- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #86 üzenetére
ott is van egy hírhedten kegyetlen gyakvez, de ott ő az egyedüli
Kire gondolsz?
Blaise:
A realitás kérdésre a válasz: valóban tőled függ. Láttam én már olyan embert, aki 3x vagy 4x-re futott neki az analízis I tantárgynak, és akkor sem sikerült.Most spec. én nem vittem túlzásba a tanulást, és már előrébb járok. Ha gyakorolsz, ráadásul még affinitásod is van a matematikához, nem lesz gond és szvsz az 50 óra sem kell hozzá. ZH-kra készülni kell, gyakorlatokra bejárni, ennyi. Előadások nem kötelezőek (még), de van amin érdemes/ajánlott ott lenni -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #53 üzenetére
Csak 2 óra? A ''beköszöntő nap'' nem ugyanakkor van?! Mert, ha igen, akkor az egy fél napos móka.
Jegyzettel meg várj: az analízis jegyzet fent van a neten, akár ki is nyomtathatod az egészet, így nem kerül semmibe. Én a Denkinger-Gyurkót használtam gyakorláshoz, viszont abban nincs benne a II. féléves anyag, de szerintem ezt leszámítva jobb (igaz, a monostory is több kötetes)
A Freud könyv nem tudom mennyire kapható és milyen árban (mikor nekünk kellett, akkor sehol se lehetett kapni, csak dec. elejére). Na ez is olyan, hogy a fele se kell belőle, viszont ami meg igen, az kell vizsgára, mert máshol nincs meg. Felsősök közül néhányan szokták hirdetni, így olcsóbban hozzájuthatsz
Molbiosz: egy füzeten, tollon és számológépen kívül semmi sem kell
Programozás és sztech: szerintem jobban jársz egy ingyenes, netről letölthető tutoriallal, mint bármiféle könyvvel -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #52 üzenetére
Háát, azért nincs olyan kevés lány. Szvsz évről-évre több van és nem ők szoktak kihullani első körben.
De előfordul, és 1. év végére a lányok 80%-ának lesz fiúja, általában ITK-s
Ez viszont igaz. -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #46 üzenetére
Roskával még fogsz találkozni. CNN, meg még valami
Csurgayt mi is bírtuk, nagyon rendes és persze tényleg nagy arc
Hillier? Az egy b---, szerencsére messze ívben elkerülte a csoportunk -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #41 üzenetére
''Absztrakciós sokk''? Az a szöveg már a múlté
Ne feledd, Nyékyné az új dékán!
Agent87
Dalai Lámának tényleg igaza van. Az analízist folyamatosan gyakorolni kell (ez 2. félévre is igaz, az szvsz gázosabb, főleg a komplex fv.tan). Az elmélet nem is olyan gázos, ha csak hetente-kéthetente nézed át (vagy kiszh-ra), mert azt végülis félév végére meg lehet tanulni. A gyakorlati rész, ami húzósabb, mivel ha 3 (?) ZH átlaga < 2, akkor nagy eséllyel bukta, hiába van ott a pótzh (ami az egész féléves anyagból van). Ezen a delikvensek 2/3-a elvérzik. Szóval gyakorlás kérdése az egész.
Diszkrét matek: az eleje tényleg szinte összeadás, kivonás, szorzás szinten van (végülis mátrixok), a vége (vektorterek, logika) már gázosabb (főleg a tételbizonyítások miatt)
Molbiosz: vicc. A zh és a vizsga is 60%-ban nyitott füzetből megy (remélem még így van). Van egy-két képlet, abba kell behelyettesíteni és kész. Ugyanilyen feladatokat csináltok majd órán. Az elméleti rész tesztje sem nagy cucc. Ilyen kaliberű tantárgyból meg úgyis lesz még néhány
Programozás: no comment
Végülis ''csak'' az 1. évet kell túlélni, a 2. év már könnyebb (<-> neurobiosz, fizika, jelfeldolgozás - de ahogy észrevettem, egyre lazább lesz a számonkérés évről-évre)
3. évtől fogva már csak a szigorlatok letételének idejétől függ a diplomád -
serge
csendes tag
Mire gondolsz? Fórumról én nem tudok, honlapról se nagyon, gondolom a www.itk.ppke.hu-t láttad már... Közösségi oldal csak a wiki van, de az is tanulmányi infókkal szolgál (jegyzetek, tételsorok, személyes beszámolók vizsgékról stb). Olyan oldallal, ahol csak a hepaj meg a móka megy, én még nem találkoztam
-
serge
csendes tag
válasz
Hiperoxid #37 üzenetére
Első félévben asszem még fixen kapod az órarendet, azaz kb. névsor szerint besorolnak x csoport valamelyikébe, ehhez kapcsoltan a kiadott lapon látod mettől-meddig van elfoglaltságod. Ha nem tetszik, akkor TO (kell keresned valakit egy másik csoportból, aki épp veled szeretne cserélni). Megkapod a neptun kódod, viszont arra nem emlékszem, hogy első félévben a tárgyakat is neked kell felvenni a neptunon vagy elintézik helyetted, de ezt majd úgyis elmondják. Végülis 1-2. félévben nagy válogatási lehetőségek nincsenek a tantárgyak között (Analízis, Algebra, Molbiosz, Bevprog meg egyéb finomságok)
Csak később 3-4, de inkább 5 félévtől megy a harc, hogy kik azok, akiknek a hétvége csütörtökön kezdődik -
serge
csendes tag
Hát gólyatábor az nincs. Tekintve, hogy más egyetemeken mi megy ilyen rendezvényeken - szvsz nem is lesz. Beiratkozásra szerintem ne öltözz ki, bár asszem lesz 1-2 elvetemült, aki ünneplőben állít be. Megkövezhetsz, ha mégsem nekem lenne majd igazam
Felzárkóztatóra én nem jártam, nekem se volt fogalmam az integrálásról, deriválásról, viszont szvsz nagyon jól elmagyarázták azt előadáson+gyakorlaton, amit tudni kell (hozzáteszem, gyakorolni is kell otthon, nem csak ZH előtt egy nappal gondolkozni, hogy mi is az 1/1+x^2 integrálja). Ez a felzárkóztató inkább ismétlés, összefoglaló a középiskolai ( matek, fizika, kémia, biosz) tantárgyakból.
Programozni viszont nem hátrány, ha tudsz (C++, Java biztos lesz, utóbbi időkben Java-t nyomatják inkább), prognyelvekből annó jó néhány embernek adódott problémája. ''Tanítják'', de ahogy a tanárok is mondják, ha nem gyakorlod otthon, nem fog menni.
Labor, kutatásról: lehetőségek vannak, akár ösztöndíjjal külföldön is tanulhatsz x-szer fél évet.
Kémia: fogjuk rá, hogy nincs, ill. molbiosz (molekuláris biológia) 2 féléven át, de képletekre nem kell gondolnod.
Idegrendszer: neurobiológia I,II (kötelezőek). I. része - tömény anatómia, sejtbiológia. II. része inkább a funkcionális részekre megy rá (látás, hallás, hippocampus stb). Ha érdekel, ez tetszeni fog. Utána még különböző neveken futnak biológiával kapcsolatos tantárgyak.
A tesit tudom, hogy nem te kérdezted: egyszer kész lesz a tornaterem, de szvsz ebben a félévben sem készül el... Addig is heti 2 alkalommal a Fazekasban: foci, kosár, lányoknak röplabda (asszem úszni is lehet járni). Emellett ha vki korizni jár, azt is el lehet számolni óraként, illetve kirándulások, bicajtúrák. Félévente ötször kell megjelenni órán, összesen 9 félévig. Orvosi igazolás, egyesületben való sportolás felmentést jelent (félévente hozni kell) -
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #26 üzenetére
Szvsz nem meglepő, hogy Nyékyné lett az új dékán, bár ez viszonylag nyílt titok volt. Na jó, nem. Uuugyeeee?
-
serge
csendes tag
válasz
Dalai Láma #14 üzenetére
Erről annyit, hogy én még soha nem hallottam előadáson, gyakorlaton tanárt a politikai meggyőződését hangoztatni. Semmi ilyen nem volt. Semelyik ünnepségen, beszéden, ilyesmit én ott még nem hallottam.
Mert még nem jártál közgázra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest