Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
P4czy
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az alap intel hűtő fordulatszámát lehet-e vhogy szabályozni. (Szoftveresen) , mert próbálgattam , de semmivel nem jött össze. Rátettem egy 800Ft-s fordulatszám szabályzós (lehető legegyszerűbb szerkezet), de azzal meg folyton pittyegett.
Anyagilag most nem vagyok eleresztve (ráadásul VGA-ra gyűjtök), úgyhogy nem szeretnék venni se új hűtőt, se extra drága hűtőszabályzót.
A gond lényege, hogy mostanában 1200-1800 körüli fordulaton forog a hűtő (hőfoktól függetlenül) . Szerencsére a gépház jól be van hűtve (2 12cm-s + 1 8cm , ez nem sok, de jó elhelyezésben vannak + a gépház egy aerocool aeroengine) és így ha alapjáraton megy a proci akkor nemigazán megy 60-65°C fölé, nagyobb terhelés mellet sem. De ha 3.4-re teszem akkor már 75-80°C-s ami azért már nem olyan kellemes hőmérséklet, de néha meg jól jön a + erő. Régebben nem is volt gond, mert ilyenkor felpörgött a hűtő és meg se konnyant a gépnek, volt már 3.8-n is a proci úgy, hogy 1 12cm-s hűtővel kevesebb volt (igaz nem terheltem, de alapjáraton 60-63°C-t tartott 3.8-n, alap hűtővel!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest