- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Mennyire jellemző hogy a PP nem küld értesítést pénz beérkezéséről?
Vártam pénzt, nem jött, beléptem PP-ra és már 2 napja ott volt a pénz.
Spam-be nem volt, nem is töröltem véletlenül.
Amikor kiküldtem a bankszámlára a pénzt akkor rögtön jött a mail. -
Ez új bankszámlaszám, nem is egy kártya alszámla és nem volt másik számlaszám előtte?
Lépj be állítsd át angol nyelvre, lépj ki és újból be és úgy próbáld.
Ha lenen reklámblokkoló vagy oldal fordítás akkor esetleg kikapcsolni addig.
Ha volt már bankszámlaszám hozzáadva akkor egy következő bankszámlaszám hozzáadásakor blokkolhatja a rendszer a számlaszám hozzáadást, ekkor valamelyik ügyfélszolgálati elérhetőségen kérni a a blokkolás feloldását. -
Robi86
senior tag
Erre gondoltam [kép]
Csak így engedi létrehozni a személyes profilt.
Ha utólag beállítom, hogy ne legyenek láthatóak az adataim, akkor nem tudok utalást fogadni. -
válasz
Robi86 #46838 üzenetére
Nem így van. Mivel csak az email címedet kell megadni a pénz fogadáshoz. Valami félre van értve. Itt is van ugyan másodlagos azonosítós utalás, de az is inkább a telefonszámod, nem a neved, címed.
Az is előfordulhat hogy küldenének pénzbekérőt, számlát akkor persze kellenek ezek az adatok,de a normál pénzküldéshez nem szükségesek.
Ha tőled vásárolna egy külföldi valaki egy magyar hirdetési oldalon lévő hirdetésedet, akkor még a vevő adatai kellenek és te azok alapján küldesz neki pénzbekérőt de azon te határozod meg hogy mennyi áfát legyen rólad. -
Robi86
senior tag
Hali. Csak úgy tudok utalást fogadni, hogy a küldő fél látja az összes adatomat (cím, telefonszám)?
-
válasz
Imi1981 #46835 üzenetére
Benne van az Összefoglalóban, de fel kell hívni őket és ha igazoltad magad hogy te vagy akkor átírják az új számra.
Hétvégén nem tudod elintézni, hétköznap 9 után. Magyar percdíjas telefonszám van 06 1 777 7944 és lehet tolmács segítség, magyar nyelvű ügyfélszolgálat nincs még.
Amikor változik a telefonszám azt minden olyan helyen át kell vezetni ahol szükséges az azonosításhoz, bankok, különböző szolgáltatók, állami ügyintézés, a gyakran használt webshop-OK és a PayPal is. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Már régen használtam a PayPal -t de most pont kellene viszont ami telefonszámom meg volt adva már nem él! Belépéskor arra akar SMS-t küldeni személyazonosság ellenőrzése miatt de arra nem tud! Hogy tudnám megváltoztatni a telefonszámom ha nem tudok belépni a régi telefonszámom miatt?
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A következő a problémám.
Be akartam lépni a Paypal fiókomba. Nem fogadta el a jelszavamat, azt írta az email fölött, hogy biztonsági okokból meg kell változtatnom. Az sms kódot választottam az azonosításra...meg is jött, beírtam..eddig rendben volt. Majd kérte az iskola és az első háziállatom nevét. Itt megakadt a dolog, sajnos nem fogadta el a beírt dolgokat.
Mit lehet tenni ilyen esetben, hogy vissza tudjam kapni a fiókomat?
Előre is köszönöm a segítséget! -
törölt tag
Üdv!
Létezik még PayPal feltöltőkártya?
-
törölt tag
Nem otp-ről írtam. Ismerősnek volt takaréknál számlája és egy internetes vásárláshoz kellett beállítani az "ipin" jelszót. A biztonsági sms-t megkapta gond nélkül telefonszámára. És utána kérte az "ipin" a rendszer amit nem tudott megadni, mert nem volt beállítva, pont úgy mint pingvinnél. Elmentünk a legközelebbi atm-hez beraktuk a kártyát, beírta a kártya pin kódját és utána a menűből, nem pénz feltételt vagy pin kód módosítást választott ki, hanem internetes pinkód beállítása. Itt beállítottuk a jelszót és már ment is a vásárlás. Ez hétvégén volt, tavaly.
Ha neki is a takaréknál van a számlája akkor az átállás miatt most úgy sem tud sok mindent csinálni.
Más bank, internetes jelszónak, megint más valami másnak nevezi ezt a pin kódot és beállítását.
-
pingvin2023
újonc
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
#01110937 #46822 üzenetére
A kártyás fizetés volt a téma, az hogy valaki utánvétellel fizet mert szeret drágán szállíttatni ahhoz persze nem kell még bankszámla sem és nem használ kártyát sem.
Szerintem kevered az OTP Telekód módosítást és erős hitelesítést, mert az erős hitelesítésre ezt adják fel, nincs bankautomata említve mert ezt nem ott szokták kezelni:
Ezen felül írják is: Ha nem adtál meg telefonszámot a banki azonosításhoz és/vagy nincs internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásra szerződésed (nincs internetbanki hozzáférésed és nem használsz OTP MobilBankot), személyesen kell befáradnod bármelyik OTP Bank fiókba a telefonszám megadásához és az internetes biztonsági kód beállításához.
Bár ugye a Netes fizetés jóváhagyása a folyamatosan változó egyedi kóddal megy, ha az OTP egy fix kódot rendel hozzá akkor már felülírná a biztonság alapvető szabályát, hülyeséget csinálnak, ott is minden fizetés egyedi kódos szerintem.
-
törölt tag
válasz
pingvin2023 #46820 üzenetére
ipin a takaréknál van, máshol más a neve. Ezt az automatáknál tudod automatikusan megadni, nem kell hozzá bankfiók, ott egyébként sem tudnak ebben segíteni valószínűleg.
Viszont most van az egyesülés leghamarabb május 2. probálnám meg a helyedben, akkor is, egy "ön korábban takarékbank atm előtt áll" matricával ellátott atm-et keres.
#46821 V
Nekem van olyan ismerős akinek a mai napig nincs és nem is hallott róla. Pedig vásárol netről csak utánvétellel. -
válasz
pingvin2023 #46820 üzenetére
Az a bankod kötelező erős-ügyfélhitelesítés eljárása kártyás vásárlások esetén: Utána kérte a PIN (IPIN) kódot a tranzakció hitelesítése végett
2021 január 1-től élő dolog, már rég le kelett volna ezt rendezned a bankoddal.
Mivel ez a hitelesítés sikertelen hiába látnád a bankkártyát a PayPal felületen nem tudod használni fizetésre. Ha nincs Netbankod akkor ezt a bankfiókban tudod rendezni és minimum sms jóváhagyásos a dolog, feltéve ha bankod azt is tudja biztosítani, a legtöbb bank mobil applikációval oldja meg. -
pingvin2023
újonc
Sziasztok!
Kérdésem az lenne. Paypal fiókhoz hozzá akartam adni a bankáratyám, minden adatot megadtam és kaptam is egy sms-t a bankomtól amiben az ellenőrző kód volt nettes vásárláshoz 6 jegyű. És 0.00 USD Ker:ˇ"PAYPAL" Kártya szám.......... Az ellenző kódot még meg is adtam és el is fogadta. Utána kérte a PIN (IPIN) kódot a tranzakció hitelesítése végett.És ugyanúgy 0.00 USD Ker:ˇ"PAYPAL" Kártya szám........... Mivel nincsen nett bankom nem tudtam megadni. ( Régerben már adtam hozzá bank kártyát ami már lejárt akkor a bánkártya PIN kódja kellett ha jól emlékszem) Ha bemegyek majd bankhoz tudnak nekem adni valami kódot úgy is, hogy nincsen nett bankom, vagy létre kell hoznom egyet? Valahol olvastam, hogy számlakivonaton van PPutáni 4 szám kell. De le sem vonta még azt a 400 ft gondolom akkor ott sem fog látszani semmilyen kód? Választ előre is köszönöm! Jó hétvégét mindenkinek!
-
válasz
Aureal #46818 üzenetére
Mindenkinek van elképzelése hogy miként kellene működni a PayPal-nak és vannak a szerződési feltételek.
Az alábbiakban nincs szó arról hogy "védem" a PayPal-t, ha üzleteléshez használom akkor teljesen logikus hogy ezt nem ingyen biztosítják számomra. Nem egy jótékonysági egylet oldalát veszem igénybe. Az is természetes számomra hogy a vevőmnek legyen biztosítékként vásárlói védelem, még ha nem is áll szándékomban átverni. Én is ezt várom el.Amit írsz a szállítási díj előre kérése az értelmetlen, miért nem lehet a termék árat és a szállítási díjat egyszerre, előre elkérni? Az utánvétes fizetés az mindig drágább és haszontalan.
Azzal mi a fenét buknál ha nem veszi át? Sőt jobban kényszerítve van arra hogy átvegye és te már eleve az ő pénzéből adod fel, neked semmibe sem kerül. Persze ez nem befolyásolja azt hogy a vásárló meggondolhatja magát.Ha eladsz valamit és azzal kapcsolatban kapsz pénzt az kereskedelmi tranzakció, ez esetben a PayPal díjat kér hiszen üzleti tevékenységre használtad. Ezzel nincs különösebb gond, mert aki normálisan akar kereskedni az az eladási árba beépíti a költségeit és így azt mindig a vevő fizeti.
A PayPal esetén az plusz dolog hogy kereskedelmi tranzakció esetén a fizető személynek biztosítva van vásárlói védelem, ami kereskedés esetén kellene hogy járjon.
Személyes tranzakció általában nem díj köteles.Akkor a már általad is elfogadott szerződésből a meghatározások.
Ha pénzt küld (a „Pénz küldése” művelet „Ismerősök és család” lapjáról) vagy pénzt fogad a PayPal-számlájára ismerőseitől vagy családjától anélkül, hogy emögött kereskedelmi tranzakció állna (vagyis a kifizetés nem foglalja magában árucikkek vagy szolgáltatások megvásárlását vagy más kereskedelmi tranzakció végrehajtását), az „személyes tranzakciónak” minősül.
Árucikkek vagy szolgáltatások vásárlása vagy értékesítése, bármely más kereskedelmi tranzakció elvégzése, jótékonysági célú adomány küldése vagy fogadása, illetve „pénz igénylése” a PayPal használatával „kereskedelmi tranzakciónak” minősül.
Korlátozott tevékenységek (kivonat)
Webhelyünk, saját PayPal-számlája vagy a PayPal-szolgáltatások használata, illetve a PayPallel, más PayPal-ügyféllel vagy harmadik féllel lebonyolított műveletek során tilos:
Megszegni a jelen felhasználói megállapodást, a PayPal Használati irányelveit, a Kereskedelmi szereplők közötti megállapodást (amennyiben alkalmazandók), illetve minden más, az Ön és a PayPal között létrejött megállapodást.
Megszegni bármilyen törvényt, jogszabályt, rendeletet vagy szabályozást (például a pénzügyi szolgáltatásokat szabályozó rendelkezéseket, a fogyasztóvédelmi rendelkezéseket, a versenytörvényeket, a diszkriminációt tiltó törvényeket, illetve a megtévesztő hirdetésekre vonatkozó szabályokat).
Kereskedelmi természetű tranzakciók esetében személyes tranzakción keresztül küldeni vagy kérni a kifizetést. -
Aureal
őstag
“Az is kereskedelmi lenne és ezeknek van díja.”
Ez mitől függ? Harmadik félként benne van a jófogás vagy hogyan? Mert én úgy képzelném, mint ha X küldene Y-nak pénzt…
A vételárat az átvételkor kéri tőle pl. a Foxpost. Csak sokan így védik ki, hogy előre elkérik a szállítási díjat, mert ha menet közben gondol egyet a vásárló és mégse kell neki, s egyszerűen nem veszi át, akkor a Foxpost visszahozza a feladónak, amiért külön nem számít fel semmit. Viszont a feladó feladáskor máris befizeti a szállítás díját ehhez és bukja is a tranzakciót, ha nem kéri be előre a másik féltől. Ez amúgy nem kereskedelmi eladás olyan szinten, mint ha egy cég vagy vállalkozás ott értékesít vmit hivatalosan, hanem magánszemély eladja mondjuk a használt, kiszuperált sakk készletét, vki más magánszemély meg megveszi. Csak nem világos teljesen, hogy ebből mit lát(hat) a Payal.
-
válasz
Aureal #46816 üzenetére
Az is kereskedelmi lenne és ezeknek van díja. Miért csak a posta költséget, a vételárat azt hogyan fizetik?
Egyébként ha nem veszik át és visszakerül hozzád akkor a pénzeket vissza kéne adni, persze ha ez rendes eladás lenne és van a visszakézbesítésnek díja és akkor levonhatod ezt a díjat, de ha neked nem kell fizetni semmit akkor teljes pénz vissza kell adni. -
Aureal
őstag
Sziasztok!
Ha pl. jófogáson eladok vmit és kérem, hogy a postaköltséget paypalon utalják át előre, arra az esetre, ha mégsem vennék majd át a végén a csomagot, ez az utalás minek számít most a paypalnál kereskedelmi tranzakciónak? Van ezeknek vmi külön költsége vajon?
Köszi! -
törölt tag
Ez túl van misztifikálva. Eleve az összehasonlítás is torz. A wise-nak van pár ezer max 10k ügyfele kb. Revolutnak meg kb 1 millió otthon, világszerte több 10 millió. A "veszteség" sem mindegy miből áll össze, működési költség (amit felélnek és nincs értékteremtés), vagy gyors terjeszkedés fejlesztésekből. Ez utóbbi jellemző inkább. A 2021-es beszámoló már nyereséges volt.
Én jobban bízok a Revolutban, mint a wise-ban. Wise inkább pénzküldésre, fogadásra jó. Revolutnak meg van egy széles palettája, mire használhatod, amire a wise sosem lesz alkalmas, nem is céljuk.
A magyar használat mellett annak jó a wise, aki ingyen utal rá, vagy oda kapja a pénzét. Esetleg eurót használ. Wise-nál nem rég volt/lesz emelés is forintos területen ezért váltásban is teljesen hátrányba kerül Revoluthoz képest, ahová ingyen lehet eljuttatni a pénzt is. Itt viszont nincs belföldi forint számla.
Mindegyiknek van előnye hátránya. Én szempontomból a Revolutnak több értelme van.
Wise akkor kerülne képbe, ha kellene vmilyen külföldi direkt számlaszám, amim így nincs.'Ez 8 év, ha vállalkozásom a 3. évben nem lesz nyereséges, akkor én valamit rosszul csinálok.'
Ez egyáltalán nem biztos. Ha te egy kis üzletet működtetsz a faluban akkor lehet, de ha egy globális céget, akkor már más szabályok vonatkoznak rá, más a perspektiva, más célok.Közös számlának,nem banki oldalról van gondja.
-
válasz
pingvin2023 #46812 üzenetére
Igen úgy működik és még jobban is jársz ha devizában kell fizetned mert még a bankod is jobb árfolyammal váltja a forintot devizára mint a PayPal, ha az egyenlegről menne akkor csak a PayPal devizaváltási árfolyam használható. Az Összefoglalóba ha benézel akkor találsz a kártya hozzáadásról és a devizaváltásról információkat. 3. pont és a 4. pont
-
válasz
pingvin2023 #46810 üzenetére
Nem lehet, már. Régebben volt rá lehetőség hogy bementél az Unicredit valamelyik bankfiókjába (náluk van a PayPal magyar forintos bankszámlája) és pénztári befizetéssel, utalásként feltölthetted a PayPal egyenleged. Ez úgy tűnik majd egy éve nem működik, az Unicredit nem csinálja meg, mert azt mondták hogy a PayPal nem járul hozzá, valószínűleg már pénzt kér az Unicredit a PP-tól.
Az egyenleg feltöltése így most csak a saját neveden lévő forintos bankszámláról történő utalással lehetséges, nincs készpénzes megoldás. -
pingvin2023
újonc
Sziasztok!
Paypal számla feltöltés-el kapcsolatban: Ha én személyesen bemegyek a bankba és készpénzzel szeretném feltölteni a paypal számlámat be tudok fizetni vagy utalni pénzt a paypal számlámra? Ha igen milyen adatokat adjak meg? Tudom lehet bánkártyát is csatolni a paypal fiókhoz de ha lehet készpénzzel oldanám meg. Válaszokat előre is köszönöm!
-
p.t.r
aktív tag
Egyébként úgy csinálják hogy egy valahonnan összeszedett e-mail adatbázis mindegyikére küldenek még ha nincs is PayPal fiókja annak is.
Erre tudok csak gondolni. A fiókomba nem lépett be senki, a vásárlás meg végképp kizárt. A küldő cím zavart be. Azt viszont nem vágom, hogy mit érne azzal, ha felhívnám a megadott számot... költői kérdés csak.
Köszönöm szépen! -
Azt hogy kamu. Mennyi levelet kaptál eddig arról a címről mert a PP service@intl.paypal.com erről ír, nem arról.
Még innen jöhet: paypal@mail.paypal.com, 2020-ig használatban volt a service@paypal.com, de ott meg a neveden szólítottak és technikai jellegű volt a téma, jelszó csere meg ilyesmi. Visszanéztem 1500 e-mailt 2017 márciusig, de fizetős témájú nem volt, csak pár darab más.
Kaphatsz a PayPal-on keresztül pénzbekérőt mert ha egy PayPal fiókból elegendő az e-mail címedet megadni és menni fog az értesítő.
Ha neked is ott a fiókodban, ha megnézed van egy opció hogy elutasítás és jelentés a PayPal felé, azt kell választanod és kész. Ennyit tudtak lépni a kamu pénzbekérőkre, mert ez egy alapfunkció, akkor is ha vannak akik visszaélnek vele.
Ha nincs pénzbekérőd csak e-mail akkor meg nem kell foglalkozni vele, legfeljebb ide továbbítod a teljes e-mailt a phishing@paypal.com címre
Itt említik ezt. Egyébként úgy csinálják hogy egy valahonnan összeszedett e-mail adatbázis mindegyikére küldenek még ha nincs is PayPal fiókja annak is. -
válasz
Oliverda #46805 üzenetére
Tudom miről van szó, de várd ki a végét. Magyarországon egy új bank, amikor a pénzügyi piac is torzított, telítődött, nemzetiesedett.
És ki az marha aki önként bevállalja a jelenleg bankokra rótt terheket, amelyek nagyon nem akarnak csökkenni.
A befektetők sem annyira hülyék, de számomra ez a beszédes információ: a 2015-ös indulása óta veszteségesen üzemel. Ez 8 év, ha vállalkozásom a 3. évben nem lesz nyereséges, akkor én valamit rosszul csinálok. De ez az én gazdasági iskolám értelmezéséből ered, ami nem egy unortodox elvű tudománygyár.
A befektetőiknek nagy türelme van, bár inkább más lehet a háttérben.
De nem agyalok rajta, egy tartós veszteséges céggel üzletet sem kötnék, nagy a rizikó faktor, amikor még egy tavaly nyereséges céggel való üzlettel is megszívtuk, még a NAV-os kört sem futottuk le teljesen. A veszteséget másra is elkölthettük volna.Mindenki saját maga dönt hogy a pénzét kire bízza, a PayPal-ra sem bíznám egyébként, de nem is kell.
A közös számlának meg vannak hátulütői, a családon belül voltak a rokonaimnak gondjai az OTP-nél és az Ersténél, pedig ezek még magyar bankok minden engedéllyel. -
válasz
Oliverda #46802 üzenetére
Én értem, de 2 éve a Wise banki tevékenységét felügyeli az MNB, így a 2020-as hír már túl van haladva, nem véletlenül megy a forint számlájuk az azonnali utalási rendbe.
A 2022-esnél meg csak ennyit írtak, ami szerintem nem probléma egyiknél sem:
Határon átnyúló pénzforgalmi (ilyen a belgiumi Wise Europe SA), illetve elektronikuspénz-kibocsátó intézmények (ilyen a litvániai Revolut Payments UAB) esetében ugyanakkor az általuk átvett pénzeszközök védelmét nem a betétbiztosítási rendszer látja el, hanem a vonatkozó EU-s előírásokon alapuló jogszabályok egyéb módon biztosítják” – közölte a jegybank a portálunkkal.
Egyébként idén több esetben felemlegették a Revolut bankjogi problémáit, erre utaltam, ez a fióktelep akármi is eléggé képlékeny, szóval esetleg semmi sem lesz belőle.De mint írtam, dönthet úgy is hogy mindkettőt használja az adott funkcióhoz jobban illőt, mert azért nem azonos a két cég portfóliója. Nem lebeszéltem a Revolutról. Lehet hogy neki az lesz a jobb.
-
Oliverda
félisten
“A Revoluttal folyamatosan hadakozik az MNB a bankosítás miatt”
Akárcsak a Wise-zal: [link] , [link]A “bankosítás” pedig már folyamatban van a Revolutnál, miközben a Wise-nál nincs ilyesmiről még pletyka sem
merült fel.”A hazai Revolut ügyfelek egyelőre a fintech litván bejegyzésű cégével szerződnek, de már folyamatban van a hazai fióktelep kialakítása is.” [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest