hely ez az itk, végre átadták az új épületrészt is. Csak a tesiterem még mindig nem üzemel, és nem tudom, miért nem. Mert nincs felszerelve a kosárpalánk? Vagy rájöttek, hogy hiba volt a neonokra nem szerelni rácsot? -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #72 üzenetére
most sikerült a gyakvezetőnek kiosztani a zh-t.
hát már görbül a jegyem -
don pardon
aktív tag
válasz
Dalai Láma #72 üzenetére
hi
hát sztem meglesz, a beugrók nemvoltak nehezek csak egyet félrenéztem
a zh maga nem volt egyszerű
sajna volt egy fás pszeudokód amihez hozzá se tudtam szagolni, még nem vettük gyakon se szóval nemtom hogy kellett volna nekem papíron fát programoznom, az a baj hogy csak a mi csoportunk nem jutott el még idáig
szóval sztem 3 körül lesz, remélem -
Dalai Láma
őstag
válasz
don pardon #70 üzenetére
Na, milyen lett a ZH?
-
Dalai Láma
őstag
válasz
don pardon #70 üzenetére
Nem vészes. Az 5 beugró kérdésre jól kell válaszolni. Ezek olyan kérdések lehetnek, hogy mennyi a lépészsám, vagy futásidő bizonyos algoritmusoknál, vagy hasonló egyszerűbb kérdések.
Aztán kell leírni valamilyen rendezésnek a pszeudokódját, lesz olyan is, hogy van egy programkód, és meg kell mondani, hogy hol a hiba benne, és miért nem az csinálja amit kell, és így mit csinál. És javítsd ki. Aztán kell írni is egy algoritmust. Kb ennyi. Nem oolyan vézes -
don pardon
aktív tag
hali
én is itk-s vagyoknemolyan rossz a suli főleg így hogy kevés tárgyam van mert elcsúsztam dm2-ből
kedden írok adatszerk zh-t tudtok vmi okosat mondani róla? -
sparx
tag
Hali!
Meg tudjátok mondani, h mik a felvételi tantárgyak az ITK-ra, mert azt eddig sehol ne találtam meg
thx -
válasz
Dalai Láma #64 üzenetére
hája' viszont a kevesebb anal gyak nem biztos hogy jobb! az anyag így is húzos...
-
válasz
Dalai Láma #62 üzenetére
nehéz... nagyon. főleg matanal
na meg csinálni kell.
-
Dalai Láma
őstag
Tudtommal nem. De ha gondolod, húzhatsz öltönyt. Lesz, aki szép ruhában lesz, és olyan is akad majd, aki utcai viseletben. A dékán asszony és csapata ki lesznek öltözve rendesen. Kiváncsi leszek Nyékinére a dékáni göncben. Még mindig nehéz elhinni, hogy ő az új dékán, de várható volt. Nőuralom egy ilyen karon, az nem semmi. Mondjuk Nyékiné nem egy buta ember, eléggé ott van a szeren.
Egyébként meg lesz tanítás is, csak az első órában lesz ünnepélyes évnyitó.
A héten láttam, a számtek termekből végre kidobták a szar HP gépeket a crt monitorukkal együtt. Már rosszul voltam tőlük. Ezek az ibm-ek sokkal csinosabbak. Bár biztos jó drágák lehettek, tuti nem AMD proci hajtja őket. De hétfőn majd kiderül. És új számítógépasztalok is vannak, a régieket szintén rühelltem - főleg, hogy a sima tantermekben is ilyen asztalok voltak. -
nyest
csendes tag
Hétfőn ki kell öltözni? Úgy rémlik, hogy vmi megnyitót emlegettek...
-
téleg neptun hogy éerhető el vagy csak az ''aktiválás'' után?
-
Agent87
aktív tag
válasz
Dalai Láma #56 üzenetére
fárasztó...
arra a wikis oldalra mi a jelszavunk alapértelmezetten?
és neptunba kell nekünk valamit állítgatni így hogy megvan az órarend?
[Szerkesztve] -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #53 üzenetére
Csak 2 óra? A ''beköszöntő nap'' nem ugyanakkor van?! Mert, ha igen, akkor az egy fél napos móka.
Jegyzettel meg várj: az analízis jegyzet fent van a neten, akár ki is nyomtathatod az egészet, így nem kerül semmibe. Én a Denkinger-Gyurkót használtam gyakorláshoz, viszont abban nincs benne a II. féléves anyag, de szerintem ezt leszámítva jobb (igaz, a monostory is több kötetes)
A Freud könyv nem tudom mennyire kapható és milyen árban (mikor nekünk kellett, akkor sehol se lehetett kapni, csak dec. elejére). Na ez is olyan, hogy a fele se kell belőle, viszont ami meg igen, az kell vizsgára, mert máshol nincs meg. Felsősök közül néhányan szokták hirdetni, így olcsóbban hozzájuthatsz
Molbiosz: egy füzeten, tollon és számológépen kívül semmi sem kell
Programozás és sztech: szerintem jobban jársz egy ingyenes, netről letölthető tutoriallal, mint bármiféle könyvvel -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #52 üzenetére
Háát, azért nincs olyan kevés lány. Szvsz évről-évre több van és nem ők szoktak kihullani első körben.
De előfordul, és 1. év végére a lányok 80%-ának lesz fiúja, általában ITK-s
Ez viszont igaz. -
Dalai Láma
őstag
válasz
Hiperoxid #51 üzenetére
Beíratkozás max 2 óra. Elsősöknek azért trt tovább, mert mindent elmondanak részletesen, pl az indexeteket is azt hiszem, ott töltitek ki, és az sok idő, mert szép lassan mondják el, és sokan elcseszik elsőre.
Jegyzet alig van. 3 könyvet érdemes megvenni: Vágó Zsuzsa: Matematikai Analízisét, ami az óra jegyzete, és 700FT volt tavaly. Aztán ott van az ugyancsak analhoz kapcsolódó Monostory példatár, ami nem kötelező, de szerintem ajánlott. Ez iszonyat gány könyv, és széthullik, emellett drága, de használható. Valószínűleg hányni fogsz tőle félév végére, ha nem, akkor pedig biztosan jó helyre jöttél
Harmadik könyvnek nagyon ajánlom Freud Róberttől a Lineáris algebra könyvet. De ezt elmondják úgyis a tanárok. Más könyv nem fog kelleni nagyon, esetleg molbioszból a From genes to cells, asszem ez a címe. De ez szinte sehol nem kapható, és ha van egy kis sütnivalód, nem is fog kelleni. Progból nincs könyv, számtekból se kell, más óra meg nincs, asszem.
Bármi kérdés van ,szivesen segítek. -
Dalai Láma
őstag
Gólyatábor nincs egyáltalán, kirándulás van helyette, érdemes rá elmenni, megalapozhatja a sikeres pályafutásodat, de ez komoly! Fentebb leírták, hogy miért nincs gólyatáborunk. Máshol csak az alkoholizálás, züllés megy, ami tényleg elég gáz, szoktak is lenni belőle botrányok. A mi karunk fiatal még, és nem engedheti meg magának, hogy ilyen botrányok legyenek itt is.
Bár olyannagy orgiák nem is lehetnek, mivel lány nagyon kevés van. Olyan 10% eleinte, aztán ez az arány egyre romlik. Ha csajozni szeretnél, azt nehezen tudod itt megtenni. Nagyon keveseknek adatott meg ilyen kapcsolat. De előfordul, és 1. év végére a lányok 80%-ának lesz fiúja, általában ITK-s -
Hiperoxid
csendes tag
Hy! Olyan kérdésem lenne hogy ez a holnapi nap mármint a beiratkozás vajon meddig fog tartani? meg jegyzet vásárlás ilyenek az majd első tanítási héten várható?
-
Agent87
aktív tag
amúgy nem tudja valaki mért nem volt gólyatábor?
ja és mennyi a pasi/csaj arány kb?
[Szerkesztve] -
hu sráccok asszem énis most kezdem az ITK -t. na most kezdtem el izgulni! holnap minden kiderül!
vegyetek fel msn léci!
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #46 üzenetére
Roskával még fogsz találkozni. CNN, meg még valami
Csurgayt mi is bírtuk, nagyon rendes és persze tényleg nagy arc
Hillier? Az egy b---, szerencsére messze ívben elkerülte a csoportunk -
Dalai Láma
őstag
Nem tudom elfogadni, hogy Nyékiné az új dékán.
Matematikus. Később programozó. És mindemellett még nő is. Ráadásul ő az új dékán? És mi lesz Roska Tamással? Szerintem még egy ilyen kaliberű ember nincs. A Csurgayt láttam volna szívesen még a dékáni poszton, nagyon jó arc
Nekem anal2 könnyebb volt, mint az egy. Hallottál Hillier Dánielről? -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #41 üzenetére
''Absztrakciós sokk''? Az a szöveg már a múlté
Ne feledd, Nyékyné az új dékán!
Agent87
Dalai Lámának tényleg igaza van. Az analízist folyamatosan gyakorolni kell (ez 2. félévre is igaz, az szvsz gázosabb, főleg a komplex fv.tan). Az elmélet nem is olyan gázos, ha csak hetente-kéthetente nézed át (vagy kiszh-ra), mert azt végülis félév végére meg lehet tanulni. A gyakorlati rész, ami húzósabb, mivel ha 3 (?) ZH átlaga < 2, akkor nagy eséllyel bukta, hiába van ott a pótzh (ami az egész féléves anyagból van). Ezen a delikvensek 2/3-a elvérzik. Szóval gyakorlás kérdése az egész.
Diszkrét matek: az eleje tényleg szinte összeadás, kivonás, szorzás szinten van (végülis mátrixok), a vége (vektorterek, logika) már gázosabb (főleg a tételbizonyítások miatt)
Molbiosz: vicc. A zh és a vizsga is 60%-ban nyitott füzetből megy (remélem még így van). Van egy-két képlet, abba kell behelyettesíteni és kész. Ugyanilyen feladatokat csináltok majd órán. Az elméleti rész tesztje sem nagy cucc. Ilyen kaliberű tantárgyból meg úgyis lesz még néhány
Programozás: no comment
Végülis ''csak'' az 1. évet kell túlélni, a 2. év már könnyebb (<-> neurobiosz, fizika, jelfeldolgozás - de ahogy észrevettem, egyre lazább lesz a számonkérés évről-évre)
3. évtől fogva már csak a szigorlatok letételének idejétől függ a diplomád -
Agent87
aktív tag
válasz
Dalai Láma #41 üzenetére
köszi neked is a részletes leírást
matekból finoman szólva se vagyok zseni és a tanulás se az erősségem de majd meglátjuk
legalább majd elmondhatom, hogy egyszer jártam egy félévet a pázmányra -
Dalai Láma
őstag
A lényeg, hogy tanulni kell. És nem hülyeség, amit a dékán elmond, hogy már az első órától kezdve. Meg az absztrakciós shock, amiről beszél majd. Az is létezik. Első analízis órán ha rendesen jegyzetelsz, majd' 10 oldalt írsz a füzetedbe. De minden előadáson olyan 6-8 az átlag. Ezt nem lehet másképp megtanulni, mint napról napra. Ha lemaradsz, véged, mert az elméletet minden héten kikérdezik. Emellett pedig ott a gyakorlat, amit meg otthon is gyakorolni kell. Célszerű megvenni néhány feladatgyűjteményt, pl a Monostory félét és megcsinálni belőle az összes feladatot. Meg a házikat. Ezekből is minden 2. héten kisZH. A diszkrét matek meg lájtosan indul, de ott is vannak szép dolgok, és egy idő után már nem lehet elképzelni, mert 3-nál több térdimenzióban kevesen tudnak gondolkodni
A molbiosz poénos, mert Závodszky mester elvárja, hogy tudj parciálisan deriválni. Ami amúgy egyszerű, de matekból csak 2. félév anyaga. Szóval az első órákat ott sem fogjátok érteni nagyon. De akinek van egyminimális tehetsége, és egy kicsit foglalkozik vele, az meg tudja szerezni a 4-5-öst is akár. Matekból kb 30% megbukik a félév végére.
A programozással az volt a bajom, hogy semmi alapom nem volt, és baromira nem értettem az elején, és mindig le voltam maradva. De programozni meg kell tanulni, ez még nekem is hátra van
Sportolás lehetőség kevés van, heti 3 tesi.
Szerintem tetszeni fog, és ha kicsit is jó vagy matekból, simán menni fog. Én pl mindig is szar voltam belőle, itt is szenvedtem, de nem is tanultam annyit, amennyit lehetett volna. És még így is, ha nem a legbrutálisabb gyakvezett kaptam volna, sikerült volna elsőre átmenni analbólTehát nem lehetetlen.
Ajánlom a közös tanulást és feladatmegoldásokat. Ez nagyon sokat segít. 3-4 -en összeültök, és közös erővel bogozzátok ki a feladatokat. Persze ha zseni vagy, egyedül is menni fog -
serge
csendes tag
Mire gondolsz? Fórumról én nem tudok, honlapról se nagyon, gondolom a www.itk.ppke.hu-t láttad már... Közösségi oldal csak a wiki van, de az is tanulmányi infókkal szolgál (jegyzetek, tételsorok, személyes beszámolók vizsgékról stb). Olyan oldallal, ahol csak a hepaj meg a móka megy, én még nem találkoztam
-
serge
csendes tag
válasz
Hiperoxid #37 üzenetére
Első félévben asszem még fixen kapod az órarendet, azaz kb. névsor szerint besorolnak x csoport valamelyikébe, ehhez kapcsoltan a kiadott lapon látod mettől-meddig van elfoglaltságod. Ha nem tetszik, akkor TO (kell keresned valakit egy másik csoportból, aki épp veled szeretne cserélni). Megkapod a neptun kódod, viszont arra nem emlékszem, hogy első félévben a tárgyakat is neked kell felvenni a neptunon vagy elintézik helyetted, de ezt majd úgyis elmondják. Végülis 1-2. félévben nagy válogatási lehetőségek nincsenek a tantárgyak között (Analízis, Algebra, Molbiosz, Bevprog meg egyéb finomságok)
Csak később 3-4, de inkább 5 félévtől megy a harc, hogy kik azok, akiknek a hétvége csütörtökön kezdődik -
Hiperoxid
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az órákat fixen kapjuk meg így elsőre, vagy beiratkozáson kapjuk a kódunkat meg ilyenek és magunknak kell fölvenni a tárgyakat???
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Agent87
aktív tag
milyen sportolási lehetőségek vannak ott? a kötelező órák keretein kívül és belül
-
Agent87
aktív tag
hali
engem is ide vettek fel kiváncsi vagyok milyen lesz és hogy fogom bírni -
Hiperoxid
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy az egyetemen van e olyan internetes elérés amit szabadon használhatunk mármint időben, vagy van e WLAN hálózat ugyan ilyen célra? -
Dalai Láma
őstag
hát igen, a tornaterem az a része az épületnek, amit minden félévben elmondanak, hogy majd jövőre készen lesz. Nem baj, örüljünk, hogy van saját épületünk, pár éve még ez sem volt adott.
Tesiből viszont érdemes sokszor járni, vagy valamit sportolni suli mellett, mert enélkül nem nagyon lehet bírni. Egy nem jó kondiban lévő szervezetnek a tanulás sem megy úgy. Ugyanilyen fontos az alvás. Ne éjjel tanuljatok! Bár néha én is elkövettem ezt a hibát. Majd neuróból megtanuljátok, miért is olyan fontos az alvás. A hippocampus műkösdése pedig baromi érdekes, de az egész agyra ez a jellemző. Valahogy engem ez jobban érdekel, mint a száraz matek és egyéb alapozó tárgyak. -
serge
csendes tag
Hát gólyatábor az nincs. Tekintve, hogy más egyetemeken mi megy ilyen rendezvényeken - szvsz nem is lesz. Beiratkozásra szerintem ne öltözz ki, bár asszem lesz 1-2 elvetemült, aki ünneplőben állít be. Megkövezhetsz, ha mégsem nekem lenne majd igazam
Felzárkóztatóra én nem jártam, nekem se volt fogalmam az integrálásról, deriválásról, viszont szvsz nagyon jól elmagyarázták azt előadáson+gyakorlaton, amit tudni kell (hozzáteszem, gyakorolni is kell otthon, nem csak ZH előtt egy nappal gondolkozni, hogy mi is az 1/1+x^2 integrálja). Ez a felzárkóztató inkább ismétlés, összefoglaló a középiskolai ( matek, fizika, kémia, biosz) tantárgyakból.
Programozni viszont nem hátrány, ha tudsz (C++, Java biztos lesz, utóbbi időkben Java-t nyomatják inkább), prognyelvekből annó jó néhány embernek adódott problémája. ''Tanítják'', de ahogy a tanárok is mondják, ha nem gyakorlod otthon, nem fog menni.
Labor, kutatásról: lehetőségek vannak, akár ösztöndíjjal külföldön is tanulhatsz x-szer fél évet.
Kémia: fogjuk rá, hogy nincs, ill. molbiosz (molekuláris biológia) 2 féléven át, de képletekre nem kell gondolnod.
Idegrendszer: neurobiológia I,II (kötelezőek). I. része - tömény anatómia, sejtbiológia. II. része inkább a funkcionális részekre megy rá (látás, hallás, hippocampus stb). Ha érdekel, ez tetszeni fog. Utána még különböző neveken futnak biológiával kapcsolatos tantárgyak.
A tesit tudom, hogy nem te kérdezted: egyszer kész lesz a tornaterem, de szvsz ebben a félévben sem készül el... Addig is heti 2 alkalommal a Fazekasban: foci, kosár, lányoknak röplabda (asszem úszni is lehet járni). Emellett ha vki korizni jár, azt is el lehet számolni óraként, illetve kirándulások, bicajtúrák. Félévente ötször kell megjelenni órán, összesen 9 félévig. Orvosi igazolás, egyesületben való sportolás felmentést jelent (félévente hozni kell) -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #26 üzenetére
Szvsz nem meglepő, hogy Nyékyné lett az új dékán, bár ez viszonylag nyílt titok volt. Na jó, nem. Uuugyeeee?
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #14 üzenetére
Erről annyit, hogy én még soha nem hallottam előadáson, gyakorlaton tanárt a politikai meggyőződését hangoztatni. Semmi ilyen nem volt. Semelyik ünnepségen, beszéden, ilyesmit én ott még nem hallottam.
Mert még nem jártál közgázra -
kalin
csendes tag
Sziasztok
Engem is fölvettek ide, ITK-ra, idén, kb olyan paráim vannak mint Dalai Lama-nak, csak én még a hálozatokhoz sem értek
Bánom is kicsit, de mindegy, remélem, ha elég sok erőfeszítéssel küzdök nem szórnak ki az első.....bemutatkozásnál
MIndenesetre kár h nincs gólyatábor, közösségileg sokat segített volna.
Azt tudjátok h első nap, szept-1-jén beiratkozásnál, van vmi dress code, h hogyan kell öltözni, kell-e vmi elegáns benyomást tenni, v jó az átlagos utcai ruházat?
Jelentkeztetek felzárkóztatóra? Nekem elég jól ment a matek érettségi, tényleg csak figyelmetlenségek, (amiatt itt ki is rúghatnak), de ilyen integrálás deriválás dologról gőzöm nincs, nagyon keveset értek a programozáshoz, viszont a labor, kutatás, kémia, biológia, idegrendszer, nanotechnológia része a dolognak nagyon érdekel. Ha rájövök h mégsem nekem való, elmegyek szabadbölcsésznek, nagy boldogtalanul
Namind1, hasznos infókat én is szivesen hallanék,
Üdv az ITK-soknak és a többieknek
[Szerkesztve] -
nyest
csendes tag
válasz
Dalai Láma #26 üzenetére
Ő ''írta alá'' a papírt, amit küldtek, h felvettek.
''Nyékyné Dr. Gaizler Judit
dékán'' -
Dalai Láma
őstag
Miii? Kitől hallottad, hogy Nyékiné dékán lett? Ez nekem is új, bár ő eddig is helyettes volt, de inkább a Csurgay vagy a KovácsF neve jött szóba.
A TO szerintem lehet a kar büszkesége. Név szerint ismernek, mosolyognak, segítenek.
Ha Nyékiné az új dékán, akkor nemtom mi lesz...
[Szerkesztve] -
nyest
csendes tag
Üdv!
Engem is felvettek, kicsit furcsálom, hogy nincs gólyatábor... A segítőkészségről / hozzáállásról meg annyit, hogy elég gyenge levelet írtak a többi egyetemhez képest. Amikor rákérdeztem emailben a TO-nál, hogy (a felzárkóztatóval kapcs-ban) mi az a ''jelentkezését legkésőbb 2005. augusztus 20-ig küldje el a fenti címre'' a levélben, azt válaszolták, hogy ''Beérkezett levele teljesen megfelel a jelentkezési felhívásnak.
A csekkszelvényt szeptember 1-jén, a beiratkozás napján hozza magával, legyen szíves.''
Erről ennyit. Egyébként remélem ez csak az ügyintézők hülyesége.
Ja az komoly, h Nyékyné lett a dékán?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
andoc
újonc
én is ide fogok járni szeptembertől
kicsit félek ugyan, de nagyon örülök, hogy sikerült. Már nagyon várom
pussz: andoc -
Gabró
tag
Tesód hova jár? Pesti kar? Melyik évfolyam?
Kerekesről (G kar), Rostoványiról (T kar) nem nagyon tudom elképzelni, hogy elbeszélgessen egy első éves diákkal. A Tróziról (K kar) már annál inkább, de ez közel sem általános, inkább a mikro demonstrátorokkal szokott dumálni. (250-300 emberrel nem könnyű csevegni 15 percet).
hogy a topichoz is hozzzászóljak: irigylésre méltó a családias hangulat, nálunk nagyüzemben megy a közgazdászok ''gyártása''. Az alapképzésre (első két év) ez fokozottan igaz, a többiről még nem tudok beszámolni. -
tuskooo
addikt
''Nem hallottam máshonnan olyat, ami nálunk szokás, hogy a 2. félévben a Dékán úr minden hallgatóval elbeszélget 15 percet az irodájában: hogy érzi magát, mik a nehézségei, vannak e javaslatai, stb.''
Asszem ilyen volt tesómnál is a Corvinuson, de nem biztos, h ugyanez volt, de vmi nagyon hasonló -
Hiperoxid
csendes tag
Sziasztok!
Jó hogy nem adod fel én is elmondhatom magamról hogy PPKE ITK-s vagyok a mai illetve tegnapi naptól hiszen a ponthatár húzás után örömmel vettem tudomásul hogy ide vettek fel szóval szeptembertől itt folytatom tanulmányaimategyébként amiket olvastam a karról az
szóval elég lelkesen várom hogy milyen lesz remélem nem kell csalódjak bár erre kevés esélyt látok
egyéb iránt ha már így rátok találtam itt majd felvehetnénk a kapcsolatot az egyetemen vagy ilyenek!!!esetleg egy két jó tanács ilyenek a gólyának :d és télleg nincs gólya tábor?A hangulat télleg családias amit írtak is a honlapon? tanárok?
-
Dalai Láma
őstag
válasz
Dalai Láma #16 üzenetére
Nem baj, én nem adom fel, csak akad néhány Pázmány ITK-s ezen a fórumon... Vagy mindenki nyaral? Olyan jó lenne közösen együtt dicsőíteni a karunkat!
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Dalai Láma #14 üzenetére
Jómagam is ide járok, másodév, bár nem ragaszkodom mindenben a hivatalos tanmenethez
Korrekt hely. Nem csak egy nagy massza tagjának érzem magam, mivel a létszám nem túl nagy. Sokszor meg is lepett hogy a tanárok vagy a TO-sok tudták a nevemet.
Előnyök: emberi hozzáállás, segítőkészség az oktatók és a TO részéről. Nem hallottam máshonnan olyat, ami nálunk szokás, hogy a 2. félévben a Dékán úr minden hallgatóval elbeszélget 15 percet az irodájában: hogy érzi magát, mik a nehézségei, vannak e javaslatai, stb. Az infrastruktúra teljesen jó (gépek, net) Oktatásra nincs viszonyítási alapom, az előadókkal és gyakvezérekkel eddig mindig elégedett voltam. Tény hogy van mit tanulni, nem egy könnyű hely, a szórás is elég nagy. Bekerülni viszont nem volt nehéz.
Hátrányok: el tudnák képzelni több szervezett közösségi alkalmat, kicsit más stílusúakat mint amik mostanában vannak. Pl. nincs gólyatábor/bál, mert hogy ezek esetleg rossz fényt vethetnének a kar hírnevére... -
Dalai Láma
őstag
válasz
Intelligencs #11 üzenetére
Erről annyit, hogy én még soha nem hallottam előadáson, gyakorlaton tanárt a politikai meggyőződését hangoztatni. Semmi ilyen nem volt. Semelyik ünnepségen, beszéden, ilyesmit én ott még nem hallottam.
Azt a táblát majd el fogom olvasni. A politikai meggyőződésük meg nem nagyon érdekel, és nem is erőltetik rám, semelyik tanárról nem tudom, hogy melyik oldal pártján áll. Sőt, a vallásosságot sem veszik szigorúan, ateista is lehetsz, az sem baj. Viszont vallásoskéne lehetőséged van gyakorolni a vallásodat.
A tanárokról meg annyit, hogy az ottani tantestület az ország legjobbjaiból áll minden területen.
Így 2 év után is azt mondom, hogy jó döntés volt ide jönni. Emberközpontú iskola, emberközpontú, rendes tanárok, akiknél magasan van a szint, amit teljesíteni kell, de korrektek. A kis létszám miatt pedig családias a hangulat. És nagyon szinvonalas az okítás.
Mellesleg pedig UP -
.:GoliBali:.
aktív tag
UP!
Ujból felvetem a témát, hogy gyüjtsük össze a pázmányosokat a PH!-n.
Hátha az uccsó hsz óta többen lettönk -
aktív tag
válasz
Intelligencs #11 üzenetére
Nem kell szidni!!!, Kérte valaki hogy szidjad???
Attól, hogy nem baloldalt preferálja néhány tanár nem kell a sulit is lebecsülni! Neumann Jánosról meg lehet hogy többet tudnak ott a suliban mint ami te itt gyorsan összeszedtél a netről!!!
Ha nem tetszik a suli akkor miért jöttél ebbe a topicba?????? -
Dolgoztunk a Pázmánynak nem oly rég, kicsit röhejesnek tűnő dolgokat tapasztaltam ott. Valami ártatlan beszélgetés kapcsán néhány tanár úgy elkezdte szidni a melegeket, majd utána rögtön a baloldalt, hogy nem győztem kapkodni a fejemet. Ennyi elvakult jobboldali majmot egy rakáson, már rég nem láttam.
Az a tábla is szép, ami az előcsarnokban van, Neumann Jánosról szól. Rögtön a második mondatban leírják, hogy zsidónak született ugyan, de kikeresztelkedett. (Bár én erre nem találtam forrást, csak azt, hogy evangélikus iskolába járt.)
Ellenben ilyeneket találtam a Neten: ''A világháború kitörésekor (zsidó származásúként) kötelességének érezte a Manhattan-tervbe való bekapcsolódást...'' Mintha nem érezte volna akkora kereszténynek magát, mint amilyennek a Pázmány Egyetem beállítja.
Szóval számomra LOL az az iskola, ahol ilyen tanárok, és ilyen tábla van. -
Ptech
addikt
válasz
.:GoliBali:. #9 üzenetére
btk nem játszik?
-
aktív tag
Pázmányosok IDE!!!!!!!!
-
Batman
őstag
válasz
.:GoliBali:. #6 üzenetére
Türelem rózsát terem.
-
aktív tag
Háááát ez nem sok
-
aktív tag
csak ennyien vagyunk PH!-ok a pázmányról?????
-
Batman
őstag
válasz
.:GoliBali:. #3 üzenetére
Hát ez jó kérdés évek számában 3-ad éves de a legtöbb órám másodévről van.
Analízis miatt elsőben megszoptam.Neked sok sikert hozzá. -
Batman
őstag
válasz
.:GoliBali:. #1 üzenetére
Igen én és egy topikban mar volt róla szó, de nem külön ennek a sulinak volt.
Bővebben: link
Plusz már összefutottam egy Prog tanárral is itt a fórumon. -
aktív tag
Jár valaki még ide?(rajtam kívül
)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest