- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #53553 üzenetére
Grat! Ez annak az interjunk az eredmenye amit irtal?
Gondolom H1-B-t vagy zoldkartyat fogsz kapni.
A H1-B az ideiglenes vizum, de akar 5-10 evig is el lehet hosszabbitgatni viszont nem szamitasz allando lakosnak, tehat nem jeletkezhetsz allampogarnak 5 ev elteltevel. H1-B bol lehet atkerulni zoldkartyara(allando lakosnak), de nem egyszeru. A cegnek bizonyitani kell az itteni munkaugyi hivatal fel, hogy nem talal itteni embert a poziciora es ezert kellesz. Hirdetnie kell legalabb haromszor elore jelezve a munkaugyi hivatal fele, konkret meghatarozott itteni berezesnek megfelolen, leirassal a legnepszerubb allaskereso formatumokban.
Le kell jelenteni az osszes allasra jelentkezett a munkaugyi hivatal fel megfelelo indoklassal,hogy miert nem voltak megfelolek a poziciora. Ha 3-5 fonel tobb jelentkezik szinte lehetetlen lenne bizonyitani, hogy miert csak iskizarolag te vagy az egyetlen jelolt. Sot a munkaugyi hivatal ki is szokott kuldeni ellenoroket akik jelentkezonek adjak ki magukat... hogy tenyleg korrektul ment-e a felveteli eljaras.
Ilyenkor szokta a HR-s beirni, hogy de kell hogy beszeljen magyarul anyanyelvi szinten, meg legyen 2 ev gyakorlata europai arruszallitas teren kisteherautoval meg amit csak el tudsz kepzelni.Ha zolkartyat kapsz ami valoszinubb akkor allando lakos leszel ami feljogosit arra, hogy 5 ev elteltevel allampolgarsagot szerezz, ami lehetove teszi, hogy a biztonsagi atvizsgalast kovetoen allami intezmenyekben is bejuthass/dolgozhass, ergo noveli az ertekedet, valamit szinten jogosult leszel itteni nagyon minimal nyugdijjra/rokkant nyugdijjra egyebb tamogatott EU ellatasra. (ha meg lesz belole valami amikor mi odakerulunk)
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #53201 üzenetére
Az tenyleg i komolyan hangzik. Valaki irta mar, hogy biztos nem szorakoztak volna veled 8 oran keresztul, ha nem lattak volna benned komoly lehetoseget. Most vettunk fel 2 embert es egy komolyabb szurest kovetoen behivtunk vagy 40-et, haminc perc utan el lehet donteni, hogy erdemes e tovabbmenni, vagy csak egymas idejet raboljuk.
Aztan persze nem talaltunk tokeletes embert, de szinte mindenben megfelenek amiben meg gyengek az meg tanulhato. Hogy ha ugy erzed az angol nem lett eros a vegere, de viszont minden masban latnak benmned lehetoseget akkor az sem lehet akkora gond.Akar melyik vilagceggel kell kommunikalni, rengeteg a kulfoldi, igazabol mar csak akkor lepodom meg, ha itt szuletett angollal beszel az illeto.
-
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #53207 üzenetére
én is most jövök egy interjúról.
Szerintem természetes, hogy az ember rosszabbnak érzi magát utólag, mint amilyen volt. Nekem is folyamatosan jönnek most a dolgok, hogy mit nem mondtam el, mit mondtam volna másképp, de hát ez van. IGazából tök jó, hogy utólag átgondolva egy csomó minden jön még, de ott, abban a másodpercben azt dobta az agyad, ez van.
Úgy kell hozzáállni, hogy ezt dobta a gép, vesztenivalód nincs, még ha nem is jön össze, nyertél egy új tapasztalatot, ami később még jól jöhet. Teher alatt nő a párna. Vagy pálma -
EQMontoya
veterán
válasz
Viszlát #53130 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a linkedin törzsközönsége nem az átlag Józsi, aki bárhová beküldi a cv-t. Nyilván sokat itt sem jelentenek a számok, de azért nem arról van szó, amit a HR-es ismerősöm szokott mesélni, hogy java dev pozicióra asztalos meg buszsöfőr is jelentkezik kb.
Btw. a mostani melóm úgy lett, hogy linkedinen kerestek meg, hogy érdekelne-e. Szóval nekem pozitív tapasztalataim vannak vele.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #52822 üzenetére
Nekem google-xe 374 eseten 369.4ert valtott a raiffeisen, google/xe 378 eseten 373.6ert. Szeretem ezt az azonnali devizavaltas funkciot, mert egyreszt akkor valtom, mikor akarom, masreszt napon belul is sakkozhatok kicsit.
Font szamlam es forint szamlam van a raiffeisennel. Egyeb valtasi koltseg nincs, utalas innet 10 font. -
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #52717 üzenetére
épp úton voltam hazafelé melóból.
most már tele poci, sör a kézben, lassan elpilledés mert holnap szombat, és egy csöppet sem lesz könnyebb mint a mai nap
bobsys: ilyen helyzetben még sosem voltam, nem tudom, hogy reagálnám le... főleg külföldi tapasztalatok után. de lehet tényleg örülni kell hogy magam kell elintézzem, node hogy akkor miért kérnek 5 rongyot...
-
gaborbol
őstag
válasz
Viszlát #49855 üzenetére
Hello,
En egyszer voltam ott egy napot az is Savanna-ban ami tipikus turista varos ugy hogy sokat nem tudok rola mondani.
A nyar nagyon meleg es eszmeletlen paras legkondi nelkul nem lehet megmaradni sehol sem.
Kerdezem a felesegem mi a velemenye rola:
Rengeteg a maradi gondolkodasu rasszista ember, magas a munkanelkuliseg, igazabol nincs ott semmi, katonai bazis kornyeken jobb a helyzet, mert ott jobban megszoktak az idegeneket.
Azt mondja meg a mas allamokbol erkezo amerikaiakat is utaljak, maradj inkabb Angliaban. ( itteni szueletesu angol tanar aki szerelmes Angliaba)A tanult iskolazaott emberekkel nincs gond tehat a melohelyen nem lesz gond, van kivetel,de a nagyatlag sajnos taplo.Nem tudom mi a celod, merre akarsz letelepedni, ha itt akkor szerintem vagj bele. 5 ev ittlet utan kerhetsz allampolgarsagot ha permanent resident vagy onnantol Iszonyat kinyilnak a lehetoseg minden fele, aztan oda koltozol ahova szeretnel. Repulovel minden kozel van, olcso is tehat szabad idodben tudsz utazgatni ismerkedni az orszaggal.
Telefonrol vagyok nem olvastam a tobbi hszt.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49866 üzenetére
Bébiszitter kell vagy mi van?
Ne is probalkozz, tul kicsik a melleidOkosat nemtudok mondani. Ha nekem felajanlanak egy operations director munkat ketszeres fizetesert en akkor sem vallalnam, mert nem vagyok ra alkamas es imadom a mostani munkam, egy technical leader az ait meg bevallalnek szivesen, de tiszta managementet nem, az nem az en palyam.
Mi nemtudjuk mi van ott ahol dolgozol, neked kell eldontened.
Angliaban azt latod, hogy a technicai tudasodat is tudod fejleszteni? Bele tudsz szolni abba ami most epul, esetleg beleszolni a tervbe, atirni ha kell vagy csak nezed mi tortenik? -
szőröscica
addikt
válasz
Viszlát #49860 üzenetére
Én ha ilyen lehetőségem lenne és nem lenne párom, simán belevágnék most. Ha nem is örökre, de pár évre simán kimennék.
De nekem most Budapestre költözés következik, felvettek ahhoz a céghez, ahova be akartam kerülni, amiért az elmúlt években keményen dolgoztam. Most összejött minden, ahogy kell.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49860 üzenetére
végleg elkötelezném magam management vonalon és ezen nem volt elég időm gondolkodni még
a te tecnikai tudasoddal kesobb itt szerintem tobb lehetoseg lesz mint Europaban igaz nehezebb lesz visszamenni mondjuk 5 ev management utan, ha akarsz, de ez igaz akkor is ha Angliaban maradsz ott is manager vagy most.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49860 üzenetére
Haaaat, permanent, ize, ahoz azert a semmi kozepen van az a varos. Valoszinu, hogy H1B visat inteznenek akkor. Az 3 evre szol amit lehet hosszabitani 3 evenkent valamint a H1B visarol lehet zoldkartyara jelentkezni a ceg szponzoralasaval
A masik tipus (es ezt szerintem gyorsabban lehet intezni) az L-1, ez azoknak a cegeknek van aki mind az USAban mind az orszagon kivul tevekenykednek es cegen belul viszik az USAba az embert aki executive vagy manager. Ezt a visat max 7 evre lehet megkapni es innen is lehet zoldkartyazni a munkaltato szponzoralasaval.
Olyat nem lehet, hogy kikuldenek gyorsba temporary, megnezed milyen es ha tetszik meg az ittenieknek te is bejossz akkor maradsz kulonben mesz vissza az eredeti poziciodba?
Fizetest is kene tudni, ha nem nagyon kotodsz Angliahoz lehet erdemes lenne, foleg ha beletudod venni a szerzodesbe, hogy mittudomen 1 ev ittlet utan inditsak el a zoldkartya kerelmet, baromi nagy az orszag ha 5 ev utan megunod atmesz masik allamba/varosba. Europa nincs olyan messze 14-16 ora alatt Budapesten lehet lenni.szerk: es 8 ora alatt itt vagy nalunk Floridaban, repulovel meg masfel ora
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49858 üzenetére
Project munka? tehat utanna mennel vissza angliaba?
Itteni viszonyokban kisvaros, 200 000 lakos es mivel a kozelben van a military base (gondolom amiatt is van a cegednek nyitott pozicioja) igy nagyjabol mindenki ott dolgozik. Mapsen a kornyek jonak tunik, erdos, biztos jokat lehet kirandulni es az idojaras sem veszes ahogy nezem, fagypont ala nem megy a homero meg januarban sem. En a helyedben megpalyaznam, vizumot ugyis inteznek, utat fizetik es mikor vege a projektnek kiveszel meg 2 het szabadsagot es korbejarod a keleti partot. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49855 üzenetére
Columbus is a city in and the county seat of Muscogee County, Georgia, United States
Tagja a bible beltnek, valoszinu, hogy ott nem azt kerdezik jarsz-e templomba hanem, hogy melyik templomba jarsz
Biztos, hogy Georgia es nem Ohio? Eleg pici varosnak tunik a georgai, redneck kornyeknek tunik ami alapvetoen nem baj. Mi van ott? -
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #49671 üzenetére
Igen, azt meg meg szeretnenk nezni
Blacksoul: volt meg par erdekesseg: a metroajto par helyen ugy nyilik, hogy "fellokod", es meg lehetne sorolni, ami erdekes volt... Na mindegy, azert ha a bkv penztarban valaki meg ha csak torve is a magyart, de megprobal magyarul kerni jegyet, talan nem vag a penztaros pofakat, hanem akkor segiteni probal. Szerintem. Aztan lehet tevedek.
A metron fel ala traverzalo gepkarabelyos katonakrol mar nem is beszelek inkabb.Nem akarok altalanositast levonni, nem ismerek minden franciat, de elso blikkre ez igy nem volt meggyozo. ( korabban ( kb 2 eve) sem mondtak semmit angolul, amikor fullra kipakoltak a buszt amivel jottunk).
Portugalokhoz erdemes elmenni, ott eddig csak pozitiv tapasztalatunk volt, ha egy nyelvet sem beszel a sajatjan kivul, akkor is segit
Eszmeletlen joarc nepseg igy par latogatas utan
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49515 üzenetére
on-callon vagy tehat hivhatnak munkaugyben
az uj jatekszert meg en egy laptopnak gondoltam, de ha valami dildo akkor en kerek elnezest(#49516) neduddki: nyaron a homok is eleg forro, nem kell nekem parazs, kulonben is beesik a labujjam koze
(#49517) gaborbol: meg mindig nagyon fain ido van, siman 70+. Megnezem majd amiket irtal online, mert itt hiaba megyek be ertheto modon nem tartanak teli ruhakat
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49507 üzenetére
szabadsagom voltam tegnapig (mert ugye egesz evben ketto napot vettem ki a tobbit pedig mostanra tartogattam), de ha a haz engedne a sajat grillezot akkor kint az erkelyen tolnam hetente ketszer, haromszor (majd jovore miutan megvettuk a sajat townhomeunkat)
Egyebkent a heti nagy problemam volt, hogy nem lehet kapni teli szerkot itt pedig janurban mennem kell megint Chicagoba es ott ma -10 fok volt es ahhoz az idojarashoz nekem nincs felszerelesem.
Milyen boltokba menjek majd be ott ahol lehet jo teli kabatot, pulovert, cipot venni? Columbia? -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #49186 üzenetére
azt mondta, hogy veszélyeztetett faj a magyar, mert több a temetés mint a keresztelő.
(az, hogy van, akit meg se kereszteltek, nyilván fel sem merül benne).
Amúgy azt is hozzátehette volna, hogy ő veszélyezteti, a hülyeségével.
--------------------------------
Nade, más téma.
Lehet, hogy januártól éhen fogunk halni vaze, mert minden boltot bezáratnak.
Eddig csak minden századik (!) pénztárgépet kötötték be a nav-hoz, a határidő pedig dec. 31.. Már látom magam előtt, hogy ez is egy olyan magyar sztori lesz. A bezárt boltok pedig biztos növelik majd a dzídípipipit... -
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #49186 üzenetére
A TEK emberei már úton vannak Ön felé. Készítse elő elsősegélyládáját, hátha az akció közbeni saját lábon lövés miatt az Ön segítségére szorulnak.
Kérjük, lézerkardjával és az Erővel se akadályozza őket munkájuk elvégzésében, mert ebben az esetben nem becsületsértésért, hanem terrorizmusért próbálják meg Önt letartóztatni.
-
FehérHolló
veterán
-
Integra
titán
válasz
Viszlát #48749 üzenetére
egy fenét a te hülyeséged, csak ez az egész, amit csinál napról napra, egy kibaszott nagy negatív, energia elszívó önsajnálat, kifogáskeresés és világ fájdalom, miközben másoknak aztán tényleg az életük egy tragédia.. tudnék innen a fórumról is tényleg kőkemény sorsokat említeni.. de ő? vicc, komolyan.. egészséges önkritikával rendelkező ember ilyenkor szembeköpi magát és baromi gyorsan észbekap és befejezi a sírást, és cselekszik, nem szövegel a semmiről.
-
Tim82
félisten
válasz
Viszlát #48218 üzenetére
Szerintem drágább, de nem vészesen.
A benyomásaimat azért leírhatom, gondolom, nem szeretnék azért öncenzúrát gyakorolni, mert valami mások szerint alapszabály.
Btw, az azért látogatóknak is feltűnhet, hogy pl. nincs dugó, a tömegközlekedés meg hasonló járműparkkal, de mégis érezhetően jobb hatásfokkal működik, a város meg valahogy nincs annyira teleszemetelve és elszennyezve szmoggal, mint Bp. Ezek mind élhetőségi szempontok.
-
parandroid
félisten
válasz
Viszlát #48209 üzenetére
Ráadásul nem tudom, mennyire kavar be neki, hogy androidról és ios-ről is nézem néha azért a facebookot, ez (meg még pár másik) oldal szisztematikusan marad német. Úgyhogy ezek alapján gyanítom, hogy a földrajzi elhelyezkedés alapján választ nyelvet. Mert hát a mai világban ugye nyilván mindenki olyan nyelven akarjon tájékozódni, ahol él, úgyse költözik senki sehova.
Az imdb más kérdés, az az operációs rendszer területi és nyelvi beállítását használja valószínúleg, és bár nekem angol nyelvű a windowsom, és minden rátelepített szoftver, azonban mivel regionális és területi beállításnak Mo van beállítva (billentyűzetkiosztás, dátumformátum, mértékegységek, ilyesmik miatt), ezért ő is azt használja. Ennek már utánanéztem, be kellene regisztrálnom imdb-re, és bejelentkezve böngészni, akkor választhatok nyelvet, vendégként nem.
Szerk.: Én azt nem értem, hogy miért nem lehet úgy megoldani, mint a wikipediát, hogy ha ponthus címet használok, akkor magyar nyelvű, ha pontkomot, akkor angol, ha pontdéét, akkor német, satöbbi. Nyilván drága lenne a doméneket lefoglalgatni, vagy mittomén.
p
-
NoLF
veterán
válasz
Viszlát #47984 üzenetére
Sajnos nem, arra meg mindig varok, de mar kellett valami... Hogy tudjak ennivalot vasarolni legalabb
Kukac: eloszor ki kell nullaznom a felhalmozott tartozast, ami sajnos nem keves... Ugyhogy szerintem a par honap kb fel ev lesz, utana johet a kovetkezo celallomasom. Jelen pillanatban a munka amugy napi 12 ora, szunet es kaja nelkul, ne nagyon irigykedj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen egeret válasszak?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Diablo IV
- További aktív témák...
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- i7-13700 / Z790 / 16 GB DDR4 / 256 GB SSD / 4 TB HDD / RM750X félkonfig
- Dobozos Új gamer MSI Katana 15 /i7-12650H/16GB/1TB SSD/RTX 4070 8GB GB/144Hz/Gari
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest