Hirdetés
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat.
Csak halkan jegyzem meg, hogy először 2005-ben regisztráltam a Paypalra, akkor még pénzt fogadni sem lehetett, tehát az összes egyenleg stabilan 0 volt, de hozzá lehetett rendelni bankkártyát, hogy fizetni tudj pl. Ebayen.
2005-ben még én is OTP-s voltam, de akkor a Junior számlához hiába adtak már olyan Visa Electront, aminek volt a hátulján 3 jegyű kód, azt a Paypal nem fogadta el. Aztán kb. 2005 végén, 2006 elején ugyanazt a kártyát elkezdte elfogadni. Az OTP akkori koncepciója az volt, hogy Junior számla mellé nem jár sem dombornyomott kártya, sem webkártya. Ha interneten akarok fizetni, szerződjek át Net számlacsomagra, ami akkori viszonyok közt számomra lehetetlen volt. Szóval OTP-ék 2006-tól a sima vésett Visa Electronokon valahogy aktiválták az internetes fizetést is. Lehet, hogy ez nem volt tudatos döntés a részükről, mert így nem kellett átszerződnöm sehova se és a rugalmatlanságuk is kevésbé érdekelt már.
Szóval az nettó hazugság, hogy csak dombornyomott kártyát fogad el, az meg pláne, hogy csak hitelkártyát.Mióta lehet magyar Paypal accountot bankkártyával feltölteni?
Egyébként a banki gyakorlatban létezik bankkártyára jóváírás, de tudtommal ez a jóváírás egy speciális esete és az a fő kritériuma, hogy először fizetni kell a kártyáddal és ha valami gebasz van, akkor pl. kérhetsz fizikai bolttól azonnali sztornót vagy az online kereskedőtől vagy a bankodtól utólagos jóváírást. Nyilván minden ilyen esetben indoklás kell, kivéve, ha egyértelmű: pl. valamiből többet ütött a kasszás és már csak a kifizetés vagy a reklamációd után veszi észre.De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon?
Ez nem ugyanaz, mint szállodáknál az előfoglalás? Előre zárolja a bejelentkezéskor a várhatóan fizetendő összeget, aztán a tartózkodásod ideje alatt ül rajta, aztán mikor kijelentkezel kifizeted ténylegesen, a zárolásból meg feloldják amin ülnek. Így tulajdonképpen dupla annyi lóvénak kell rendelkezésre állnia a számlán, mint amennyit ténylegesen levonnak.
Szóval a kérdés: Ez a MasterCard bankkártya feltöltés automatikusan történt vagy valahogy te varázsoltad rá kártyával? (amit korábban is kérdeztem, hogy hogyan is) Én előbbire tippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
V/