Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
slett27
addikt
Elpárolgott a Zalman hővezető zsír.
Amikor leszedtem a Zalman 7700-est,. megnézzem, miért melegszik egy kicsit jobban a proci, mint kéne, nem találtam más mint filmszerű ''taknyot'', de olyan vékony volt, hogy látszódott a proci felirata.
Pedig amikor bekentem, akkor cuppogott rendesen. Ez előfordulhat ? Ezt nem akarom elhinni, hogy ''elpárolog'' hővezető zsír.
Most lehet hülyének néztek, de leírom, hátha vkinél előfordult. -
mycso
veterán
válasz
JagdPanther
üzenetére
Igen, de azért írtam, hogy csak óvatosan vele!!!!
Régen én is kinyírtam egy 2200+-t -
giba
tag
sziasztok.
Rendeltem egy coolink bat procihűtőt de a csomagban nem nagyon látok semmi pasztát amit rákenhetnék. Én néztem még hozzá egy két dolgot de nem értek hozzá és eddig még nem is használtam ilyeneket... van valamji jó cikk vagy valami leírás hogy mit érdemes és mit nem érdemes a hűtő és a proci közé kenni mert most is szerintem az a bajom hogy alpjáraton lemegy 59 C a p4 prescott proci eredeti hűtővel de ha játszom most már egyre jobban a 75 felett van és akadnak a játékok...
Teljesen nem értek ám hozzá úgyhogy tényleg megköszönném ha valaki úgy mondana valamit mint egy teljesen nem hozzáértőnek...
http://www.coolcomp.hu/cgi-bin/overclock/C-KI0052.html?id=GRXfrGyS&mv_pc=322
http://www.coolcomp.hu/cgi-bin/overclock/C-KI0051.html?id=GRXfrGyS&mv_pc=325
http://www.coolcomp.hu/cgi-bin/overclock/C-KI0009.html?id=GRXfrGyS&mv_pc=328
Ezek közül szerintetek kenhetek közéjük?
Előre is köszi mindenkinek
Bumbella -
slett27
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
''Nem tudjátok véletlenül, hogy a készülő Cedar Mill (65nm) egy maggal is kiadják, vagy csak dual core-ban lesz elérhető. Olvasni csak azt olvastam, hogy 9xx lesz, benne 2x2MB cache, skálázhatóság 3.0GHz - 3.6GHz egyenlőre, asszem.''
Csak erre szerettem volna választ kapni. Erről nem írtak eddig, legalábbis nem láttam sehol. -
-
CocooN-z
őstag
Megvizsgáltam jobban mi-hogy reagál erre a Performance Accelerator (PAT) enabledre amit a Tweak865 el kapcsoltam be.
Na most Everest mindig tiltva látja, mikor enabled, mint mikor disabled
CPU-z rendesen követi azt amit beállitok, tehát szerinte jo, gondolom onnan olvassa ezt ki ahová beirja magát ez a progi...tehát az everest nem innen.
A vicc az hogy még a Sandra is követi ugyanugy mint a cpuz, Leis teszteltem nyomban, viszont sehol a nagy elöny. ugyanannyi, mint mikor disable, tehát...sehol sincc...
Ebböl láccik meik proginak hiszek...gg
egyéb 5let ?
-
CocooN-z
őstag
Tényleg most jut eszembe: Hogyan tudom aktiválni a PAT ot a lapomban? (aláirásomban van). Próbáltam ezt a Tweaker 865/75/48 -asat, be is enabledezi de igy sem megy.
egyéb 5let?
-
Rover623
félisten
-
giba
tag
Sziasztok.
A meleg prescott procimat próbálom védeni...
vettem egy cheastek 1020 5A házat... no meg egy coolink bat procihűtőt. Még nem szereltem össze mert a hűtő még úton van felém....
remélem ez már elég lesz hogy közel 60 fokon tarthassam azt a fránya prescott 478 3.2 procit mert már kicseréltem mindent a gépben. Ugyanis a baj az volt hogy akadtak a játékok belassult a gép egy idő után... már minden szinte zsír nagy teljesítményű videókártya memoria... de ennek ellenére minden akadozgat...
Ez a proci melegsége miatt van ugye? ami 75-76C monjuk egy jó 10-15 perces photoshopozás meg flashezés után. vagy 76C 1 perc sanandreas-ozás után.
A házam elég picike hozzá de remélem ezek voltak a bajok mert amennyit ráköltöttem vehettem volna már egy amd konfigot -t is ami tuti 30C és nem sül .... no meg gamer
Kérdésem... az hogy ha ilyen meleg a proci... monjuk ha le tudnám vinni 60 64 fokra akkor is kétszer olyan meleg mint egy amd... ez mennyit ront az élettartamán? vagy az alaplap élettartamán? Mert nekem egy asus p4p800 x alaplapom van ugyebár... de a proci alatt lévő chipsetnél lévő borda olyan tűzforró hogy megsül a kezem ha hozzáérek... ez baj? Rakjak rá ventit? de gyárilag nem volt és nem akarom én húzni elég nagy teljesítményű így is az egész....
Előre is kösz mindenkinek..
Bumbella -
CocooN-z
őstag
most jöttem két óra cs ből, és azonnal kimentem everestbe:
![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/zahul/size2/14052948.jpg?1121805039&45411c11db479ab56e06877d44b823fd)
-
Rover623
félisten
válasz
Inuminare
üzenetére
Rossz kérdés...erre csak olyan választ kaphatsz, ami károsan hathat az önbizalmadra...

Pl. eddig:Bővebben: link -
Gorneck
legenda
válasz
slett27
üzenetére
''Azért adom el, megmondom őszintén, mert 4GHz felett már nem tudja tartósan hűteni a procimat.'' Sztem badarság...normális szellőzés a titka mindennek! Nemtom emléxel-e, hogy mondtam vegyél normális hűtőt?! Nem tetted, most meg azzal szívsz! Ebből is össze vissza csere lesz?! Vagy víz?! Remélem, nem!
-
Inuminare
csendes tag
nektek meddig ment el egy 3.0 Prescott?
-
slett27
addikt
Az is lehet, hogy a lapod fölémér egy pár fokot. Milyen steppinges a proci ?
Fogd mega bordát kézzel. Ha langyos, akkor nincs mitől félned, viszont ha érezhetően meleg esetleg forró, akkor tényleg érdemes új hűtőn gondolkodnod.
Még tudom ajánlani az Arctic Freezer 4-est, 6-7k körül van és csendes is.
Az enyém pont eladó, ha kell.
Zalman 7700AlCu. Azért adom el, megmondom őszintén, mert 4GHz felett már nem tudja tartósan hűteni a procimat. -
CocooN-z
őstag
Fura hogy nekem is 3.2 es Prescotom van, mégis csak 33 fok idle ben...pedig nincsen rajta Zalman, ''csak'' egy 2500HUF-os GlacialTech.
Tényleg ha már itt tartunk Ha 220x16 ra vagyis 3533 MHZ re felhuzom, a 3.2 ről, mennyit csökken(het) az élettartama? 1,5 - 2 évnél több ideig ugysem használnám
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
Nagyon meleg az a proci, még a gyári hűtővel is főleg egy asus deszkában!

Ezeket a hűteket már semmiféleképpen ne tartsd alternativának!
Itt vannak friss ropogós tesztek:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Inuminare
csendes tag
Milyen halk hutot ajanlotok egy 3.0 Prescottra amivel azert tuning is mehet?
-
giba
tag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok e mármint vannak e olyan emberek akik tudnának nekem segíteni.
P4p800 x alaplap prescott 3.2 proci gyári hűtővel chieftek 460w táppal és chieftek házzal ami nem valami nagy. A táp állandóan bekapcsol és szívná kifelele a meleget.
A házba még szereltem egy ventit de nem sokat ért.
Tuning nélkül szeretném használni de így
alapon 63-64 fok
terhelve meg 74-75 de ez csak rövid ideig tehát ha nyomnám tovább lehet hogy még följebb menne. Sőt biztos....
Tudom hogy a prescottok melegednek de normális ez? Az is igaz hogy egy panel lekásban van a gép és nincs valami hűs... de akkor sem szeretném ha elfüstölne.... szeretnék rája egy jobb hűtést.
kérdésem:
Lehet ezt a fent említett körülmények között jobban hűteni? Néztem hűtőket de nem tudom melyik jó. Mi a különbség a 7000 ft és a 10000 ft-os hűtő között. Hallom a zalmann a legjobb de Én nem tartom valami szerencsésnek... mármint amit a depon láttam... alacsonyfordulatszámos venillátor... ez mindegyikhaz oda van írva....
Namármost összeszedtem pár hűtőt tudtok benne segíteni melyiket használjam?
Az ár lefele nő... és semmi tapasztalatom.
Zalman CNPS7000-AlCu
Gyártó: Zalman
* Tulajdonságok: INTEL Pentium 4 (Socket 478) kompatibilis
* Aluminium / réz hűtő
* 92 mm-es ventillátor
* Állítható fordulatszám
* 20 dB zaj
Primecooler PC-HC 5+ CU
Tiszta réz hűtő
Gyártó: Primecooler
* Tulajdonságok: Socket 478, AMD 754, AMD 939, AMD 940, AMD 462, Intel LGA 775 CPU
* Tiszta réz hűtő
* 92 mm-es ventillátor
* Állítható fordulatszám
* 20-30 dB zaj
* 1700 - 3000RPM
* Air Flow 35,3 - 53,5 CFM
* súlya: 692g
Zalman CNPS6500B-AlCu
Gyártó: Zalman
* Tulajdonságok: INTEL Pentium 4(Socket 478) kompatibilis
* Aluminium / réz hűtő
* 92 mm-es alacsony fordulatszámú ventillátor
* Állítható fordulatszám
* 20 dB zaj
Primecooler PC-HC 4+ CU
Tiszta réz hűtő
Gyártó: Primecooler
* Tulajdonságok: Intel Pentium 4 (Socket 478), Intel LGA 775,
* AMD Athlon/Duron/Athlon XP (Socket 462), AMD Athlon 64 (Socket 754)
* Tiszta réz hűtő
* 120 mm-es ventillátor
* Állítható fordulatszám
* 15 dB zaj
* súlya:700g
Előre is kösz mindenkinek -
slett27
addikt
#4625 ??

-
Lamair
aktív tag
ezt elrontottam
így már elolvashatjátok -
Gorneck
legenda
-
-
Inuminare
csendes tag
Egy kerdes mi az idealis hofoka egy P4 3.0as Prescott magos 1mb cachees procinak?
-
slett27
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy a készülő Cedar Mill (65nm) egy maggal is kiadják, vagy csak dual core-ban lesz elérhető. Olvasni csak azt olvastam, hogy 9xx lesz, benne 2x2MB cache, skálázhatóság 3.0GHz - 3.6GHz egyenlőre, asszem.
-
-
slett27
addikt
válasz
Loretto
üzenetére
Akkor megnyugodtam, itt a PH!-n nagyon meggyőző a teszt róla, 100% terhelés alatt is 53 fok a max hőm., persze 3000 rpm-en a venti, de 1700-on is ütős. Viszont a probélma lehet az a hang, 3000 fordulaton 40 dB írnak, de nem érdekel, a lényeg, hogy occsó legyen viszonylag és hűtsön.
-
slett27
addikt
válasz
nagyzs1
üzenetére
Ez tipikusan alaplaphiba szokott lenni (elindul-leáll). Minden eszköz le a gépről (CD, HDD, DVD), CMOS clear, tápcsatlakozók ellenőrzése a lapon, CPU illesztés, RAM illesztés. Ha így is ua a probléma, akkor lap. A tápon a ZÖLD+FEKETE csatlakozó összzárása elindítja a tápot, ha elindul a tápventillátor, a táp jó. Egyenlőre ennyi...

-
nagyzs1
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem éppen idevág, de hátha tudtok tippet adni, hogy mi lehet a gond.
Ma beruháztam egy nagyobb összeget egy kis gépfrissítésre, ezeket vettem:
Abit AG8-V
P4 3000 HT LGA 775
Leadtek PX6600 GT TDH Extreme
Maxtor 120 Gb SATA
Q-Tec 400W Bigfan (tudom, gyenge pont).
Munkába jövet előtt épp annyi időm volt, hogy összedobjam a cuccokat, tehát még könnyen előfordulhat, hogy valamit elnéztem, de azért csak megpróbáltam. hogy indul-e. Hát nem. Egy pillanatra beindul minden ventillátor, aztán le is áll.
Az alaplapi kis kijelző 9.9-et ír, ami a könyv szerint teljes leállás (phu kösz, igazán nagy segítség).
Éjfélig melózok, utána még nekiugrok, csak meg akartam kérdezni, hogy van-e valami tippetek, hogy mit szúrtam el.
Előre is köszi! -
J.J. András
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
jaj, Rover, en nem vonom ketsegbe a hozzaertesedet, meg mostanaban nem is ''bujom'' ennyire a NETet a tuning miatt, mert mar nem lenyeg.....
szoval, csak itt a gondolat-vieteleddel nem ertek egyet,es ha netan nincs igazam, akkor kijavitasz szepen.....
szoval, azt mondtad, hogy : ''....aszinkron hajtas eseten (memoria van tulhajtva) nö az elmeleti adatatviteli-savszelesseg , igy erezhetöen (cukrasz-nyelven) gyorsabb lesz a geped.....''
-na, elöször is, en mastol sajatitottam el a hazi-tuning fortelyait (sokat utana olvastam), meg sajat börömön tapasztaltam, mi hogy mennyi.... elsö gepem amit huzni mertem, igaz az egy PIII Celeron volt.... es most meg vagyok allva az NW magos P4-eknel...., mert Intelt legközelebb akkor, ha kihoznak valami igazi jo architekturat, valamit, ami übereli Pentium-M-et felepiteset valosagosan is
-nem is ez a lenyeg, de ha jol tudom, a CPU - NorthBridge közötti kommunikacio mindössze egy 8 bites szalon folyik, igy te hiaba pumpalod fel a MEMORIA felöl erkezö savszelesseget azzal, hogy nagyobb frekin jaratod, mivel az eleve 32 bites, sokkal nagyobb az onnan erkezö adatmennyiseg, mint amit a QSBvel (QuadSystemBus) az Intel parasztvakitas modon hozzank vagott, szoval szerintem nem valosagos a 200 Mhz (FSB) - 200 Mhz (MEM) eseten sem a ''szinkron'' kifejezes...... na, lehet hogy tul bonyolult, de en igy latom: 8 bit * 200 Mhz < 32 bit * 200 Mhz , hiaba van, az hogy mit tom en milyen technologiaval azt mondja az Intel, az valojaban 4*8 bit-es szal a CPU es a NB között, szamolj 4*200=800 Mhz, mig MEMoldal felöl DDR miatt szamolj DUPLAN, azaz 2*200=400 Mhz, de ez igy is hibazik.... szoval nem ertem az Intelt, vagy en vagyok meg ''hülye'' hozza....
szoval a 8 bites szalon soha nem tudsz annyi adatot atpreselni, hogy ez feldolgozasra kerüljön, mint ami jön a PAT-tel meggyorsitott MEMoldal felöl 32 bit-en.... es ha meg raadasul te a mem-oldal felöl, meg több adatot kersz le a memoriabol, az meg jobban ''tulcsordulashoz'' vezet, mert annak az adatmennyisegnek addig varakoznia kell, mig a feldolgozo egysegbe be nem jut....
szoval remelem erted hol a gondom azzal ,amit te is mondtal, meg szerintem ugy mond az Intel ''bevakit''...., megsem ugyanaz a szitu, mintha HyperThreadinggel csinalok ket szalat (ami csak ugy nez ki), vagy be is teszem egy sapka ala a 2 magot, ami valosan tud ket külön szalat kezelni....
szoval ennek a quad-system-bus -nak tuttira van elönye, mert gyorsabb volt a PIV-es rendszer, mint az elödje, de sok szamomra benne a reklam fogas (ha netan nincs iagazm, es te jobban atlatod, akkor majd megcafolsz)
respect
u.i.: igen, azert veszek A64-et, mert abba mar bele van integralva, igy a feldolgozo egyseg közvetlenül elerheti a MEM adatait.....szerintem az igy gyorsabb.... -
Scream007
őstag
hát nem tudom mi számít jónak 2M-esből de nekem kereken 100mp vagy 1.40 .
az 1M-es az 43s.<<<itt tudom a 32 számít jónak, attól messze vagyok
-
Rover623
félisten
Ha nyitott szemmel járnál, láthatnál is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aláírások, konfigok az adatoknál, SuperPi, PCMARK, AIDA&EVEREST topicok...mind-mind olyan helyek, ahol rengeteg info van elrejtve...
De hogy konstruktív is legyek:Bővebben: link
Elég láma kérdés...
Melyik proci? Melyik stepping? Milyen lapban? Vized van-e? Vagy légkavaróval gondolod?
Senki nem fogja neked leírni az összes variációt...vagy szűkítsd le a kört, vagy kutass kicsit...
-
Rover623
félisten
válasz
slett27
üzenetére
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
zami 7.7tel nehéz lenne szegénynek
Aktív témák
Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Fűnyíró topik
- Játékfejlesztés
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak 3-4 havonta erdemes cserelni illetve ujrapasztazni!

Amikor leszedtem a Zalman 7700-est,. megnézzem, miért melegszik egy kicsit jobban a proci, mint kéne, nem találtam más mint filmszerű ''taknyot'', de olyan vékony volt, hogy látszódott a proci felirata.
Az összeset ami volt elkapkodták, szó szerint. (Co-Run, ZonaComputer). De lefoglaltattam 1 db-ot jövő hétre, akkor már biztosan meglesz.

)

csak egyszer adott ki sípoló hangot

)