Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Kinek hány C a P4 3@3,6GHZ léghűtővel hűtve?
-
Bodika
tag
Meddig merjek húzni egy 3.0-ás Prescottot? E0, és P4C800 lapban van, ami elvben alámér és most mutat 50-et (terhelésnél)!

-
bamboo
csendes tag
Lehet az, hogy egy 2,4-es prescott proci (533fsb) nem visz el többet stabilan, mint 3g?
A hűtéssel nincs gond... a ram időzítést is próbáltam változtatni... És a prime95 rögtön errorol...
Lehet, hogy ez normális??? -
GEIL
addikt
Jaajajj !!!

-
ToBeY
nagyúr
pls mondjatok proci hőmérsékletett,de amit léghűtővel hűtötök 3@3,6Ghz és 3@3,75Ghz érdekelne full loadon mondjuk prim95 teszt közben után!
-
BÜDI
csendes tag
BIZTOS.........Ennél többet nemtok mondani.........
-
BÜDI
csendes tag
CSáááááááá
Nemtom mer most vöttem a procim.....de Saci haverja aszongya h sokkal jobb az AMD mint az Imtel/mi... Az butább mög drágább is...nem?
He? -
Badb0y
addikt
-
Tobika1
senior tag
Az egyik haverom azt mondja, hogy az AMD-k jobbak mint az intelek! Mi a véleményetek? Én nemnagyon értek hozzá de sztem az intel jobb!
-
koob
senior tag
AMD-nél meg lehet tudni hűtő levétel nélkül?
-
ToBeY
nagyúr
Azon kívűl hogy leszedem a prociról a hűtőt,valami progi nem mondja meg a számát?
-
koob
senior tag
P4 2.0A (512k/400) melyiket lehet 3 GHz-ig húzni erről tudnátok információval szolgálni? (stepping, mag típus?)
-
Robi_73
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
Ez érdekes. Szerintem, akkor nem csak a lapok csalhatnak, ha nem a procik is! Én már gondolkoztam azon, hogy a procik sem szolgáltattnak pontos értékeket, a saját hőmérsékletükről. Anno Abit TH7-II ben volt egy P4A 1.6-os (2720mhz) procim, és az alapon 47-48°C volt. Később vettem egy P4B 2.4-est (2900) és az 38-40°C volt, terhelés nélkül, ugyan abban a lapban. Sokszor írjátok, hogy így alul vagy felül mérnek a lapok, mivan akkor ha nem is a lap a hibás. Ezt már réggebben is leakartam írni, de csak mos jutott eszembe.

-
Viktor77
titán
válasz
Robi_73
üzenetére
Ha nem is annyival mint számítottam, de 4-5 fokot nyertem így is. Szereztem NB lefogatót, így már Zalman van rajta, ragasztás nélkül.
Ha lesz egy kis időm, még megnézem a tuningot, hátha (mivel újabb lap) több is kijön a procimból.
Szóval köszi szépen, az említett időpontban megy a pénz.
-
Viktor77
titán
válasz
Boxer001
üzenetére
1. Ez itt OFF, légyszi ne menjünk bele, van erről sok topic.
2. Az A64-et gyakorlatilag semennyire nem ismerem (igaz a másik procit sem), így csak találgatnék.
De nekem mindegy melyik a gyorsabb, mindenképp az Intel-t fogom választani. Erre van egy jó indokom. Eddig nem volt bajom a procijaikkal, így nem látom értelmét a váltásnak. Lehet, hogy az A64 gyorsabb lesz. De mennyivel? Talán 10 fps-el, 10 másodperccel kódolásban (ezt amúgy sem hiszem)? Ennyiért nem cserélek. -
Boxer001
veterán
válasz
Viktor77
üzenetére
Ez most megfordította azt az elképzelésemet, hogy talán kiépítek akkor egy ilyen konfigot...
Most megint ott tartok, hogy eladom...csak vegyék meg...amúgy nem rossz proci ez...
köszi a segítséget...remélem nem vesztek a végén rajta! (csak nem...
)
Véleményed erről:
És majd A64 venice magos v. Pentium D lesz a nyerő...?
-
Viktor77
titán
válasz
Boxer001
üzenetére
Igen. Bővebben: link
Én a Te helyedben (már persze ha van helyette valami amivel kihúzod addig), minél hamarabb túladnék rajta.
De mondom, ha az enyém lenne a proci. Dönts Te. -
Viktor77
titán
válasz
Boxer001
üzenetére
Jól gondolod.
''Mindezeken túl a felhasználók számára talán a legjobb hír, hogy a Pentium D processzorok sokkal olcsóbbak lehetnek a Pentium Extreme Edition típusoknál; egyes források tudni vélik, hogy a 2,8 GHz-es modell 241, a 3 GHz-es 316, a 3,2 GHz-es pedig 530 dolláros áron (rendre ~50 000, ~65 000, ~105 000 Ft)...'' -
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Van egy Intel 630as procim, és lehet, hogy eladnám az én cuccomat, helyette ezt építeném ki...
Ilyen lapot néztem ki:
Asus P5GDC Pro...vagy esetleg ajánlanátok lapot, ami támogat ddr2-t, és pci-e-s is...
A procira a hűtést nem tudom, hogy milyen legyen, ami még az esetleges tunningot is vígan bírja.
Köszi -
_seth_
veterán
válasz
P4Laca22
üzenetére
Mindenképpen szép eredmény levegővel 4ghz fölé menni

Nekem 3.8 körül kell plusz feszt adnom, de a 4.1 fölötti eredményekhez már nagyon sok fesz kell
még jobb hűtés kellene(most víz) és legfőképpen jó ram.
Most látom a tied prescott, azok mennek 4.3 körül is jó hűtéssel!
(Nekem nw magos) -
BITBOYS
addikt
Én nemrég cseréltem konfigot és stabil
-
ToBeY
nagyúr
Az én procim 3,6-on még alapfeszen ment 60-62C volt úgy hogy, far cry nyomtam és ment a prime95
-
P4Laca22
tag
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/p4laca22/img/12012929.jpg#3)
Szerintetek mennyire jó eredmény ez léghűtéssel?
Annyit hozzátennék, hogy már 3400MHz-nél plusz feszkót követel magának
[Szerkesztve] -
bamboo
csendes tag
Az a helyzet, hogy szoftverrel tudok csak túlhajtani, és ez nagyon szomorú tény...
Olyan félreértésem volt, hogy javítottam a ram időzítéseken, amik lefutottak rendesen teszten, tuning nélkül, és ahogy belépek a windows-ba, kezd leállni a gépem... Gondolom azért, mert be van állítva, h rendszer indításkor indul a program, ami felhúzza a procit, és a növelt teljesítményen már nem megy a ram.
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ha rontom az időzítéseket, akkor vajon fogom tudni tovább emelni a proci teljesítményét? Mert így most 3g felé nem megy, és ha igen, akkor megéri a ram teljesítményére húzni a procit?
Na ezt ki tudja... -
godzilla
csendes tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Biztos rámegy nálam is ez a lap van ezzel a hűtővel

-
Viktor77
titán
Na ifjak. Vicces dolog történt az elöbb velem.
Benéztem a gépbe méricskélni, és látom, hogy a kiegészítő tápcsati nincs bedugva.
Így ment, és megy a gép, gondoltam nem dugom be ha nem muszáj. Nem játszok, csak netezek, zenét hallgatok, filmet nézek a gépen.
Meddig terhelhető így a proci? -
Badb0y
addikt
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Ez marha sok. Mindenképpen kell házhűtő és kell normális hűtő. + lehet hogy szarul is van pasztázva meg rátéve,mert ez marha magas főleg a pwm 78
te jóég -
harry
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
Megnéztem, CNPS7000A/B sorozat kompatibilitási listát -> Bővebben: link, itt azok a lapok vannak, amire nem megy rá, és mivel a tied nincs köztük, ezért elvileg rá megy. Leírás szerint egy CNPS7700-Cu - t rárakhatsz

-
sz.j
nagyúr
válasz
sosperecek18
üzenetére
A lapodat annyira nem ismerem, hogy bíztosat mondjak. Az IC7...-re, AI7-re rámegy, valszeg az IS7-re is, de inkább nézd meg a Zalman oldalán a kompabilitási listát.
Vagy kérdezz rá a lapod topicjában.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Azt nézd meg, hogy az alaplapra rá megy-e!!! Mert ez a lényeg!!!
(Minden 478-as procira rámegy, csak az nem bíztos, hogy valamelyik alkatrész miatt elfér-e a lapon.) -
Bodika
tag
válasz
oceanearth
üzenetére
Bővebben: link
Egyik fórumozó társunk éppen most szeretne ilyen hűtőt eladni! Ha érdekel és nem gáz, hogy használt
-
sz.j
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Ezt neked kell kikisérletezni!
Talán a 2,5-et és a 6-ot tudod csökkenteni, de nem bíztos.
Egyenként (külön-külön) és óvatosan csökkentsd az értékeket, majd ellenőrizd, hogy stabil-e az új értékkel a gép. -
Bodika
tag
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Rámegy a 7700-is a 478-ra! Inkább hiszek a gyárónak (Bővebben: link), mint a mistralnak v. bármely másik boltnak!

-
THE_HORESZ
csendes tag
Név: HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7000-ALCU UNIV. GOLYÓS
Gyártó: Zalman
Típus: CNPS7000-AlCu
Nettó ár: 4.692,-
Bruttó ár: 5.865,-
Socket 478-as foglalathoz
Kétsoros golyós csapágyas
Fordulatszám: 1350-2600 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 18-27.5 dB
Alumínium és réz kombinációja
Áramfelvétel: 6W
Ajánlott minden P4-hez (P4 Celeron is) és minden AMD processzorhoz (Duron, Athlon XP, Athlon 64, stb
Manuális fordulatszám szabályzás
ez jó srácok ez rámenne a 478 -ra

-
Bodika
tag
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Mi?? Nem megy rá 478-ra a 7700-as Zm?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Szerintem vedd meg a Zalmant elég barátiak az árak! Ez a mostani hűtőd nem lehet valami nagy durranás a nevéből követeztetve inkább csendes mit jól hűt!
-
ToBeY
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Mondom ezt neked igy senki nem mondja meg hogy 2,5-3-3-5 meg ilyenek neked kell letesztelned a saját lapodban meddig stabil!! Minden lapban más.
[Szerkesztve] -
THE_HORESZ
csendes tag
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
memoria áll. alapon 2.5 6 3 3
-mennyire állitsam ???

-
THE_HORESZ
csendes tag
HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-ALCU UNIV. GOLYÓS 7.192 8.990
HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-CU UNIV. GOLYÓS 7.992 9.990
Kecskeméten mistral
ezek jók:
Név: HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-ALCU UNIV. GOLYÓS
Típus: CNPS7700-ALCU
Nettó ár: 7.192,-
Bruttó ár: 8.990,-
Univerzális: AMD (Socket 754, 939, 940 ) és Intel vonalon is használható
Fordulatszám: 1000-2000 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-32 dB
Méretei: Szé.: 136 mm * Ma.: 67 mm * Mé.: 136 mm
Ajánlott minden P4-hez (P4 Celeron is) és minden AMD processzorhoz (Duron, Athlon XP, Athlon 64, stb.
Súlya: 600g
Manuális fordulatszabályzás
Név: HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-ALCU UNIV. GOLYÓS
Típus: CNPS7700-ALCU
Nettó ár: 7.192,-
Bruttó ár: 8.990,-
Univerzális: AMD (Socket 754, 939, 940 ) és Intel vonalon is használható
Fordulatszám: 1000-2000 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 20-32 dB
Méretei: Szé.: 136 mm * Ma.: 67 mm * Mé.: 136 mm
Ajánlott minden P4-hez (P4 Celeron is) és minden AMD processzorhoz (Duron, Athlon XP, Athlon 64, stb.
Súlya: 600g
Manuális fordulatszabályzás
csak az én abit is7 478-amhoz nem jók

-
Bodika
tag
válasz
oceanearth
üzenetére
A Zalmanok elég jók (nekem is az van CNPS700CU és tökéletes)! Persze egy XP-120 odaveri de az 15 körül van. Nézd meg a Zalman oldalán, hogy mekkora a CNPS 7700ALCU v. CU és ha befér a gépedbe akkor azt vegyél! Ha újonnan veszed az 12e, a PH!-n tuti van 10e körül.
-
THE_HORESZ
csendes tag
-most super silent 4 ultra tcl procihűtöm van...
-amúgy 3.75GHz-ig birtam felhúzni, nem fagyott le semmi, csak a CPU és PWM hőfok 78 C volt
-a procit visszaraktam 3.0Ghz-re jővőhéten veszek 450W-os tápot
-12.9e ft házat amibe oldal és első és hátsó hűtés lesz
-utána majd huzom
-memoria áll. alapon 2.5 7 3 3
-mennyire állitsam ???

-
ToBeY
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Legkisebb késleltetésre állítsd amin még stabil a gép

-
ToBeY
nagyúr
válasz
oceanearth
üzenetére
Zalman a léghűtők között a lehető legjobb a piacon szerintem!
-
ToBeY
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Kezd úgy a tuningot hogy veszel egy normáli hűtőt pl a fentebb említett Zalmant!
+ 2 Házhűtőt Glacial Tech Silent Blade-t pl az nagyon frankó! -
sz.j
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Ha tuningolni akarsz akkor ne a húzáson sporólj, inkább egy nagyon jó procihútőt kellene venni, pláne hogy Prescott-od van!!!
Ezenkivül nem ártana (ha nincs) a házba előre és hátulra is házhűtő ventiket berakni! -
THE_HORESZ
csendes tag
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
Memo beállitások, mennyire állitsam, most 2.5 6 3 3-on van

-
ToBeY
nagyúr
válasz
oceanearth
üzenetére
Szerintem egy Zalmant kapsz annyiért CNPS 7000Cu de lehet itt a fórumin kapsz 10k vagy kicsit többért CNPS 7700CU vagy AlCu-t
-
ToBeY
nagyúr
válasz
THE_HORESZ
üzenetére
De a 78C már gáz azért 90C szerintem ki is purcanna a procid!
Ésszel kéne tuningolni.Nekem is 3,6-3,75GHz megy a procim de fél óra prime95 után,ammi igen csak megterheli a procit max 60-62 de inkább 58C!
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez jó?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
, de már dolgozom az ügyön