- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
Vistaboy #32191 üzenetére
Nem sértődöm, nem keverem.
A mikroökonómia azt feltételezi, hogy a fogyasztó racionális. A saját preferenciarendszere alapján elképzelt elérhető hasznossági szinteknek megfelelően osztja be, és külti el a pénzét. Csakhogy a fogyasztó a valóságban nem racionális, ennek mintapéldája vagy Te is. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér - mondja a mondás, nagyon okosan.
Nekem egy 10 éves szuzukim van, gondolhatod mennyit ér. Pontosan tudom, hogy mennyibe kerül fenntartani, még ez se kevés.
Én, ha 100k-t keresnék, a megélhetési problémáim mellett biztos nem tartanék autót is, pláne nem hitelre. De Te tudod.
A többieknek pedig : a csekkes befizetés pontosan egyenértékű egy banki átutalással. Csak nagy a tranzakciós költsége, mert fizetni kell a postásnénit is. Otthonról, netbankon keresztül is lehet utalni, sorbanállás, és készpénzfelvételi díj nélkül. Vannak olyan bankok, ahol ingyen van az utalás is, és akkor Te szabályozod, hogy mikor utalsz, és postázni sem kell. Nekem a cib-nél havi 150 forintért volt ingyenutalós számlám.És vannak olyan szolgáltatók, ahol, ha utalsz, 200 forinttal kevesebb a számla, mert nem kell a postai elszámolás költségét fizetni.
-
válasz
Vistaboy #32196 üzenetére
No épp ezt mondtam én is: "Azt viszont csak Vistaboy tudhatja, miért van most ilyen helyzetben." Nem vagyunk egyformák, másként éljük az életünket (ahogy tudjuk, meg ahogy hagyják...
), de mint ismeretes, a változatosság gyönyörködtet.
És én úgy vagyok vele, hogy jó nekem az én kis életem, nem cserélnék senkivel.
Hidd el, leszel majd jobb helyzetben is, amikor már csak múló rossz emléknek fognak tűnni ezek a napok. Tudom, mert átéltem én is.De ahogy tiv61us mondaná: Téma lezárva!
-
válasz
Vistaboy #32170 üzenetére
Látod, ezzel sokan vagyunk így. Én ráadásul ott vagyok mindkét oldalon. (Egy halom csekket utalok én is, másrészt fizetést is osztok, mint főnök.) S valahogy nem értem azt, hogy ilyen - számomra mindkét szempontból - apróságot miért nem lehet figyelembe venni. Ráadásul ha utalással kapja valaki a pénzt (itt most nem feltétlenül rád gondolok), akkor csak pár kattintás az egész... Lehet, hogy én vagyok rossz főnök?
(
)
NoLF: Na igen, a tartalékolás - ez jó kérdés. Sajnos nem mindenkinek sikerül, de valóban, ennek kellene a célnak lennie, hogy legyen valamennyi vésztartalék. Azt viszont csak Vistaboy tudhatja, miért van most ilyen helyzetben. (Kétségtelen, anno, amikor az egyetemen dolgoztam, magam is voltam hasonló helyzetben, de ahogy lehetőségem nyílt rá, megszüntettem ezt az állapotot.)
-
NoLF
veterán
válasz
ezt az egész csekk dolgot nem értem. ami követelés van ellenem, azt leszedik a számlámról. se az nem érdekel hogy mikor, se az nem érdekel hogy mennyi időt kellene ráfordítanom. miért fizetés után fizeted a csekket? miért nem akkor amikor jön? tartalékolás rulez. én 6-7 körül kapok fizut, a cuccot meg leszedik a számlámról a hónap első napjaiban foglalkozik velük a rák.
-
Bubu79
addikt
válasz
Szerintem nem tudsz mutatni az utcán két olyan embert, aki örömmel adná oda a fizetésének jelentős részét számlákra - engem sem.
Pusztán próbáltam arra célozni, hogy attól, hogy az ember elsírja a bánatát, még nem lesz sem jobb, sem könnyebb - pláne, hogy a többiek is hasonló cipőben toporognak jobbára - emellé pakoltam még szmájlit is, hogy érezni lehessen, nem hergelni akarlak vele
Ha nincs szmájli, akkor biza véresen komolyan gondolom a dolgot
De bocsáss meg, ha érzékeny lelkedbe tiportam volna
-
Bubu79
addikt
válasz
Vistaboy #31974 üzenetére
"szex téma nincs?
-, és mivel én éppen most ebédelek, ezért találó a téma.
"
Most akkor Te tulajdonképpen mit is csinálsz azzal a rakott káposztával? Amerikai pite honosítva?
Jó étvágyat
Lumpy: Rántva én is szeretem a cukkintől kezdve a patiszonon át a mezei tökig mindegyiket - csak a főzelék olyan, hogy...
#31978: Nekem egyáltalán nem piszkos a fantáziám, assetudom az mi fán terem - gyógyítható legalább?
Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest