Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cocka

veterán

válasz Vistaboy #48949 üzenetére

hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat.

Csak halkan jegyzem meg, hogy először 2005-ben regisztráltam a Paypalra, akkor még pénzt fogadni sem lehetett, tehát az összes egyenleg stabilan 0 volt, de hozzá lehetett rendelni bankkártyát, hogy fizetni tudj pl. Ebayen.
    2005-ben még én is OTP-s voltam, de akkor a Junior számlához hiába adtak már olyan Visa Electront, aminek volt a hátulján 3 jegyű kód, azt a Paypal nem fogadta el. Aztán kb. 2005 végén, 2006 elején ugyanazt a kártyát elkezdte elfogadni. Az OTP akkori koncepciója az volt, hogy Junior számla mellé nem jár sem dombornyomott kártya, sem webkártya. Ha interneten akarok fizetni, szerződjek át Net számlacsomagra, ami akkori viszonyok közt számomra lehetetlen volt. Szóval OTP-ék 2006-tól a sima vésett Visa Electronokon valahogy aktiválták az internetes fizetést is. Lehet, hogy ez nem volt tudatos döntés a részükről, mert így nem kellett átszerződnöm sehova se és a rugalmatlanságuk is kevésbé érdekelt már.
    Szóval az nettó hazugság, hogy csak dombornyomott kártyát fogad el, az meg pláne, hogy csak hitelkártyát.

Mióta lehet magyar Paypal accountot bankkártyával feltölteni?
    Egyébként a banki gyakorlatban létezik bankkártyára jóváírás, de tudtommal ez a jóváírás egy speciális esete és az a fő kritériuma, hogy először fizetni kell a kártyáddal és ha valami gebasz van, akkor pl. kérhetsz fizikai bolttól azonnali sztornót vagy az online kereskedőtől vagy a bankodtól utólagos jóváírást. Nyilván minden ilyen esetben indoklás kell, kivéve, ha egyértelmű: pl. valamiből többet ütött a kasszás és már csak a kifizetés vagy a reklamációd után veszi észre.

De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon?

Ez nem ugyanaz, mint szállodáknál az előfoglalás? Előre zárolja a bejelentkezéskor a várhatóan fizetendő összeget, aztán a tartózkodásod ideje alatt ül rajta, aztán mikor kijelentkezel kifizeted ténylegesen, a zárolásból meg feloldják amin ülnek. Így tulajdonképpen dupla annyi lóvénak kell rendelkezésre állnia a számlán, mint amennyit ténylegesen levonnak.

Szóval a kérdés: Ez a MasterCard bankkártya feltöltés automatikusan történt vagy valahogy te varázsoltad rá kártyával? (amit korábban is kérdeztem, hogy hogyan is) Én előbbire tippelek.

Új hozzászólás Aktív témák