Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Az internetes számlához kértem virtuális kártyát is, mivel simán számláról a legtöbb helyen nem lehet fizetni, kell bankkártya, vagy hitelkártya. Az OTP-nél direkt úgy kértem, hogy kifejezetten internetes vásárlásokhoz használható kártyát adjanak mellé. Ahol lehet, PayPal-on keresztül bonyolítom le a vásárlást, ezt a kártyát (számlát) használva.
2018. óta van meg a PayPal fiókom, viszont először a rendes bankkártyámat használtam vásárláshoz. Kifejezetten Steam, Origin, Battle.net és hasonló játékplatformok miatt kellett ez, mivel az akkori bankkártyámat - hiába, hogy MasterCard volt, amit állítólag elfogadnak, de a valóságban nem fogadták el, csakis a dombornyomott hitelkártyákat. Nekem meg olyan nem volt. Viszont a PayPal-on keresztül már tudtam sima bankkártyával is fizetni a játékokért.
Mivel egy forint alapú számláról van szó, így Euróban és Dollárban fizetve némi váltási díjat is felszámoltak, de máshogy nem tudtam volna megvenni a játékokat, ezért kénytelen voltam ezzel együtt élni. Viszont manapság már egyre több oldalon lehet forintban is fizetni, ebben az esetben egy fillérrel sem von le többet, mint amennyibe a játék kerül. Ez biztos, például az Epic Games Store-ban is forint alapon vásárolok és mindig annyi az összeg, amennyit ott írnak. Steam-en, Battle.neten és a legtöbb platformon sajnos továbbra is főleg Euró van (a régió miatt), ilyenkor nyilván többe kerül a váltás miatt.
Tavaly nyitottam ezt az online számlát, amiről most fizettem, mert egyszer korábban már jártam úgy, hogy duplán terhelték meg a kártyámat. Kétszer vonták le az egyik rendelésem összegét, ami akkor nagyon rosszul esett, mivel nem voltak - és most sincsenek - rajta milliók. Több 10.000 forintnál pedig már nem mindegy, hogy egyszer, vagy kétszer vonják le, mivel nincs sok tartalékom mellette, hogy pár hétig nélkülözni tudjak ekkora összeget, mire nehezen vissza tudják utalni a duplázás miatt pluszban levont pénzt. Ezért nyitottam ezt a számlát, mindig csak annyit teszek rá, amennyi kell, így nem tudják duplán levonni.
Ami a PayPal pénztárcát illeti, megmondom őszintén, fogalmam sincs róla, hogyan működik, én sosem használtam még korábban. Sőt, igazság szerint eddig még nem is rendeltem elő semmit, amiért előre kellett fizetni (ahol zárolják a pénzt), pont emiatt kérdeztem meg tőletek, hogy akkor most mi is történt pontosan, mert én sem értettem.
Mindenesetre tegnap kiegyenlítettem a tartozásomat, így most ismét nullán vagyok. A LEGO oldalán néztem a rendelésemet, megváltozott, "Raktáron", a státuszban pedig azt írják, épp előkészítik a csomagot a kiszállításra, így mostantól már nem lehet azt módosítani, vagy lemondani. Szóval ezek szerint végül megkapták a pénzt.Még mindig nem tudom, mi történt pontosan, mint mondtam, még nem voltam ilyen helyzetben. De én továbbra is úgy vélem, hogy elküldték nekik azt a pénzt, hisz máskülönben mitől keletkezett volna a negatív egyenleg a PayPal számlámon? Ha a LEGO nem kapta volna meg az összeget, már küldött volna értesítést, miszerint nem tudja levonni az összeget...
Persze az is lehet, hogy valamikor az éjszaka folyamán megkapták, miután én kiegyenlítettem, és utána küldték el nekik a pénzt, de akkor a kifizetés dátumának is a tegnapi napnak kellene lennie, nem pedig február 23-nak. Szerintem elküldték nekik 23-án a pénzt, mikor a LEGO kérte az összeget, de mivel a számlán ekkor még zárolva volt, így ráterhelték a PayPal egyenlegemre. Emiatt lett a tartozás. Lehet, hogy én vagyok hülye, de nekem más logikus magyarázat nem jut eszembe erre.
Meglátjuk, elvileg akkor hamarosan meg kell hogy kapjam a csomagot, így végülis pont annyiba fog kerülni, amennyi a rendelés összege. Leszámítva ezt a hercehurcát és értetlenkedést a PayPal pénztárcám körül...
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- HIBÁTLAN iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest