- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szasza7103 #11160 üzenetére
A portot jól nyitottad ki? Nálam is volt már olyan, hogy a router mobilos appjában nyitottam portot és néztem hogy miért nem mennek a dolgok mégsem, aztán a webes konfigban láttam, hogy mégsem úgy van ahogy csináltam.
-
válasz
szasza7103 #11158 üzenetére
Netes port checker oldal mit ad vissza a portra?
-
nemurea
aktív tag
válasz
szasza7103 #11127 üzenetére
Soha nem mélyedtem még bele a meghajtók összekötésébe, de biztosan jó ötlet egy belső SATA porton lévő HDD-t összeházasítani külső, más illesztést (USB) alkalmazó további HDD-kkel? Még egy helyen lévő, SATA-s kapcsolatnál is előfordulnak problémák, de ha egy egyszerűen lehúzható vagy más módon áram nélkül maradó külső HDD kiesik a csomagból, ahhoz mit fog szólni az egységes fájlrendszer?
-
vadkörte
addikt
válasz
szasza7103 #11127 üzenetére
"Van több usb hdd. ezeket fel lehet csatolni az omv rendszeréhez mintha csak 1 meghajtó lenne?"
Ismerkedj meg a logikai kötetkezeléssel (LVM plug-in) -
válasz
szasza7103 #11125 üzenetére
Régóta nem használtam már Win7-et, de lehet, hogy biztonsági okokból le lett tiltva a SMB1.0 és a hálózati felderítés.
Lehet nálad is megoldás, ha a hálózati meghajtókat IP címmel veszed föl.Amúgy a Win7 hivatalos támogatása 2020 Januárban megszűnik!
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #11095 üzenetére
"nekem fat32, esetleg ntfs formátumban kellene mert windows gép ezt olvassa"
Akkor sajnos nem jó operációs rendszert választottál a NAS-odnak! Az OMV nem támogatja
ezeket a fájlrendszerekt (lásd az Összefoglalót). Persze, mint ahogy a Windows is tud más fájlrendszereket kezelni, az OMV is tud, csak kisebb-nagyobb mértékben bűvészkedni kell velük hozzá és használatuk során mindig maradnak korlátok. Nincs szükség arra, hogy a NAS adatlemezeit windowsos gépbe dugdossuk. A hálózaton keresztül pedig teljesen mindegy milyen fájlrendszer van a másik gépen.Mielőtt sok időt ölné az OMV megtanulásába, ezeket előtte kell jól átgondolni.
(#11097) szpeti40
Én is remélem! Nem az OMV-ben kerested az okot és lehet rögtön lesz megoldás... -
válasz
szasza7103 #11095 üzenetére
Ez a hálózati sebesség a 100 Mbit LAN korlátja.
A gigabithez minden eszköznek tudnia kell ezt, főleg a NAS-nak, routernek, switchnek.
MiniDLNA nálam bevállt okosTV-hez. -
tama777
tag
válasz
szasza7103 #11070 üzenetére
Szia! Omv-ben a Hálózatok/Interfészek /eth0(vagy ami Neked van) üresen hagytad a DNS szerverek mezőt? Egyik oka lehet ez is, ha nem tudsz frissíteni vagy csomagokat telepíteni! Ha igen próbáld meg az alapértelmezett átjáródat (pl.192. 168.0.1) megadni vagy a pl. Google DNS szerverét(8.8.8.8)! Hátha ez segít.
-
Flowtation
őstag
válasz
Az is előfordulhatott, hogy épp nem voltak elérhetők a tárolók, olyankor sem lehet telepíteni.
-
lovi27
addikt
válasz
Nem megy mindenkinek olyan nehezen, de annak idején én is újraraktam néhányszor.
A v3-mat már nem lehet telepíteni. Itt, az oldal jobb felső sarkánál olvashatsz erről.
A v5-ben van TM, csak nem plugin, hanem Dockerbe kell telepíteni.
A v4-nek működnie kéne. Kövesd az Összefoglalót. A hardver ne legy tuningolva!!!
Ha mégse menne próbáld meg a Debiant gyakorlásképpen feltelepíteni. -
Soderes
senior tag
válasz
szasza7103 #11055 üzenetére
Update-elj aztán jó lesz.
-
lovi27
addikt
válasz
szasza7103 #11055 üzenetére
Szia! Innen töltötted le az Extrák plugint?
Ha igen és mégse megy, akkor ugyanott megtalálod parancssorból mint root hogyan kell telepíteni. Próbáld meg úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PC Game Pass előfizetés
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest