- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
proci985 #62208 üzenetére
Egyik részről persze igazad van, hogy technikailag jobb így, és hülyebiztosabb is. Engem inkább azt a tendenciát sajnálom, hogy már a 911 is tehetős nagypapáknak készül, akik 60 körül még csajoznának egyet Floridában és nem azoknak az embereknek, akik arra használnák, amire való. Mondhatni, ebből is sunnyboy autó lesz, mint oly sok minden másból.
Aki meg a vezetési élmény okán keres autót, annak marad a Lotus meg az MX-5, GT86, esetleg a Boxster-Cayman. Már ha egyáltalán azok szívók maradnak.
Integra: hát 0-100on biztos nem. Ha kettőt-hármat vissza kell váltani egy előzéshez, ott viszont nagyon.
-
Integra
titán
válasz
proci985 #62141 üzenetére
leszoktam, nagyon kevés sört iszom, szinte semmit. és bevallom, nem is nagyon hiányzik.
bor és whisky a standard, de ezeket csak otthon, vagy barátokkal illetve törzshelyemen iszom, mert szemetet ezekből nem iszom és a legtöbb vendéglátós helyen ez van, ezért itt csak azt iszom, amivel nem kísérletezem és nem nyúlok félre, így pl az a38 technokunston is csak vodka-szóda-lime vagy roséfröccs -
NoLF
veterán
válasz
proci985 #62131 üzenetére
Amikor olyan van az esik jol, amikor emilyen akkor meg amaz
Cocoa psycho es pl paradox jura es tarsai mar nekem is boven szopogatosak, ha nem is egy ora de minimum fel (altalaban 2/3 pintet kerek).
Na most megjott az etvagyam, szabadnapos vagyok, 10 percre a brewdog bartol... Hmm hmm.
-
Lortech
addikt
válasz
proci985 #62121 üzenetére
Mivel a kedvenceim a stoutok, ezért ismerek párat, és nem a marketing miatt iszom a guinnesst. Számomra ideális, jóivású, nem erős, nem édes, nem túl markáns, meg tudok inni belőle 4-5-öt úgy, hogy az utolsó is jól essen és a másnap se okozzon gondot. A kellemes krémességét (amit a korsó aljáig megtart) másik sörben nem találtam meg eddig. Nem írtam, hogy bármennyire különleges volna a Guinness, nem is azt keresem, amikor ezt iszom.
Pl. tegnap 2 Belhaven Black után már nem kívántam még egyet, hiába jobb sörnek tartom, mint a Guinnesst, utóbbiból viszont még simán lecsúszott egy a végén, és jól is esett. -
Mister_X
nagyúr
válasz
proci985 #61937 üzenetére
Én németórán mindig azzal szórakoztam, hogy passzív szerkezetet használtam, mert azt a tanáron kívül senki sem értette meg
Mikor volt már az... (gyorsan elrepült az a hat hónap)
"ha sok időd van, akkor CPA"
Aha, meg a lóphaszt. Elég lesz arról is egy C1-es, extrém esetben (ha az egyetemen belém nevelik) C2-es papír. Nem kedvelem kifejezetten a nyelvet (percekig gondolkodtam, hogy hogyan fogalmazzam meg szépen a megvetem, mint a sz@rt szót), csak is azért fektetek bele egy minimális energiát, mert már van valamilyen szinten a tudás (ha a kiejtésemen csiszolnék, zsebemben egy B2) és egyszerűen kötelező. De mivel nem Európában tervezek élni, ezért nem is tulajdonítok nagy feneket a professzionális szintre emelésre. Több sorozatot meg filmet kellene néznem, mert a(z usák) köznyelvi angol nem fekszik, csak sajnos kevés mindent vesz be a gyomrom. A CPA-s Cambridge angolt viszont hallás után is tudom jegyzetelni, dokumentumfilm alatt egyszer sem állok meg gondolkodni, hogy most vajon mit mondtak.
"esetleg tanuld azt a nyelvet, ahol élni szeretnél"
Azt teszem most, lásd japán és kínai. Vagyis elsődlegesen Japán, de megteszi Tajvan is, végső soron A Kína. Japán már van azon a szinten, hogy simán elbeszélgetek az egyetemünkön lévő japán cserediákokkal és csak 2-3 mondatonként kell egy-egy szóra rákérdeznem/erősen asszociálnom.
@peterkeT: "gyorsan fogsz találni magyar nyelvű példákat is." - biztos láttál már előfizetői szerződést te is...
-
parandroid
félisten
válasz
proci985 #61937 üzenetére
És az még mind hagyján, de hiába a statisztika szerinti 56%-os angoltudás a népességre vetítve, megszólalni angolul nagyon kevesen hajlandóak, normális munkát meg szinte biztosan nem fogsz találni némettudás nélkül. Persze van az a topmenedzser szint multiknál, vagy nagyon speciális szakterületeken, ahol tényleg hiánycikk a jól képzett munkaerő, hogy hajlandóak eltekinteni tőle (mérnökök, kutatók esetében pl, vagy kimondottan magas szintű multis területen, mint banki felsővezetés, vagy egyéb topközgaszdászok).
Másrészt viszont nem szabad ennyire túlspilázni a dolgot, hogy csak akkor beszéled a nyelvet, ha egy anyanyelvű bölcsész szintjén tudod kifejezni magad. A magyar nyelvoktatás (és az idegen nyelvet beszélő értelmiség) egyik legnagyobb problémája, hogy minden hibát azonnal büntet, ellenben nem bátorít a minél kisebb háttértudással is működő kommmunikációra, ezzel egy olyan gátlásrendszert épít ki, ami teljesen demotiválja a delikvenst a próbálkozásait degradálva. A németországi némettanításban (és az egész oktatásban) éppen azt szeretem, hogy nem büntető, hanem jutalmazó rendszer, amit elvileg Mo-n is tanítanak, csak aztán valamiért a gyakorlatban nem működik. Másrészt pedig a hétköznapokban is sokkal türelmesebbek, normálisabbak veled, ha látják, hogy igyekszel, próbálod kifejezni magad, megkérdezi, hogy mióta vagy itt, megdícsér, hogy milyen sokat fejlődtél ez idő alatt - nyilván van benne egy nagy adag udvariasság, de gyakorlatilag mindenhol ezt tapasztalni, és ez az anyanyelvi környezettel együtt (ami sok esetben a durva akcentussal, és több-kevesebb nyelvhelyességgel beszélő bevándorlókat is magában foglalja) már többet ér, mint sok évnyi iskolapad odahaza.
Durva jogi és szakmai szövegekkel meg mindig fogsz találni az adott anyanyelvű népességen belül is tömegével olyanokat, akiknek gondot fog okozni a szövegértés, de ehhez nem is kell a német nyelvet hoznod példaként, gyorsan fogsz találni magyar nyelvű példákat is.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest