Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hintalow

senior tag

Sziasztok!
    Az első kérdésem: a húgom megkért, hogy rendeljek, neki, mivel, nem tud angolul és paypal-ja sincs. Nem ebay-ről kéne, hanem a crocs.com ról cipőt. A kérdésem, az, hogy húgom már regisztrált is, megadta a címet (nem azonos az én paypalomban lévővel, mert már nem otthon lakom)
    Viszont nekem kételyeim vannak, nem akarok úgy vásárolni, hogy egy ő nevén lévő regisztrációról fizetek az én paypalommal. Szerintetek is regisztráljak inkább én külön? Nem is igazán a fizetés/szállítás miatt, hanem, hogyha bármi probléma lenne, nem akarom, hogy emiatt akadjon meg az ügyintézés. :F

A másik kérdésem pedig az, hogy a paypal forintban terhel? Mert ha én mondjuk, külföldön vásárolok kártyával, vagy paypal nélküli netes oldalon, akkor a vásárlás pillanatában a bank zárolja a Ft számlámon az összeget aktuális árfolyam szerint, de pár nap múlva amikor bejön rá a terhelés, a külföldi bank ugyanazt a devizaösszeget szedné be, ami már lehet hogy más az árfolyam ingadozás miatt. Tehát más lesz a számlatörténetben lévő összeg (ergo amit végül fizettem) mint amennyit a vásárlás pillanatában volt.
    Az a kérdés, hogy a paypal is így csinálja? Mert ugye ott a paypal-nak fizetek, tehát terheléskor ők vonnak le a számláról. Ők is az eredeti devizaösszeget vonják le, tehát változhat, vagy ők a vásárlás pillanatában lévő árfolyam alapján számolt Ft összeget könyvelik, tehát a vásárlás után már nem változhat a végösszeg?

Remélem érthető voltam… :D

Új hozzászólás Aktív témák