Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• w333

félisten

válasz Tikakukac #82687 üzenetére

Félreértesz én nem azért mondtam hogy halkabb legyen a motor ... egyszerűen az 5W30 olajnak 40C illetve 100C nincs olyan jó viszkozitása mint az 5W40 -nek és az olajnyomás is kisebb, nagy általánosságban én azt mondom hogy 0-5 éves autóknak mondjuk 100 ezer km -ig garanciális időszakban (persze ez attól is függ hogy ki hogyan használja az autóját) jó lehet az 5W30, de ettől idősebb autóknál már nem fog megfelelő kenést biztosítani az alkatrészeknek így ezzel sajnos de még jobban szét fog kopni a motor !

Ezzel csak annyit akartam mondani hogy míg egy autó új és fiatal kevés km -el minél vékonyabb olaj kell neki mert a vastagabb olaj nem jut el oda ahová kéne, viszont mikor már kopottabb egy motor pont fordítva van a vékony olaj már nem tud megfelelő kenést biztosítani ! :R

Az arany középút szerintem az 5W40, mert hidegen ugyan az mint az 5W30 viszont melegen kicsit vastagabb kopott motornál jobb a kenés !

Szerk.

Ez kényes téma, mindenkinek megvan a saját véleménye és tapasztalata és mindenki azt használ amit akar, én csak leírtam a saját véleményemet ! :B

Új hozzászólás Aktív témák