- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amikor belépsz felül ott a csengő felett a piros szám? És az erre utaló szöveg? Annak oda kell vinni az adat feltöltési oldalra.
A magyar nyelvű oldalon lefordítva hogy mit várnak:SZIG mindkét oldala, lakcímkártya cím oldala, közüzemi számla a címmel és névvel, értelemszerűen
A feltöltési oldal a fiókon belül van. -
Nézd meg a PayPal fiókban a könyvelést. De ha van kártyád akkor nem igazán praktikus a PayPal egyenlegről fizetni, hiszen a bankod eleve kedvezőbb árfolyammal dolgozik. Visa kártya esetén 10740,52 Ft lenne a 34 €.
Az hogy az eBay milyen árfolyamokat látok kiírva annak nincs köze sem a PayPalhoz, sem a bankomhoz, ők csak tájékoztató információt adnak meg ez alapján Nem ez a fizetési árfolyam.
-
Szerintem félreérted.
Ha a PayPal-on a forint egyenlegen van a pénz, akkor a vásárlási árfolyammal a 34 €-ért 11243 Ft-ot kell adni. (330,67647 Ft 1 €) Ha a vásárlás előtt a forint egyenlegről az €-os egyenlegre teszel át pénzt, akkor 11069 Ft kell a 34 €-ért. (325,55882 Ft 1 €) Így a "nyereséged" valójában 174 Ft.
Mindkét esetben 34 €-ot fizetsz, de nem mindegy hogy a forint egyenlegedről mennyi megy el.A Currency Exchange oldalon be írod a megfelelő sorrendben az adatokat és látod a konkrét számokat
-
A PayPal fiók lezárási eljárás 2 hónap a kéréstől. Ezt a zárási folyamatot én azután javaslom, ha már sem tőled követelés, sem feléd jóváírás nincs függőben. A 2 hónap alatt nem lehet semmiféle tranzakció már.
A kártya eltávolítás nem igazán befolyásolja a refundot, mert a pénz banki utalással két bankszámla közt mozgott, azok vannak eltárolva és az igaz, hogy azt írja ki a Paypal hogy xxxx számú bankkártyára továbbítva a pénz, de csak bankszámla fogad pénzt, ezért a pénz visszaútja nem igényli a bankkártyát, a vevő és az eladó bankszámlája közt mozog.
-
Hát nerm tudom.1. elveszett vagy 2. megérkezett ide és nem lett átvéve, a posta visszaküldte? Nem azonos a két dolog. A PayPal számlatörténetben van bejövő refund tétel?
Van amikor több nap kell neki hogy megérkezzen az igazi pénz, mert ha az eladó bankszámlájáról jön a pénz, vagy eCheck-el egyenlítik ki az nem azonnali, lyenkor annyit szoktak írni, hogy ha majd rendelkezésre áll az öszeg akkor fogja megkapni.
Ez nem azonos azzal, hogy nem tudták leemelni, simán tudják tiltatni a kereskedő bankszámlájáról, nem fordulhat elő fedezethiány. -
Ugye nem lehetett félreérteni amit írtál, mert az unclaimed szó benne volt?
Ez volt nekem hangsúlyos:
Volt már valakinek akinek a kifizetése függőbe volt?Azt olvastam,hogy a függő pénzek 4 napig állnak:
"Pending:Nem ez: mert elvileg nem kért státuszban van a fizetés.
elnézést
Nekem az e-mail címem ami a PayPal azonosítom szolgál a kapcsolattartásra vagy arról, vagy az Üzenetközponton keresztül tárgyalok velük írásban. Elnézést, hogy ezt nálad is így feltételeztem.
-
Gondolom elolvastad a végén amit írtak: You can cancel an unclaimed payment if it has been sent to an email address that is not yet registered to a PayPal account.
Nem azonos a szituáció.Én a peding, függő szavakra koncentráltam, nem pedig erre amit nem olvastam csak most: 'Unclaimed'.
Egyrészt nem egészen értem az e-mail nem azonos dolgot.
Kapsz egy automata üzentet a Üzenetközpontban, arra válaszolsz, elküldöd úgy ahogy írtam, nincs semmi e-mail cím.
Az hogy te ezt úgy gondoltad hogy egy olyan e-mail címen keresztül válaszolsz ami nincs a PayPal fiókodhoz kötve - így bárki kérhetne csak úgy törlést- természetesen hogy nem csinálnak semmit.
Másrészt az Unclaimed szituációnak más az eljárási rendje. Nem arra válaszoltam.
Írj az eladónak hogy vagy fogadja be a pénzt vagy küldje vissza. Ha nem fogadja be, akkor majd 30 nap múlva elméletben visszakapod. -
Pont tegnap oldották meg valakinek ugyanezt a problémát, ugyanezzel a módszerrel.
Elmegy az üzenet max 24 órán belül az automata üzentet megkapod, ha arra válaszul elküldöd a problémát 48 órán belül felveszik veled a kapcsolatot.
Az elmúlt 5 év alatt nekem mindig reagáltak a probléma felvetéseimre -volt néhány-, nem tapasztaltam olyat, amit írsz. -
Már többször volt róla szó, hogy az eBay törlése esetén ők a PayPalra mutogatnak, pedig a PayPal oldalán a dispute-ra az eBay-t írja illetékesnek.
Szemét módon nem rendezik azt, hogy ha törölnek, akkor a pénzt nem a több évvel ezelőtti módszert írva a vevőnek -ami nem működik már- járnak el.
Ez eBay probléma, ott a topikban írva van a megoldás is.
De akkor írom itt is:
A PayPal-on a Pending állapot felszabadítást kell kérni az Üzenetközponton keresztül, azzal amit az eBay írt a vásárlásról és hogy az eBay írja ugyan a PayPal-on a Cancel-t neked, de azt a fizetés függőben lévő állapota miatt nem tudod kezdeményezni. Ezért kéred hogy sztornózzák ezt a vásárlást és add meg a Transaction Id-et.Hasonló szöveg van az üzenet ablakba
5. Az Üzenőközpont (Message Center) elérése
Belépés.
Alul CONTACT US vagy felül Help linkek.
A következő sorban középen: Message center
Jobb szélen a Compose gomb
Ezután a Email Us alatti részen
Choose a topic - fő téma kiválasztása
Choose a sub-topic - az altéma kiválasztása
Majd az üzenet leírása.
Ezután a Send gombra kattintással elküldeni.Erre kapsz egy automata választ, arra válaszul elküldöd ugyanazt a szöveget amit előzőleg.
-
ÖF. GYIK 3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Logikátlan lenne, mert valójában a bankszámládról a kártya közvetítésével fizettél egy másik bankszámlára, a visszaút bankszámla->bankszámla. Csak a könyvelési bejegyzések történnek a PayPal-on a pénz nme kerül be a PayPal rendszerébe és ami nincs ott, ahhoz nem lehet hozzáférni.
A kártyát ne töröld. -
Most 2 nap után is azt irja,hogy nem elfogadott kártya,holott már 1x be volt linkelve. Akár 2 hét is lehet mire a kártya törlődik. Az üzenőfal kártya hozzáadás probléma megadod a kártya utolsó négy számjegyét és kéred a regisztrációját újra mert hogy ez volt a fiókhoz hozzárendelve.Ezt a persze a tesód fiókjából kell küldeni, mert csak akkor tudják összerendelni a dolgokat.
Több 21000 Ft-os részletben is kiküldhető, most elsőre már annyi le emelhető 1 héten belül rendeződhet a kártya hozzáadás és ha a konfirmálást megcsinálja, akkor a többi pénz már mehet egyszerre. -
2 napon keresztül bocsánat most nem megy a 400Ft-os megerősités.
Hogy- hogy? Rányomtál a confirm card és nem írta ki, hogy 400 Ft-al terheli a kártyádat? De ez az öcsédnél kellene.
21000 Ft-nál kevesebb kiküldhető lett volna.
Ha a kártyát törlöd nem lehet rövid időn belül visszatenni, de segítenek rendezni.
Az üzenő falon elküldött üznetre 48 órán belül reagálnak, az automata segítségnél meg ha az nem elegendő benne van hogy miként lehet felvenni a kapcsolatot legtovább 72 órán belül visszajeleznek. -
Miért nem sikerült? Ha a vevő kérte a cancel ordert, akkor amikor te elfogadod a rendszer sztornózza a jutalékot, de a hirdetés feladással kapcsolatos"csicsázási" díjat azt nem.
Ha a vevő nem fizetett 48 órán belül, ahhoz hogy töröljék a jutalékot indítani kell a nem fizetett a vevő case-t annak végén törlik a jutalékot.
Ha te léptél vissza akkor megint más a helyzet.
Az előzetes számlát már megkaptad? Ha igen, akkor ott is írja, hogy ha nem értesz vele egyet akkor jelezd, hogy szerinted nem jó, erre 10 nap áll rendelkezésedre a megérkezésétől. -
Nézd már írtam másnak is, ha megérkezne az adott országba, a szabályok szerint az sem alapozza meg a refund megkapását, csak ha kézbesítve van a csomag, átvette a címzett.
we were unable to confirm delivery of the item associated with this claim.
A nyomkövetési szám egyébként mit mutat?
Én ilyen esetben mindig küldeném nem csak a nyomkövetési számot, hanem azt hogy hol tudják megnézni és az a képernyő ahol látszik hogy hol tart.
Egyértelmű a vásárlói védelem leírásában ez a rész. A szabályokat készítők a Paypal-nél azt feltételezik hogy mind a vevő és mind az eladó betartja azokat. A te esetedben az eladó nem tartotta be, nem pedig a Paypal.
Nem teljesült a szabály, kérd a döntés felülvizsgálatát.
Valahol egyensúlyban kell lenni a vásárlói és eladói védelemnek, persze az lenne a jó a vevőknek, hogy már akkor visszakapja a pénzt, ha már feladta, de ezt még a vonatkozó Fogyasztóvédelmi törvények sem teszik lehetővé, a vevőnek akkor jár vissza a pénz, ha az árút az eladó visszakapta.
Ez független a Paypal-től, ők csak beépítették a jogszabályt a szerződési feltételekbe. Rossz a törvény. -
Most komolyan, azt nem tudtad, hogy csak az egyik helyen indíthatsz case-t, dispute-t a kettőn egyszerre nem? Egy időben egy nyitott ügyed lehet.
The tracking information you provided was invalid and we were unable to
confirm delivery of the item associated with this claim. As a result, the
case is now considered closed and we are unable to process a refund.Ezt írják annak aki mondjuk vissza küldött egy terméket és akkor kapná meg a refundot, ha visszaérkezik az eldóhoz aki azt kézhez kapja.
Te mit küldtél vissza az eladónak? Vagy ő kért visszaküldést?
Milyen dispute lett indítva? Nem felel meg a leírásnak?
Az első képen teljes visszatérítés alul,a másodikon a bekeretezett Escalate.. volt neked?
-
És közölték velem,hogy nem tudják nyomon követni,és ennyi.
Valami sántít, mit kell követniük? Konkrétan ezt írták?Az eBay mit reagált a case indításodra? Meg van a folyamat írsz az eladónak, ha az nem reagál x idő múlva viszed tovább az ügyet. Azt ott nem vitted eBay döntésére? Ott vásároltad, ott az elsődleges vásárlói védelmed, a Paypal csak a második vonal. Az eBay-n nem sikerült a pénzed visszaszerezni és utána mentél a PP-re? Az eBay- aki nem "biztosította" neked a megígért vásárlói védelmet az nem hibás? Csak a PP? Na ne fárasszál már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Opel topik
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kutya topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest