Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• domi007

őstag

válasz ugri21 #969 üzenetére

Hi,
    Tapasztalatom nincs a prociddal kapcsolatban, de szerintem próbáld meg a következőket:
    -húzd 5:4 arányban tovább, ha megy, ha nem megy adj a procinak egy kevés feszt.
    -vagy megpróbálhatod újra az 1:1 variációt, de a mem időzítéseket vedd a legnagyobbra.
    -ha így is újraindul akkor talán az segíthet, hogy a memnek is adsz feszt, de ekkor már vagy tapizd őket, vagy tegyél rájuk egy kis hűtőbordát, mer ekkor naon melegedhetenek.
    Ugye 1:1, 225MHz, az effektív 450 Mhz a 400 helyett. Jó Ramod van, hogy ezt bírja, de szerintem ilyen beállítások mellett nem mászik majd feljebb a ram miatt.
    mod: úgyhogy inkább 5:4-et ajánlom.
    Remélem Segíthettem!

[Szerkesztve]

• domi007

őstag

válasz mycso #928 üzenetére

Ja, igazad van... De azért szerintem a Chieftec sem lehet tökéletes. Ugye a táp alapból nem adja le azt, amit ráírnak, így a te tápod kb. stabilan 400W-ot ad le. Érdemes összeszámolni, hogy kb. mennyi lehet az összfogyasztás... De lehet, hogy a táp bírná teljesítménnyel, csak a proci magfeszültségén nem bír ennyit leadni :F
    Mondjuk az is teljesen reális (főleg, hogy Chieftec a tápod), hogy a CPU eddig bírta.

u.i. a többieknek:
    Mindenki, aki a következő 2 kérdést szeretné föltenni:
    Meddig húzható(kivéve, ha vásárolni a karsz, és tapasztalatra éhezel-ezt jelezd, is ha nem egyértelmű)?
    ill.
    Hogyan csináljam?
    annak up, az 1. hsz-ig.
    Tudom, hogy hosszú, de ctrl+f-fel könnyen meglelheted a számodra oly lényeges választ!
    THX!

• domi007

őstag

válasz raskolnikoff #924 üzenetére

Hi,
    Nem toom, hogy jó-e az ötletem, majd azu okosak megmondják:
    Szerintem ha a proci terhelésekor vissaesik a core által kapott fesz, akkor az csak táp lehet. Eddig bírta valszeg a táp. Na,most, ugye a folyomatos prime95-ös terhelés valszeg nagyon lenyomta a tápot, és ezért halt meg a rendszer.
    b., lehet, hogy annyira lement a folyamatos terhelés alatt a fesz, hogy a cpu nem bírta az alacsony feszen megtartani a magasabb órajelet, ergo volt egy kis ingás, ami egy windowsnak bőven elég a restarthoz.
    Na, ez a heylzet nálad szerintem.
    Én nem vagyok szakértő, amit tudok, azt tesó+internet által tudom, de szerintem valszeg ez a baj.
    Remélem segítettem!
    u.i.: ha annyira félsz a snds-től, akkor próbáld meg alapfeszen, vagy a lehető legkisebb emeléssel tartani ezt a performanszot. nem mondom, hogy alapfeszen nyomnia kellene a 3,6-ot, de jóval kisebb emeléssel nem megoldható a probléma?
    Én eddig ugyan nem halottam erről a jelenségről, dea magyarázatod alapján reálisnak tartom a létezését, habár magyar oldalakon nem nagyon volt szó ilyenről(amiket én láttam, azokon)

• domi007

őstag

válasz t1 #869 üzenetére

Ha jól látom a te procid 14x200 állítja elő a 2,8Ghz-et. Tehát neked vmi olyan beállítás kellene, amivel lecsökkented a memed frekijét(ezért van gondolom a problémád).
    1. megoldás:
    Szorzó növelése, így kisebb fsb-vel éred el a magasabb órajelet
    2. megoldás:
    próbálj a mem arányokkal játszani, próbáld meg az összes lehetőséget, hátha vmelyik nem hajtja annyira túl a memet.
    3.megoldás:
    PC3700 & co használata, vagyis olyan ramot kel venni, ami mondjuk effektív 500 Mhz-en jár, ennek meg se kottyan a magas FSB
    Remélem segítettem, és nem hülyeséget hordtam össze. Ha mégis rossz amit mondok, akkor vmi okos oktasson ki légyszíves! Inkább tanuljak, mint hülye legyek!:D

• domi007

őstag

válasz Pee-Tee #856 üzenetére

Hi,
    Én most vettem egy Tt big typhoon, és csak jókat tuok róla mondani. Átlagosan 40 fokos a prescott magos cerka d-m, de ugyanezt a hőt tartja akár 3,7GHz-nél is. Naon jó!!!
    Más:
    mostmár eltökélten indultam el fölfelé, amint látjátok, 3,7GHz volt eddig. Ekkor már voltak win gondok, lejjebb mentem, de a 3d Mark 2000 így is kifagyott. Ekkor még lejjebb mentem, közben azért adtam, neki feszt is, így szinte jó lett, de ekkor érdekes dolog történt:
    3d Mark közben egyszerűen bejött egy kék képernyő, de nem írt ki semmit(tehát vmi kékhalál szerű cucc), azonban ilyen fehéres szürkés, megtört csíkok mentek keresztbe rajta(talán szöveg lett volna?)...nem tom mi ez, talán vga hiba :F , pedig az agp fix.
    Aztán:
    A régi probléma megszűnt(nincs kép) egyébként codegen 350W-os a táp, a házzal együtt jött.
    Van azonban egy naon érdekes, win problémám(ha ez túl off topic, akkor irányítsatok át lécci):
    Még a tuning előtt történt, hogy egyszerűen eltűnt a vezérlőpultból a hely lan kapcsolat.
    Kissé idefges lettem, mert a netet hubon keresztül kapom, és ha nincs kapcsolat, nincs net.
    így is volt: nem volt net....
    Azonban hiába probálnám visszahozni új kapcsolat létrehozása, stb. nem lehet, mert az ilyen kapcsolatot a win automatikusan hozza létre, a hálókártyát felismervén... :C Természetesen a hálókártyával minden OK, csak éppen nincs kapcsolat..Erre nem tudtok vmi megoldást?
    THX!!
    :R :R :R

• domi007

őstag

Háát, majd megnézem a hűtőt, de nem értem:
    1hete mentem el, a géphez nem nyúlt senki. 1 hete minden OK volt, a hűtő a helyén, és jól hűtött(az adatokért UP)
    De azé megnézem, kössz a tippet!
    Más ötlet?

• domi007

őstag

Hi EB,
    Érdekes problémával állok szemben:
    Gondoltam: végre itthon vok, ezé kicsit bedurrantok a celeronnak, hadd lám meddig bírja az új hűtő.
    Ok, be a BIOS-ba, CPU FSB 170-re állít, memek 333MHz, az időzítést lerontottam, hogy menjen minden. Űjraindul a gép, minden OK, bejön a WIN, majd 20 mp múlva kék halál. Ok, leveszem a memet 266MHz-re. Erre újraindul a gép, majd nem jelenik meg semmi a képernyőn, az meg átváélt készenléti üzemmódba, mert nem kap jelet. BAZZEG! mondom, megpróbálom, hogy mindent visszaveszek:
    CPU:160
    Mem: 333MHz
    Ez tutira műxik, mert még 163-on is stabil volt a rendszer.
    Újraindul, és ugyanaz, mint az előbb...
    Végül gép kikapcsol, és az Insertet nyomva tartva fölélesztem a BIOS-t (ugye, még az se volt) és minden vissza defaultra. Így most megy (szerencsére).
    Mit gondoltok, mi a fene volt ez? Azt még megértem, ha 170-en nem indul, mer a memek, stb..
    Na, de 160-on mi a baja?
    A proci? lehet, hogy nem kellene új RAM, mert a proci nem bírja?
    Várom a válaszokat!
    u.i.: természetesen az AGP/PCI-t lefixáltam, nehogy elszálljon szegény videokari, tehát nem ez a probléma.

• domi007

őstag

Hi,
    Nos, biztos régi hűtőt vettem, mert amikor megvettem a gépet(és vele együtt a hűtőt) akkor már volt 3,0GHz-es is, sőt a legnagyobb, amire nagyon jól emlékszem, mert volt róla szó, hogy azt veszem, az 3,2GHz-es volt. Eszerint a hűtő kb. 2004. közepén jelenhetett meg.
    Na mind1, én elviselem, hogy néha felteszek láma kérdéseket, és azokért megkapom a rendreutasítást.
    Egy azonban biztos és tuti:
    CPU hőmérsékletek(mérve Everesttel)
    Spire:
    Terheletlenül:44fok
    Terhelten (3perc CPU Burn): 59-60fok
    Thermaltake:
    Terheletlenül:38fok
    Terhelten(10peerc CPU Burn): 40-42fok
    Visszahűlve: 32fok

Tudjátok jó érzés tudni, hogy a CPU 10 fokkal hidegebb a vinyónál :Y (úgy látszik, oda sem ártana vmi hűtő)

• domi007

őstag

Hi,
    Gyorsan leírom a mostani CPU hűtőm nevét, nehogy elfelejtsem :DD
    Spire LionStream IV SP472B13
    Jó kis hűtő, de:
    Képzeljétek csak el, mit láttam a tulajdonságok lapján a RAMIRIS-nál (ott vettem)
    Alkalmazható:
    Intel :
    Celeron ~ 2.8 GHz (FC-PGA2)
    Celeron D ~ 2.93 GHz 340J
    Celeron D ~ 3.06 GHz 345
    Pentium 4 ~ 3.2 GHz (Prescott)
    Pentium 4 ~ 3.4 GHz (Willamette / HT NW)

Na, szerintem ez gáz...Mi az, hogy Prescott magos P4-ből 3,2GHz, a herélt Prescott-ból(Celeron D) meg csak 3,06?? Így már értem, miért olyan meleg a CPU-m. De hogy lehet, hogy a teljes erőben lévő Prescott az nem melegebb, mint a Celeron féle butított?
    Vagy a P4-esekben van EIST, vagy vmi hasonló, és ezért nem melegszenek? :F
    Várom válaszaitok.
    u.i.:Az új RAM-ok, ill. új hűtő meg lesz:
    RAM: DDR400 PC3200 1GB G.Skill kit (2x512MB)
    Hűtő: a megbeszélt Thermaltake Big Typhoon

• domi007

őstag

válasz CSZSG #774 üzenetére

OK, akkó valszeg hülye volt, aki ezt mondta :P :P :P
    Visszatérve: mi a véleményetek a hűtőről? Elég erős? Ha el akarom érni mondjuk a 4GHz-et, akkor nem kell vízhűtés?
    Kiszámoltam:
    Egy házilag barkácsolt (tuningnet.hu-s) vízhűtés (GPU+CPU) kb 20-25k (a két blokk, cső, szivattyú, radiátor)
    Mycso, neked milyen a vízhűtésed? Gyári? Ha igen, milyen?
    THX!

• domi007

őstag

Hi,
    Asszem megszívtad ezzel a procival. Ugyanis halottam róla, hogy az Intelnek a Centrino technológia, illetve a Pentium M előtt voltak ezek a notebook procijai. Sajna az velük a baj (legalábbis ezt halottam), hogy úgy próbálták levenni a brutál P4-es fogyasztást, hogy csökkentettek minden órajelet. Ennek példája az 533MHz-es FSB, ami egy P4 esetében elég érdekes. :U Ja, meg lehet, hogy ennek a következménye a szorzóval kapcsolatos problema is.
    Nem toom, hogy igaz-e ez, de én ezt halottam.

• domi007

őstag

válasz Remington #757 üzenetére

Az, hogy jó-e, azt csak úgy tudod leellenőrizni, hogy kiírja-e az everest, a BIOS stb. a hőfokot :DD :C :DD
    (Egyébként az Everest is a BIOS-ból szedi ki az értékeket, éppen ezért ha ott látod, akkor az eviben is ott lesznek)

Más:
    Nálam most a következő várható:
    Új ram (talán), méghozzá egy elég tuningbarát ram, ami akár 227MHz-en is elmegy, ami nálam elég sok lenne. 200MHz jelentené a 4GHz-et, úgyhogy jó lesz ez a RAM.
    És valszeg lesz új hűtő is a CPU-ra. Ha lesz, akkor egy Thermaltake Big Typhoon lesz...hogy mié?
    Mert,...
    ...16dbA
    ...P4 Prescott terhelve 35 C fok
    ...P4 Prescott üresjárat 28 C fok
    Ha meg lesz minden(remélem, elküldi az eBay :D), akkó lesz további nagyarányú tuning!
    Addig is szevasztok guruk!

• domi007

őstag

Nah, úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma:
    Felraktam az új drivert, úgy néz ki, hogy nem változott semmi. Elindítom a mediplayer-t, hát megy a szám, aztán megakad, picit ugrál, aztán megy tovább....Na, gondoltam, csinálok még egy próbát, és láss csodát: a következő szám királyul lement.
    Na mondom HALLELUJA.... Elindul a következő szám, én meg elindítom az IE-t, hogy megírjam neketk eme üzenetem, erre a szám megakad, majd a windowsm mp. is kiakad. Mondom bazze.....ha nem nyúlok a géphez akkor kiszenvedi a hangot, de egy sima böngésző megöli?
    Ekkor ött a JetAudio, amit még az MP3 playeremhez kaptam, és láss csodát:
    1. Sokkal szebben szól minden
    2. Csinálhatok bármit(megírhatomezt a hozászólást :DD) semmi szaggatás, semmi sz*r
    Úgyhogy köcce a helpet :R most szerzek egy komol.yabb hűtőt, és megyek feljebb ha lehet. Ha sikerül vmi majd írok.
    THX!
    :DD :DD :DD

[Szerkesztve]

• domi007

őstag

válasz mycso #732 üzenetére

Aha, köcce, csakhogy az a baj, hogy az everest fejlesztését befejezték, már csak pénzes verziók vannak, de talán vmi régi letöltő helyen találok újabbat.
    Megpróbálom a frisseb drivert, meg a JetAudiot!
    THX, ediig naon sokat sgítettél :R :R :R !

• domi007

őstag

Hi,
    Na, itt van két kép, a 3360MHz-es (így jó a hőfok, nem fűti fel a szobát) celeron d mem. olvasás és írás. Bár érdekes, hogy az everest a ramomat az alaplap fülnél helyesen PC2700-asnak ismeri meg, addig a tesztekben PC2600-nak írja :DD MOD: hoppá, most látom, nem is látszik az, hogy elrontotta a kiírást az everest...na mind1
    [kép]
    Ez az olvasás

Ez az írás:

[kép]

Ez meg egy régebbi teszt, szintén ugyanilyen tuninggal:
    [kép]

Még1-szer: ha bárkinek van vmi ötlete a zenehallgatásomhoz, írjon!
    THX!

[Szerkesztve]

• domi007

őstag

Hi,
    Mr.Skynet: Nem, le vannak fixálva a dolgok 66/33-ra(mert ha nem, akkor a jó öreg AGP-s videokarim is elszállt volna, ezt tapaszatalatból toom), de szerintem amit te mondasz, az csak külön, PCI-os hangkarinál van, nem? Vagy az alaplapra integrált hangkarit is megzúgathatja, megszaggathatja a PCI-sín magasabb MHz-e? :F :F
    Egyébként tök jó, hogy megoldottad a géped BIOS-át, most már csak annyi kell, hogy meg lássuk mennyit bír ketyegni a géped :DD
    Nem sokára fölteszek néhány everest képet, ha lesz időm.
    Csáó mindenkinek!
    ....
    ::::::::
    Ja, és az elmaradhatatlan
    THX!
    u.i.:ha vkinek van más ötlete a problémámra, az ne fojtsa magába plíz!

• domi007

őstag

Hi,
    A BIOS frissítés szerintem nem nagy ügy, sok oldal leírja, hogyan kell, és nem több annál minthogy bebootolsz egy CD-ről, majd beütsz talán egy parancsot és vársz.(részletesebben: Google:update BIOS, flash BIOS ROM).
    Más:
    A gépem most elég király, kicsit visszavettem, de így is jó gyors :DD :DD
    Viszont van egy érdekes problémám:
    Windows médiapléjert használok (sajna az 5.1-et csak ez hajtja meg), és amióta tuningolok (tegnap óta :DD )ma akartam először zenét hallgatni...Hát elég katasztófa lett belőle: bármilyen zenét elindítok, úgy 10mp-ig szól rendesen, majd néma csend, és végül szaggatott hangfoszlányok, a médiapléyer kiakad, a csúszka ugrál össze-vissza....Végül nagy nehezen kiléptem a lejátszóból. Mit gondoltok, mi ez? RAM? Szerintem ram nem lehet, mert azt írja mindenhol az everest, hogy a következő időzítések lehetnek: 166MHz@2,5-3-3-7 ill. 133MHz@2-3-3-6. Na nekem az előbbi van beállítva, sőt nem is 166MHz, hanem kb. 162. Plusz feszt nem kap.
    MI lehet ez?
    Várom az ötleteket!
    THX!

• domi007

őstag

Na, húztam a kicsikén......
    Jól bírja egyelőre, az első beállításom ez volt:
    333MHz mem, 165MHz proc. Na ezzel 3459MHz-lett a proci, kb. 54 fokos. Gondoltam elindítok egy CPU-burn-t, de a readme file megnyitásánál kiakadt a mem, windows restart :)) . Ekkor ezt tettem:
    266MHz mem., 161MHz proc, és a procnak adtam a kb. 1,4V helyett 1,425V-t.
    Na, így már azt mondhatom, hogy stabil a rendszer, de meleg naon. Amire emlékeztem, az nem toom mi lehetett, de a kevesebb mint 1 perc CPU Burn után már 61 foknál jártam :Y :Y , úgyhogy leálltam. Tényleg kell egy komolyabb hűtés. Vízhűtésen is gondolkodom, majd meglátjuk.
    Köszi a segítséget, legalább most tudom, mik a helyes beállítások.
    THX!
    u.i.:várom a nyereményjáték végét, ti nem?
    MOD:
    Ez vicces: míg megírtam az üzenetem, addig leszállt a proci 61 fokról 48-ra :DD
    Ja, és eddig nem írtam, most a proci 3380MHz-n ketyeg ;)

[Szerkesztve]

• domi007

őstag

Hi,
    Kösszi a bőbeszédű választ! A kérdésedet nem pontosan értem, viszont álljon itt egy everest riport, hátha ebben benne van, amit kérdeztél:
    [ DIMM1: 512 MB PC2700 DDR SDRAM ]

Memória modul tulajdonságai:
    Sorozatszám Nincs
    Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
    Modul típusa Unbuffered
    Memória típusa DDR SDRAM
    Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
    Modul szélessége 64 bit
    Modul feszültsége SSTL 2.5
    Hibafelismerési módszer Nincs
    Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh

Memória időzítések:
    @ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)
    @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)

THX A HELPÉRT!
    MOD: A procit nem toom pontosan megmondani, hiszen a windows kiakadt induláskor, de régebbi tuningokból emlékszem, hogy kb. 51-2-3-4, esetleg hosszú terhelésnél (CPU Burn) 57˙C.
    Feszt még nem emeltem, sajna nem toom, hogy mennyi az alap fesz :B , a BIOS-meg nem ilyen + - elven megy, hanem konkrét lerögzített értékeket lehet beállítani.

[Szerkesztve]

• domi007

őstag

Hi,
    Kisé kimaradtam a fórumból, mert összevissza jártam a nyáron, de végre itt vok. Na szóval tegnap úgy döntöttem, hogy megpróbálom megtolni a kis Celeron D-t. AGP, PCI lefixál, sőt régebbi tapasztalat miat memória is....Na és újra előjött a régi probléma, amit leírtam néhány oldallal előbb:
    A memnek 3 állítása lehet:
    266MHz--sz@r, a Windows el sem indul, olyan lassú
    333MHz--kicsit jobb, elindul a windows, de az alpból automatikusan induló progik (NAV,Skype) már nem töltődnek be a ramba, legalább 10 percen küszködött a Windows, majd egy resettel és BIOS visszaállításal helyrehoztam arendszert.
    Auto--Hát ezzel megy a gép, de kb 3,1GHz-s procinál tovább nem bírja a mem(amit meg is értek, mert nem egy tuning darab)
    Szóval kellene vmi megoldás....
    Olvastam az előttem hozzászólónál az átírt BIOS-okról..Lehet, hogy nekem is ez lenne a megoldás?Olyan BIOS, amin rugalmasabban lehet állítani a mem frekit?
    Boocsi, hogy újra feltesezm a kérdést, de az előzőkben asszem nem sok választ kaptam, ami segített volna(ez nem szemrehányás akar lenni!)
    THX!
    u.i.:az előző hozzászólást kicsit pontosítom, mert abban elméletben gyorsabb volt a gép(pl. ott azt írom, hogy betöltődött a windows 266MHz-nél--nos ez nem igaz, tehát az itteni adatok a jók, és pontosak)

• domi007

őstag

válasz DeSanto #497 üzenetére

Nagyon király gép, ilyet szeretnék!!Biztosan fut rajta a CS!! :DD :DD :DD

Egyébként vki az én kérdésemre tud választ?
    THX

• domi007

őstag

Hi EB,
    A gépem aláírásomban olvasható(ha minden ok:)
    Szeretném húzni egy picit, mivel olvastam, hogy ennek a procinak a 2.6-os verziójával a 4004 MHz volt a max....
    El is kezdtem szépen, de egy kis probléma akadt:
    Húztam fel, már 3,2-nél jártunk, amikor a windows minden indítás után bemondta az unalmast, és restartolt... Ekkor memóriára gyanakodtam, és kiderült, hogy tényleg elfelejtettem lefixálni az értékeket, és az én jó öreg memóriám kishíjján elfüstölt :Y
    Ok, lefixálom a PCI-t meg az AGP-t, de a memóriánál csak 3 választási lehetőségem volt:
    250MHz
    333MHz
    Auto
    Na, beállítom 250-re: a Windows még betöltődött, de az Outlook indításától meghalt minden...Hú, gondolom, ez kevés lesz a mem.-nek, így hát emeltem 333MHz-ra.
    De hiába, így is a TUNINGOLT GÉP LASSABB VOLT AZ EREDETINÉL!! :Y
    ezekután mit tehetek?
    THX
    MOD: a hűtőm egy örökgaranciás Spire, a pontos nevét nem toom, de szép kék a ventilátor, króm rács és aluszínű borda... :))

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák