- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Privát Samsung funkciót tehet az Apple publikussá
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Különleges élményre invitál az Apple
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Új hozzászólás Aktív témák
-
P4czy
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az alap intel hűtő fordulatszámát lehet-e vhogy szabályozni. (Szoftveresen) , mert próbálgattam , de semmivel nem jött össze. Rátettem egy 800Ft-s fordulatszám szabályzós (lehető legegyszerűbb szerkezet), de azzal meg folyton pittyegett.
Anyagilag most nem vagyok eleresztve (ráadásul VGA-ra gyűjtök), úgyhogy nem szeretnék venni se új hűtőt, se extra drága hűtőszabályzót.
A gond lényege, hogy mostanában 1200-1800 körüli fordulaton forog a hűtő (hőfoktól függetlenül) . Szerencsére a gépház jól be van hűtve (2 12cm-s + 1 8cm , ez nem sok, de jó elhelyezésben vannak + a gépház egy aerocool aeroengine) és így ha alapjáraton megy a proci akkor nemigazán megy 60-65°C fölé, nagyobb terhelés mellet sem. De ha 3.4-re teszem akkor már 75-80°C-s ami azért már nem olyan kellemes hőmérséklet, de néha meg jól jön a + erő. Régebben nem is volt gond, mert ilyenkor felpörgött a hűtő és meg se konnyant a gépnek, volt már 3.8-n is a proci úgy, hogy 1 12cm-s hűtővel kevesebb volt (igaz nem terheltem, de alapjáraton 60-63°C-t tartott 3.8-n, alap hűtővel!!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Gumi és felni topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Újszerű - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor + UHD Graphics 630
- Ryzen 5 5600 + ASRock B450M Pro4-F
- Sziasztok, eladó több darab Intel Core i5-6500 SR2L6 3.20 Ghz X633D052
- Hibátlan - INTEL Core i5-10400 6mag 12szál max. 4.3GHz LGA1200 CPU processzor + UHD Graphics 630
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- 4db keveset futott 12TB-s HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest