- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonok87
aktív tag
válasz
sutaxx #11535 üzenetére
Ez érdekes, nekem OMV kevésbé terhelte a gépet mint a windows. Hogy kell-e neked ez az egész? Az jó kérdés, nekem pl. nem, de van
Nem akartam HDD-t a gépbe, azért kezdtem el a laptopon játszani OMV-vel, aztán lett egy szerver asztali gépből. Aztán egy másik... Én felfogtam úgy, hogy egyik hobbim a gépem, csak már kiterjedtebb 1db pc-nél. Egyébként hasznos egy ilyen, a következőkre lehet jó pl:
- ha helyi hálón több felhasználó vagy gép számára elérhetővé akarsz tenni adatokat
- ha torrentet akarsz seedelni anélkül hogy a 2 kW-os gémerpécé menne egész éjjel (nekem ~25W-ot kér a mostani masina)
- ha távolról is el akarsz érni adatokat, vagy meg akarod őket osztani és erre nem jó vagy nem elég valamilyen felhő szolgáltatás (pl Gugli Drive, OneDrive, stb.)
- ha Plex szervert akarsz üzemeltetni - nagyon kényelmes lakáson belül is a tartalmak lejátszására főleg a rendszerezés miatt (sok okostévé natívan tudja a klienst), és távolról is elérhető VPN nélkül
Fentiek alapján talán már tudsz dönteni, kell-e neked NAS / otthoni szerver (vagy akarsz-e, nem feltétlen ugyanaz). Még vagy ezer feladat rábízható, pl Airsonic (zeneszerver, ~házi Spotify), Sonarr, Radarr (automatikusan keres sorozatokat/filmeket torrent oldalakon természetesen a fejlesztők ilyen arcot vágnak, ha jogvédett tartalmat illegálisan birtokolnak a programot használó userek), stb.
-
fonok87
aktív tag
válasz
sutaxx #11533 üzenetére
Ez az energiaséma nagyon jó kérdés, nem tudom OMV kezel-e ilyesmit. Egyébként hacsak nem futtatsz 3872 torrentet egyszerre, meg egy plex transzkódolást, valószínűleg 15-20% körül lesz a processzorhasználat. Nekem nagyjából teljesen csöndben volt a lapos OMV-vel mindenféle ventiprofil állítgatás nélkül. Ha nagyon pörög, esetleg BIOS-ban meg eleht nézni beállítható-e valami. Én lehet hogy inkább újrapasztáznám a procit, laptopokkal csodát művel (meg a pormacskák eltávolítása a hűtőbordákról). Kérdés, hogy mennyire szenvedés széjjelszedni, de még azzal együtt is megérheti
-
fonok87
aktív tag
válasz
sutaxx #11529 üzenetére
Hali.
Én is szórakoztam egy laptoppal, aztán építettem egy rendes nas-tTanulni, a rendszert megismerni jó, és ingyen van. Nem azért nem ment fel a 4-es, mert 32 bites a rendszered?
Nem tudom mennyire ismered a linux parancssort, bocs ha túl szájbarágós:
Van egy config file, ezt pl Nano-val tudod szerkeszteni:nano /etc/systemd/logind.conf
Ha nincs benne a következő, hozzá kell adni egy sorban:HandleLidSwitch=ignore
Ha csak#
van előtte, azt ki kell törölni (nálam alapból ki volt kommentezve az összes ilyen beállítás)
Szükség lehet még a következőkre is:LidSwitchIgnoreInhibited=yes
HandleLidSwitchDocked=ignore
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest