- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic V2 fél év után
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
scorpy02
aktív tag
No, az összes LastPass-ban elmentett jelszó megváltoztatva, és a fiók pedig törölve. [link]
-
용 Bob
senior tag
válasz vemalsar #13429 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az ötlet, de nem működik. GreaseMonkey emulátor fel van rakva, minden userjs működik, csak ez nem valami rosszul lehet beállítva
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Stoykie
tag
Tisztelet!
Lehet, hogy buta kérdés, elolvastam, az 1.hsz-t meg vagy még pár százat, de nem találtam a választ... Bekapcsoltam a mesterjelszót és eléggé zavarónak találom, hogy minden indításnál előjön, emelet, nem sok értelmét látom, de ezzel lehet, hogy csak én vagyok így... A kérdés, hogy hogy lehet kikapcsolni..? A választ előre is köszönöm.
Tisztelet!
[ Szerkesztve ]
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?
-
scott_free
senior tag
hali,
nálatok sem működik az fhb.hu oldalon a netbankos demó? (meg maga a netbank sem)
demó
nálam leáll egy javascript hibával.chrome-mal megy rendesen.
-
kovaax
őstag
válasz Penge_4 #13445 üzenetére
"Ha emellé még a user sem hülye"
Nnna, akkor hogy is volt az a bizonyos víruska pár éve, ami a vindózeres gépeken a norton commander klónban elmentett jelszavak közül kimazsolázta azokat, amik webszerverekhez tartoztak, és ennek segítségével a honlapra elhelyezte magát. És amikor valaki megnyitotta, akkor az ő gépén is kereste az nc klónban az elmentett jelszavakat. Ugye egy mezei júzernek nincsen hozzáférése webszerverekhez, tehát feltételezhetjük, hogy valami informatikus félék voltak ezek az emberkék, és lám, ők is jól beszopták. Akkor mit is várunk el egy mezei júzertől???
Úgyhogy szerintem még mindig biztonságosabb a kis cetli az otthoni monitorra tűzve, vagy urambocsá' a billentyűzet alá becsúsztatva.
Vagy a memóriában tárolva, csak el ne igya az ember idő előtt.
-=- There's no place like /home -=-
-
Libi79
csendes tag
Sziasztok!
11.10 -et használok (2092) (LINUX) és az a problémám, hogy minden indításnál engedélyeznem kell a kiterjesztéseket. Ezt nem lehet valahogy menteni, hogy ne keljen minden indításnál engedélyezni? -
fatal`
titán
válasz scott_free #13457 üzenetére
Nálam is leáll.
(#13459) Libi79: Nálam nincs ilyen probléma a notebookon (debian stable).
-
Ayg0
senior tag
11.10-zel másnak is van olyan gond, hogy a google-be pötyögve a keresni kívánt szöveget nincs automatikus kiegészítés? a keresési beállításoknál az alapértelmezett 'Jelenjenek meg következtetések a keresőmezőben.' van beállítva, ergo más a gond.
újratelepítettem a böngészőt, de változatlan... egyéb ötlet?"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
olivera88
veterán
Kilehet kapcsolni az automatikus frissitést a 11.01 verzioban?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
gban
veterán
Az Opera hol tárolja az ideiglenes / böngészés alatt letöltött fájlokat XP alatt?
Pl. egy épp megnézett videót.
IE alatt simán menthető az adott helyről ha megfelelő a formátum, itt hol találom a fájlokat?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
válasz fatal` #13466 üzenetére
Nem youtube, indavideo, indexen van most fönn egy 50 perces film, kémkedéses történet.
Megtaláltam közben, a Local Settings\Tempbe menti ezt, fla2f9.tmp néven.
Megpróbálom átnevezni flv-re vagy nemtudommire, és tévén megnézni.
Köszönöm.mod: a kötsög nem hagyja még másolni sem, marad az ie8
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
veterán
ie8 simán a nevén mp4 fáljként menti és másolni is hagyja...
Postázást nem vállalok.
-
brd
nagyúr
Az nem az Opera file-ja, hanem a flashplayer ideiglenes file-ja. Az IE-ben nézve is ugyanoda teszi, de ezenkívül mind2 böngésző saját cache-ében is megtalálható (és ott meg is marad, ha a cache úgy van beállítva - a tempből eltűnik, amint az adott flashplayer bezáródik).
The only real valuable thing is intuition.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #13313 üzenetére
"Annyi "hátrányod" származik belőle, amit már korábban mondtam, hogy ha lassú a szerver (tehát ilyen PH sebességű oldalakon fel se tűnik), akkor 1-2 másodpecig villog a placeholder és a kép dimenziói közötti méretek között a layout azon része ami fölött az egérmutató van, ha display:none-t használtál."
Erre mutass már példát légyszi, mert már tényleg érdekel.
"A másik hátrány, hogy képgalériákban az első alkalommal, amíg be nem cachelt minden képet, áttűnés helyett a fentről lefelé képrenderelést kapod."
Most ennek mi köze a display:none-hoz?"visibility-nél nem, displaynél viszont pontosan ez történt. Ilyenkor rendezett egy AJAX kérést a szerver felé és letöltötte az oldal további elemeit."
Hát erre nagyon kíváncsi lennék... Ehhez tényleg korábbi változatot kéne letölteni, és figyelni pl. a Dragonfly Hálózat fülén az adatforgalmat... Te ezt figyelgetted, onnan tudod, vagy mi?
Ha valóban így van, ahogy állítod, akkor az nem egy igazán szokványos megoldás...
De ezt már csak azért is nehéz elképzelni, mert akkor ezek szerint a forráskódban sem kellene, hogy látsszon a display:none tulajdonsággal ellátott elemek belső tartalma, ami elég nagy f@szság lenne - márpedig csak így elképzelhető az, amit mondtál.
És akkor a display:none tulajdonsággal ellátott elemek tulajdonságait nem is lehetne pl. JavaScripttel manipulálni, ami elég érdekes lenne...
Ha be tudod bizonyítani, hogy ez valóban így van, akkor elhiszem, addig nehéz."Vicces nagyon, csak tudod mikor olyan tróger módon vannak megoldva a reklámbannerek, hogy az egyetlen biztos pont az egészben a elem ID-je/Class-ja"
Mégis mi a büdös francnak kéne még máshogy jelezni az id-n/class-on kívül, hogy az micsoda?
Ezt is indoklás nélkül hagytad...(#13472) Penge_4
Fura, nálam még nem jelentkezett a hibajelenség, mondjuk legtöbbször a sima prohardver.hu-t használom, de majd figyelgetem.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #13481 üzenetére
"Erre mutass már példát légyszi, mert már tényleg érdekel."
Először szedd le ezt (végleges 11.01) és csinálj belőle egy tiszta USB-s telepítést.
Hirtelen most ezen kívül nem ugrik be más oldal. Nézd meg. 11.01-ben a képek először lerenderelődnek, amíg végig nem érnek, majd utána jelennek csak meg áttűnéssel, 11.10-ben pedig már az elején letöltődik az összes és az első alkalommal is áttűnéssel jelennek meg.
"Most ennek mi köze a display:none-hoz?"
Az, hogy sokan ezzel oldották meg még a hover menüt is.
Egyébként itt van két ellenpélda: LastPass oldala (itt vidd rá az egeret a view more gombra) Jobb, ha privát módban nyitod meg az oldalt, mert akkor bezárás után újra kipróbálhatod és nem kell törölni a cache-t, ha elsőre nem lenne egyértelmű), a másik pedig a hotfile.com-on a nyelvválasztó legördülő.
"Te ezt figyelgetted, onnan tudod, vagy mi?"
Először csak tapasztaltam, hogy ha kicsapom a banner DIV-jét, akkor nem villan fel oldalbetöltéskor a progess bar (nálam ez alul van, részletes), aztán egy Baldric (aki akkor éppen userJS-t fejlesztett Operához) megerősített benne, hogy az Opera ezt egyedi módon dolgozza fel. De igen, konkrétan ezt nem figyeltem, de mintha úgy emlékeznék, hogy a hálózat fülön új kérés történt, mikor egy display:none mögött lévő kép láthatóvá vált.
"De ezt már csak azért is nehéz elképzelni, mert akkor ezek szerint a forráskódban sem kellene, hogy látsszon a display:none tulajdonsággal ellátott elemek belső tartalma, ami elég nagy f@szság lenne - márpedig csak így elképzelhető az, amit mondtál."
Miért is? A DOM fát betölti, majd mindent letölt, kivéve azokat a képeket, amik display:none szabállyal vannak megjelölve. A scriptek ugyanúgy lefutnak, sőt még az iframekben lévő dokumentumok is betöltődtek, egyedül a képek nem. Tehát nem volt 100%-os megoldás, de rengeteget segített, mert sok ilyen rohadt GIF, PNG és JPG banner van, amiben a fájlkiterjesztésen túl nincs egyetlen állandó sem, mert például egy adbox nevű dobozban generálódik le és a src minden újratöltésnél cserélődik az imageshack-től a tinypic-ig mindenféle képmegosztóra feltöltött klfjsiuiojfklsd.jpg és kldjfsdlfjsd.gif nevű fájlokig.
Na ezeket blokkold.
"Mégis mi a büdös francnak kéne még máshogy jelezni az id-n/class-on kívül, hogy az micsoda?"
Éppen erről van szó. Az URL Filterrel csak azokat lehet blokkolni, aminek fix elérési útvonala van, mint adverticum és társai. Vagy example.com/banners/
De ez a módszer már az example.com/kepek/ esetén is csődöt mond.
Ergo: Ilyenkor jött a végső mentsvár a CSS alapú blokkolás, amivel a szabvány banner méreteket is blokkolhattad és ID/Class alapján is.Sokszor még ID/Class sem volt, de köszönhetően a selectoroknak az is megoldható volt.
Sokszor JavaScript cserélte össze-vissza a DIV-eket, hogy a selector alapú blokkolást is kijátszák, ilyenkor a domain alapú IMG[src*=".gif"] működött és JPG-vel is néha, mivel többnyire PNG-ket használnak az oldalak elemeinek. De ez olyan agresszív, hogy csak domainspecifikusan működött. Az meg szintén csak a selector alapú cuccal volt megoldható. Meg URL Filterrel, de ahhoz még nincs kiforrott kiegészítő, az meg, annyira meg nem vágom a JS-t, hogy a location.href alapján URL Filter API-val manuálisan blokkoljam a reklámokat.Azon kívül: Ha a Firefox-féle Adblock Plus + Element Hiding Helper teljes funkciókészletét implementálnák, akkor ugyan pozitívum, hogy lenne fehérlista, viszont negatívum, hogy a 90%-ban teljesen felesleges RegExp miatt rengeteget lassítana.
A jelenlegi wildcard megoldást elég lenne kibővíteni egyetlen karakterrel, ami a magasabb prioritást élvező fehérlistás URL-t szimbolizálná.
"mondjuk legtöbbször a sima prohardver.hu-t használom, de majd figyelgetem."
Akkor válts portált. Egy héten belül (ha napi szinten látogatod) biztos találkozni fogsz vele. Persze RSS-ből ugorva (vagy bárhonnan közvetlenül a topic linkjére) gyakoribb. És többnyire mikor már régóta nem látogattam az oldalt, vagy újraindítás után (tehát cache-sel kapcsolatos lehet).
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Penge_4 #13482 üzenetére
"de mintha úgy emlékeznék, hogy a hálózat fülön új kérés történt, mikor egy display:none mögött lévő kép láthatóvá vált."
Ezt meg tudom erősíteni, valóban így volt. Persze akkoriban még a reklámszűrés mi voltára nem is gondoltam bele, mindenesetre baromi idegesítő volt, hogy minden hovernél letöltögeti a gombokat, ahelyett, hogy letöltötte volna már hamarabb.
-
AtHoS
nagyúr
Lehet nem pont opera téma, de hogyan lehet egy oldal háttérképét letiltani?
pl ezen az oldalon [link] az elektrobox-os reklámhátteret. Persze ha eléggé ránagyítok az oldalra, akkor nem látszik
read-only mode on the forum
-
dqdb
Topikgazda
// ==UserScript==
// @include http://globalgame.hu/*
// ==/UserScript==
window.addEventListener(
"load",
function()
{
document.body.style.background = "#2b6db9";
document.getElementById("FIBITAdverticumSkin").style.display = "none";
},
false);Ez betöltés után lekapja a két csíkot oldalról. Lehetne szépíteni is, ez a 2 perces minimalista megoldás
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #13482 üzenetére
Jaaaaa dehát azt nem mondtad, hogy csak a KÉPEKRE gondoltál!
Azt simán el tudom képzelni, hogy magukat a képeket utólag tölti be, de ez nem is olyan nagy újdonság. Akkor félreértettük egymást.De én úgy emlékszem, ez IE-nél is így van/volt, nem?
Egyébként a hover-es villódzás elkerülésére régebben is alkalmazni kellett a JavaScriptes előtöltést, szóval ez sem újkeletű dolog. Ha első betöltést követően villódzás tapasztalhatő, és ezt az adott honlapnál nem oldják meg, akkor az annak a site-nak az igénytelenségét minősíti.
Persze gyakori megoldás ilyen képváltós menünél az is (és ez egy elég praktikus megoldás), hogy van csupán egy darab kép, amin egymás alá vagy mellé van pakolva a menünek az a része, amelyik alapból látszik a menüelem háttereként, meg az, ami akkor, ha az egeret föléviszi a júzer - a hover pseudo-class-re pedig beállítják CSS-ben, hogy eltolja a képet abba az irányba, amelynél az egérfölévivős rész látszik. Mint pl. itt: [link].A többi para, amiről írsz, nyilván létező probléma azoknak, akik bannereket és reklámokat szeretnének blokkolni, de azért az sem elvárható a webfejlesztőktől, hogy az oldal megírásakor legalább annyira legyenek tekintettel a reklámblokkolókra, mint az oldal általános megjelenésére, működésére, az elsősorban célzott közönségre...
Nem attól lesz szar egy honlap, hogy nem felel meg a reklámblokkolási elvárásaidnak.Amúgy lehet tiltani meghatározott domainekről betöltendő tartalmat akár a hosts fájlon keresztül is, és ehhez még csak extension sem kell a böngészőkhöz, sőt, ez a leginkább cross-browser megoldás.
Szerk.: na majd váltogatok az itcafe.hu-ra is, hátha találkozom azzal a parával, ami nálad van. Nem derül ki a Dragonfly segítségével, hogy mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
dqdb
Topikgazda
válasz Sk8erPeter #13488 üzenetére
Persze gyakori megoldás ilyen képváltós menünél az is (és ez egy elég praktikus megoldás), hogy van csupán egy darab kép, amin egymás alá vagy mellé van pakolva a menünek az a része, amelyik alapból látszik a menüelem háttereként, meg az, ami akkor, ha az egeret föléviszi a júzer - a hover pseudo-class-re pedig beállítják CSS-ben, hogy eltolja a képet abba az irányba, amelynél az egérfölévivős rész látszik.
Vagy mint itt a PH-n. Ez hálózati adatforgalomban is takarékosabb megoldás (1 kérés vs sok kérés, valamint kisebb összméret a jobb tömöríthetőség miatt), és a kliensen is szerencsésebb egy nagyobb bitmapet tárolni és használni, mint sok kicsit.Az ITCafés para nálam is jelentkezik, de már olyan régóta, hogy észre sem veszem
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #13488 üzenetére
"De én úgy emlékszem, ez IE-nél is így van/volt, nem?"
A kettő nem ugyanaz. Az általam linkelt JavaScriptes hover menük minden böngészőnél villognak és Opera 11.01-ben és 11.10-ben is villognak.
A display:none-t, pedig csak az Opera kezelte máshogy, az IE nem és semmilyen másik böngésző sem. Emiatt is vált szükségessé ennek a de facto szabványnak a támogatása, mert sokan ezzel oldották meg.
"Ha első betöltést követően villódzás tapasztalhatő, és ezt az adott honlapnál nem oldják meg, akkor az annak a site-nak az igénytelenségét minősíti."
Jó, hogy egyetértünk. Éppen erről van szó. Főleg 2011-ben. Mert a fejlesztő is csak régi cikkeket linkelt 2005-ig bezárólag, amiben azt taglalják, hogy mennyivel jobb a CSS, mert mi van, ha a user letiltja a JavaScriptet. 2011-ben már nem tiltja le, illetve ha igen, akkor nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy nem lesz hover a kép/menü fölött.
Tehát a régi display:none esetében semmilyen hátrányunk nem származott belőle, hogy nem töltötte be a képeket a villódzáson kívül. Ha scriptekkel töltötték elő akkor a scriptet lehetett tiltani és meg volt oldva, de reklámbannereket különben sem töltögettek elő.
"de azért az sem elvárható a webfejlesztőktől, hogy az oldal megírásakor legalább annyira legyenek tekintettel a reklámblokkolókra, mint az oldal általános megjelenésére, működésére, az elsősorban célzott közönségre..."
De nyilván nem reklámblokkolási céllal hozták létre a régi működést, hanem elsősorban adatforgalom szempontjából, ami most ismét aktuális a mobilnet terjedésével.
Erre viszont lehetnek tekintettel.
Meg amúgy másra is. Például az önkritika gyakorlására. Egy PH sebességű (már mikor nem lassú) szerveren nem zavar, hogy a PH oldala mennyivel nagyobb, mint mondjuk az ITCafé, de ahol a 20-30kB/s sebességet is kínszenvedés elérni (lásd: blog.hu) ott igazán bekaphatnák, amikor több, mint 1 megás oldalt kell betölteni, gondolok itt az admin felületre.
Meg jó dolog az AJAX, pláne ha ért is hozzá az, aki írja. Ott sajnos ezzel sem ez a helyzet. 10-ből 5 alkalommal "Sikertelen mentés" után nem javul meg. Ki kell másolni az egész postot, majd újratölteni (mivel ilyenkor az URL hasztalan, visszanavigálni az eredeti helyre, bemásolni, majd reménykedni.
"Nem attól lesz szar egy honlap, hogy nem felel meg a reklámblokkolási elvárásaidnak."
Akkor még egyszer: Ha elő lenne töltve JS-sel (értsd: minden másik böngésző is ugyanúgy kezelné a display:none-t, vagy a szabványban deklarálva lenne), akkor nem lett volna rá szükség.
Nem attól lesz szar, hogy nem felel meg a reklámblokkolási szokásaimnak, hanem attól lesz szar, hogy még egy menüt/slideshow-t sem tudnak normálisan megírni.
"Amúgy lehet tiltani meghatározott domainekről betöltendő tartalmat akár a hosts fájlon keresztül is"
Igen, itt a meghatározott domainekkel van a baj. Ugyanis ha elolvastad volna amit írtam: Itt nincs meghatározott domain. Itt van 8 imageshack, 4 képfeltöltés, 7 tinypic és 12 kephost-os cím, amiről jön a banner. Az egyetlen állandó a kép mérete: 468x60
Itt vagyok meglőve...
-
Penge_4
veterán
-
ErosenZold
senior tag
Valaki mondja meg hogy a gyorshívóban miért az oldalak logóit látom?
Sg nél egy SG logót, Indexnél egy INDEX logót Origonál egy nagyított Origós bal felső sarkot stb.
Hogyan tudnám megoldani hogy az egész oldalt mutassa?
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
cousin333
addikt
válasz ErosenZold #13493 üzenetére
"Valaki mondja meg hogy a gyorshívóban miért az oldalak logóit látom?"
"Hogyan tudnám megoldani hogy az egész oldalt mutassa?"
"We spared no expense"
-
$p@rr0w
őstag
Operát használok évek óta: egy ideje a gmail rendszerébe nem tudok belépni, "Betöltés:" résznél megáll, "Alap HTML nézet betöltése" gombra kattintva nehézkesen, de be tudok lépni. Mitől lehet ez? Gondolom nem a google szerverei lassúak hetek óta... Milyen beállítás befolyásolhatja az Operában?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Penge_4
veterán
Aki érdekelt a következők valamelyikében:
- UserJS működés HTTPS kapcsolatokon anélkül, hogy minden alkalommal jóvá kéne hagyni egy megerősítő dialógust újraindítás után.
- URL "nem fontos" részének kiszürkítése.
és ezek valamelyikét (esetleg mindegyikét) ki szeretné iktatni, van számára egy jó hírem.
Hamarosan lesz rá megoldás. Illetve már van is perl script formájában, de még nagyon alfa és teszteletlen, tehát a készítő nem szeretné még publikálni, ezért nem is írok róla külön postot egyelőre.
De aki mindenféle instrukció nélkül képes lecserélni a XaNoCTA patchben lévő .pl kiterjesztésű fájlt erre, majd végrehajtani a batch fájllal, annak itt van: http://pastebin.com/LkV60SMK
Ismert bug: A UserJS-t HTTPS-en nem lehet külön kikapcsolni a hozzá tartozó opera:config beállítással, tehát magát a működést patcheli meg, nem csak a confirm dialógust.
-
eXodus
őstag
Eszközsáv v menüsáv (?) a baloldalt a fülek mellett volt. Ott rákattintottam h vissazállítsa a régi helyre felülre. De hogyan lehet visszaállítani megint a gombok mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest