- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
őstag
válasz
Wiz Khalifa #93117 üzenetére
Done!
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #88149 üzenetére
A két eset között akkora diffi van, mint ide Nagykáta
-
válasz
Wiz Khalifa #88104 üzenetére
Kategóriaba ha belefér , Passat B5,5 -1.9TDI/131.
-
válasz
Wiz Khalifa #88096 üzenetére
Az autó árából nem lenne jobb inkább repülő jegyet venni?
Ha nem, tőlünk nem messze van egy G ami 2.0 /101 TDI
430,000-Km.
Szerintem az is teljesen jó választás lehet, már mint a motor fajtájára gondolok.
Meg amit feljebb is ajánlottak. -
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #88100 üzenetére
F-ből volt utoljára szívóD, szerintem a második felében már az is kihalt.
Beb@szna amúgy
-
Tikakukac
titán
válasz
Km-t hagyd el. Fater melóstársa vett kombit. 40 autót ha nem többet megnézett, hát persze, hogy egyikben sem volt 300-nál több, pedig volt olyan aki évente megy 50k km felett
Állapotra menj, kasztni rozsdától mentes legyen és csókolom. Órát tekerni annyira egyszerű rajtuk, hogy csak na. -
Petyyyyy
addikt
válasz
A gazdájától függ. Ha figyelnek rá, megállíthatatlan. A G még az 1.7 Isuzu másolattal van szerelve, igazi hosszútávfutó.
Azzal kell számolni hogy a bódé hangos lehet néhány óra után, az pedig fárasztó. -
Findzs
addikt
válasz
Wiz Khalifa #84336 üzenetére
Az már nem annyira
Olyan zafira és meriva közötti egyterű kocsi.
Rossznak nem rossz de a szem már nem annyira szeretiTeszt:
[link] -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #82959 üzenetére
Matrica nálam is sértetlen, pedig a jobb első lámpa új, a hűtő szintén + a gépháztető is volt fújva.
Fogalmam nincs, hogy csinálták.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #82959 üzenetére
Hosszú távon az lenne a legjobb, ha nem kellene hegeszteni, hanem ki tudnátok csiszolni fémig átlyukadás nélkül. Ha varrat van, ott már könnyebben megindul a korrózió, és nem is olyan erős szvsz
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #82925 üzenetére
Jó az sima homokkal is. Nekem vagy 15 éve van homokszóróm, de egy ilyen olcsó cuccal egy örökkévalóság lenne mire letisztítanád. És elég jó kompresszor kell hozzá hogy hatékony legyen
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #82920 üzenetére
A tèl, a só előhozza az elfedett dolgokat, elèg csak 1 tèl!
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #82921 üzenetére
Plusz kell hozzá kompresszor, kvarchomok, védőmotyók, stb, kérdés még így is beljebb lennél-e vele, mintha ezzel foglalkozó szakemberre bíznád.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #82916 üzenetére
igen, azért szokták ezeket a rozsdatenyészeteket eladni, mert nem éri meg megcsinálni! Valszeg ez is eladás előtt(pár hónappal, 1 évvel) lett megfújkálva és nálad mászik elő mindenfelé a rozsda, lesz ott még várd ki a végét, ez csak az előörs!Nem elég fújni, mindenfelé kasztnizni is kell, hogy a rozsda írmagja is távozzon, alváz és üregvédelemmel megtámogatni(mert a lemezt a másik oldaláról is lehet rohasztani) és akkor a telifény! Mire ezt mindet összeadod kijön, hogy a piaci árától is többe kerül és nem éri meg, az előző gazdinak sem érte meg, azért van nálad!
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #82910 üzenetére
Nekem tavaly megrágta egy kecske a motorháztetőt
szerencsére ki lehet polírozni. Aztán bp-n valaki kulccsal vegighuzta az ajtót. Azt fényezni kell, de szerencsére csak diszlectol felfelé.
Milyen szinure festenéd? Szerintem ezbaz ezüst jol áll neki, mint ahogy a vekinek is.nameg a telifeny az szerintem vagy 500nal kezdődik es jól szét kell bontani hogy az igényes is legyen. De valahogy az a sejtesem hogy ez nem a gyári színe ?
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #82894 üzenetére
Én az előző vectran ilyeneket simán megfújtam. Egy olcso airbrus pisztoly 5 ezer a zsarnain, erre tökéletes. Z147 festek 1deci 3e ft. 2évente belefér. Úgy, hogy a pisztoly az árához képest több mindemre is jó, nekem meg elállt a festek kb 3 évig, mivel az 1deci ilyenekre bőven sok, de itt kevesebbet nem adnak.
-
Sanki
addikt
válasz
Wiz Khalifa #82884 üzenetére
Nálam ilyen.
(#82886) diablo1984: kolléga nekem is jelezte, hogy az enyém is javítva volt, csak "szépen" el lett fedve.
(#82885) Tikakukac: ezért kérdeztem, hogy ezek mik lehetnek. De úgy látom nem érdemes ennyiért fizetni.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #82884 üzenetére
ezek már voltak taknyolva, gittelve, várd meg míg előmászik a karfiolmező, fog, jövő tavasszal kicsipázik a 2 hátsó íved majd!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Wiz Khalifa #82867 üzenetére
Valószínűleg nekem is hasonló problémám lesz az A zafirával.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Wiz Khalifa #82865 üzenetére
Pont azért fűtőradiátor, mert csak fűtésre kell. Hideg levegőnél nem csinál semmit.
Szerk: De hogy kifejtsem: amikor fűtést kapcsolsz, a fűtéscsap nyílik és elkezd keringeni a víz a radiátor felé. Ez egy leágazás a fő hűtővíz körről, szóval ha nincs fűtési igénye, akkor ebbe a mellékágba nem megy víz, mert a fűtéscsap zárva marad.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #82859 üzenetére
Ha nem fűtesz, akkor a radiátorban sem kering a víz, nincs benne a meleg víztől nyomás, a klíma másik hűtőt használ, másik renddzer! Nem vèletlen, hogy fűtèsszezonkor fossa el megát a legtöbb radiátor, mert akkor van használva....
-
Sanki
addikt
válasz
Wiz Khalifa #82860 üzenetére
Nekem is a jobb oldali csúnya, a bal oldali nem ennyire gáz.
Munkahelyen van 2 kolléga, akik javítással foglalkoznak.
Festés 15k / elem, plusz a lakatos munka is kb ennyi és valószínű vágni kell (95%). -
Lajos1966
tag
válasz
Wiz Khalifa #81484 üzenetére
Az alvázon szerinted nincs nyoma egy vonóhorognak? A forgalmiról már nem is beszélve.
-
Lajos1966
tag
válasz
Wiz Khalifa #81478 üzenetére
Én viszont vevőként azt feltételezhetem,hogy a motor emiatt sokkal jobban terhelve volt.Bárki mondhatja,hogy sok-sok év alatt csak egyszer volt ráakasztva utánfutó.A dolgokat mindig meg kell vizsgálni az összes aspektusból!
-
diegho
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #81466 üzenetére
Kösz, majd hétvégén megnézem milyen a mostani, aztán rendelek valamit.
-
diegho
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #81442 üzenetére
Rendben, köszi.
-
diegho
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #81440 üzenetére
Nem sos, csak észrevettem, hogy a lábam alatt kezd nagyon elkopni, hétvégén akarok takarítani, bőven jó a jövő héten megrendelni.
-
diegho
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #81438 üzenetére
2003-as. Én ezt néztem [link]
-
athomi
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81405 üzenetére
Nekem a 20k-s árat úgy mondták, hogy a jelenlegi tulajnak is ott kell lennie, az autó előéletét is az európai rendszerből kizárólag ekkor informálják le.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #81345 üzenetére
G Astra, Vectra B ülés és Omega B kapcsoló. Nekem így lesz a sor. Amíg tudsz játszani a dolgokkal és érted a dolgodat nyugodtan lehet mindent keverni.
Calibra nem tudom hogyan áll, az egy A Vectra, ott körül keress dolgokat, esetleg máshol, passz.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81325 üzenetére
Lökösök, küszöb nem volt azon mókolva? Valami kívülről rèmlik, de ha műszakin átmegy, akkor nem költenèk ilyenekre, majd idővel lesz rajta költeni való, hisz 24 èves autó, tartalèkolj arra.
De te tudod, ez a rugó ès dob jól áll a calibrának, főleg ha műszakit nem kell rá venni! -
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81323 üzenetére
Szerintem van a gyári ès a többi. Ha a gyári kinèzetre törekszel külsőre, akkor lesz mèg dolgod(nem tudom, hogy hogy állsz a külső visszaalakításával), a belsejèben az esetek 99%-ban gyáriasok a calibrák, minimális aki elkezd nekiállni ès faragcsikálja a műszerfalat belteret.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81308 üzenetére
"... Mert akkor ledeket rendelnék bele. Mert mindenhol máshol a műszerfalba már ledet tett az előző gazdi. :).."
Ha továbbra is a gyári állapot megtartása, visszaállítása a célod, akkor ezt most hogyan, minek, miért is?
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #81255 üzenetére
8 szelepes motor ?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81299 üzenetére
Feljebb Petyyyyy már megírta a jelentését.
Az F GSi-kben sem volt mindegyikben, elvileg csak az erösebb, 16 szelepes motorral szerelt autókban volt, ott meg ETC (Electronic Traction Control) néven lehetett megtalálni. A GSi-ben a kézifékkar alatti rekesz peremén van az ETC kapcsolója ( amivel átellenes peremen pedig az ülésfütés kapcsolók vannak, ha vannak).
A Calibráról sok mindent nem találtam, [ez elég gyárinak tünik], de lehet persze más volt a megoldás. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #81299 üzenetére
Traction Control aka kipörgésgátló.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #81282 üzenetére
OBD.
-
KrAt
veterán
válasz
C20NE-n minek akarsz szelephézagot állítatni?
(hidrotőkés)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
A szervíztől csak olyat kérjél,amit meg tudnak csinálni.Szelephézagot nem tudnak állítani.(szerintem)
-
DJosef
őstag
válasz
Wiz Khalifa #81253 üzenetére
Olvastam multkor valahol egy ilyen vizvesztos sztorit. Ott a vizpumpa es a motor kozotti resz tomitese ment szet es igy vandorolt szepen at. (Lehet nem pontos a megfogalmazas🙂) Meriva volt a szoban forgo tipus.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #81217 üzenetére
& beg - Köszi urak. Egyszerűbb lett volna megnéznem, de nincs itthon a szekér.
-
Markizmark
addikt
válasz
Wiz Khalifa #81201 üzenetére
Az Extreme jó cucc.
SAE 5W-40
API SN/CF
ACEA A3/B4
MB 229.3/226.5
OPEL GM LL-A/B-025
PORSCHE A40
RENAULT RN0700/0710
VW 502.00/505.00"A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabányoknak megfelelő olajok vannak előírva."
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81190 üzenetére
Az 5W - os hidegoldali viszkozitású olaj hidegen vékonyabb,hígfolyósabb mint a 10W - os,tehát amíg hideg a motor, addig a vékonyabb olajjal gyorsabban felépül a kenés (hamarább megszűnik az esetleges csörgés) A Az esetleges zörgés max 20mp ig is eltarthat..Ha neked 5 percig is eltart,ott nem az olajjal lesz gond.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81153 üzenetére
Mivel már ez az adat is hamis,hiteltelen,
miért kellene elhinnem,hogy minden többi adata "hiteles - igaz"?
-
w333
félisten
válasz
Wiz Khalifa #81141 üzenetére
Bátran ajánlom a Defender -t ... Vectra C20NE ez az olaj volt a legjobb !
Szintén kicsi a súrlódás, ha 5W40 akkor Elite, ha pedig 10W akkor Defender !
(#81150) mohabá 007
Igen hiszek neki ... Elite teszt vs Mobil Super 3000 a teszt magáért beszél !
Jól látszik melyiknek milyen a súrlódása !
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81151 üzenetére
Igen,nekem is az van benne.
Volt egy láncos olajszűrő kiszedőm,de nem igazán boldogultam vele,vettem egy másfajtát,kemény ezer pézé,ez nagyon bevált.
Nem árt,ha rendelsz az olajleeresztő csavarhoz alátétet,hátha kell. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81138 üzenetére
"....Szerintetek ha 10W40-et teszek bele kevesebbet ehet belőle? Vagy maradjak az 5W40-nél csak másat rakjak bele?..."
Ez évek óta gyakran visszatérő téma...
Mivel az [5W40 ugyan olyan sűrűségű mint a 10W40] ugyan melyikből fog többet enni?
5W40 nek van GM-LL-A025 minősítése, 10W-40 nek nincs. De azt teszel bele amit te jónak látsz.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81140 üzenetére
Azt mondtad nem tudod, hogy milyen 5w40-es van benne, akkor honnan tudod milyen a hangja 10w40-el! Ha kopott a motor, akkr inkáb hagyd úgy és töltsd bele az olajat, olcsóbban kijössz -főleg ahogy eddig tendencia volt nálad- 1 éven belül úgyis eladod! Csinálj inkább egy olaj és szűrőcserét 5w40-es olajjal, majd legközelebb 10w40-el! Most abban sem lehetsz biztos, hogy mikor volt benne olajcsere utoljára és akkor mit raktak bele!
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #81138 üzenetére
5w40 mehet bele, a 10w40-es is akár jó lehet bele, de ha már eszi az olajat, akkor mindet fogja!
A mannol teljesen vállalható, de a GM-os olaj sem drága. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81124 üzenetére
Igen.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #81108 üzenetére
Amit leírtam igaz,ennyi hiányzik a végéről: kivétel C20NE.
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #81087 üzenetére
Elhoztam ma a cuccokat. Fizettem kemeny 22500Ft durvan az egeszert!
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #81087 üzenetére
Beszeltem a szerelovel, meg a bolttal. Azt mondtak mind a ketten ha a masik jo akkor nem kell cserelni!
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #81051 üzenetére
Logikusan a KwikFit ajanlata vicc. De amit irtam ,hogy 20e megcsinaljak az minden csak nem draga.
Jol gondolom,hogy a lengokar szilentet is parban kell cserelni!?
w333 Ismerem en is a helyet. De mivel nem ertek hozza es nem is erdekel inkabb kifizetem a szaktudast.
-
w333
félisten
válasz
Wiz Khalifa #81051 üzenetére
A lehetőségek (lehúzások) városa !
Ajánlom a "Szereld Magad" helyet, óránként 3000 Ft -ért minden van, csápos emelő, szerszámok, olajgyűjtő edények, és segítség is !
Így én saját magam cserélem az olajat + szűrőket, legalább tudom mi van benne !
Komolyabb munkákat is meglehet ott csinálni ... pontosan ez a hely !
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #80997 üzenetére
Ezt en itthon hazilag,hogy tudom megcsinalni?
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #80977 üzenetére
Vannak itt is a leírtak, meg vannak a nem leírtak. Én Calibrában nem vagyok otthon, de Trabin, ami ugye hát nem egy atomsiló egy Calibrához képest se, olyan dolgokat kérnek és néznek meg, amikre én alapból sosem gondolnék. Nyilván pont olyan cuccokról van szó, amiket brutál nehéz beszerezni vagy kb. nincsenek is már.
Elég vad meghúzásokat is hallottam már.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #80963 üzenetére
Abszolút nem butaság, a gyári Calibra köbö nincs.
Egy dologra készülj: már most keress szakembereket, mindent foglalj ügyvéd előtt írásba atompontosan és az előre kigondolt összeget duplázd meg. Ez a projekt így ha nem 1 OT kört akarsz 2 milla alatt nem áll meg. És lehet óvatos voltam.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80963 üzenetére
nem mondtam hogy hülyeség, én is egy régi kocsit ápolgatok. csak azt mondom, hogy szerintem nem jól méred fel az autódat, vagy az OT állapotot.
makulátlan alváz, horpadásmentes kasztni ( ne nagyokra gondolj) tökéletes fényezés, ami nem narancsos, gyári minőségű, gyári rétegű alvázvédő.. ilyeneket olvastam régebben de engem annyira nem érdekel a téma, nem ástam bele magam. Ez is csak néhány dolog amin nagyon könnyű elbukni.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80953 üzenetére
Nincs ennek igazából definiált csoportja, az Opel Fanatic, Opel alkatrészek adok-veszek, hasonló nevü csoportokban érdemes körbekérdezni, szerintem lesz infó.
Ha jól emlékszem Nagy Bálintnak hívták a srácot, aki annó foglalkozott ezzel, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, de ha a csoportban megkérded, szerintem sokan fogják tudni, kiröl van szó.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80945 üzenetére
Azért írtam G astrát mert abból van a legtöbb. csak ennyi.
OT szerintem eléggé fejejtős. Ha még most jó is a kocsi, 6 év sok idő, korrózió addig 2x előjön.. plusz rengeteg alkatrész kellesz cserélned 6 év alatt, amiből mostantól csak gyárit vehetsz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #80951 üzenetére
Ezen részéhez sosem merek szólni, a "makulátlan" és a "szinte" az sajnos emberfüggő erősen. Nálam ezen szavak gyári állapotot jelentenek. Ami egy 94-es kocsitól nem rossz, ott akkor fűtött garázs, üreg és alvázvédelem, teljes Clearbra és nyilván elképesztően kevés futás lesz.
5 évvel idősebb autót készítünk fel, ha leborulnak a kasztniról az elemek és elővesz az ember egy gyári javítási könyvet csak úgy repkednek a pénzek, egy kicsit csipás tükör csere 15k, egy pár spéci gumi alkatrész NOS-ról 25k és társaik.Mindenképpen vidd előzetesre. Drága móka a több körös forduló és nem puszira adják az 5 évet 2 helyett sajna.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #80948 üzenetére
Ha nem szegmensekből van hegesztve, hanem hajlítva készül, plusz le van fújva matt feketére, talán elmegy
-
Szada85
aktív tag
válasz
Mivel nem jártam még OT vizsgán, így nem tudom, hogy gáz-e, de nem gondolnám annak, mivel ugyanaz, mint a gyári csö, csak fém.
Nekem, amikor a gyári eltört, és müanyagot találni már akkor sem volt egyszerü, amely helyzet az idö elörehaladtával valószínü nem javult, valamint amit bontottan megveszel is használt, tehát kétséges a tartóssága, így nálam nem volt kérdés, hogy fém lesz.Másrészt, én OT vizsga közelébe nem merészkedek, elnézve az autómat meg az alatta/benne levö dolgokat, és az aktuális bevásárlókosaramat, szóval jó lesz a fém.
-
Tikakukac
titán
válasz
Kiindulva mi kell az OT-hoz, a legkisebb gondod lesz egy ilyen. Készül otthon OT-s autó, hacsak nem a tied az országból a top50 állapotú Calibrák egyike, akkor nyugodtan célozd meg a kocsi mostani árát még egyszer amit bele fogsz rakni
BaKeSZ87: Elvben igen, tavasszal nekem is ez lesz.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80931 üzenetére
Ha már úgyis szétkapod/ szétkapatod a hütökört, akkor érdemes ránézni a motor hátsó felén futó vastag müanyag vízcsöre is ( amiröl leágazik a fütöradiátor, stb.), elöbb-utóbb annak a csatlakozása is megadja magát, és elroppanhat, a víz meg huss.
Mivel a szívósor alatt van, ezért hozzáférni sem a legkomfortosabb, mondjuk az NE mögött van hely, jobb, mint az XE-n.Én is túlvagyok már ezen, akkor én cseréltem az egész müanyag csövet fémre, amivel nem nagyon lesz többet gond...
Fb-on Opeles csoportokban meg lehet találni a srácot, aki gyárt a helyére rozsdamentes csövet, megfelelö csatlakozószámmal.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80943 üzenetére
gázcsere? néha írsz furfangos dógokat
eleve nem hinném hogy ebbe a kocsiba olyan régi gáz lenne.
Az ablakfelhúzás attól függ milyen elektronika van a kocsiban. Egyszerűen egy diódát kell a központi zár és az elektromos ablak közé bekötni. ( youtubeon g astrához van egy csomó videó) itt az enyémhez való
Vagy ha gyári elektromos ablak van benne, a vezérlő panelben össze kell kötni két pontot. (erre is fellelhető neten leírás) Ha comfort paneles..
Ha működik a kulcs elfordításra ablak felhúzás, akkor a kp zárról le kell venni egy "jelet" egy diódával és az elablakra küldeni. Magyarul úgy érzi a távirányítós bezárást, mintha kulcsot fordítottad volna... nem bonyolult. ( ez a videós leírás feljebb)
Ez meg egy bonyolultabb változat: [link]
Regisztrálnod kéne ha még nem tetted az http://www.opelforum.hu/ -ra ott kicsit komolyabb beavatkozásokhoz is vannak instrukciók, meg leírások. Ilyeneket ott fel lehet lelni. Feltéve ha érdekel.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80941 üzenetére
HOTTTYANNNN ???
Nem januárba vetted a kocsit ? majd nyáron térjünk vissza erre a klíma működik-e dologra
Na de komolyan, ha jó a klíma, akkor el lehet vinni hogy leszívják a gázt. Majd szerelés után visszatöltik, így kevesebb a költség.
Az elektromos ablak hiba több minden is lehet. Akár végállás érzékelő kapcsoló az elektronikában ( ha ilyen fajta, amit nem tartok valószínűleg) vagy vezérlő elektronika. Az előző vectra nekem is hasonlóan össze vissza csinálta a komfort fokozatot. A mostani az jól működik, nemsokára megcsinálom hogy távirányítóra is felhúzza az ablakot.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80939 üzenetére
ja úgy igaz. bár szerintem ki lehet venni a vízhűtőt a klímahűtő nélkül. Egyáltalán működik a klímád ?
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80931 üzenetére
És ha klímás akkor mind a kettőt ki akarod cserélni mert kicsit csúnya? nem értem ezt a gondolat menetet. ha nem lyukas eleve fölöslegesnek tartom a cserét
nekem most itt pihen a zsír új klímahűtő mert kilyukadt, tavasszal beteszem, addig már ne egye a só.
kartervédőn én is gondolkoztam, de nem tudom van-e értelme
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80923 üzenetére
Ezt végül is "jó hírnek" is lehet értelmezni. Legalább nem a motorba megy. Hátha csak valami cső vagy bilincs ereszt.
(#80926) lsebestyen nemhinném, hogy van neki alsó motorburkolata
-
lsebestyen
addikt
válasz
Wiz Khalifa #80923 üzenetére
Hűtő valahol repedt és az alsó motorburkolaton folyik le?
-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa #80898 üzenetére
Aki 1km miatt kocsiba ul az hulye is...
Ezekbol ti mit vennetek?
hátsó lengcsill/db
bilstein gáz 12225-40%=7335
alko gáz 10448-38%=6578
kayaba olaj 10598-40%=6359
monroe olaj 13741-40%=8245
monroe gáz 15349-40%=9210
magnum olaj 7300-40%=4380
magnum gáz 7990-40%=4794 -
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80807 üzenetére
MSRP = manufacturer's suggested retail price
2,780,000yen = 25 881.8 U.S. dollars = ~ 6.395.250ft
Szerintem reális 5-7m közé belőni. Tovább nincs kedvem guglizni, bár ha akarod biztos meg lehetne találni pontosan mindent. Régen láttam ilyen beszkennelt katalógust G astráról, opel klub fórumon biztos lehet ilyeneket találni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #80807 üzenetére
Az csak infláció. Az autó az egyik legszerencsétlenebb termék ebből a szempontból. Annyi nyersanyagtól függ már csak az alap termék ára is, hogy simán látható növekedés lehet egy réz ár emelés. Notikban ez most egy jelentős tétel lett és a villanyipari szerelésekben is.
És még mindig nem beszéltünk a többi gazdasági behatástól, mesterségesen manipulált árakról stb -
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80805 üzenetére
Akkor mennyi volt? ez csak motor / kasztni szerinti alap-ár. közelítőleg szerintem helyes
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80802 üzenetére
MI nem valós ?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80761 üzenetére
A leírásod alapján, alaposan, többször átnézni a tömlők állapotát,csatlakozásait. Az is lehet, hogy a hűtőn eldugva nem látható helyen van valahol vékony repedés.Hibaforrás lehet a tágulási tartály zárófedél biztonsági szelepeinek nem megfelelő működése ( ezért itt is elpárologhat) esetleg ép e a tágulási tartály. Előbb utóbb csak előjön a gubanc.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80772 üzenetére
Szia,
Ezt találtam, elég szedett-vedett a formátum, cserébe elég jó gyüjtés:
[Calibra]Az elsö pár oldal után jó sokat le kell görgetni, mondom, hogy szedett-vedett.
Ezt meg még szerkesztési idöben, szintén pár cucc. ( letöltö linkeket nem próbáltam, hogy tuti jók-e, de valamit Neked is kell hagyni
): [link]
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80772 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80724 üzenetére
Itt amúgy mi a kérdés? lehet csak simán levegős volt a rendszer, azért kellett utántölteni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80724 üzenetére
Nekem válaszolsz mohabá 007?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80714 üzenetére
Mennyi víz tünik el,és mennyi idő alatt?
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80711 üzenetére
Simán lehet hogy lassan meleg helyre megy a víz és elpárolog, vagy még jobb ha hengerfejes
akkor se látod
a párásodás pedig lehet azért mert el van dugulva, koszolódva az a leeresztő ami a fűtőventilátor alatt van, és ezért nedves levegőt nyom be. f astránál szokott ilyen lenni. faleveles trutyi eldugítja, és vizes párás levegő jön már be az utastérbe..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #80702 üzenetére
Wahler, esetleg Gates
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80702 üzenetére
A thermosztáthoz nem kell nyúlni,úgy működik ahogy a nagykönyvben meg van írva.A hűtőventilátort nem a thermoszát kapcsolja.
Arra nem gondoltál még,hogy a hideg, és a meleg levegő találkozásánál páralecsapódás lesz? Utazás közben, felhúzott ablaknál is van különösen a hátsó szélvédő, és a hátsó oldalabakokon is.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80696 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80693 üzenetére
Nem tudom sajnos, mert calibrát nagyon rég láttam még távolról is. Vectrában le lehet bontani a középboxot, és hozzá lehet férni.
termosztát helyét megmondom ha mondasz egy motorkódot
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #80681 üzenetére
bontsd le a fűtőradiátor környékét és tapogasd meg nem e vizes.
cseréld ki a termosztátot, ha ilyen hidegbe már kapcsol a venti -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80679 üzenetére
Na szóval.
A hűtővízre az a tippem hogy lehet a fűtőradi eresztgeti mivel érdekes hogy ha vizes is de alig a cipőm beszállok a kocsiba megyek mondjuk bevásárolni.Jól befűtök mire oda érek. És mire jövök ki a kocsihoz addigra a hátsó szélvédő teljesen az első vagy az oldalsók meg félig be vannak párásodva belülről.
Kétlem hogy attól a a picit vizes talpú cipőtől párásodna be a szélvédő belülről.
Arra gondoltam hogy ahogy a motor üzemi hőmérsékletű lesz és megy a fűtés akkor a radiban a nyomás miatt el kezd egy kicsit a víz csöpögni vagy valami.
Mi a véleményetek erről?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #80641 üzenetére
"...És ha gyárilag nem lenne akkor miért vannak előkészítve? Gondolok itt a csavarhelyekre..."
A képeket nézve úgy látom,hogy egyforma leömlőket gyártottak,és különféle motortipusokba beépítették.Van olyan motortipus,ahol a motor megfelelő működéséhez kell a hővédő, és van olyan aholvá nem szükséges.
Gyárilag volt hővédő pl: C20NE vagy C14SE Ha megnézed a képeket, látszik, hogy a gyertyapipát csak úgy tudod kivenni, ha a hővédőt előtte kiszeded.Valszeg azért nem került vissza, mert csak útban volt.
Olyan motortipusokon maradtak meg a hővédőlemezek, ahol a beszívott levegőt elő kell melegíteni a normális működéshez. Annyit módosítottak, hogy a gyertyapipát csöbe dugták, így nem lett útba a hővédőlemez.Ez a megoldás van pl:C12NZ X16SZR A képeken is látszik,hogy a hővédőlemezek nem egyformák,máshol vannak felfogatva, de a leömlő ugyanaz,Így mindegyik fajta hövédőlemez rögzíthető rá. (szerintem ezért vannak előkészítve a csavarhelyek)
-
_seth_
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80641 üzenetére
Az előkészítésre nem lehet alapozni
Nekem is volt ilyen motorom, klubtársaknak is, de gyári leömlő takarót még nem láttam.
-
_seth_
veterán
válasz
Wiz Khalifa #80637 üzenetére
Volt hozzá egyáltalán gyárilag? Esetleg bandázsolást lehet megpróbálni úgy mint a motoroknál (mármint kétkerekűekre gondolok).
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #80315 üzenetére
Jó lesz az.
To all: Ha közben valaki felfedné azt az Indy Jones féle rejtélyt, hogy mégis mivel lehet visszaadni a gyári fényét annak a szottyos plexinek ami az óracsoportot takarja, az bitteschön írja majd meg.
Még nem volt időm, de rámegyek majd egy réteg wax-szal, noha nagy valószínűséggel nem ez hozza majd a kívánt eredményt.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #79862 üzenetére
Ennyi
Én se vagyok oda a dísztárcsáért. valami gyári alufelni kéne a téligumihoz. De most ez van, mint ahogy neked is
csak nem tehetek a 17-esekre téligumit
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #79846 üzenetére
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79730 üzenetére
Szerintem is érdemes ennek elözetesen alaposabban utánajárni, mielött némi pénzmagod bánja, elég sok cikk foglalkozott már ezzel a témával, és híresen nem könnyü otthon bármit is beíratni a forgalmiba.
Értem, hogy van TÜV papírod, de pl. ez a TÜV papír magyar nyelvü? Mert nem egy cikkben olvasni, hogy a német nyelvü TÜV papírral annyit érsz, mintha kést rántanál egy pisztolypárbajon.
Hivatalos magyar nyelvü fordítás/igazolás kell róla minimum, de itt egy cikk példának:[link]Plusz szerintem nézd meg/nézesd meg, hogy a kapott papír eleve a Te rugóidhoz passzol-e, vagy csak adott valamit a srác. Megegyeznek-e a KBA számok a rugón és a papíron, illetve szerepel-e rajta a Calibra, mint engedélyezett típus.
A felnikhez is a gyártó, és a típus alapján tudsz keresni leggyakrabban német nyelvü TÜV papírt, onnan mehet a fordításos móka, bár, ha gyárilag nem szerelték 17"-os kerékkel a Calit, akkor kíváncsi leszek, mit szólnak hozzá a papír ellenére.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #79732 üzenetére
Ezt te tudod, én biztosan vinném előzetesre, nekünk már a kis szemöldök miatt is azt mondták, hogy bukta.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #79730 üzenetére
Hát, én a 3/2-ről is letettem. Mondjuk nálunk most is leér a sárfogó, ezt ültetve le is szakadna.
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #79728 üzenetére
Jobb esetben az E jel nem olyan, hogy rá van dobva azt csókolom. Ennek stimmelnie kell az adott kocsira, homológnak kell lennie. Van ennek ugyanis egy szép kis száma is. Aztán amikor a dob száma valójában egy első lámpához tartozik... na az szivacs
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Klarstein Aero Ring Smart 9000 BTU Mobil klíma
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest