Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• P4czy

csendes tag

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az alap intel hűtő fordulatszámát lehet-e vhogy szabályozni. (Szoftveresen) , mert próbálgattam , de semmivel nem jött össze. Rátettem egy 800Ft-s fordulatszám szabályzós (lehető legegyszerűbb szerkezet), de azzal meg folyton pittyegett.
    Anyagilag most nem vagyok eleresztve (ráadásul VGA-ra gyűjtök), úgyhogy nem szeretnék venni se új hűtőt, se extra drága hűtőszabályzót.
    A gond lényege, hogy mostanában 1200-1800 körüli fordulaton forog a hűtő (hőfoktól függetlenül) . Szerencsére a gépház jól be van hűtve (2 12cm-s + 1 8cm , ez nem sok, de jó elhelyezésben vannak + a gépház egy aerocool aeroengine) és így ha alapjáraton megy a proci akkor nemigazán megy 60-65°C fölé, nagyobb terhelés mellet sem. De ha 3.4-re teszem akkor már 75-80°C-s ami azért már nem olyan kellemes hőmérséklet, de néha meg jól jön a + erő. Régebben nem is volt gond, mert ilyenkor felpörgött a hűtő és meg se konnyant a gépnek, volt már 3.8-n is a proci úgy, hogy 1 12cm-s hűtővel kevesebb volt (igaz nem terheltem, de alapjáraton 60-63°C-t tartott 3.8-n, alap hűtővel!!)

Új hozzászólás Aktív témák